PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Novichok tappaa - Julia Skripal toipuu

Hermomyrkky Novichok tappaa ehdottoman varmasti. Skripalit myrkytettiin Novichokilla. Julia Skripal toipuu hyvää vauhtia. Tämä on meistä tietysti aivan loogista. Miksi?

 

 

Siksi että ihminen muokkaa saamansa informaation omiin uskomuksiinsa ja luuloihinsa sopivaksi, vaikka  muokkaus vaatisi miten epäloogisia loikkia tahansa. Tarkastellaanpa asiaa laajemmin ja juuri näiden hermomyrkkyjen ja valtiollisten juttujen valossa:

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kolmasosa-pisaraa-riittaa-...

VX on Britanninan kehittämä ja myöhemmin Yhdysvalloille myymä tappava hermomyrkky. Meistä on aivan luonnollista että kyseistä hermomyrkkyä on viime vuonna käytetty Kuala Lumpurin lentokentällä ja että myrkkyä ilmeisesti on ollut Pohjois-Korealla. Myrkyn alkuperä ei kiinnosta meitä lainkaan.

Novichok on Neuvostoliiton kehittämä hermomyrkky, jonka väitetään olevan jopa kahdeksan kertaa tappavampaa kuin yllä mainitun VX-myrkyn.

Olemme erittäin varmoja siitä, että Skripalit myrkytettiin Novichokilla, eikä Novichokia mielestämme voi olla kuin Venäjän valtiolla. Loogisesti siis näemme vain yhden mahdollisen syyllisen -  Venäjän.

Julia Skripal kuitenkin toipuu hyvää vauhtia. Onneksi. Tämä on loogisesti ajatellen mahdotonta, mutta osaamme kyllä sovittaa sen logiikkaamme, koska meillä on pakottava tarve toimia juuri niin.

Mutta mitä tapahtuu silloin, kun eteemme nostetaan faktoja jotka uhkaavat omia käsityksiämme, niitä joita olemme varjelleet muokkaamalla epäloogiset tapahtumaketjut mielissämme loogisiksi, sellaiksi jotka tukevat uskomuksiamme?

Hyvin usein me suutumme silmittömästi. Kerron esimerkin.

Ennen nettiä ja somea tieto liikkui paperilehdissä ja siirtyi niistä rahvaan pöytiin. Kerran eräässä lehdessä oli uutinen saunapalosta. Pihasauna oli yöllä palanut. Ja totta tosiaan, se oli minun pihasaunani. Ei aikaakaan kun koko kylä sen tiesi, ja muutaman päivän kuluttua kylän väki tiesi minun kuolleen tuossa saunapalossa. Traagista. Että senkin kuolla piti. Mutta jouti tuo kuollakin, ikävä mies.

Parin viikon kuluttua tapasin erään näistä kyläläisistä, kaupan kassajonossa. Hän suuttui silmittömästi. Niin silmittömästi että sellaista harvoin näkee. Huusi ja raivosi, haukkui minut pystyyn.

Näin me tapaamme reagoida kun uskomme ja tietomme kyseenlaistetaan ja peräti vääriksi osoitetaan. 

Olen muutaman blogitekstin väsännyt Britannian hermomyrkkykiistasta. En taida olla ainoa. Olen kuitenkin syyllistynyt synneistä pahimpaan kertomalla että en tiedä totuutta kyseissä jupakassa. Tällainen tunnustus ei sovi, koska jotain muuta on sovittu. Kommentoijat ovat suuttuneet, ketkä enemmän ketkä vähemmän.

Muuan korkeasti koulutettu henkilö, jota en tiettävästi ole koskaan tavannut, sortui niinkin alatyyliseen keinoon että käytti ilmaisua:

"Me uskomme sinua siinä, ettet tiedä, mutta tiedämme, missä sinun sympatiasi ovat."

Me tiedämme? Ketkä me? Ei edes hän voi tietää missä minun sympatiani ovat. Kenties hän ja he vain suuttuivat. Kun logiikassa alkoi olla liian suuria aukkoja.

Lopetan olemalla hyvin iloinen siitä että Julia Skripal toipuu hyvää vauhtia, vaika hän on kuollut, koska hänet on myrkytetty ehdottoman tappavalla myrkyllä, jonka nimenkin me kaikki tiedämme.

Tosin minä en ole aivan varma, koska en ole nähnyt Julia Skripalia koskaan, ja kaikki saamani informaatio on peräisin mediasta.

Paitsi tietoni hermomyrkyistä.

Suuttukaa rauhassa. Kommentoikaa. Keskustelkaa Venäjästä, Neuvostoliitosta, Britanniasta, Putinista ja minun sympatiostani. Niistä te tiedätte enemmän kuin minä. Oletan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (127 kommenttia)

Käyttäjän emailjuuso kuva
Juha Hämäläinen

Niin Pekka, kovin moni uhoaja on niin omissa uskomusliemissään peitetty, ettei edes korkeakoulutus kykene pitämään heidän ajatteluaan edes hetkeä kuuntelulla. He osaavat vain huutaa, panetella ja raivota. Älä välitä sellaisista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinkuin sanoit, niin tietosi ovat peräisin mediasta, ja se kertookin sitten kaiken oleellisen.

Kyseessä siis ei ole tieto, vaan pelkkä arvelu.

Minä en tiedä, sinä et tiedä, eikä kukaan tänne kirjoittava tiedä asiasta sen enempää, kuin porsaat tähtitieteestä.

Tai mistä minä tiedän, vaikka porsaitten hahmotuskyky olisi paljon merkittävämpi kuin uskommekaan, kunhan arvailin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Aivan oikein. Mediatietojen perusteella voin arvella Julia Skripalin olevan elossa ja jopa toipumassa hyvää vauhtia. Olen hivenen kateellinen niille, joiia on muita tietoja koko sopasta kuin vain mediatietoja. Ja heitä näyttää olevan tosi paljon.

Käyttäjän emailjuuso kuva
Juha Hämäläinen

Tämä tulisikin myöntää meidän eikä verissä päin hyökätä toinen toistensa kimppuun kukin oman totuutensa nimessä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei se aivan noin yksinkertaista ole, vaikka tietämisissä melkoisia epävarmuuksia onkin. Jos Julia Skripal toipuu, tietoa suurella todennäköisyydellä paikkansa pitävä. Tällaisesta asiasta on vaikea kirjoittaa puutaheinää jäämättä heti kiinni. Huomattavan varmana voidaan aivan omien havaintojen perusteella pitää myös sitä, että media on jokseenkin yksimielisesti nimennyt aineen Novichokiksi ja esittänyt, että sitä voi olla vain Venäjän valtiolla.

Mitä se aine oikeasti oli, on jo tavattoman paljon epävarmempaa. Siinä me olemme median kertoman tiedon varassa joka on viranomaisten heille kertoman tiedon varassa. Viranomaiset voivat kertoa medialle puutaheinää eikä medialla ole juurikaan keinoja tiedon tarkistamiseen.

Väite siitä, että Novichokia tai jotakin muuta myrkkyä voi olla vain yhdellä valtiolla, on jo epäuskottava. Jos se kyetään analysoimaan ja tunnistamaan, sitä kyetään valmistamaan.

Kaiken tämän höpinän jälkeen johtopäätös sitten on kuitenkin sama. Minä en tiedä, sinä et tiedä, Siikalakaan ei tiedä ja jokseenkin varmasti, yksikään tälle palstalle kirjoittava ei tiedä eikä yksikään tämän aviisin topimittajakaan tiedä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

http://www.tammilehto.info/skripal-lyh-ed73.php

Tämä Olli Tammilehdon kirjoitus on julkaistu Lapin Kansassa 24.3.2018. Helsingin Sanomat ja 36 muuta sanomalehteä eivät suostuneet sitä julkaisemaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjältä länteen loikannut asianajaja Boris Kuznetsov väittää, että Skripalien myrkytyksen takana on Venäjän turvallisuuspalvelu FSB. Kuznetsovin mielestä iskua ei olisi voitu tehdä ilman Vladimir Putinin hyväksyntää tai suoraa käskyä.

Kuznetsovin pari viikkoa vanha haastattelu Mihail Hodorkovskin rahoittamalla mbk.media-sivustolla on kokonaisuudessaan mielenkiintoista luettavaa. Kuznetsov toimi 1990-luvulla puolustusasianajajana murhajutussa, jossa kaksi uhria surmattiin hermomyrkyllä. Kyseistä sivustoa ei ole näköjään saatu kiinni Venäjän viranomaisten hyvistä yrityksistä huolimatta.

https://mbk.media/suzhet/advokat-boris-kuznecov/

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tämän levittämisessä ei suolaa tarvita?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"(...) asianajaja (...) väittää," eikö maistu suola suussa? : D

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Miksi Venäjältä täytyy loikata länteen ja miten se tapahtuu ? Eikö venäläiset saa vapaasti matkustaa tai muuttaa, miten ovat kaikki Suomessa asuvat venäläiset, ovatko hekin loikanneet ?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Siksi että me yhä haluamme uskoa että Venäjä on suljettu maa, jossa ihmiset ovat vankeina. Onhan noita venäläisiä ympäri maailman. Muuttavat minne haluavat ja asuvat missä haluavat.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #14

Pekka Siikala

No, no. Venäläiset eivät kyllä juurikaan matkusta mihinkään maahan ilman viisumia ja jos viisumin saa siinäkin on rajoitettu kohdemaassa oloaika.

Venäläiset voivat matkustaa ilman ulkomaanpassia ja viisumia Valko-Venäjälle, Kazakstaniin, Kirgisiaan ja Tadzhikistaniin sekä Georgiaan kuuluville
Abhasian ja Etelä-Ossetian alueille.

Venäläisellä turistilla on oikeus oleskella viisumitta näissä sopimusten
piiriin kuuluvissa kohdemaissa tavallisimmin 15 – 90 päivän ajan. Osassa valtioista viisumivapaan turistimatkustamisen ehtona on se, että turisti saapuu
maahan osana turistiryhmää.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #14

#14 "Venäjällä on noin 120 miljoonaa sisäisen passin haltijaa ja noin 23 – 25 miljoonaa ulkomaanpassin haltijaa. Sisäinen passi oikeuttaa matkustamaan eräisiin IVY-valtioihin, mutta muualle ulkomaille matkustavalta vaaditaan aina voimassaoleva ulkomaanpassi. Tällä hetkellä myönnetään kahdenlaisia ulkomaanpasseja:
nk. vanhan mallisia ulkomaanpasseja sekä biometrisiä ulkomaanpasseja. Vaikka uudenmallinen biopassi on kalliimpi kuin vanha ulkomaanpassi, viime
vuosina biometrisiä ulkomaanpasseja on myönnetty enemmän kuin vanhan mallisia ulkomaanpasseja.
Ulkomaanpassien haltioiden määrä on viime vuosina kasvanut: kun vielä vuonna 2008 vain noin viidellä prosentilla kansalaisista oli ulkomaanpassi, vuonna 2012 ulkomaanpasseja arvioidaan olevan 17 % kansalaisista. Ulkomaanpassien haltijoiden lukumäärä on siis viidessä vuodessa noin kolminkertaistunut.
Vuoden 2013 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myönnettiin yhteensä 2,7 miljoonaa ulkomaanpassia, mikä oli 22,5 % enemmän kuin vastaavana ajankohtana edellisenä vuonna. Aiempina vuosina ulkomaanpassien myöntämisten määrä on kasvanut voimakkaimmin Pietarissa ja Moskovassa, mutta viimeisten parin vuoden aikana kasvu on ollut voimakkainta muilla alueilla. Biopassien käyttöönotto on yksi ehdoista, joita Venäjän ja EU:n välisissä viisumivapausneuvotteluissa on esitetty."

Kuka uskoo mitäkin. Googlettamalla useimmat asiat selviävät alle aikayksikön.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Hermomyrkky Novichok tappaa ehdottoman varmasti. Skripalit myrkytettiin Novichokilla. Julia Skripal toipuu hyvää vauhtia. Tämä on meistä tietysti aivan loogista. Miksi?"

Odotettaisiinko lisätietoja, Novichokin kehittäjä Mirzayanov:

"It's for paralysing people, it causes you convulsions and you can't breathe and after that you die, if you get enough of a dose of it.

Hoidoistakaan ei ole kerrottu.

http://nordic.businessinsider.com/novichok-scienti...

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Hoitona hermomyrkkyä saaneelle on tyypillisesti Atropiini. Atropiiniä annetaan potilaalle niin pitkään, että myrkky on poistunut elimistöstä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Hyvin kirjoitettu. Minua on useastikin haukuttu ryssäfoobikoksi vaikken sitä olekaan - kunhan vaan olen ollut kriittinen Putinin meiningeille ja etenkin sille mitä tekivät Krimin suhteen. No, nyt kun olen muualla (lähinnä FB:n eräissä ryhmissä) esittänyt hämmästykseni siitä, että nyt tämän keissin suhteen meno on että ensin hutkitaan ja sitten ehkä vasta tutkitaan niin jotkut hörhöt onkin syyttäneet mua trollitehtaan Putte-trolliksi! Vaikka he itse sen sijaan taitavat olla niitä kuuluisia EU-trolleja! (Eli EU-trolleja siinä mielessä että vain täydellinen liittovaltio on ok, kaikki muu pahaa. Itse vastustan liittovaltiota mutta kannatan kyllä vapaakauppaliittoa.)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Loogisuus ei ole ihmisen vahvimpia puolia. Siksi ketä tahansa voidaan nimittää miksi tahansa ihan milloin tahansa ja missä tahansa ihan mistään riippumatta.

Näkisinpä tillilläni ne valtavat summat, jotka Kreml on tiettävästi minulle maksanut. En voi itse Kremliin matkata rahojani hakemaan, koska en periaatteessa matkusta Venäjälle ellei ole aivan pakko.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Juuri näin! Kelpaisi itsellenikin ne ruplamiljoonat! ;)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Luin aikanaan mielenkiintoisen artikkelin, jossa psykologian tutkija selitti ihmisten ajattelutapaa. Jos koeryhmälle esitetään väite, jota ei pysty todistamaan ei mihinkään suuntaan, niin suurin osa uskoo väitteestä mieleisensä vaihtoehdon olevan totta.

Tämä on itseasiassa toisaalta varsin käytännöllistä, kun imisen elämässään täytyy kuitenkin johonkin ratkaisuun yleensä päätyä, vaikka tietoa olisikin heikosti tarjolla.

Mutta se toinen puoli asiassa on, että tämä piirre olisi hyvä tiedostaa meidän kaikkien itsessämme ja sen mukaan pysyttäytyä uskomasta liian helposti mihinkään ennen kuin itse saa ne faktat eteensä mikä on totta ja mikä ei ole.

Tätä aiheena olevaa tapausta en ole kovin tarkasti seurannut, joten pidän mieleni avoimena, enkä usko asiassa mihinkään suuntaan, vaan katsotaan milloin faktat ja totuus nousee esiin.

Eräs varsin mielenkiintoinen perustelu sen oman totuuden olemassaololleen tässä asiassa oli, että kun Englannissa on poliisi tutkinnut ja asian julki lausunut, niin heillä täytyy olla silloin pitävät todisteet, vaikka niitä ei julkisuuteen ole tuotukaan. Siinäkään ei uskomusta perustella kuitenkaan todellisilla faktoilla, vaan toisella uskomuksella.

Käyttäjän emailjuuso kuva
Juha Hämäläinen

Sauli Niinistöhän tuon totesi. Karkotukset ovat poliittinen päätös eikä oikeuden tuomioon perustava teko.

Pertti Kostiainen

On noi huippu salaiset venäläiset hitmiehet tökeröitä. Eivät saaneet noita hengiltä vaikka käyttivät maailman vaarallisinta myrkkyä ja jonka kaiken lisäksi pystytään jäljittämään heihin.
Olisko ollut helpompi vain ampua ja se olis ollut lähes riskitöntä. Olis myös sama pelote.
Myönnän että olen niin tyhmä että mulle ei avaudu tämmöiset hommat.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Saunatarina on erittäin kuvaava ja istuu tähän karkotusfarssiin kuin nenä päähän.

Nämä jotka päivästä toiseen jaksavat kirkua Venäjän trolleista ovat kyllä sen verran saaneet aikaan, että osa median kommenttipalstojen moderaattoreista sensuroi estottomasti, jos lukihäiriöinen sattuu ajattelemaan omilla aivoillaan ja kirjoittaa kommentin. Moderaattori tietää hyvin, että jos sellaisen päästää läpi, palsta pursuaa sen jälkeen Putinin, Venäjän, Kremlin jne. trolleista raivoavia.

Käsittääkseni niitä oikeita Pietarin trolleja, joiksi vastakkaisen mielipiteitten esittäjiä jatkuvasti leimaillaan, ei esiinny suomalaisessa mediassa lainkaan tai äärimmäisen harvoin.

Näille leimaajille on ihan käsittämätöntä, että joku saattaa ajatella sopulilaumasta poiketen. Ja he raivoavat siksi, että ne toiset ovatkin elossa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Esitän kysymyksen, johon saa vastata loogisesti tai epäloogisesti:

- Miksi mediaa ja kommentoijia ei ole kiinnostanut eikä kiinnosta Pohjois-Korean johtajan velipuolen murhassa käytetyn myrkyn alkuperä millään tavalla eikä millään tasolla?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ai se myrkky? Mistä Pohjos-Korea oli sitä saanut? VX kun on brittien kehittämä ja vain USA:lle myyty. Eikö USA hävittänytkään hermomyrkkyvarastojaan?

Ilmesiesti vastauksesi kuuluu ryhmmään epäloogiset. Se on aivan sallittua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Olisiko saanut vaikka lähinaapurista Venäjältä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/VX

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #31

No ei..koska virallisesti kaava on vain jenkeillä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

LOL, Novichokia ei virallisesti ollut Venäjällä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tarkoitatko myrkyn alkuperäistä syntetisoijaa vai itse murhassa käytetyn myrkyn keittäjää? Ei kai aseellakaan tehdyssä murhassa asetyypin alkuperäisellä keksijällä ole niin paljon merkitystä kuin varsinaisella murha-aseella.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tämäkin vastaus/kysymys kuulu osioon epäloogiset. Sallittua toki.

VX on ase, jota ei minkään virallisen tiedon mukaan ole kuin Yhdysvalloilla ja Britannialla, jotka virallisen tiedon mukaan ovat varastonsa tuhonneet. Kuten Novichokiakaan ei voi virallisen tiedon mukaan olla kuin Venäjällä, joka on virallisen tiedon mukaan varastonsa tuhonnut.

Virallisilla tiedoilla tarkoitan tässä yhteydessä sitä mitä media ja someväki kertovat, siis tietoja jotka ovat ajoittain hyvin epäjohdonmukaisia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #25

Siikalan viralliset tiedot ovat siis media ja someväki. Ja jos kyseenalaistaa tämän niin haukutaan epäloogiseksi. Ei kovin hyvä pohja keskustelulle.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #29

Jussi Kangasluoma, jos sinulla on virallisempia tietoja ja tietolähteitä kuin minulla, niin olisin hyvin kiitollinen jos jakaisit tietosi täällä, koska nimenomaan luotettavan virallisen tiedon puute on tässäkin tapauksessa iso ongelma.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Venäjän myrkkyaseiden tuhoamisesta taitaa olla CWC:n ja OPCW:n virallisia dokumentteja heidän protokolliensa mukaisesta tuhoamisesta. (https://www.opcw.org/news/article/opcw-director-ge...)

USA:ssa taitaa homma olla vielä n.s. vaiheessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Mutta haepa sieltä Novichokia. Sitä ei ilmoitetuista löydy kun ei virallisesti ollut olemassakaan.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/mar/23/ne...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #74

Novichok ei ole k.o. myrkkyperheen tai sen yksittäisten jäsenten virallinen nimi, ei aikoinaan NL:ssa eikä nykyisin Venäjällä. Niinpä jotkut Venäjällä ovatkin leukailleet brittiviranomaisten ja etenkin B.Johnsonin tarinoille (huom. ei Skripalien kohtalolle) kertomalla heillä toki olevan jopa starichok:eja ja jopa durachok:eja eli vanhuksia ja tyhmyreitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #102

Onhan siellä leukailtu, joku venäläinen toimittaja kirjoittikin näin

Kremlin puppets respond with mockery

http://www.dw.com/en/opinion-vladimir-putins-diplo...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #106

Saksan valtion propaga... eiku luotettava tiedonlevite löytää Kremlin nukkeja kun Venäjällä ei purematta niellä kaikkia m.m. A.Merkelin juttuja. Julkaisija on "Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland" jonka motto on "Wir sind eins." Eikä meitä epäilytä lainkaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #111

Entä löysitkö asiavirheitä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #112

Kyseessä oli yksisilmäisten ja tarkoitushakuisten mielipiteiden esittelypläjäys. Siinä sekä mielipiteiden esittäjä että niiden julkaisia esittelee mielipiteitään, ei asiaa. Sen asia-anti kriittiselle lukijalle on, että joku jossakin levittelee tälläisiäkin mielipiteitä.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #102

Novichokin ainesosat eivät ole kiellettyjen aineiden listalla. Siksi niitä on helppo kuljettaa rajojen ylitse. Ne voivat olla jauheena tai nesteinä.

Se mistä Novichokin ainesosat ovat peräisin, ei ole vielä selvillä.

Kun kyseiset ainesosat yhdistetään syntyy Novichok-hermokaasu joka on erittäin tappavaa. Todennäköisesti ko. hermokaasua ei pystytä valmistamaan ihan missä tahansa laboratoriossa, joten tilanne on edelleen avoin.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #25

Kuten tuossa Seija linkitti: "Nykyisin vain Yhdysvalloilla ja Venäjällä on VX-kaasua, ja molemmat maat ovat aloittaneet varastojensa hävittämisen. Helmikuussa 2017 Kim Jong-unin veli murhattiin todennäköisesti käyttäen VX-kaasua. Raportin mukaan VX-kaasua löytyi murhatun silmistä."
Siis USA:lla ja Venäjällä! Joista ainoastaan Venäjällä on läheiset suhteet Pohjois-Korean kanssa! Revi siitä joutessasi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #60

Saattavathan valmistaa itsekin.

It was first developed in the UK in the 1950s as a chemical warfare agent. Experts say it has been replicated in the past by the US, Russia, Syria and Iraq.

https://edition.cnn.com/2017/02/23/world/vx-nerve-...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ai ei ole merkitystä?

Millä perusteella se May nyt syyttikään Venäjää?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #27

Ei ainakaan sillä perusteella, että myrkyn alkuperäinen syntetisoija olisi syyllinen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #32

Itseasiassa juuri sillä perusteella,koska ei muutakaan ole vai tiedätkö jostain muusta miksi syyttävä sormi kääntyi heti Venäjään jopa ennen kuin tiedetään tarkalleen minkä aineen kanssa ollaan edes tekemisissä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #34

Uhri oli venäläinen petturi, Putin on uhonnut, että pettureita kohtaa kuolema, Venäjä on aikaisemminkin salamurhannut pettureita Britanniassa, Venäjä on itse ilmoittanut kyvystään tehdä harvinainen murha-ase.

En jaksa kohdallasi kaikkea toistaa uudestaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #46

aa..siis tällaiset perustelut ylittävät näytöt.

Edit: enkös esittänyt juuri eilen samanlaisia perusteluja Namin murhasta ?

Ne eivät kelvanneet jenkkien kohdalla sinulle.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #52

Et esittänyt. Jenkeillä oli siis motiivi surmata Pohjois-Korean johtajan kriitikko? Kerrotko uudestaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #56

Perustelin niin,että jenkeillä on todistetusti tapana murhata toisinajattelijat eli kommunistit myrkyillä. Vietnam.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #76

Ja missä mielessä Kim Jong Nam oli Yhdysvalloille kiusallinen toisinajattelija?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #46

Juu eli tarkoitat, että pitää olla sanansa mittainen mies; jos on uhannut listiä kaikki venäläiset luopionsa; myöntää kanssa - kun kuitenkin sitten on ne tehnyt! Se olisi suoraselkäisyyttä - harvinaista venäläisyyttä - kantaa vastuu teoistaan/sanoistaan/uhkailuistaan jne jne

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Kyseinen petturi oli jo venäläisten käsissä ja heidän vankiloissaan. Siellä hän oli turvassa ja hänet luovutettiin vakoojien vaihdossa länteen. Miksi hän selvisi sieltä turvassa jos "pettureita kohtaa kuolema"?

Lienee myös kuvaavaa, että hänet, MI6:lle vakoillut, vapautettiin vaihdossa USA:n kanssa siellä kiinni jääneisiin. Vaihtokaupassa ei siis osapuolena nähty eroa USA:n ja UK:n välillä.

Toisaalta on "mielenkiintoinen" havainto, että nimen omaan UK:ssa kuolee kaikenlaisia agentteja, karkumatkalla olevia oligarkkeja, loikkareita j.n.e. mutta ei juurikaan muualla. Esimerkiksi USA:ssa, Ranskassa j.n.e. on heille turvallisempaa. Mikä tekee juuri Brittein saaret niin vaaralliseksi? Jos kyseessä olisi Venäjän kostosta niin luulisi koko "vapaan" lännen olevan heille "avointa metsästysmaastoa", vai kuinka?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kommentoijana toivoisin, ettei heti haukuta ja väitetä huutajaksi kun kyselee blogeissa perusteluja sille vihjailulle, että länsimaat olisivat mahdollisesti osallisena murhissa, koska myrkyt on alunperin syntetisoitu länsimaissa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sehän on ainoa peruste myös diplomaattien karkoituksille nyt tässä tapauksessa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #36

Koko eilinen käytiin tätä keskustelua. Ilmeisesti mitään ei tarttunut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #42

Ei tätä keskustelua käyty vaan käytiin keskustelu missä vakuutit ettei jenkkit voi käyttää hermokaasuja kehenkään.

Nyt avasit ihan uuden näkemyksen ja nojaat varmaankin siihen näkemykseen missä todennäköisesti Venäjä on syyllinen ja nyt on kyse siitä mistä se todennäköisyys muodostuikaan.

Sinä sanot ettei hermomyrkyn alkuperäisellä valmistajalla ole mitään merkitystä,vaikka juuri se muodosti sen todennäköisyyden.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #45

Vain idiootti väittäisi, että tällaisessa tapauksessa myrkyn alkuperäinen syntetisoijamaa on ainoastaan sen faktan perusteella todennäköisin syyllinen. Siksi kukaan ei näin väitäkään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #54

No todellakin väittää. Sinähän nyt ihan hassuja höpiset. Minutkin tuomittiin alta aikayksikön putinistiksi,kun kyseenalaistin tuon perusteella syyttämisen.

Juuri tuo vuoksi esitin koko hässäkän VX-myrkyistä,koska se oli niin absurdia.

Teidän "venäjävastaiset rivit" rakoilevat pahasti.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #77

Kuka väittää ja missä? Nyt tarvitsen jonkun lähteen väitteellesi, en usko muuten millään. Joku siis väittää ainoastaan sillä perusteella, että Venäjä on alunperin kehittänyt kyseisen myrkyn niin se on todennäköisin syyllinen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #82

Kaivan nyt muutaman..mielellään voit itse kertoa mitä perusteluja löydät jutuista:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005613809.html

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3875836/Venaja+ki...

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3878042/Yhdysvall...

https://www.verkkouutiset.fi/vladimir-putin-on-syy...

Mielellään iha lehtikohtaisesti voit kommentoida mitä perusteita niissä käytettiin Venäjän syyllisyyden osoittamiseen.

Voin kaivaa lisää,jos ei nuo jostain syystä kelpaa.

edit:

Yhdessäkään noista lehdistä ei käytetty syyllisyyden perustana..."koska putin sanoi"-argumenttia. Mistä sellainen argumentti on tullut ja onko se millään tavalla uskottava argumentti syyllisyyden osoittamiseksi tällaisissa tapauksissa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #114

Mutta eihän yhdessäkään noista jutuissa sanottu, että Venäjä on todennäköisestä syyllinen, koska se on myrkyn alkuperäinen kehittäjä. Miksi ihmeessä sinä linkkasit nuo jutut, eiväthän ne mitenkään vastaa kysymykseen?

Oletan, että laiskuuttasi vain linkkasit ensimmäiset uutiset aiheesta ja pyydät minua tekemään työsi.

Esitän nyt kysymyksen uudestaan kun siihen vastaaminen on sinulle ylivoimaisen hankalaa. Mikä uutinen väittää ainoastaan sillä perusteella, että Venäjä on alunperin kehittänyt kyseisen myrkyn niin se on syyllinen?

Putinin uholla ei syyllisyyttä voida osoittaa, eikä kukaan niin ole väittänytkään. Se on vain osa motiivia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #120

Edelleenkin juuri se alkuperäisen myrkyn kehittäjänä oleminen muodostaa "ainoan uskottavan selityksen" noissa jutuissa. Niissähän ei mainita mitään muuta perustelua ja siksi se on ainoa perusteluna toimiva tekijä jutuissa.

Vai löysitkö jutuista muita perusteluiksi kelpaavia asioita?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #122

Lainaa minulle tähän edes yksi kohta noista jutuista jossa todetaan, että koska Venäjä on alunperin kehittänyt myrkyn niin se on todennäköisin syyllinen. Miten se voi olla ainoa perusteluna oleva tekijä, jos sitä ei ole edes argumentoitu jutuissa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #123

No et löydä niistä muuta perusteluksi viittaavaa joten kyllä siinä perusteluksi voidaan tuo laskea.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #125

Ei tietenkään voida jos kukaan ei sitä yhdessäkään jutussa argumentoi. Todistuksen taakka näyttää olevan sinulle täysin vieras käsite. Sen, joka väittää jotain olevan pitää esittää asiasta todiste.

Sinä esität, että joku uutinen väittää ainoastaan sillä perusteella, että Venäjä on alunperin kehittänyt kyseisen myrkyn niin se on todennäköisin syyllinen mutta et pysty osoittamaan yhtään lainausta uutisesta, jossa näin sanottaisiin. Miten ihmeessä kukaan pitäisi tällaisessa tapauksessa väitettäsi perusteltuna?

Ehkä tämä selventää mikä "todistelussasi" on pielessä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_ignora...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #126

Minähän kaivoin ne muutaman jutun esille mitä ensimmäiseksi vastaan tuli. Niissä jutuissa kerrottiin vain Neuvostoliiton kehittäneen myrkyn eli jätettiin lukialle pelkästään se osoittamaan Venäjä syylliseksi. Tietty valtioiden edustajat kertomassa kuinka todennäköisesti Venäjä on syyllinen. Minun väitteeni siis on siinä etkä sitä ole osannut kumota,koska ei ole mitään todisteita. Siksi sitä yhtä ainoaa asiaa pidetään osoituksena.

Mitä lukijan pitäisi ajatella tuosta asetelmasta?

Jos lukija kyseenalaistaa ettei tässä ole oikeastaan mitään todistetta,niin sinä olet kertomassa täällä miten kaikki muu on epätodennäköistä. Kun sitten kysyy,että miksi,niin palataan jälleen takaisin neuvostoliitossa kehitettyyn myrkkyyn.

Minusta tuo venkoilusi on epäuskottavaa,jos tässä nyt joku on. Sinun pitää ymmärtää ettet ole mikään auktoriteetti kertomaan mikä on kenenkin mielestä tai objektiivisesti katseltuna uskottavaa. Ei tällä palstalla ole kukaan sellainen.

Aika mielenkiintoisen argumentointivirheen toit pöytään. Olen sen puolestä täaaä koittanut jankata,mutta sinäkin heität epätodennäköisyydet tuosta vaan millä voi ohittaa todistelujen tarpeen. Se on sinänhö minulle se ja sama,koska saat tehdä niin jos tykkäät. Älä kuitenkaan soimaa sitten muita siitä.

Kysytään nyt vielä. Jos lehtijutussa lukee: Monien valtioiden edustajat pitävät Venäjää todennäköisenä hermokaasuiskun tekijäksi. Useat valtiot vetävät diplomaattinsa pois Venäjältä.Hermokaasua valmistettiin Neuvostoliitossa 1980-luvulla.

Mitä lukijan assosioi tuosta ensimmäiseksi? Minusta _todennäköisesti_ tavallinen lukija yhdistää Venäjän syylliseksi. Se todennäköisyyshän oli sama kuin,että niin myös on käynyt.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kuka sinua on haukkunut ja väittänyt huutajaksi tässä blogissa? Kerro, niin huomautan väittäjälle asiasta.

Kerro myös kuka tai ketkä ovat vihjanneet että länsimaat olisivat mahdollisesti osalllisina joissain murhissa. Tarkoitat ilmeisesti Pohjos-Korean johtajan velipuolen murhaa?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Blogisi ensimmäisessä kommentissa kovasti uhottiin huutajista.

Sinä, Lavikainen ja vellu heino ainakin ihmettelevät miksei länsimaiden perään kysellä kun he ovat alunperin myrkyn syntetisoineet.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #44

Niinpä näkyy. Kommentoija kuitenkin liikkuu yleisellä tasolla eikä kohditsa väitteitääm yksilöön, eikä sinuun.

Minä en kysele enkä ihmettele miksi länsimaiden perään ei kysellä. Kyselen ja ihmettelen miksi ei yleensä kysellä. Jos ymmärrät mitä tarkoitan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #48

Niin, et vihjaile mitään vaan yleisesti kyselet. Se on niin sanottua Cavuto kyselyä.
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=ca...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #55

Tuohon ei kannata edes vastata, joten en vastaa. Saat käyttää viimeisen sanan, joten ole hyvä ja kirjoita mitä tahansa. Lupaan etten vastaa, en kommentoi, en kiistä, enkä viittaa kommenttiisi.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #44

Jussi Kangasluoma

Minusta länsimaiden perään kysytään yllättävänkin riittävästi. Koko Kremlin organisaatio on pistetty liikkeelle kyselmään Britannian motiivia Mayn yrittäessä murhata Venäjän kansalaista !

Ehkä siikalat ja heinot eivät ideologiansa sokaisemina näe asiaa kuin yhdeltä kantilta. Aikaa heillä kuitenkin on roikkua täällä asian ympärillä vuorokausi tolkulla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #69

Venäjällä on media kyllä esittänyt kaikenlaisia villejä teorioita. Hyvin vähän niitä Suomessa toistetaan sellaisenaan mutta jonkun verran löytyy aina vihjailijoita.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #69

Jälleen esiintyy telepaatti kertomassa toisten ajatuksista.

Se ei edelleenkään ole uskottavaa,vaikka sitä kuinka toistettaisiin.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Novichok-hermokaasuun on olemassa vasta-aine ja sen nimi on Atropiini. Se on todennäköisesti auttanut koska se annettiin melko nopeasti. Julia Skripal todennäköisesti toipuu, mutta toipuuko Sergei Skripal novichok-hermokaasuiskusta on avoin tapaus.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Atropiini

Mitä tulee Kim Jong-unin velipuolensa Kim Jong-namiin käyttämään VX-hermokaasuun, sitä on aika yleisesti saatavilla ja epäilen, että Pohjois-Korealaiset osaavat sitäkin valmistaa, tai sitten he hankkivat sen jostain muualta.

Molemmat tapaukset ovat ikäviä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Muistaakseni kyseistä ainetta valmistaneet tutkijat väittivät ettei vasta-ainetta ole. Voin muistaa toki väärinkin.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Kyllä on. Atropiinihoito poistaa tehokkaasti tietyt myrkyt kunhan sitä annetaan riittävän pitkän aikaa.

Kim Jong-namilta oli laukussaan atropiinia juuri tästä syystä. Mutta eipä auttanut kun isku tehtiin nopeasti.

Joissakin tapauksissa atropiinihoito ei tehoa, enkä tiedä palautuuko Julia Skripalin toimintakyky ennalleen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #39

Meni jotenki näin:

"Treating Novichok poisoning is also “practically impossible,” according to the Handbook of Toxicology of Chemical Warfare Agents. For other nerve agents, the treatment is usually diazepam or Valium to stave off seizures, and atropine, which helps dry up the secretions that could choke or drown a nerve gas victim, Chai tells The Verge. That buys a little time for another drug called pralidoxime, or 2-PAM, to prevent the nerve agent from permanently shutting off that key enzyme. But Novichok agents might have more ways of harming people, according to the Handbook: “Consequently, conventional nerve agent antidotes may not work.”

lähteenä toimi the verge

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #51

Jep, oleellinen asia on kuinka nopeasti atropiinia saadaan elimistöön. Ihan kaikkia oireita sekään ei poista, eli The Verge on sikäli oikeassa.

Novichok on yksi tappavimmista hermokaasuista ja mitä nopeammin atropiinia saadaan elimistöön sitä paremmin se saadaan torjuttua.

Sama koskee VX:ää ja muita tappavia hermokaasuja.

Tästä linkistä selviää asia paremmin, tekstin lopussa mainitaan atropiini

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hermokaasu

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Heino, tuossa keississä näkyy olevan ihan sama mitä väitetään ja mitä ei väitetä.

Totuudella ei näy olevan mitään merkitystä kun russofobia-uskonto jyrää kaiken alleen.

Eikä uskovaisten kanssa kannata edes keskustella.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #65

Jotenkin harmikseni aina totean väitteleväni uskovaisten kanssa. Mutta mitä muuta olisi kuin usko..aina on kyse uskosta ja sen ympärillä olevasta väittelystä. Kohde vain vaihtuu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #79

Useimmiten tuo kohde on raha.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #83

Se onkin valtauskonto joka ylittää ns.puoluerajat.

Siksi kaikkein vaikein myös herätellä huomioitavaksi kritiikiksi.Yleensä kaikki kritiikkin menee ohi kuin hanhen selästä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Atropiini ei varsinaisesti ole vasta-aine. Se on lääke, jota käytetään tietääkseni myös kärpässienimyrkysten hoidossa sekä sydämen vajaatoiminnan hoidossa.

Ilman muuta tällaiset murhat ja murhayritykset ovat hyvin ikäviä.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Jep, se auttaa myös noissa tapauksissa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mitä voimme nyt päätellä?

Ilmeisesti runsaasti julkisuudessa esiintyneet Novichokin kehittäjät ovat olleet väärässä. Novichok ei siis olekaan maailman tappavin hermomyrkky. Ei edes kovin tappava.

Onko muita mahdoillisia johtopäätöksiä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan tässä mutua tullut: jos Novichokia annostellaan sama määrä kuin esim. VX niin asiantuntijoiden lausuntojen mukaan Novichok on huomattavasti tappavampi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

"...yksi kolmasosa pisarasta riittää tappamaan ihmisen, kertoo Verifinin eli Kemiallisen aseen kieltosopimuksen instituutin johtaja, professori Paula Vanninen." (MTV)

Vannisen lausuma koskee VX:n tappavuuttta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #49

Siitä sitten laskemaan paljonko Novichokia tarvitaan.

Novichok (Russian: Новичо́к, "newbie") is a series of nerve agents the Soviet Union and Russia developed between 1971 and 1993.[a][2][3] Russian scientists who developed the agents claim they are the deadliest nerve agents ever made, with some variants possibly five to eight times more potent than VX

https://en.wikipedia.org/wiki/Novichok_agent

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani Vastaus kommenttiin #53

Vil Mirzayanov kehitti yhdessä Lev Fjodorovin kanssa 4. sukupolven hermokaasun eli Novichokin Neuvostoliitossa. Jossain vaiheessa he paljastivat kyseisen hermokaasun kehityshankkeen ja Mirzayanov joutui vankilaan josta jossain vaiheessa vapautui.

Tästä seurasi Vil Mirzayanovin kielteinen suhtautuminen hermokaasuihin ja hän muutti USAhan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #61

V.Mirzajanovin suhtautuminen kovastikin elänyt k.o. aineiden kehittelystä kielteisyyden kautta niiden valmistamisen esittelyyn kirjoissaan. Hän on m.m. julkaissut kirjassaan miten Nocichok:ia valmistetaan ja mitä sen tekijöiltä edellytetään. Tämä jo yli kymmenen vuotta sitten.

Hän lienee ollut jo pari vuosikymmentä USAn hallinnon palveluksessa joten hänen viestissään taitaa kuulua työnantajan ääni ja viestit vaihdella zen tarpeiden mukaan.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

”Hermomyrkky Novichok tappaa ehdottoman varmasti.”

Onpa järjetön väite! Mikään myrkky maailmassa ei tapa, mikäli annos on riittävän pieni. Annostelemalla sopivasti voidaan hitaan ja tuskallisen kuoleman lisäksi esim. aiheuttaa ”vain” pysyvä invaliditeetti.

Teurastajat usein pitävät äkkikuolemaa liian helppona vaihtoehtona uhreille.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Koska tämä teema herättää näin paljon keskustelua ja intohimoja, pistän linkin Yrjö Raution kommenttipuheenvuoroon. Olen melkolailla samaa mieltä hänen kansaan, mutta en kykenisi yhtä selkeään ja jäsenneltyyn analyysiin.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005624161.html

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Yrjö Rautio kirjoittaa asiaa ja myös minä ajattelen juuri samoin tästä myrkytystapauksesta. Raution tekstiin pitäisi Siikalan ja muiden Venäjän toimien puolustelijoiden tutustua!

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Samaa mieltä! Nyt taitaa ainakin Tuomioja olla tutustunut Raution tekstiin.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245327-erkki-tuom...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jo Y.Raution ensimmäinen kappale ja sen johtopäätös vie hänen analyysinsä kaiken järjen ulkopuolelle.

Jatko on samaa rataa. Hänkin käyttää johtopäätökselleen varteenotettavan epäilyn puuttumisesta Venäjän syyllisyydestä perusteluna sitä, että myrkky (jota OPWC ei liene vielä tunnistanut) on neuvostokehitelmä ja että sitä ei voi olla kenelläkään muulla (vaikka on todistettu, että muutkin ovat olleet sen kanssa tekemisissä ja sen valmitus on ohjeistettu alan kirjallisuudessa).

Sen jälkeen hän, esittämättä mitään muuta, valittaa, että joillekin mikään ei riitä. Paitsi tietystri Venäjän ikiaikaisen pahuuden luettelemalla aikaisempia väitteitä joita ei ole pystytty todistamaan toteen.

Tuomiojan varovaisuus näyttäisi olevan jokseenkin linjassa Britannian Labour-johtajan J.Corbynin kanssa. Hänkään ei haluaisi oman maansa rientävän todisteiden edelle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kun Julija näyttääkin toipuvan myrkkyiskusta, haluaisivat Venäjän edustajat innokkaasti tavata hänet. Miksi? Oma ehkä vähän vainoharhainenkin veikkaukseni on, että hän tietää jotain sellaista, minkä venäläiset eivät halua tulevan julki ja hänet pitää vaientaa joko uhkauksin tai viimeistelemällä kesken jäänyt työ :)

Britit eivät tapaamista ymmärrettävästi salli ja luulen myös, että Julijakin kaikista maailman ihmisistä viimeiseksi haluaisi nyt tavata Venäjän tiedustelupalvelun edustajia :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kappas vaan. BBC kertoo että pääkohde ehkä olikin Julia Skripal, ja että kyse saattoikin olla perheriidasta, Julia Skripalin ja hänen sulhasensa välisestä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005624953.html

Kenties totuus vielä joskus selviää. Odotellaan sitä. On perin harmillista jos paljastuu, että totuus onkin jotain muuta kuin se mikä nyt ja heti totuudeksi julistettiin. Kovin monet ihmiset joutuvat suuttumaan silmittömästi.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Avain varmasti kyse on Venäjän trollitehtaan juonesta, kohta tähän kommenttiketjuun näitä syyttäjiä alkaa ilmaantumaan.
Saippuaopperalta alkaa vaikuttamaan...harmi vain, että seuraukset ovat todellisia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Luepa uudelleen, Daily Mail eikä suinkaan BBC.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Daily mail kertoo, että "Sergei Skripalin veljentytär Viktoria Skripal sanoi BBC Russianin haastattelussa uskovansa, että hyökkäyksessä on ollut kyse perheriidasta ja Sergei Skripalin sijaan pääkohde olisikin ollut Julia Skripal."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #89

BBC:n englanninkielisissä uutisissa sitä ei ainakaan ole, huhut sikseen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Aika väärin on uutiset luettu jos jäi sellainen käsitys, että BBC uutisoisi pääkohteen olleen tytär.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Totta. Käytän siis suosittua ilmaisua: Brittilehdistö kertoo. Täsmennän: Daily Mail kertoo, jos Iltasanomien juttu pitää paikkansa.

On erittäin tärkeätä tietää kuka kertoo. Eikö niin? Olen täällä jakanut keran MTV:n uutisen, jonka alla lähteiksä mainittiin Reuters ja Postimees.

Sekin oli väärin. Pahoittelen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #93

Tässä haastattelussa Viktoria ainakin sanoo, ettei hän tiedä.
http://www.bbc.com/news/av/43563843/spy-poisoning-...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

"Sergei Skripal's niece, Viktoria Skripal, 45, said in a BBC Russia interview this week that her theory is that the attack was over a 'domestic' issue and that 'it was aimed specifically at Yulia', not at her father." (Daily Mail)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5557625/Ru...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Nyt kaikki voivat olla onnellisia, sillä media jakaa niin monenlaista tietoa että jokainen voi valita itselleen parhaiten sopivan tiedon.

BBC kertoo, ja BBC ei kerro, mutta Day Mail kertoo, ja koska BBc ei kerro jne.

Tärkeintä on että luetaan uutiset oikein, ja jos havaitaan että joku on lukenut väärin niin ojennetaan häntä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tärkeintä lienee se, että ymmärtää miten uutinen on rakennettu ja mitkä tiedon lähteet ovat. Jos niissä on jotain epäselvää niin ei kannatta ehkä tarttua syöttiin suurella innolla vaikka uutinen olisi kuinka mieluinen oman argumentin kannalta.

Jos kyseessä on siis eri BBC:n haastattelu kuin mitä jaoin niin kovin nopeasti on Viktorian mieli muuttunut.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #101
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos kyse on eri haastattelusta kuin mitä linkkasin niin kovasti on mieli muuttunut. Ei liene kovin luotettava todistaja.

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Pekka jaksaa vaikka uskovaisten on vaikea luopua uskosta, vaikka Hesari todistaisi, ettei jumalaa ole olemassa!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

On hyvä elää siinä uskossa, että "Kyllä se on totta kun lehdessä niin luki". Valitsee vain mieluisan lehden ja mieluisan uutisen.

Älykkäämmät toki ymmärtävät, että uutiset ovat uutisia, eivät suinkaan synonyymejä totuudelle.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ehkä blogistinkin olisi hyvä huomata, etteivät hänen kanssaan eri mieltä olevat automaattisesti julista nyt ja heti totuutta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Eivät kaikki. Useimmat eivät tietenkään edes tiedä mitä mieltä olen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, mutta kevennys: leiristä kuin leiristä voi löytyä totuus, jota ei lue Pravdassa.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2322529-put...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

On kauheaa, jos uutisointi johtaa tällaisiin asenteisiin. Toivottavasti poliisi saa tämän jutun käsiteltäväkseen ja Janhunen saa kunnon rapsut. Syrjintä on Suomessa lailla kielletty.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180330220084944...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Uutisointi johtaa juuri tuollaisiin asenteisiin. Kaikki valtiot ja poliitikot ovat hyvin taitavia hyödyntämään mediaa omien päämääriensä saavuttamiseksi tai piilottamiseksi.

Median hyödyntäminen propagandavälineenä on nyt äärettömän paljon helpompaa kuin 20 vuotta sitten, koska toimittajien määrä on radikaalisti vähentynyt, ja ne vähät jäljelle jääneet toimittajat istuvat 99 % työajastaan tuijottamassa näyttöpäätteitään.

Entä mitä heidän näytöillään näkyy? Käytännön syistä pääosin englanninkielinen media. Joten kun yksi suurempi englanninkielinen media uutisoi kuun olevan juusto, niiin sama uutinen on sitten hallisteva meidänkin medioissame.

Huomautan että en ole käynyt kuussa, joten en ota kantaa siihen onko se juusto vai eikö se ole.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Minäkään en ole siellä käynyt, mutta minusta se näyttää enemmän pizzalta!?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uutistoimisto AP:n Moskovan kirjeenvaihtaja James Ellingworth kertoi tänään Twitterissä, ettei saanut ostettua olutta paikallisesta supermarketista. Siihen tarvittiin kuulemma Venäjän passi. Saa nähdä, mihin tämä vielä johtaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Britannian armeija ei ole kyennyt selvittämään Skripalien myrkyttämiseen käytetyn myrkyn alkuperää eikä alkuperämaata.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/arme...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset