PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Aktiivimalli on menestys - Yli puolelta leikataan työttömyysturvaa

Pääministeri Juha Sipilä on onnellinen, sillä aktiivimalli todellakin toimii. Yli puolelta työttömistä työttömyyskorvaus alenee jo aktiivimallin ensimmäisellä kierroksella. Olkaamme kiitollisia, eikä pelkästään kiitollisia, vaan muistakaamme äänestää ensi vaaleissakin kepua ja kokoomusta, sekä etenkin sinisiä.

Etenkin jos ja kun uskomme rangaistuksiin, riisusavottoihin ja siihen että kyllä töitä tekevälle löytyy. Eikö niin? Ja mehän uskomme. 

Toki ne palkanmaksajat ovat harvassa, mutta sehän taas ei tähän kuulu.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245081-al-nain-aktiivimalli-vaikutti-ty...

Ei niille loisijoille pidä kaljarahaa ilmaiseksi jakaa. Vastikkeellista sen rahan olla pitää. Ei muuta kuin lunta katoilta lapioimaan ja risusavottaan. Kettingillä selkään.

Itse kuitenkin ajattelen, näin pääsiäisen alla, että on tuo Sipilä harvinaisen jumalaton mies. Tulkitkoon ajatukseni kukin siten kuin haluaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Minua on mietityttänyt seuraavanlainen kysymys: Eli kun ensimmäisellä kierroksella leikataan työttömyysavustuksesta se vajaa viisi prosenttia, siis jos ei ole onnistanut työn tai "työn" saannissa, niin jatkuuko tämä leikkaus seuraavalla kierroksella. Siis jos ei edelleenkään ole onni potkaissut työnsaannissa, eli taas leikataan se vajaa viisi jo leikatusta.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tuossa onkin ongelma, koska jos prossat lähtee vain kerran niin eipä tarvitse, kuin sopeutua olevaan ja toisaalta, jos prossia vähennetään prossien päälle (vertaus tämän maan OU-perintään) niin jossain vaiheessa joutuu miinukselle, jos ei työnhakua onnistu tai nappaa.....

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Tuossa onkin ongelma, koska jos prossat lähtee vain kerran niin eipä tarvitse, kuin sopeutua olevaan"

Ja ihminenhän on varsin sopeutuvainen eläin, ja opittuaan tulee toimeen varsin vähällä. Eli siis jos nyt noin puolet ovat saaneet pätkän, hyvin pienen, töitä, niin he joutuvat taas tämän pätkän jälkeen hakemaan uutta työpaikkaa. Toisin on heillä, jotka epäonnistuivat jo ensimmäisellä kierroksella, heidän ei tarvitse eikä kannatakaan enää yrittää "aktivoitua", sillä tyhjän saapi tekemättäkin. Tämä oletus on voimassa siinä tapauksessa, että vähennys pannaan toimeen vain kerran.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

ELi leikkuri heilahtaa vain kerran ja leikkurin jäljet korjaa hyvinkin useissa tapauksissa sosiaali. Ihme on tapahtunut sokeat näkee ja jalattomat kävelee!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Upeinta tässä tietysti on se, että nyt Sipilän hallitus saa pätevän ja pitävän tilastollisen näytön siitä että yli puolet työttömistä todellakin vain laiskottelle, lojuu sohvilla, kittaa kaljaa, eikä aktivoidu. Jos näin ei asia olisi niin tietysti keneltäkään ei tarvitsisi leikata työttömyysturvaa.

Itse asiassa työttömiä ei olisi lainkaan ja työllisyysaste olisi 110 %. Eikö niin?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tässä tapauksessa valtio säästää, että toisessa tapauksessa voidaan käyttää perusteluna "Valtio maksaa!".....

Heureka! Ikiliikkuja on keksitty!

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Mitä valtio mahtanee säästää? Se, mitä leikataan, saadaan toimeentulotuessa takaisin, uskokaa taikka älkää.
Muutoin olen sitä mieltä, että nyt on otettu sellainen askel joka ei vie täystyöllisyyteen, vaan kapinaan. Jos henkilö ei saa sadoista työpaikkahakemuksistaan huolimatta töitä, niin on kohtuutonta alkaa leikata tukia.
Jos halutaan liikkuvampaa työväekeä, valtio kustantakoon työttömille matkailuautot, Bernerin sähköpyörätuen sijaan, niin että työtön voi sitten työpaikan saatuaan ajella autolla uuden työpaikkansa parkkipaikalle ja asua siellä niin kauan kun töitä riittää. Sitten taas ajella seuraavaan työhön.
Tuolla tavalla ei työttömällä olisi matkustus eikä asunto ongelmiakaan.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Järkevä huomio sinulta! Olen kyllä ennenkin huomannut että valtarakenteiden ulkopuolelta tulee loistavia avauksia. Median pitäisi useammin käsitellä ihmisten hyviä ehdotuksia, jotta kansalaiset ja päättäjätkin kuulisivat niistä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tässä on tietysti se ikävä puoli, että kun leikatuilla tuilla ei toimeen tule, niin työttömät joutuvat hakemaan toimeentulotukea. Valtio ei säästä senttiäkään, mutta tilastot kaunistuvat ja konsultit vuolevat rahaa.

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Eikös nää sinertävät ole tuumimassa, että laitetaan kaikki samaan pakettiin työttömyysturvat ja asumistuet ja pläjäytetään koko paketille edullinen oliko se jotain 690 ? hintalappu.

Tässä olisi se hyöty, että kaupungit tyhjenee ja maaseutu alkaa taas kukoistaa, kun ei tuolla rahalla elä ilman lisäapuja missään suuressa kylässä.

Perunapelto ja porkkanapenkki auttaa aina, eikä vain lauantaina!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hallitus keskittyy aktiivimmali kakkoseen, joka on kovempi ja julmempi kuin tämä ykkönen. Sillä siivotaan työttömyystilastoja oikein olan takaa. Tosin hallituksella on hieman vaiukeuksia aktiivimmalli kakkosen kanssa, koska se ei ole vielä keksinyt miten malli se muilutetaan eduskunnan läpi ohi perustuslain ja kansan.

Mutta ei huolta, kyllä hallitus keinot keksii.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #7

Mikä tämä kakkonen on? En ole kuullut? Olen ollut liian keskittynyt sote-ja maakuntamallin seuraamiseen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #28

Kakkonen on kovempi. Siellä lyödään pitkiä karensseja, jos ei ole hakenut joka viikko vähintään yhtä työpaikkaa ja raportoinut siitä. Yksikin lipsahdus ja päälle paukahtaa 60 päivän karenssi.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801052200647877...

Tämä raportointivelvoliisuus aiheuttaa kauhean kaaoksen siellä missä karensseista päätetään. Se aiheutaa myös kauhean hakemuskaaoksen työnantajille. Ajatelkaahan; 200 000 työtöntä laatii joka viikko vähintään yhden hakemuksen. Siis karkeasti 50 viikkoa x 200 000 hakemusta = 10 miljoonaa hakemusta vuodessa!

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Eikö EUssa juurikin ole laskettu, että tuet pitää olla vähintään sen 1000 eur luokkaa?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

Tuo summa perustulona niin alkaa työllisyys parantua, kun kannattaa ottaa parinkin tunnin duunit vastaan!

Samalla voi purkaa turhaa byrokratiaa pois ja saadaan omista varastoista lisätarve työmarkkinoille. Se kuuluisa Vartiaisen "työnhakijat luo työpaikkoja ja siksi varastoa täytetään ulkoa"-ohjelma toimii näinkin!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Aktiivimalli on menestys - Yli puolelta leikataan työttömyysturvaa"

Minua mietityttää tässä se, että hallitusohjelman mukaan kaikista huonoimmassa asemassa olevilta, ei pitänyt leikata. Tässä siis toimitaan hallitusohjelman vastaisesti ja näin poliitikot ovat kuin tuuliviirejä, mitään mitä he sanovat, ei ole luotettavaa.

Hallitusohjelmassa on sovittu myös maahanmuuton kustannusten selvittäminen, mutta ainakaan minä en ole nähnyt yhtäkään selvitystä maahanmuuton kuluista, vaikka asia kovasti näin kansalaisena kiinnostaakin.

Ilmeisesti olemme siinä tilanteessa, että hallitusohjelma tehdään vain lumeeksi, jolla kansalaisia vedätetään ja jolla kansalaiset saadaan uskomaan, että nämä meidän edustajat tekisivät jotain hyödyllistä tai järkevää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hallitusohjelma on työkalu, jota käytetään vain silloin kun hallitus sen hyväksi katsoo. Muulloin se unohdetaan. Kun hallitus jotain haluaa, se vetoaa hallitusohjelmaan: Näin on sovittu.

Mutta silloin kun koulutuksesta ja heikoimmassa asemassa olevilta leikataan ei hallitusohjelmasta puhuta enää halaistua sanaa.

Kirjoitin jo kauan, kauan sitten että Juha Sipilä tulee jäämään historiaan Suomen kaikkien aikojen huonoimpana pääministerinä. Sipilä on siitä asti päivittäin vahvistanut lasumani todeksi.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Kirjoitin jo kauan, kauan sitten että Juha Sipilä tulee jäämään historiaan Suomen kaikkien aikojen huonoimpana pääministerinä."

Anteeksi, että taas kirjoitan sivu aiheen mutta tuli tuosta mieleeni vanha vitsi pessimistin ja optimistin keskustelusta

Pessimisti: Nyt menee niin huonosti, että huonommin ei enää voi mennä.

Optimisti kannustavasti: Älä menetä toivoasi, odota huomista.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Näitä piinkovia liikemiehiä on Keskustasa paljon! He tekevät päätöksiä, jotka hyödyttävät oman pienen piirin ihmisiä. Sirkka-Liisa Anttilakin on joskus sanonut, ettei hän tee mitään päätöstä ennen kuin on laskenut mitä päätös tarkoittaa omalle sikatilalle. Jos päätös hyödyttää omaa bisnestä, sitä kannatetaan, ellei hyödytä sitä ei kannateta. Sipilä, Pekkarinen et kumppanit noudattavat samaa periaatetta. Itse Kokoomusta äänestäneenä kaipaan Ilaskiven kaltaisia periaattelisia ihmisiä. Nyt siellä häärii Rätyn, Risikon ym. kaltaisia ihmisiä, jotka kylmäverisesti kannattavat muutaman pörssiyhtiön terveysmonopolia Suomeen. Monopoli -> Piikki auki.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Puhut asiaa. Noilla toimilla pitäisi nyt sitten alkaa näkyä maahanmuuttajiakin työelämässä paremmin? Jääpi nähtäväksi.
Kun meillä kerran on vieläkin työttöminä 90 luvulla tänne saapuneita ihmisiä, niin millä kepillä valtiovalta aikoo saada heidät töihin?
Pitää olla tasapuolista kohtelua, tai pitäisi, sen määrää jo perustuslakimme.
Taitaa kuitenkin olla niin, että eduskuntamme käyttää perustuslakipaperia muuhun tarkoitukseen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Aktiivimalli on menestys

Olen samaa mieltä: aktiivimalli on vuosikausiin paras ja tehokkain tapa saada ihmiset töihin ja samalla vähentää syrjäytymistä. Toivottavasti hallituksen kantti kestää ja mallista pidetään kiinni.

Yrityksiä kaataa aktiivimallia on esitetty keräämällä nimiä kansalaisaloitteeseen.

Yli 100 000 on allekirjoittanut kansalaisaloitteen aktiivimallin kaatamiseksi. Sen alulle panijana on yhdeksän vuotta työtä vieroksunut Martin-Eric Racine. Hän ei ole suostunut ottamaan vastaan yhtään työpaikkaa, josta maksetaan alle 2 600 euroa kuukaudessa. Sairaanhoitajien, sosiaalityöntekijöiden ja useiden kuntatyöntekijöiden keskiansiot ovat alle Racinen vaatimustason.

Kaveri on ollut yhdeksän vuotta työttömänä Helsingissä. Minusta hän ei edusta työttömiä !

Täällä myös vedotaan hallitusohjelmaan jossa kerrotaan, että kaikkein heikoimassa asemassa olevien avusta ei leikata. Työttömät eivät ole kaikkein heikoimassa asemassa olevia !

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Niin. Olet oikein väärässä. Asian vierestäkin puhut. Puhut yhdestä henkilöstä, samaan aikaan kun lki 100 000 suomalaista työtöntä joutuu leikkausten kohteeksi.

Jos 54 % työttömistä joutuu aktiivimallin leikkausten kohteeksi, niin jutuiltasi todellakin putoaa pohja pois. Täydellisesti. Niinpä voidaan aika suoraan nähdä, että et ole kovinkaan kiinnostunut työllistämisestä (jota on nähty kovin vähän) vaan työttömien rankaisemisesta.

Eikö niin?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Varsiolle erikeen ja muille yleensä:

Katsokaa tätä pätkää muutama minuutti. Kohta on valittu valmiiksi, ettei tarvitse katsoa kokonaan, jos aika on kortilla.

Pätkässä näytetään Saksan median ja politiikkojen toimia jo enne milleniumia. Minä itse olin todistamassa, kun Gerhard Schröder puolitti työttömyyden (jakamalla työttömyysluvut nolla pilkku viidellä) ja ajoi sisään Hartz-ohjelman ensimmäisen jakson.
Nyt Saksassa on menossa jo Hartz-ohjelman neljäs osa.

Filmi johon saa tekstit asetuksista (CC) löytyy täältä: https://youtu.be/AuF9yBlbrk0?t=141

Muutman minuutin katsottuanne voidaan keskustella näistä median hehkuttamista "elämäntapa työttömistä" uudestaan. Jos et katso et tiedä mistä puhutaan, joten ole hiljaa!

Sama kaiku on askelten, Saksan ja Suomen!

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

On se vain hupaisaa seurata, kuinka täällä jo monet "tietävät", kuinka hienosti/huonosti aktiivimalli toimii, vaikka koko systeemi ei ole ollut voimassa kolmeakaan kuukautta. Eli ei ole tehty ensimmäisiäkään leikkauksia tukiin, mallin aikana alkaneet pitkäjaksoiset koulutukset eivät ole päättyneet jne. eikä mitään oikeita tutkimuksia toimivuudesta ole tehty.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Olisin ihan huvikseni vaan kysynyt, mihin tietosi perustuvat?

Itse olen kuullut jo kolmelta tutulta työttömyysturvan leikkauksista ja tiedotusvälineissä puhutaan aktiivimallin ensimmäisestä tarkastelujaksosta, jonka mukaan vain 47% täyttää aktiivimallin ehdot ja muiden osalle tulee leikkauksia työttömyysturvaan.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #37

Ensimmäinen tarkastelujakso on vasta päättymässä, joten näiden leikattujen tukien maksu alkaa vasta nyt.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #38

Aivan, mutta päätökset leikkauksista on jo tehty ja useat ovat saaneet jo tietää leikkauksesta omalla kohdallaan.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #39

Minä en nyt täysin ymmärrä, mitä haet takaa. Päätökset leikkauksista on tosiaan tehty, mutta ne eivät ole vielä konkretisoituneet kenenkään ansioihin. Näin ollen aktiivimallista johtuvan leikkauksen tehoa työn etsimiseen ja vastaanottamiseen ei voida vielä arvioida (täysin sitä ei voida arvioida koskaan, sillä on todella vaikeaa arvioida, ketkä työllistyvät aktiivimallista johtuen ja ketkä olisivat työllistyneet joka tapauksessa). Koeta nyt hyvä mies käsittää, ettei aktiivimallin toimivuudesta/toimimattomuudesta voida sanoa mitään useaan kuukauteen, pikemminkin vuoteen. Siitä nyt tosin vallitsee asiantuntijoiden kesken aika yksimielinen käsitys, että hallituksen esitys ajettiin läpi raakileena, mutta suunta on oikeahko.

https://areena.yle.fi/1-4373998?autoplay=true
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802012200714...
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801042200646...
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201801092200656...
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245211-aktiivimal...
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/asian...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Odotan mielenkiinnolla ensi kuun työllisyys- ja työttömyyslukuja. Saapa nähdä, uskaltaako hallitus nyt väittää, että työllisten määrä on kasvanut 100000:lla eli näillä aktiivisuusehdot täyttäneillä. Näinhän voisi käydä, jos käytetään Tilastokeskuksen työllisyysmääritelmää, eli henkilö lasketaan työlliseksi, jos hän tehnyt 1 tunnin työtä tai jopa, kun hän on ollut alle 3 kuukautta poissa työstä.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Tätä kikkaa käytti jo mainitsemani Gerhard Schröder (SPD) aikoinaan Saksassa ja sai aikaan "Euroopan sairaanmiehen ihmeen", joka oli pelkää silmanlumetta.

Tuossa Saksan vaalien alla Merkel kehui myös saaneensa aikaan satojatuhansia työpaikkoja ja jäi odottamaan aploodeja. Laiskan läpsytyksen päälle huusi eräs mies yleisöstä, että "Minulla on noista paikoista kolme, mutta silti en tule toimeen!" ja sai taputuksen kiihtymään!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta." Perustuslain 18 §, otsikko "Oikeus työhön ja elinkeinovapaus."

Vuoden 1919 HM:ssa tuo kuului näin: "Kansalaisten työvoima on valtakunnan erikoisessa suojeluksessa." Otsikko on "Suomen kansalaisten yleiset oikeudet ja oikeusturva."

Ajatuksena lienee markkinataloudelle vieras lähtökohta, eli julkisen vallan velvollisuus huolehtia ns. täystyöllisyydestä, mitä se sitten kulloinkin on. Aika oudolla tavalla nykyään tavoitellaan sitä täystyöllisyyttä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Alunperinhän oli selvää, että kyseessä on leikkaus, nyt saadaan näyttämään, että työllisyysrahoissa on taas säästetty.

Toimeentulomenot tietysti kasvavat, mutta mitäs sen on väliä, kun tuo toinen summa näyttää hyvältä.

Näillä sitten on taas kiva lähteä vaalikeskusteluihin ja pullistella sillä, että hallituksen työvoimapolitiikka on tehokasta.

Ja tyhmä kansa uskoo ja äänestää kokoomusta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eiköhän se Kokoomuksen parikymmentä prosenttia saada kasaan eläkeläisistä ja valtion ja kunnan vakituisissa työsuhteissa istuvista.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kaikille aktiivisille kantaa ottaville - liittykää nyt 3300 muun allekirjoittajan joukkoon! Ks. alla:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Eiköhän pistetä toimeksi ja kerätään ne 50 000 ääntä! Tuntuuko mahdottomalta?

PS. Nyt kun on kehuttu viime päivät, että hallitus antaa uudelleenkoulutukseen ison säkin riihikuivaa, niin mistäpä arvelette sen summan kertyneen kassaan? No, niiltä aktiivimallin kurittamilta pitkäaikaistyöttömiltä tietenkin! Olipa tyhmä kysymys.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kannattaa lukea, Hesarissa tänään - "Taloudellinen eliitti on ottanut Suomessa vallan"

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005620917.html

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Aktiivimallin avulla vain äärimmäisen harva on saanut oiikean työpaikan. Jotkut toimittajat kyllä hehkuttavat kovasti sitä, jos joku (joka oikeastaan ei edes kuulu aktiviimallin piiriin) saa olemattomalla palkalla pari työtä; siivoojana ja toisen paikan siivoojana, kaksi tuntia viikossa. Hurraa!

Eniten aktiivimallia kannattavatkin ne jotka siitä vähiten tietävät. He eivät edes tiedä mitkä ovat hyväksyttävät palkkatasot ja millä perusteilla. Vielä vähemmän heillä on käsitystä työturvallisuusasioista, jotkea erittäin usein estävät jonkin palkkaamisen.

Eivätkä näitä asioita tiedä edes Sipilä, Orpo, LIndström, Soini, Treho etc. Siis koko hallitus on aivan ulalla.

Tiedoksi siis, että kun menee pudottamaan lumia katolta - tai risusavottaan, niin ei se täytä aktiivimallin vaatimuksia.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Aktiivimalli on työllistänyt vasta byrokraatteja. Jostain syystä kova kasvu aiheuttaa kovaa työvoimapulaa, muttei näiden Sipilän aktivoimien työllistymistä.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Aktiivimallilla on väärä nimi.Sen oikea nimi kuuluisi olla "kiky kakkonen."

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Sipilä sikiää ahneesta belsebuubista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset