PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Novichokin alkuperä mysteeri - Ei todista Venäjää syylliseksi

"Britannian armeijan tutkimuslaitos ei ole pystynyt todistamaan, että Salisburyn hermomyrkkyiskussa käytetty aine olisi peräisin Venäjältä. Asiasta kertoi julkisuuteen laitoksen johtaja Gary Aitkenhead." (MTV)

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/armeijan-tutkimuslaitoksen...

Britannian armeijan tutkimuslaitos tarvitsee nyt kommentoijien apua.  Antakaa palaa, totuus on somessa!

Itse vetäydyn yöpuulle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (190 kommenttia)

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

NL:ssa valmistettua myrkkyä so what! Luuleeko hän, että sotilaallisen salaisen kaasuaseen/myrkyn päällyksessä lukisi Made in USSR! Erikoisia hän taas puhuu! Täysin epärelevanttia.
Mielestäni täällä on vain koko arvuuteltu sillä, kuka on murhayrityksen tekijä "Igor Dezhurnaja"! Se kiinnostaa, ei muu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

"Britannian armeijan tutkimuslaitos ei ole pystynyt todistamaan, että Salisburyn hermomyrkkyiskussa käytetty aine olisi peräisin Venäjältä. Asiasta kertoi julkisuuteen laitoksen johtaja Gary Aitkenhead."

En usko että laitos on tutkinut pakkauksia. Eiköhän siellä ole tutkittu sitä hermomyrkkyä. Olisko joku putinisti tuo tutkimuslaitoksen johtaja, vai onko tässä kyseessä pelkkä valeuutinen.

Onneksi meillä on sosiaalinen media, jossa asuu totuus!

Menen takaisin nukkumaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Siikala: "Novichokin alkuperä mysteeri - Ei todista Venäjää syylliseksi" eikä Islantia. Toisaalta Islannin presidentti ei ole antanut Skripalille tappotuomiota, mutta se nyt ei mitään todista, Islanti voi olla tappoyrityksen takana siitä huolimatta tai sitten Uganda.

Sami Miettinen

Kyseinen hermomyrkky ei ole mitään erityisen salaista tai edes sotilaallista, koska tämän myrkyn kehittänyt henkilö on itse kertonut julkaisemassaan kirjassaan kuinka kyseistä myrkkyä valmistetaan.

Kyseisen myrkyn sotilaallisuus on myös hiukan kaukaa haettu, sillä kyseistä myrkkyä pystytään valmistamaan materiaaleista, jotka eivät ole CWC:n (Kemiallisten aseiden kieltosopimus) kieltolistalla.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Ei ole kysymys lainkaan siitä, miten monimutkaisen kemiallinen rakenne aineella on, vaan siitä, kuinka myrkyllistä aine on elolliselle elämälle. Sen kun ymmärtää, valaistuu lopullisesti, eli tajuaa myös sen miksi se on sotilaskäytössä oleva "ase".

Esim. ns. "likainen pommi" sisältää jotain radioaktiivista jätettä, se toimii silloin jo terroristien aseena kuin mikä

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Kun kyse on mistä tahansa asiasta, joka edes vähän sivuaa tai kokonaan koskee Venäjää, Kari Kallio ehtii aina ensimmäisenä nolaamaan itsensä.

Meillä on oikeusvaltioissa ns. "syyttömyysolettama" (luojan kiitos) eli syyllisyys täytyy todistaa. Vasta sitten langetetaan rangaistus. Eli ei niin kuin sinun omassa pikku natsimaailmassa, jota täällä suu vaahdossa ja joka yhteydessä ageeraat.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kommentoijat ovat kyllä täällä laajasti todenneet ettei syyttömyysolettama koske valtioita, eikä varsinaisia todisteita syyllisyydestä tarvita.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Ok, bumerangimieskö se sieltä iski, takaa! Ed. puheenvuoroissani en väittänyt teon tekijästä halaistua sanaa, joten vaahtoa on korviesi välissä eikä minun suussa. Taisi olla ensimäinen kerta eläessäni, kun joku on minua natsitellut! Siitä voit arvioida jotenkin omaa arvostelukykyäsi ja sitä ällin määrää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #134

Tapani Tuominen, Kari kallio, älkääpä nimitelkö toisianne, tai muutoinkaan käyttäytkö keskusteluohjeiden vastaisesti.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #134

Kaivapa Kari ihan itse ne "pari" aikaisempaa kommenttiasi re; myrkytyscase tai Venäjä (ei tässä kirjoituksessa, mutta mediassa) ja palaa sitten asiaan taas yhtä vakuuttavalla tavalla: "Koska Putin..."

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #149

Miksi syynäät minua! Täällä on kymmeniä kirjoittajia, joilla on räväkämpiä mielipiteitä kuin minulla! Jätä minut rauhaan! Ok! Olet kohtuuton ihminen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Juuri niin, MH-17 alas ampumistakaan ei ole pystytty todistamaan vaikka ase oli venäläinen BUK. Suomessakin niitä oli käytössä. Odotetaan koska syyte tästä tulee Suomelle. "Savuava ase kädessä ei riitä", pitää olla tunnustus. Jäädään siis odottamaan tunnustusta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #167

Ampujat kerskuivat teollaan Twitterissä heti. Osuivat vain väärään koneeseen. Aseen liikkeet on videoitu. Siitä ei ole järjellistä epäilystä.

Tämä on erilainen tapaus jo siksikin, että Britannia ei ole Ukraina. Myrkkyhyökkäys saattaa hyvinkin liittyä venäläistahojen keskinäiseen kiistaan, mutta kun todisteita ei ole, niin ei ole, eikä Boris Johnsonin refleksinomainen valehtelu asiaa paranna.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toistaiseksi hermomyrkyn alkuperän suhteen Orimattilakaan ei ole poissuljettu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala
Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Hermomyrkyn muodostaneet alkuaineet ovat syntyneet tähtien räjähdyksissä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Totta tuokin.

Tosin Therese May on saanut meidät uskomaan että alkuaineet ovat syntyneet Moskovassa. Uskostamme emme tingi.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Novichokin alkuperä mysteeri - Ei todista Venäjää syylliseksi

-ei kyllä syyttömäksikään !

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei tietenkään. Ei se todista ketään syyttömäksi eikä syylliseksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan kenenkään ei tarvitse todistaa itseään syyttömäksi. Kukaan ei ole syyllinen ennenkuin on riippumattomassa ja julkisessa oikeudenkäynnissä sellaiseksi riippumattomien tuomareiden toimesta käsin tuomittu. Sitä ennen syytetyllä pitää olla reilu mahdollisuus puolustautua kaikin niin tiedoin joita syyttäjä käyttää syyttämisen perusteena.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ajattelitko, Myyryläinen, että asia käsitellään oikeudenkäynnissä?
Minusta olisi hyvä jos Putin sellaisen eteen saataisiin mutta niin kauan kuin ei, on aika aika järjetöntä että asiaa muuten pitäisi käsitellä oikeudenkäynnin periaatteilla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #84

Putin? Onko Putin syyllinen?

No, ei tässä mitään oikeudenkäyntejä eikä laillisuusperusteita tarvita. Riittää kun olemme kaikki yhdessä jotain mieltä. Näinhän se menee.

On vapauttavaa että voimme nimetä syylliset omien mieltymystemme mukaan!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #90

Siikala: "Putin? Onko Putin syyllinen?" Ei tietenkään hän lupauksellaan ole mitään merkitystä: "Petturit potkaisevat tyhjää, uskokaa minua".

Se on vain ilmaisu, että sellaista petturuutta ei hyväksytä. Jokainen presidentti käyttää silloin tällöin tuollaista ilmaisua, vai mitä, Siikala?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #169

"Petturit potkaisevat tyhjää, uskokaa minua" Saako tuohon suoraan sitaattiin alkuperäislähteen?

Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #84

Parempi vetää vähän niinkuin lonkalta vaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #84

Minä ajattelin länsimaisen oikeuskäsityksen olevan oikeudenkäyntiä laajemmin hyödynnettävä ja sovellettava tapa suhtautua. Että se koskisi myös vakavasti ja asiallisesti tehtäviinsä suhtautuvia poliitikkoja heidän tehdessään kansainvälisen politiikan siirtoja, m.m. syyttäessään ulkovaltoja ja karkoittaessaan diplomaatteja t.m.s.

Toivoisin myös ihan tavallisten ihmisten soveltavan sen periaatteita ja käytäntöjä ihan tavallisissa julkisissa kanssakäymisissä, m.l. some.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #95

Kyseisistä periaatteista voidaan tehdä poikkeus Putinin ja FSB:n kohdalla, koska nekään ei moisia yleviä periaatteita noudata.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #102

Tiedustelupalvelut, armeijat ja poliitikot eivät aivan pääsäntöisesti noudata kovin yleviä periaatteita. Eivät missään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #102

Meidän, hyviksien, ei siis tarvitse olla parempia kuin ne, pahikset, mutta silti me säilymme parempina kuin ne. Jotain tälläistä jesuiittamaiseksi mainittua olen ollut ymmärtävinäni liittyvän länsimaiseen ajatteluun mutta en ole ollut ihan varma. Kiitokset Kuikalle ajatteluni vahvistamisesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #107

Olen tyydytyksekseni pannut merkille Myyryläisen vankan länsimaisuuden kannattamisen ja sen yleviin arvoihin vetoamisen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #113

Kiitos. Kannatan todellakin demokratiaa, kansalaisvapauksia, ihmisoikeuksia ja länsimaisia oikeusperiaatteita. Siksi niiden rikkomukset etenkin lansimaissa minua kismittävät koska olisi syytä arvojen takia odottaa enemmän konkretialta ja sitä suurempi pettumus kun ...

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen

Vanha tieto. Valitettavasti.

Ruotsissa on valkoisille miehille asetettu syyllisyysolettama heteroseksuaalisessa sukupuoliyhteydessä. Raiskaajan asemasta välttyy vain todistamalla syyttömyytensä (todistustaakka suostumuksen olemassaolosta on valkoisella miehellä).

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Pekka on aivan oikeassa novitšokin suhteen: ei ole (vielä) minkälaisia todisteita sen alkuperästä. Mutta ei pidä unohtaa, että polonium:in jäljet ja alkuperä ovat hyvinkin tiedossa, kuten siihen liittyvä ylimielisyyskin...

Lue osio "polonium trails":

https://en.wikipedia.org/wiki/Poisoning_of_Alexand...

Andrei Lugovoi: nykyisin duuman jäsen (Zhirinovskin LDPR-puolue)
Dmitri Kovtun: nykyisin "liikemies"

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Poloniumia tässä jupakassa ei tiettävästi ole käytetty. Eikä rotanmyrkkyä.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Taas Pekka on aivan oikeassa, mutta silti tuo varsin hyvin dokumentoitu polonium-tapaus kertoo meille paljon, hyvinkin paljon....

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #15

Tässä tosiaan pätee se, että jäätyään kerran kiinni, uskottavuuden palauttaminen vaatii kohtuullisen pitkän puhtaan kauden.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Samainen Aitkenhead "ei ole kiistänyt," että briteillä "voisi olla" itselläänkin Novichokia varastossa Porton Downin laboratoriossa, kertoo Venäjän Lontoon lähetystö uutistoimisto Sputnikin mukaan. Vaikuttaa myös siltä, ettei Aitkenhead ole erikseen kiistänyt osuuttaan Kyllikki Saaren murhaan.

Venäjän Lontoon lähetystö ei ole pyynnöstään huolimatta päässyt tapaamaan Aitkenheadia.

https://sputniknews.com/europe/201804041063187942-...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jouni Snellman, jostain kummallisesta syystä minulle syntyy sellainen vaikutelma että jostain kummallisesta syystä yrität kääntää tapahtumien kulun huonosti huumoriksi. Selventäisitkö ystävällisesti miksi ryhdyit kommentoimaan Julia Skripalin koirasta ja Kyllikki Saaren murhasta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pyydän anteeksi ja yritän pysyä asiassa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

# 10 Myöskään USA ei ole oikein suorasanaisesti kiistänyt, etteikö heillä olisi yksi alas ammuttu lentävä lautanen varastossaan ja sen kuollut humanoidilentäjä pakastimessa.

Siitä voikin sitten Sputnik päätellä jo melkein mitä tahansa. Venäläiset eivät ymmärrä "tilastotieteestä " mitään, sen osoittavat mm. heidän kansantalouden tunnusluvut. Siksi he eivät myöskään ymmärrä, mitä on kausaalisuus - syyn ja seurauksen laki.

Esim. se, että murhayritys tapahtuu Britanniassa, ei automaattisesti seuraa, että sen takana olisi joku britti varsinkin kun kohteena on ent. venäläinen 2-agentti.

Pertti Kostiainen

Oli myrkky mistä tahansa mutta tämä keissi osoittaa jälleen että nämä läntiset arvot eivät ole sen parempia kuin muutkaan.
Tuomittiin ennen kuin tutkittiin ja leimattiin sumeilematta toiset valehtelioiksi, ei hyvä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tutkimuslaitoksen johtajan mukaan Britannian hallitus on käyttänyt iskun tekijää koskevien johtopäätelmiensä tekemiseen sekä tutkimustuloksia että useita muita tietolähteitä."

Eli niin sanotut aihetodistukset ovat riittävät. Tietenkään ei ole olemassa videofilmitodistetta siitä kuinka kyseinen myrkkyannos pakataan Moskovassa ja kuljetetaan Lontooseen t.m.s.

Kääntäisen tällaisen someirvailun nyt blogistia itseään vastaan. Somessako paremmin tiedetään kuin asiaa tutkineet tahot?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Somessa tiedetään kaikki, ja some vahvistaa niitä käsityksiä joita somessa esitetään. Heti alusta lähtien somessa on sovittu että syyllinen on Putin, ja kyllä Theresa Maykin sen itsensä kanssa sopi heti kättelyssä.

Aihetodisteilla tässä tapauksessa voi vielä pyyhkiä vaikkapa takapuoltaan.

Hermomyrkyt ovat kemiallisia yhdisteitä, ja niiden alkuperä voidaan tiettyyn rajaan asti selvittää. Ei siinä mitään videotodisteita tarvita.

Blogissani pilkkaan ihan avoimesti nittä, jotka luulevat tietävänsä eivätkä ymmärrä vain luulevansa - tai sokeasti uskovansa sitä mitä poliitikot puhuvat, ja luovat someen kuplan jossa vain yksi otuus on hyväksyttyä.

En hirveästi arvosta sellasia mediassa ja somessa yleisiä ilmaisuja kuin "asiaa tutkineet tahot" - silloin kun ei kerrota keitä ja mitä nämä tahot ovat ja mitä ne ovat saaneet selville.

Tietenkän en itse tiedä tuon taivaallista siitä kuka mahdollisesti on syyllinen Skripalien myrkyttämiseen. Joten on hyvä että muut tietävät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo "asiaa tutkineet tahot" vittaa samaan tutkimuslaitokseen, jonka antamasta lausunnosta tässä blogissa itse kirjoitat. Siteerasin omaan kommenttiini vain toisen lauseen linkistäsi.

Toisin sanoen myönnetään, ettei alkuperää voida aukottomasti selvittää, mutta myös korostetaan sitä, että todisteet ovat riittävät. Siviilioikeudenkäynneissäkin on jopa Suomessa tuomittu henkirikoksesta syyllisiksi ihmisiä pelkkien aihetodistusten perusteella ilman aukotonta näyttöä. Ja sellainen on myös sallittua oikeusjärjestelmässämme, vaikka syytetty edelleen kiistäisi kaiken. Kyse on siis riittävästä näytöstä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #20

Ei ole riittävää näyttöä. Syyllinen nimettiin niin varhaisessa vaiheessa ettei mitään aihetodisteita vielä ollut. Oli vain tarve ja halu.

Täsmennän: syylliksi nimettin heti kättelyssä Venäjä ja Putin. Siihen eivät aihetodisteet kuitenkaan riitä, eivät vieläkään.

Luonnolisesti Venäjä, Putin, Lavrov ja kumppanit voivat olla syyllisiä. Pelkäänpä etteivät he kuitenkaan ole ainoita jotka voivat olla syyllisiä.

Kun viittaat siviilioikeudenkäynteehin Suomessa niin muistutan ettei ole kovin harvinaista että alusta asti tutkintalinjat lähtevät vahvojen olettamien vuoksi väärille urille. Minusta tuntuu että Britannian hermomyrkkyjupakassa on saattanut käydä juuri niin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #23

Pekka Siikala: " Oli vain tarve ja halu"

Tuo on todistettavasti totta. Niin EU: lla kuin sen jäsenellä Suomellakin. Kuitenkaan kanta ja sanktiot eivät olleet läheskään yksimieliset.

Kuitenkin Niinistö totesi:"Tämä on nyt tehty, ja toivottavasti jääkin tähän!"

Olisikohan ollut epäilys liiasta kiirehtimisestä?

EU ei kuitenkaan pysty tarjoamaan Suomellekaan mitään sotilaallista turvaa Venäjää vastaan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #20

# 20 Koska syytetyn ei tarvitse todistaa "itseään vastaan" - silloin hän yleensä aina valehtelee ja sen järjestelmä hyväksyy pienen ihmisen inhimillisenä heikkoutena. Vain vahvat ihmiset myöntävät virheensä; heikot ei koskaan -- tästä voimme päätellä jotakin siitä, onko Venäjän presidentti oikeasti vahva vai heikko. Käytän siis samaa tekniikkaa kuin Orinakkilan velho.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Muista nyt Siikala, että Venäjällä on vinhat perinteet epätoivottujen henkilöiden ja valtaapitäviä kristisoivien eliminoimisesta. Onhan se nyt täysin saletti, että Venäjä epäillään ihan ensimmäisenä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #27

Totta. Venäjä kuitenkaan ei ole ainoa valtio, jolla tällaisia perinteitä on. Kaiken lisäksi meillä on ainakin neljä Venäjää; tsaarin Venäjä, Neuvosto-Venäjä, Neuvostoliitto ja nykyinen Venäjä.

Nykyinen Venäjä taitaa olla aikalailla samanlainen kuin Yhdysvallat. Äärikapitalistinen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #37

Nämä neljä Venäjää ovat sama roistovaltio eri paketissa. Kun olisi edes jonkinlainen todennäköinen epäilys jonkin muun valtion osuudesta. Ei ole, ainoastaan Venäjän.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #43

Miksi kyseessä pitää olla jokin valtio?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #43

Sillä on parhaat resurssit ja välineet toteuttaa isku.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Siikala, miksi ylipäätään lähdit kirjoittamaan mielipidekirjoitusta otsikolla "Novichokin alkuperä mysteeri - Ei todista Venäjää syylliseksi",

Ei toki, mutta ei myöskään syyttömäksi. Miksi kirjoitit aiheesta, josta sinulla ei ole muuta mielipidettä kuin, että Venäjä ei voi olla teon takana, mitä sitäkään et pysty perustelemaan.

No - onhan tuokin mielipide, joka mahtuu näiden muiden sekaan. Entisellä esimiehelläni oli hyvä toteamus tämän kaltaisiin juttuihin: "Ei pidä spekuloida sekundäärisillä argumenteillä".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #172

Vielä muutamia kuukausia sitten osasit lukea hyvinkin. Mitä tapahtui, Matti? Siteeraan Siikalan kommenttia 23: "Luonnolisesti Venäjä, Putin, Lavrov ja kumppanit voivat olla syyllisiä. Pelkäänpä etteivät he kuitenkaan ole ainoita jotka voivat olla syyllisiä."

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #175

Ok, mutta mieti vielä otsikkoa.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Venäläinen Novichok pystytään kyllä tunnistamaan. Iranilaiset tutkijat syntetisoivat viisi Novichok-varianttia ja tiedot on lisätty OCAD:n tietokantaan.
Tässäpä uutinen: http://www.spectroscopynow.com/details/ezine/1591c...

Putinistit ja trollit ovat kääntäneet asian niin, että Iran pystysi muka tuottamaan Novichokia - englantilainen venäläistrolli Graig Murray:
https://twitter.com/craigmurrayorg/status/97510669...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Nyt Novitchokin alkuperää ei Britannian armeijan tutkimuslaitos kuitenkaan ole kyennyt selvittämään. Väittää media. Ja koska olen tällaisen uutisen jakanut niin moni leimaa minut putinistiksi ja trolliksi.

On aika harmillista että on siirrytty yhden totuuden aikaan. Kyllä maailma on paljon parempi silloin kun mielet ovat avoimia eivätkä suljettuja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tämän mukaan ei ollut tarkoituskaan:

"Mr Aitkenhead added: "It is our job to provide the scientific evidence of what this particular nerve agent is, we identified that it is from this particular family and that it is a military grade, but it is not our job to say where it was manufactured."

Jatkoa kuultaneen aikanaan:

"As the Prime Minister has set out in a number of statements to the Commons since 12 March, this includes our knowledge that within the last decade, Russia has investigated ways of delivering nerve agents - probably for assassination - and as part of this programme has produced and stockpiled small quantities of Novichoks."

https://news.sky.com/story/porton-down-experts-una...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Millä perusteella Murray olikaan taas trolli?

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Brittien ulkoministeriöstä potkuistaan katkeroituneen Graig Murrayn russofiilinen propaganda ja valehtelu on kyllä saanut runsaasti palstatilaa eri propagandajulkaisuissa.

Hyvä esimerkki hänen valehtelustaan ja itätrollauksestaan on tuo linkittämäni twiittaus:

"First Recorded Successful Novichok Synthesis was in 2017 – By Iran, in Cooperation with the OPCW - The line that novichoks can only be produced by Russia is now proven to be a complete lie. "

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #31

Mistä tiedät hänen olevan katkeroitunut?

ja miten tuo on trollausta?

Tämä nyt haiskahtaa vähän sellaiselta "väärien mielipiteiden" leimaamiselta. Se on trollaamista.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #71

Äijä sai potkut sangen korkealta pallilta brittien ulkoministeriöstä 2004 ja on sen jälkeen älämölöttänyt kaikkea puutaheinää.
Yksi tunnetuimmista on hänen kirjansa Murray's book Murder in Samarkand, jossa julkaisi kiusallaan luottamuksellisia julkaisuja. Niistä ei kovin paljoa haittaa ollut brittihallinnolle, mutta Murray joutui vielä syvenpään liriin.

Murray hokee julkaisuissaan Kremlin mantraa. Hyvä esimerkki on hänen julkaisunsa Krimin miehityksessä itätrollisivustoilla kuten Sputnik, RT, PressTV, Globalrecearc, Veteranstoday...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #96

Eli siis kuvittelet hänen olevan katkera. Se ei tee vielä hänestä katkeraa,kai ymmärrät tämän?

En ole huomannut vielä hänen jankanneen Venäjän juttuja..mutta toisinpäin olen huomannut asian menevän. Tämäkin tosin siltä osin vain tiedän mitä täältä olen saanut lukea.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #155

Oletko lukenut Murrayn kaunaisen kirjan "paljastuksineen"?

Jos et ole huomannut tai tiedä jotain se ei tarkoita etteikö sitä olisi olemassa.

Murray nosti jopa kanteen entistä työnantajaansa vastaan potkujen aiheuttamien terveyshaittojen vuoksi (The Times 16.2.2005). Kanne ei menestynyt.

Trollauksen olenkin jo todentanut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #164

Kirjoittaako hän kirjassaan sen olevan kaunainen vai onko se sinun..päättelyä?

Terveyshaitat ja kauna..eij välttämättä liity toisinsa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #96

Tässä on Craig Murrayn uusin viesti. Pakko lienee myöntää, että vertaus Irakin sotaan lähtöön panee miettimään:

https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/04/th...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

> 25
Loistava kysymys, jatka vain tähän tapaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #178

Sinä se jaksat trollailla vakavillakin asioilla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vaalisto kirjoitti: "Iranilaiset tutkijat syntetisoivat viisi Novichok-varianttia..." ja "kääntäneet asian niin, että Iran pystysi muka tuottamaan Novichokia...".

Siis ovatko "syntetisoineet" (lue "valmistaneet") ja pystyvätkö siihen toistamiseen? Kuka kääntää ja mitä?

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Myyryläisen olisi kannattanut luke Ryan De Vooght-Johnsonin artikkeli "Iranian chemists identify Russian chemical warfare agents", jonka linkitin.

Iranilaiset eivät tuottaneet Novichok variantteja vaan ainoastaan kehittivät menetelmän niiden tunnistamiseen.

Vai tuottaisi Iran OPWC:n kanssa hermomyrkkyjä...joopa joo. Älkää syökö sieniä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #97

Siis kehittivät menetelmän mutta eivät testanneet josko kehitelmäänsä toimii, uskonoon Vaalisto jos haluaa.

"Tuottaisi Iran OPCW:n kanssa hermomyrkkyjä..." - Jospa Vaalisto lukisi ensin mitä on kommentoimassa, jookosta?

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #100

Myyryläinen ei siis lukenut sangen tarkkaa selostusta mitä iranilaistutkijat tekivät. Otan osaa.

Onko Myyrylänen kuullut Kemiallisten aseiden kieltosopimuksesta, jonka Irankin on allekirjoittanut?
Myyryläisen kannattaa tutustua tähän ennenkuin kommentoi asiaa: https://www.opcw.org/chemical-weapons-convention/

Sitä kyllä selviää mitä tapahtuu jos Iran tuottaisi Murrayn väitteen mukaisesti hermokaasuja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #106

Kukaan muu kuin Vaalisto ei ole kirjoittanut väitteistä Iranin tuottaneen k.o. kaasuja käytettäväksi vaan kyvystä tuottaa niitä ja mitä vaatii kyky niitä tuottaa ja tunnistaa. Vaikeaa sisälukutaitoiselle?

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #108

Avainsana on tunnistaa - iranilaiset pystyivät tunnistamaan Novichokin ja lisäsivät tiedot OPWC.n tietokantaan, mikä oli tarkoituskin.

Missä tässä artikkelissa kerrotaan Myyryläisen ja Murrayn väittämästä niiden tuotannosta:

"The Iranian researchers synthesised five ‘Novichok’ agents, along with four deuterated analogues. They were all O-alkyl N-[bis(dimethylamino)methylidene]-P-methylphosphonamidate compounds (i.e. molecules with the typical nerve agent phosphorus group coupled to N,N,N’N’-tetramethylguanidine). The O-alkyl group was varied, with the methoxy, ethoxy, isopropoxy, phenoxy, and 2,6-dimethylphenoxy derivatives being prepared. The syntheses were carried out on a micro-scale in order to minimize exposure.

The synthesised nerve agents were examined using GC/MS, using a 40–280°C GC ramp, an electron ionisation (EI) source and a mass selective detector (MSD). The compounds all showed a good to moderate molecular ion. The other main ions were identified with the help of the mass spectra from the deuterated analogues. The fragmentation was mostly as might be expected; for example, for the methoxy analogue the base peak involved loss of a dimethylamino group and the phosphorus methyl group. For the phenoxy compound, the base peak was that from the loss of a dimethylamino group; the authors propose an intramolecular reaction involving attack from the ortho position of the phenoxy group on the central ‘guanidine’ carbon, leading to the loss of the dimethylamino group and formation of a stable sigma complex. Some evidence for this mechanism is provided by the spectrum of the 2,6-dimethylphenoxy derivative, where the corresponding peak is far weaker, presumably because the ortho positions are blocked by the methyl groups. A distinctive McLafferty-type rearrangement, with the loss of an alkene from the alkoxy group, was seen with derivatives where this was possible, such as ethoxy and isopropoxy, but not in methoxy and phenoxy derivatives, where such a rearrangement could not occur.

The compounds were examined by LC-MS/MS, using an electrospray ionisation (ESI) source and a quadrupole tandem mass spectrometer. The HPLC used an aqueous acetonitrile gradient system, with 20 mM formic acid. In general the ESI spectra were similar to the EI spectra. The facile loss of a dimethylamino group with the phenoxy derivative was again noted.
New additions to chemical weapons database

The authors succeeded in synthesising and obtaining detailed mass spectral data on a series of unusual nerve agents. The data have been added to the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons’ Central Analytical Database (OCAD). It is important that such databases are as comprehensive as possible so that unusual chemical weapons can be unambiguously detected. The task of ridding the world of all chemical weapons requires a great deal of painstaking work, but the ultimate goal is surely something of which we should all approve."

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #114

Minulle tähän säikeen kohtaan Vaalistolle kirjoittamieni kommenttien avain on Vaaliston omat sanat " Iranilaiset tutkijat syntetisoivat viisi Novichok-varianttia ja ...".

Lisäksi olen melkoisen vakuuttunut jos joku laboratorio pystyy tunnistamaan jonkun myrkyn, heillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä on siitä vertailunäytteitä. Samaten olen melkoisen vakuuttunut, jos joku kehittää jonkun menetelmän niin hän testaa sen aidoilla aineilla vakuuttuakseen sen toimivuudesta. Siis jos joku on kehittänyt Novichok:n valmistusmenetelmän, kuten Vaalisto väittää iranilaisten tehneen, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä he ovat testanneet josko sillä ihan oikeasti saa aikaiseksi sitä ja verranneet tuotostaan aiempiin Novichok-näytteisiinsä. Tämä tuo kyvyn valmistaa Novichok:ia mutta ei tarkoita, että sitä olisi valmistettu noita testejä laajemmassa mittakaavassa saati käytetty jossakin. Vaikeaa?

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #129

Näyttäisi olevan Myyryläiselle erittäin vaikeaa. Englanninkielisellä sanalla synthesised ei ole olemassa suoraa käännöstä, mutta se ei missään tapauksessa tarkoita "valmistusmenetelmän kehittämistä". Tuo sana pitää liittää kontekstiin ja ymmärtää mitä kirjoituksessa oikeasti tarkastetaan.

Myt Myyryläinen kirjoittaa kuuluisaa savolaista muunneltua totuutta väittäessään totuudenvastaisesti:" jos joku on kehittänyt Novichok:n valmistusmenetelmän, kuten Vaalisto väittää iranilaisten tehneen..."

Oikaistaanpa taas: Iran on kehittänyt TUNNISTUSMENETELMÄN Ryan De Vooght-Johnsonin artikkelin mukaan.
Artikkelissa tarkasti kerrotaan miten iranilaiset pystyivät tunnistuksen tekemään - mitään ei tarvitse luuloella kuten Myyryläinen tekee.
Tuotannosta, verrokkinäytteistä ja "aidoista aineista" ei ole kirjoituksessa sanaakaan.Englanninkielen opinnoistakin saattaisi olla Myyryläiselle hyötyä jos kun kerran moisia on artikkelista löytänyt

Nuo keinotekoiset aasinsillat Myyryläisen kestämättömän teorian pohjalta on samaa saagaa kuin Graig Murray trollaa.

Kumotaan Myyryläis-Murray propaganda tällä faktalla:

GC/MS and LC-MS/MS used for ‘Novichok’ agent detection

The Iranian researchers synthesised five ‘Novichok’ agents, along with four deuterated analogues. They were all O-alkyl N-[bis(dimethylamino)methylidene]-P-methylphosphonamidate compounds (i.e. molecules with the typical nerve agent phosphorus group coupled to N,N,N’N’-tetramethylguanidine). The O-alkyl group was varied, with the methoxy, ethoxy, isopropoxy, phenoxy, and 2,6-dimethylphenoxy derivatives being prepared. The syntheses were carried out on a micro-scale in order to minimize exposure.

The synthesised nerve agents were examined using GC/MS, using a 40–280°C GC ramp, an electron ionisation (EI) source and a mass selective detector (MSD). The compounds all showed a good to moderate molecular ion. The other main ions were identified with the help of the mass spectra from the deuterated analogues. The fragmentation was mostly as might be expected; for example, for the methoxy analogue the base peak involved loss of a dimethylamino group and the phosphorus methyl group. For the phenoxy compound, the base peak was that from the loss of a dimethylamino group; the authors propose an intramolecular reaction involving attack from the ortho position of the phenoxy group on the central ‘guanidine’ carbon, leading to the loss of the dimethylamino group and formation of a stable sigma complex. Some evidence for this mechanism is provided by the spectrum of the 2,6-dimethylphenoxy derivative, where the corresponding peak is far weaker, presumably because the ortho positions are blocked by the methyl groups. A distinctive McLafferty-type rearrangement, with the loss of an alkene from the alkoxy group, was seen with derivatives where this was possible, such as ethoxy and isopropoxy, but not in methoxy and phenoxy derivatives, where such a rearrangement could not occur.

The compounds were examined by LC-MS/MS, using an electrospray ionisation (ESI) source and a quadrupole tandem mass spectrometer. The HPLC used an aqueous acetonitrile gradient system, with 20 mM formic acid. In general the ESI spectra were similar to the EI spectra. The facile loss of a dimethylamino group with the phenoxy derivative was again noted.
New additions to chemical weapons database

The authors succeeded in synthesising and obtaining detailed mass spectral data on a series of unusual nerve agents. The data have been added to the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons’ Central Analytical Database (OCAD). It is important that such databases are as comprehensive as possible so that unusual chemical weapons can be unambiguously detected. The task of ridding the world of all chemical weapons requires a great deal of painstaking work, but the ultimate goal is surely something of which we should all approve.
Related Links

Rapid Communications in Mass Spectrometry, 2016, Early View paper. Hosseini et al. Fragmentation pathways and structural characterization of organophosphorus compounds related to the Chemical Weapons Convention by electron ionization and electrospray ionization tandem mass spectrometry.

Journal of Chromatography A, 1997, 774, 253-263. Creasy et al. Identification of chemical-weapons-related compounds in decontamination solutions and other matrices by multiple chromatographic techniques.

Wikipedia, Novichok Agent
Article by Ryan De Vooght-Johnson

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #137

Jos jotakin tuli kumottua niin Vaaliston omia kirjoituksia. Hänhän aloitti kirjoittamalla "syntetisoinnista".

Tosin Vaaliston lainaamssa tekstissä myös sanotaan: "The Iranian researchers synthesised five ‘Novichok’ agents, ... The synthesised nerve agents were examined ..." ja "The authors succeeded in synthesising and obtaining [detailed mass spectral] data on a series of unusual nerve agents." Siis syntetisoitiin myrkkykaasuvariantteja ja tutkittiin niitä tuottaen tietoa.

Sanalle "synthetisised" ei muka suoraa käännästä. Se on ompderfekti verbistä "synthetisise" jolle HS:n nettisanakirja kirja löytää seuraavat suorat käänökset: 1. syntetisoida 2. yhdistää 3. yhdistellä 4. valmistaa synteettisesti.

Mitä taas tuotantoihin ja verrokkinäytteisiin niin lienee vähänkin tolkussaan oleville selvää, että ne olivat perusteluaj sille, että kukaan ei ole syyttänyt iranilaisia Novichjo0k:n valm istamisesta käyttöön esim. Salisburyssä vaikka Vaalisto yrittääkin sitä olkiukkonsa kautta syöttää.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #147

Myyryläisen tulee ymmärtää, että syntetitoiminen yksittäisenä sanana tarkoitta montaa asiaa. Siksi asianyhteys ratkaisee - eli koko lause.
Nuo iranilaistutkijoiden menetelmä oli kemiallinen synteesi, mikä selviää kirjoitetusta artikkelista. Kannattaa myös kiinnittää huomiota mikä oli tuon operaation tarkoitus.

Jos Myyryläinen löytää ketjusta sanat olkiukko, Salisbury tai muka syytöksiäni Irania vastaan - joita siellä ei ole - Myyryläinen lienee syönyt sieniä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #165

Jos siis löytää Vaaliston kirjoituksista hänen rakentelevan olkiukkoja on välttämättä syönyt sieniä? Jollei iranilaiset kemiallisten asiantuntijoiden ole analyyseissään Vaaliston kirjoituksista niitä löytäneet ja maininneet?

Oikeastihan oli kyse siitä, osaavatko iranilaiset valmistaa Novichok:ia vai. Osaavatko vaaliston mielestä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Viisas historian professori Henrik Meinander: "Förgiftningen var avsedd som en varning till alla ryska agenter ute i världen. Så här går det om ni sviker Ryssland."

Meinanderin meriitteihin kuuluu sekin, että hän piti juhlapuheen HIFK:n 120-vuotisjuhlissa.

https://www.hbl.fi/artikel/henrik-meinander-skripa...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Meinanderin meriitteihin kuuluu sekin, että hän piti juhlapuheen HIFK:n 120-vuotisjuhlissa."

lol

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Monet puhuvat innolla aihetodisteista, jotka heidän mielestään riittävät osoittamaan Venäjä ja Putinin syyllisiksi Skripalien myrkyttämiseen. Tuomio on annettu ja rangaistuksia on pantu täytäntöön. Eikö niin?

Mutta miten tapahtumaketju oikeasti onkaan kulkenut?

Kerrotaan aihetodisteista ja annetaan tuomio. Entä ketkä langettivat tuomion? Poliitikot ja media sekä some. Jäikö jotain puuttumaan? ? Kyllä. Puuttui pätevä tuomioistuin, ja se puuttuu yhä.

Jos joudun epäillyksi vakavasta rikoksesta, niin toivon hartaasti etteivät syyllisyydestäni tai syyttömyydestäni päätä poliitikot, media ja some. Eivät edes aihetodisteiden perusteella.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Jos joudun epäillyksi vakavasta rikoksesta, niin toivon hartaasti etteivät syyllisyydestäni tai syyttömyydestäni päätä poliitikot, media ja some."

Mutta jokaisen julkisuuteen tulleen käänteen kohdallahan voi arvuutella onko niin vai näin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Voi arvuutella, mutta nyt ei jääty arvuuttelemaan vaan ryhdyttiin tuomitsemaan ja rankaisemaan. Ajettiin maailma kertaheitolla kylmää sotaakin kylmempään sotaan karkottamalla diplomaatteja ja vaatimalla yhä kovempia toimia.

Ei siinä arvuuteltu, vaan päätettiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

Julkisuuteen ei ole kerrottu minkä pohjalta päätettiin ja tuskin vielä pitkään aikaan kerrotaankaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #34

Ja juuri se on hirvittävä ongelma. Sitä ei voida millään puolustella, vaikka kuinka haluttaisiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

Ongelma kenelle? Miksi keskeneräisistä tutkimuksista kerrottaisiin julkisuuteen, eihän Suomessakaan kerrota kuin niiltä osin, minkä ei katsota haittaavan tutkimuksia.

Katsotaan nyt ensin tämäkin:

The OPCW is due to present its own conclusions on the nerve agent in the near future. It remains to be seen whether it will be able to provide definite proof that the novichok came from a Russian government facility or echo the Porton Down position.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/sa...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #40

No mutta! Juurihan Britannian aremijan tutkimuslaitos kertoi keskeneräisistä tutkimuksista.

Onko sinulta looginen ajattelu hukassa? Mielestäsi keskeneräisitä tutkimuksista ei tarviste kertoa, mutta niiden perusteella voidaan kuitenkin tuomita, kuten nyt on tapahtunut. Tällainen käsitys minulle kommenetistasi muodostuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Vain hermomyrkyn osalta, vai oletko lukenut äskettäin Scotland Yardin lausuntoja?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #41

Kyllä Venäjä voidaan aina tuomita. Jos se ei ole tekemässä pahaa, niin ainakin se sellaista suunnittelee. Venäjän rankaisemisessa ei milloinkaan ammuta harhaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #51

Olipa karmean asenteellinen kommentti. Eipä ihme että maailmassa yhä on sotia.

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #34

Kylmä paikka on se yhteiskunta jossa tuomioita jaellaan ja jossa « julkisuuteen ei kerrota » kuka, mitä, miksi ja millä perusteella.

Ainiin, on sille yhteiskunnalle nimikin: fasismi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo syytetty on vain tällä kertaa naureskellut partaansa Kremlin muurien suojassa ja kommentoinut asiaa tyyliin: "Älkää maan viholliset paetko Englantiin, siellä voi näet tapahtua kauheita asioita!"

Ei kuvasta juurikaan sen enempää empatiaa uhreja kohtaan kuin tarvetta puolustautuakaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei tässä empatiasta ole kyse. Poliitikot lähes kaikissa maissa - myös meillä - sanovat asioita joista he eivät ole harkineet asioista joista he eivät ole perillä, vieläpä väärissä yhteyksissä.

Puolustautuminen toki on mahdotonta, jos ei saa tutustua tutkinta-aineistoon.

Suurin erehdys kaikissa tällaisisa tapauksissa ja etenkin Venäjän kohdalla on kuitenkin se, että kuvitellaan (luodaan jopa tahallaan sellainen mielikuva) että yksi ihminen päätää kaikesta, tietää kaiken ja on vastuussa kaikesta. Kuitenkin kaikissa valtioissa monet tahot touhuavat monia asioita omin päin.

Sellaista tapahtuu jopa meillä.

Saattaa olla että tämä on useimmille liian vaikea asia hahmotettavksi. Varmaa kuitenkin on, että niin Trumpin, Putinin kuin Sipilänkin selkien takana tapahtuu asioita, joista he eivät tiedä mitään.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#30 ..on se partaansa naureskelija uhannut tehdä sen julkisestikin, useamman kerran.. Pekkakin vaan googlettaa...sieltä ne löytyy uhkaukset, jotka nyt toteutettiin.
Poliisikin Suomessa aina kiinnostuu, jos joku uhkailee...- miksi ei nyt tässä tapauksesa, kun uhkailija esiintyy oikein tv:ssä. Jos jotakin sanoo tekevänsä jotenkin, on syytä kai uskoa läpeensä rehellisen venäläisen lupauksiin, eikö muka!

Käyttäjän MikkoRoutala kuva
Mikko Routala

Tässä ketjussa unohtuu nyt yksi rikoksen tutkimisen perusasioista: motiivi. Tutkijat kysyvät ihan ekana itseltään, kellä olisi motiivi tehdä teko, ja mikä se motiivi olisi. Tämän ovat brittitutkijat kysyneet varmasti itseltään. Ja miettikääpä herrat ja arvon naiset, mikähän tuo motiivi voisi olla tapaus Skripalissa.

Vinkkinä vielä, motiivin osa on ajoitus: muutama päivä ennen Putinin epätoivoista yritystä saada äänestysprosentti nousuun, jotta kulissivaaleista tulisi edes yhtään uskottavammat.

Uups, taisin paljastaa jo liikaa...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Et paljastanut liikaa. Unohdit vain että motiiveja voi olla muillakin. Unohdit myös kenellä ehkä oli kaikken suurin motiivi osoittaa heti Venäjä syylliseksi ja kääntää huomio pois maan sisäpolitiikasta, olipa tekijä kuka tahansa.

Paljastinko liikaa?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kun kommenttiketjut venyvät pitkisi niin usein jää alkuperäinen teksti lukematta. Tässä alkuperäisen blogiteskini ydin:

"Britannian armeijan tutkimuslaitos ei ole pystynyt todistamaan, että Salisburyn hermomyrkkyiskussa käytetty aine olisi peräisin Venäjältä. Asiasta kertoi julkisuuteen laitoksen johtaja Gary Aitkenhead." (MTV)

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Juuri näin! Radioaktiivinen polonium oli sitäkin helpompaa jäljitellä..

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala
Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #53

Jostain syystä kuitenkin puhutaan. How come?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #54

En tiedä. Nyt on kyse Novochokista ja siitä ettei Britannia ole kyennyt selvittämään sen alkuperää. Itse asiassa tutkimuslaitos taisi varovaisesti puhua vain käytetystä hermomyrkystä. Tosin en ole varsinaista lausuntoa nähnyt, vaan olen mediatietojan varassa.

Ja koska tunnen median niin suhtaudun kaikkiin uutisiin tietyin varauksin. Ihan siksi että olen itse kertonut medialle asioita, jotka ovat päätyneert päivän pääuutisiksi jokseenkin muuttuneina.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #58

Pekka kirjoitti: "Nyt on kyse Novochokista ja siitä ettei Britannia ole kyennyt selvittämään sen alkuperää".

Juuri siksi tuo polonium onkin kiinnostava rinnakkaistapaus, koska Britannia pystyi hyvin selkeästi selvittämään sen alkuperää. Perusteellinen selvitystyö pysähtyi kuitenkin siihen, ettei Venäjä suostunut luovuttamaan Lugovoita eikä Kovtunia, "koska omien kansalaisten luovuttaminen muiden maiden oikeuslaitoksiin on Venäjän lain vastaista".

Kun novitšokin suhteen ollaan siis vielä täysin sumussa, niin polonium-tapaus on harvinaisen selkeä. Sitä taustaa vasten brittiläisten suuttumus on jollain tavalla ymmärrettävää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Britit seurasivat A.Litvinenkon tapauksessa ilmeisesti vain ja ainoastaan yhtä polkua ja sitäkin vain yhteen suuntaan. Heiltä jäi ilmeisesti kokonaan tutkimatta hänen liikkeensä ja toimensa laittomassa ydinasemateriaalikaupassa jossa mitä ilmeisenmmin kaytiin kauppaa myös Poloniumilla ja uhrilla oli erimielisyyksiä kauppakumppaneidensa kanssa. Samaten yhteydet myöhemmin itsemurhan tehneeseen B.Bretsovskiin taisi jäädä tutkimatta.

Toisaalta A.Lugovoi ja D.Kovtun olisivat olleet brittiviranomaisten kuultavissa Venäjällä jos olisivat heitä halunneet aidosti kuulla. Nyt jäi kyyniselle skeptikolle ja skeptiselle kyynikolle mielikuva, että heidät haluttiin vain "Toweriin" virumaan.

Lisäksi alkeellisinkin järjellinen ajattelu jää kaipaamaan konkreettisempia yhteyksiä rikosjuttujen välille jotta niitä voisi käyttää toinen toistensa selityksenä saati todisteena. Kas kun mukaan ei vedä L.Bronsteinin murhaa, N.Romanovia, A.Zakharyina-Yurieva:a jakeitäheitäonkaan.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #66

Jorma kirjoitti: "Britit seurasivat A.Litvinenkon tapauksessa ilmeisesti vain ja ainoastaan yhtä polkua ja sitäkin vain yhteen suuntaan".

Johtuen yksinkertaisesti siitä, että tämä aniharvinaisen polonium:in polku sattui menemään yksi yhteen herrojen Lugovoin ja Kovtunin polun kanssa (lentokoneet, hotellit jne). Ja tuo polku meni vain yhteen suuntaan. Toisin kuin skripalin tapauksessa, tässä ei ole minkälaista jossittelun sijaa. Aikaakin on jo riittävästi kulunut, että faktat ovat tiedossa.

Kuten jo suosittelin Pekalle: lue aiemman linkin osio "polonium trails".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #82

Siis kun löydetään jäljet A,B,C, on tietenkin itsestään selvää, missä järjestyksessä ne ovat syntyneet? Siis jos jälkiä löytyy tuosta kyseisestä kuppilasta ja lentokentältä, on itsestään selvää, että ne on levittänyt myrkyn tuojat sitä tuodessaan eikä ne ole levinneet päinvastaisessa järjestyksessä?

Samaten on, tietenkin täysin luonnollista, että k.o. ammattimaiset hämärämiehet eivät itse myrkyty vaikka levittelevätkin myrkkyjään ylt'ympäriinsä. Voisi kai epäillä noin selviä jälkiä jättäneiden olevan itsekin vaarassa, vai kuinka? Ellei tarkoituskin ole ollut jättää jälkiä?

En ole missään nähnyt vakuuttavaa todistusta, että muut vaihtoehdot, nimetyt tai nimeämättämät, olisi tutkittu ja suljettu pois. Vain väitteitä, että muiden vaihtoehtojen perään kyselevät ovat putinistitrolleja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #93

Syynä on se, että polonium-210 on oleellisesti vaarallista vasta nautittuna. Se on alfasäteilijä, jonka hiukkasen energia on noin 5,3 MeV. Tuon energian alfahiukkasten kantama ilmassa on noin 4 cm ja vedessä noin 0,05 mm. Kantama kudoksessa on samaa luokkaa kuin vedessä, joten käytännössä ihollakin säteily absorboituu jo kuolleeseen pintasolukkoon.

Pelkkää fysiikkaa...

JK. Tuo tekee sen myös helposti kuljetettavaksi. Säteilyltä suojautumiseen riittää kevyt suoja eikä säteilymittarillakaan sitä löydä, ellei osu ihan lähteen viereen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #99

Kiitos. Tämä oli mielenkiintoista ja uutta tietoa minulle. Lähde s'il vous plaît?

Toisaalta selittikö tämä jälkien jättämisjärjestyksen?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #104

Po-210:
https://www.ems.psu.edu/~radovic/Polonium_specs.pdf
Alfa-hiukkasten kantama:
http://www.alpharubicon.com/basicnbc/article16radi...

Jälkimmäiseen kysymykseen en pysty vastaamaan mutta arvelisin, että jotain pystytään päättelemään sen perusteella, että puoliintumisaika on 138 päivää.

Ydinvoiman pelonkin suurimpia syitä taitaa olla se, että useimmat ihmiset eivät ymmärrä sen kummemmin radioaktiivisen säteilyn ominaisuuksia kuin 'säteilyn' leviämistapojakaan. Säteily ei kulkeudu, vain hiukkaset. Vain gammasäteily etenee oleellisia matkoja säteilynä. Siksipä röntgenlaitteet sijoitetaan suojattuihin huoneisiin, jolloin tutkimuksista ei aiheudu tarpeetonta säteilyrasitusta muille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #115

Kiitos lähteistä, ne olivat mielenkiintoisia.

Tuossa jälkimmäisessä puhuttiin Alfa-säteilyn osalta vaarallisen mitan peukalosääntönä yksiköstä "handspan". Minun pienissä käsissäni se on hieman yli 20 cm. Kenellä lienee tuon neljä senttiä? Se ei ole ajoittain matka eikä mikään esimerkiksi käsistä tai hihoista suun tai nenän limakalvoille jotka alfa-säteily kai läpäisee helpommin kuin tavallisen ihon kuolleiden solujen muodostaman kerroksen.

Mitä taas ydinvoimaloiden t.m.s. aiheuttamaan vaaran ihmisille tulee niin ehkä kuitenkin muistelemme m.m. Tsernobylin aiheuttamia ongelmia m.m. Itämeren silakoille. Ne eivät tainneet olla käden leveyden päässä Tsernobylistä. Näyttävät nuo pienoiset bekkerelit olevan kovia kulkemaan vaikka pieniä hiukkasia ovatkin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #136

Tuo 'vaarallisen' mitan handspan viittasi siihen, että 10 MeV:n alfan kantama ilmassa on noin 10 cm ja suurin osa alfasäteilijöistä on alle 10 MeV, joten tuo kämmenen ulottuma on jo hyvin turvallisella puolella. Alfapartikkeli on sen verran iso, että vuorovaikutus ilman elektronien kanssa on niin voimakasta, että käytännössä se menettää energiaa lineaarisesti ja pysähtyy juuri tuon kantaman päässä.

Jos taas ajattelet tuota joutumista hihasta suun limakalvolle, sinun pitäisi ensin koskettaa hihalla sitä lähdettä ja seuraavaksi laittaa se hiha suuhun. Se alfahiukkanen ei hyppää mihinkään vaan jos se pääsee hihaan asti, se samantien pysähtyy kyllä täysin. Joten ainoastaan viemällä sitä poloniumia suuhun, saat alfasäteilijän limakalvolle. Alfahiukkanen ei sinne pääse ilman lähdettä.

Edelleenkään sinne Itämeren kaloihin ei joutunut heliumin ytimiä (alfahiukkasia) eikä elektroneja (betahiukkasia) eikä aaltohiukkasdualistisia energiapaketteja (gammasäteilyä). Itämerelle saakka kulkeutui Tsernobylin reaktorista kaasuuntuneita radioaktiivisia hiukkasia. Merkittäviä olivat
I-131 (jodi) - puoliintumisaika 8 päivää, joten se on käytännössä jo kadonnut. Tällä ehkö perusteltiin sitä joditablettien jakoa. Tosin en tiedä, söikö niitä kukaan...
Cs-137 (cesium) - puoliintumisaika 30 vuotta
Sr-130 (strontium) - puoliintumisaika 29 vuotta mutta osuus vain noin 10% cesiumin määrästä
https://www-pub.iaea.org/MTCD/publications/PDF/Pub...

Joten ainoa merkittävä lähde on Cs-137 ja siitäkin aiheutuva kuorma on nähdäkseni niin pieni, että ongelmaa ei ole normaalilla silakan syönnillä.
https://www.evira.fi/en/foodstuff/information-on-f...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #152

Eikö jälkimmäisen linkin takana sanota "... a rule of thumb would be a hand span away will remove the danger of most alpha particles."? Se kai tarkoittaa, että lyhyemmältä matkalta alfa-hiukkaset voivat säteilynä siirtyä? joka on siis <20-25 cm ja voi >10 cm >4 cm?

"Hiha suuhuun", eikö alfa-hiukkaset enää liikukaan säteilemällä edes liki sen handspan:n verran?

Siis kun silakoihin ei joutunut alfa-hiukkasia, ydinvoimaan liittyvien vaarojen tunnusteleminen on ymmärtämätöntä pelonlietsontaa. Ja aikoinaan kalojen ja metsäsienten ja marjojen syönnille asetetut ohjeet olivat turhia koska ongelmia ei ollut kun ei ollut alfa-hiukkasia?

Kysyy nimimerkki "Epäileväinen utelikko"

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #183

Alfa-hiukkanen 'lohkeaa' Po-210 ytimestä, koska ydin on epästabiili. Lohkeamisessa vapautuu energiaa tuon 5,3 MeV, joka siis muuttuu alfa-hiukkasen (kaksi protonia + kaksi neutronia) liike-energiaksi. Alfa-hiukkanen 'törmäilee' ilmassa ilman atomeihin ja menettää lopulta kaiken liike-energiansa mutta ionisoi siinä matkalla törmäyksissä muita atomeja. Samalla se kaappaa itselleen kaksi elektronia ja jää 'paikalleen' kineettisen energian menettäneenä He-4 atomina. Lohjenneesta Po-210 atomista taas on jäänyt jäljelle Pb-206, siis lyijyatomi, joka on stabiili. Se ei enää aiheuta mitään säteilyä.

Kuriositeettina, joka taisi olla tuossa Ilmarin linkissäkin. Litvinenkon saamaa Po-210 annostahan ei aluksi tunnistettu, koska se on puhdas alfa-säteilijä, joten kaikki säteily vaimeni kudokseen eikä näkynyt ulkopuolelle. Ei edes asiantunteva laboratorio löytänyt sitä kuin sattumalta. Näytteessä näkyi pieni 803 keV piikki, jonka sattumalta yksi sivullinen tutkija kuuli ja tunnisti. Noin 0,000001 todennäköisyydellä alfahiukkanen emittoi tuo 803 keV fotonin.

Ohjeet eivät olleet turhia. Cs-137 (myös Sr-90) määrät lisääntyivät kaloissa Tsernobylin myötä. (Cs-137 ei ole alfa-säteilijä mutta se nyt on sivuseikka.) Mutta kyllä niissä kaloissa on aina ollut ja tulee olemaan radioaktiivisia säteilijöitä. Radioaktiivisia aineita on luonnossa. Kyse on vain määristä. Ihmisen kannalta oleelllista on kuitenkin, että ei ylitetä tiettyä kokonaisannosta (aikayksikössä). Kyllähän radon-alueillekin rakennetaan. Pitää vain pitää huolta riittävästä alapohjan tuuletuksesta, että radonia ei kerry liikaa sisäilmaan. (Radon (Ra-222) on alfa-säteilijä, puoliintumisaika 3,8 päivää.)

Tupakoinnin aiheuttama syöpäriski taitaa olla monituhatkertainen ydinvoiman käyttöön verrattuna. Siitä huolimatta se on täysin hyväksyttyä teollisuutta eikä kukaan ole vaatimassa tupakan valmistuksen täyskieltoa. Samanlaista hysteerisyyttä ei myöskään esiinnyt tupakkaa vastaan.

Noilla ohjeilla pyrittiin siihen, että cesium-kertymä elimistöön ei kasva liiaksi.

"Think 175 mSv’s a walk in the park? We see your Guarapari and raise you a Ramsar – Ramsar, Iran to be exact. This city and county on the southern coast of the Caspian Sea is famous (or should we say, infamous) for having the highest levels of natural background radiation on Earth: 250 mSv per year! Background radiation levels up to 80 times the world average peak in the city’s Talesh Mahalleh district, where natural hot springs are abundant and limestone sourced from the area is used to make bricks and masonry used in area homes."

http://www.momtastic.com/webecoist/2013/01/22/hot-...

Noita Ramsarin annosmääriä voi verrata vaikkapa Suomen säteilyturvallisuusmääräyksiin:
https://www.finlex.fi/data/normit/30637/ST7-2e.pdf

Ydinvoimaan liittyvien vaarojen tunnistaminen ja tunnustaminen on realismia, koska se luo mahdollisuudet vaarojen minimoimiseen. Sellaisten ihmisten pelotteleminen vaaroilla, jotka eivät ymmärrä säteilyn perusmekanismeja, on pelonlietsontaa. Mutta kai se pelonlietsontakin kuuluu sananvapauden ja demokratian piiriin. En minä ainakaan lähde sitä kieltämään, joten ainoa vaihtoehto on sitten yrittää vastaavasti esittää tietoja, joista voisi olla vähentämään pelkoja.

Tämä nyt menee jo aika kauas tuosta Litvinenkon tapauksesta mutta itsehän otin tuon ydinvoiman esille, joten oma vika...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #187

Ketjussa taitaa aiheena olla Salisburyn myrkytysjupakka ja siellä käytetyksi arvaillun myrkyn alkuperä. Litvinenko ja plutoniumkin ovat siis aika kaukana puhumattakaan todellakin Tsernobylistä ja muusta ydinvoimateollisuudesta, jonka Joensuu itse veti mukaan keskusteluun kommentissaan nro 115. Riittänee siis tällä erää ja tässä yhteydessä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #60

Totta

Venäjä ja Yhdysvallat ovat siinä samanlaisia etteivät ne yleensä hyväksy omien maittensa kansalaisten tuomitsemista muiden maiden oikesulaitoksissa.

Mielenkiintosta näissä tapauksissa on tietysti se ketkä ovat asialla olleet. Siis olkoon tekijä kuka tahansa niin onko tekijä valtio, vai onko tekijä toiminut valtion sisällä omin päin. Tämä omin päin ilman valtuuksia toimiminen ei ole lainkaan harvinaista eri maiden tiedustelupalveluissa eikä armeijoissa.

Jos tätä liiaksi pohtii niin kaikki maailman salaliittoteoriat nousevat esiin, kuten on jo nähty. Jopa Britanniaa on syytetty Skripalien myrkyttämisestä, mikä minusta kyllä menee jo kaiken uskottavuuden ulkopuolelle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #69

Sen sijaan Venäjällä on pantu vireille rikosjuttu Ukrainan sisäministeri Arsen Avakovia vastaan. Tällaisesta en ole ennen kuullut. Perinteisiä kansainvälisen diplomatian pelisääntöjä ei näköjään enää noudateta missään.

Tästä huomaa, että Kreml pitää Ukrainaa edelleen Moskovan valtapiiriin kuuluvana.

http://tass.com/politics/997433

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #73

Mitä rikosepäilyä kyseinen juttu koskee, mistä rikoksesta Venäjä häntä syyttää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #130

Tässä toinen linkki, tuo yllä antamani ei näytä enää toimivan. Avakovia syytetään siitä, ettei hän päästänyt Ukrainassa asuvia Venäjän kansalaisia äänestämään Venäjän presidentinvaaleissa. Äkkiä tulee mieleen, että kun puhutaan Ukrainan poliittisesta päätöksestä, niin kyllä siinä on ollut muitakin kuin Avakov mukana.

https://www.unian.info/politics/10066418-russia-op...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

Siikalan pohdinnoissa ominpäin toimimisesta saattaa olla perää.

Mutta Britannian Tory-hallinnon sulkeminen epäilysten ulkopuolelle saattaa ehkä
mahdollisesti olla ennenaikaista. Onhan yleisesti ja laajalti tunnettua kuinka erilaiset hallinnot ovat kotimaisten vaikeuksien edessä hakeneet syyllisiä ulkoisista vihollisista. Silloin voisi helpostikin, toki kyynisesti, ajatella Brexit-ongelmien ja J.Corbynin suosion kasvun uhatessa olla houkuttelevaa luoda hässäkkä jossa pääsee syyttämään helppoa vihollista eikä tarvitse uhrata kuin venäläinen kaksoisagentti jolla ei enää liene käyttöä. Kyynistä toki mutta ei kaukaa haettua.

E.m. skenaario ei tokikaan ole ainoa mahdollinen. Myös esimerkiksi USA:n n.s. "deep state:lla" voisi olla motivaatio siirtää huomiota pois pahasti takkuuvasta vaalisekaantumisjutusta.

Myös USA-lainen vastakkainasettelu jolla pidetään yllä varustelukierrettä, tarvitsee aika-ajoin lisää kierroksia ja itäisen Keski-Euroopan kokema uhka kaipaa vaihtelua.

Britannian armeijakin kaipaa jatkuvasti lisää resursseja ja käyttää Venäjän uhkaa vipuvartena. Tälläiset selkkaukset luovat sopivaa ilmapiiriä.

On myös spekuloitu S.Skripalin myöhemmillä busineksilla ja ristiriidoilla nykyisten partnerien kanssa. Samaten kuin J.Skripalin veljen kuoleman jälkeisillä perinnönjaolla j.n.e. j.n.e.

j.n.e.j.n.e. motiiveja voi hakea kauempaa ja kauempaa. Venäjän osalle jää vain aikanaan S.Kripalin vankeustuomion aikana toimittamatta jäänyt kosto.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #76

Tuosta puuttunee vielä joitain Lavrovin esittämiä mahdollisia syyllisiä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #60

Tuo johtajan lausunto ei oikeastaan edes takaa sitä, etteikö heillä olisi tiedon louhinnan ansiosta parempaakin tietoa. Mutta sillä tavalla hankittua tietoa ei välttämättä kannata kertoa. Kannattaa paremmin kertoa se totuus, että heillä ei ole välitöntä, langettavaa todistusaineistoa. Sehän kertoo vain sen, mitä heillä ei ole, mutta ei kerro, mitä on...

On paljon asioita, jotka ovat löydettävissä verkon syövereistä ja jopa yksittäisten ihmisten yksittäisistä havainnoista. Niitä yhdistämällä saadaan todennäköisyyksiä erilaisille skenaarioille. Sitä tietoa vain ei välttämättä kannata kertoa, koska kertominen kertoisi samalla sen, mihin tiedustelulla pystytään.

Eiväthän britit käyttäneet hyväkseen kaikkea Enigman murtamisesta saatua tietoa, koska silloin saksalaiset olisivat voineet tulkita, että Enigma on murrettu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #74

Jos enempää ei kerrota mutta sen perusteella toimitaan, joudutaan uskottavuusongelmiin kuten nyt B.Johnson ja se aiheuttaa uutta peittelyn tarvetta ja lopussa mennään pommittamaan niinkuin USA ja Britit aiemmin Irakissa ja Syyriassa.

P.s. Nyt ei olla maailmansodan pyörteissä, onneksi, vielä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #74

Ei Juhla Mokkaa analysoivalla kemistilläkään ole kemiallisen analyysin perusteella tietoa siitä, onko se ostettu K- vai S-kaupasta. Sen selvittäminen on toisten viranomaisten tehtävä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #119

Mutta paljastuttuaan Juhla Mokaksi on varmaa, että se on lähtöisin Pauligin paahtimosta. Vain siellä tehdään Juhla Mokkaa.

Vastaavasti kemiassakaan ei vaikuttavan ainesosan kemiallinen molekyyli tee kaikissa paikoissa tuotetusta kemikaalista täsmälleen samaa tarkkuusanalyysissa tarkasteltuna, vaan aineilla on valmistuspaikkaan liittyvät "sormenjälkensä". Liuottimet ovat erilaisia. stabilointiaineet erilaisia, niiden määrät vaihtelevat j.n.e.

Aspiriini ja Disperiini ovat asetyylisalisyylihappoon perustuvia särkylääkkeitä, mutta farmaseutti pystyy helpostiu tutkimaan kumpi on kumpaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ja lisättäköön vielä tuo:
"Tutkimuslaitoksen johtajan mukaan Britannian hallitus on käyttänyt iskun tekijää koskevien johtopäätelmiensä tekemiseen sekä tutkimustuloksia että useita muita tietolähteitä."

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei taida olla olemassa epämääräisempää käsitettä kuin "tietolähde".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #55

"Tietolähde" ei ole ollenkaan epämääräinen käsite. Ei sen enempää kuin mikään muukaan suomen kielen nominatiivi, joka on varsin hyvin määriteltävissä sisällöltään ja merkitykseltään. Voit hyvin käyttää sanaa "auto" ilman, että sinun välttämättä tarvitsee aina ilmoittaa mikä sen auton rekisteritunnus on ollut. Eikö niin?

Lisäksi on huomautettava, että kärjistykset tyyliin "ei taida olla epämääräisempää" eivät ole tyylikeinoina suositeltavia ilmaisuja tavallisista asioista kirjoitettaessa. YO-aineen kirjoittajiakin varoitetaan käyttämästä yli-ilmaisuja kuten "mikään ei ole niin inhottavaa kuin löytää käytettyjä tulitikkuja tikkurasiasta". Eikö todellakaan mikään? Vastaavasti löytäisin muutamassa sekunnissa kokonaisen leegion käsitteitä, jotka objektiivisesti katsoen ovat luonnehdittavissa huomattavasti epämääräisemmiksi kuin käsite "tietolähde".

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #72

Nyt ei olla YO-kirjoituksissa. Yritetäänpä pysyä asiassa. Tietolähde on luotettava vasta sitten kun se on yksilöity. Kun puhutaan yleisesti tietolähteistä asiaan on syytä suhtautua kriittisesti.

En epäile ettetkö äidinkieltämme paremmin kuin minä. Jos kuitenkin keskityt vain siihen niin ole hyvä ja tee se muualla.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #77

Aina ei voida tietolähdettä julkaista! Sen tietänee prof. Siikalakin laajasti maailmaa kiertäneenä ihmisenä.
Toimittajien sananparteen on siksi syntynyt ilmaisu.."yleensä asioista perillä oleva taho..!".. jolla tietolähteen vakuuttavuusolettamaa yritetään hieman ylevöittää..

Trumpin hallinnossa on tuo "taho" kuin kaipa myös idässä...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Seuraava askel on sitten tämä

Russian spy: Chemical watchdog to meet at Russia's request

ja

The OPCW expects to receive the results of its own independent laboratory tests within a week.

It does not have the power to attribute blame, but it could ask the Kremlin to grant their inspectors access to former Soviet Union production facilities to check all of their chemical weapons stockpiles have been destroyed.

http://www.bbc.com/news/world-europe-43636726

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Saksalainen Deutsche Welle muistelee B.Jonhson:in puheita heidän haastattelussaan: http://www.dw.com/en/uk-scientists-unable-to-verif.... Sen mukaan Johnson selitti, että Porton Down:n kaverit olivat hänelle "kategorisesti" kertoneet, että kyseessä on Venäjä.

Kuka siis hyvään länsimaiseen tapaan eroaa valehdeltuaan? Jonpikumpihan nyt on niin tehnyt. Ministeri B.Johnson:ko vai pääjohtaja G. Aitkenhead? Vai onko meno kuin bysanttisessa Suomessa jossa ei osata kantaa sivistyneesti vastuuta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Johnson voisi todellakin erota ja siirtyä johonkin sirkukseen pelleksi. Valtioiden välisiä suhteita ei voi hoitaa näin eikä kyllä käräjiäkään. DW:hen linkattu Johnsonin haastattelu on karmeaa katsottavaa.

Valheilla junailemansa Brexitin Johnson voisi viedä mukanaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

A message to the world: We're really sorry about our new foreign secretary

https://www.indy100.com/article/a-message-to-the-w...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #67

Stephen Bush tänään arvostetussa New Statesman-lehdessä: "As is so often the case, the person with questions to answer is Boris Johnson. It was him who, in an interview with Deutsche Welle, claimed that Porton Down could prove that the nerve agent was Russian-made – and, not for the first time, the government is essentially arguing that Johnson, rather like the Book of Genesis, should be read allegorically rather than literally."

Tästä on näköjään jonkinlainen skandaali kehittymässä.

https://www.newstatesman.com/politics/uk/2018/04/s...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #101

Onhan Johnsonin edesottamuksia ihmetelty jo kauan.

Why hasn't Boris Johnson been sacked yet?

https://www.independent.co.uk/voices/letters/boris...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #110
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #117

The Times pitää linjansa: totuuden selvittäminen olisi "perverssiä":

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/may-battle...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #120

Tämähän on siis OPCW:n brittidelegaation virallinen linja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #120

Pysy totuudessa! Artikkelissa sanotaan, että yhteistyö tutkimuksissa olisi perverssiä. Se on ymmärrettävä lähtökohta. Ei Anneli Aueriakaan kutsuttu mukaan tutkimaan murhan johtolankoja ja osallistumaan tutkijoiden kanssa analyyseihin sekä kaikkeen muuhun, joka tutkimukseen liittyy. Vastaavasti niin Putin kuin FSB:n johtajakin kelpaisivat kyllä kuulusteltaviksi. Se ei olisi perverssiä muuta kuin venäläisten itsensä mielestä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #123

Siinäpä tehokas vertaus. Toheloitu Auer-tutkimus omituisine poliisin valehenkilöllisyyksineen; ja kopputuloksena syyttömyyden toteaminen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #117

Johnsonille sattuu ja tapahtuu, that's the way the cookie crumbles.

Edit:

Boris Johnson Under Fire Over Salisbury Russia Claim As Foreign Office Tweet Blaming Moscow Deleted

https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/boris-johns...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #131

The Guardianin kolumnisti Ellie Mae O´Hagan tänään:

"Once again, Boris Johnson is a liability to Britain. Why is he still in the job?"

"In any case, a straw must surely break the camel’s back – and it may as well be this. If lying to the country about something so serious doesn’t return Johnson to the back benches, what will it take?"

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/apr...

Twitterin trollit vaativat Johnsonin eroa:

https://sputniknews.com/europe/201804041063194798-...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Mitä sitä enää tutkimaan! Tässäkin keskustelussa on mukana "viisaita", jotka tietävät, että Putin käväisi heittämässä Novichokin Skripalien postiluukusta.
Mitä väliä, jos ei löydy videokuvaa, ainahan MI6 sellaisen voi tekaista!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kansainväliseen politikointiin ei tarvita aukottomia todisteita tai tuomioistuinten päätöksiä. Usein ne vain haittaavat. Eihän Venäjän ulkoministerikään ole vielä koskaan puhunut totta. Sama pätee sometuomioihin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, oikeudessa, siis reilussa jollaista toki läntinen sellainen aina on, pitää osoittaa syytteet niin, että ne ovat tuomarin silmissä uskottavia ja toisen pitää saada puolustautua. Sellainenhan haittaa politiikantekoa, todellakin. Onko tämä Uimosta laajempikin suhtautuminen vihreässä poliittisessa liikkeessä?

Olisi mielenkiintoista lukea miten Uimonen uskottavasti todistaa, ettei Venäjän ulkoministeri ole koskaan puhunut totta. Sitä hän tuskin edes pystyy todistamaan meidän nykyisestä T.Soinistamme saati yleisesti Venäjän ulkoministereistä. Toisaalta on toki positiivista, että Uimonen antaa heille mahdollisuuden tulevaisuudessa jotain totta lipsauttaakin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mistä tiedät ettei Venäjän ulkoministeri ole vielä koskaan puhunut totta?

(Olen todella kateellinen näille selvännäkijöille, joita some on täynnä)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tämä on sellainen yleisohje kuten "kepu pettää aina". Voi olla, että joskus kepu ei ole pettänyt, mutta isossa kuvassa asialla ei ole merkitystä. Aina kannattaa odottaa petosta, niin ei tule yllätetyksi.

Lavrovin lausuntoihin kannattaa suhtautua valheina, joita hänen tehtävänsä on käydä kertomassa kulloisenkin Venäjän presidentin puolesta.

Yleisesti ottaen politiikassa totuus ja faktat usein ikävästi haittaavat edunvalvontaa, joten oman ryhmän etu nostetaan kuitenkin ykköseksi. Juurikin näimme kuinka yritystukien leikkaukset Pekkaroitiin nollille, vaikka kaikki puolueet kertoivat etukäteen leikkaustarpeesta. Faktoilla ei ole väliä, jos oma tai kaverin etu vaarantuu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #180

Uimonen avaa tässä ihan uusia näköaloja esimerkiksi Vihreiden ydinvoimapuheiden tulkinnoille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

Suuri ja mahtava.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Salisburyssä ei tietojeni mukaan ole nähty kuvaukseesi sopivia ankkoja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mielenkiintoisinta tässä traagisessa farssissa tulee olemaan se, miten länsimaat ja läntinen valtamedia aikovat yrittää selviytyä tästä kuivin jaloin.

Todennäköisesti yritetään pitkittää asian käsittelyä, jotta koko juttu unohtuisi, ja länsimaalaisten muistilokeroihin jäisivät vaan yhteiset huudot: "Venäjä on syyllinen". Ihan samalla tavalla kuin malesialaiskoneen pudottamisen ja Syyrian kaasuiskun kohdalla tehtiin. Erehtymisen myöntäminen ei varmasti tule kysymykseen, puhumattakaan tietoisen harhauttamisen.

Luotetaan vanhaan Göbbelsin lausumaan: ”kun valheen kertoo tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee totta."

Se on piru vieköön toiminut aina.

Pakollinen lisäys itsestäänselvyydestä: tottakai voi olla mahdollista että Venäjä on jonkun näistä teoista, ehkä jopa kaikkien takana. Tai sitten ei.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katsotaan kuinka käy.

Spy poisoning: police say investigation could last until summer

Scotland Yard’s counter-terrorism chief, Neil Basu, said he was confident that the culprits who left the Russian former spy Sergei Skripal and his daughter, Yulia, critically ill would be found but that the inquiry would be prolonged.

- Sitä ennen ehtii kirjoittaa vielä monta blogia.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/mar/20/sp...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun poliisin tutkimukset eivät näköjään etene minnekään, paine Britannian hallitusta kohtaan kasvaa: "A leading chemical weapons expert has called on the UK government to give more details of why it is sure Moscow was behind the Salisbury attack (...)."

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/apr/04/uk...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #88

Jouni, oletko löytänyt uutisia Julia Skripalin kunnosta, tai yleensä mitään uutta hänestä, sen jälkeen kun hänen kerottiin toipuvan hyvää vauhtia? Hänenhän piti mediatietojen mukaan jo kyetä syömään ja puhumaan.

Minulle on jäänyt sellainen vaikutelma, että Julia Skripal katosi mediasta heti kun hänen kerrottiin toipuvan. Tosin en ole kovin syvällisesti ulkomaisia medioita nyt seurannut.

Isä Skripalistkaan en ole huomannut yhtään uutta uutista. Liekö edes elossa?`

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #92

Joo ei löydy mitään uutta missään Julia tai Sergei Skripalista

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #92

Mietipäs sitä, että ehkä uhrit ovat edeleen hengenvaarassa - jollei myrkyn pitkävaikuttavuuden, vammauttavuuden tai jopa sen tahon suunnalta, joka murhan alun perinkin suunnitteli.
Monta syytä pitää matalaa profiilia. Toiseksi lääkäreillä ei ole oikeutta kommentoida sairaiden ihmisten asioita julkisesti. Sama koskee jopa apteekkeja.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #88

Katsotaan sitten väliaikatietona mitä tästäkin kuuluu:

Wednesday’s meeting of the Organisation for the Prevention of Chemical Weapons was called by Russia, which wants to challenge the way British scientists handled samples of the nerve agent and the perceived secrecy of the OPCW’s procedures.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/apr/04/ch...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Itse asiassa kovin moni uskoo että juuri Putin ampui alas malesialaisen matkustajakoneen. Lisään minäkin: Voihan olla että Putin itse tähtäsi, laukaisi ja tuhosi. Ja tarkoituksella kohteena oli matkustajakone.

Hieman kuitenkin epäilen.

Britanniann hermomyrkkykiista voi päätyä miten tahansa ja mihin lopputulokseen tahansa, mutta elämään jää aivan varmasti vain se, että Venäjä ja Putin olivat syyllisiä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Joukkomurhalla leikitteleminen on kovin tyhmää, moukkamaista ja tuomittavaa.

MH17 kohtalo on laajalti tunnettu, kuten on myös syylliset ja sekin, kuinka avoimen voimallisesti Moskova tuolloin valehteli ja yritti kääntää täysin tolkuttomin väittein vastuuta Ukrainan suuntaan.

Moskovan on hyvin vaikea olla tässäkään tapauksessa uskottava, kun se ei sitä koskaan aiemminkaan ole ollut.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #103

Missä valtiossa hallinto olisi aina ollut uskottava?

Britanniankaan hallitus ei tässä hermomyrkkykiistassa ole ollut uskottava. Siksi siltä yhä kovemmin sanakääntein vaaditaan lisäselvityksiä.

Hermomyrkkyiskun suurimmista poliittisista hyötyjistä votaneen olla yhtä mieltä; he ovat Theresa May ja Putin. Molemmat saivat käännettyä huomion epämukavista sisäpoliittisista asioista ulkopoliittiinen asioihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #109

Juu, May vaan voi jopa joutua eroamaan, jos tekee virheitä, Putinilla taas ei sellaista vaaraa ole, jos joku nousee uhkaamaan, niin sen voi aina laittaa vankilaan, tai sitten vastustaja voi yhtäkkiä kuolla vaikka sydänkohtaukseen.

Mahtava mies tuo uusi isä aurinkoinen. :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #111

Kyllä Putinkin voi joutua eroamaan. Hänkin voi kuolla sydänkohtaukseen. Minusta ne jotka vertaavat Putinia isä aurinkoiseen ovat hieman pihalla kuvioista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #109

Venäjä on lisännyt mm. jenkit listalleen.

Russia's spy chief has claimed the Salisbury nerve agent attack was "staged" by Britain and the US, ahead of an emergency meeting of an international watchdog.

https://news.sky.com/story/salisbury-nerve-agent-a...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #112

Tottahan syyllinen voi olla amerikalainenkin. Mutta tuskin USA tai Trump.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #118

CIA on valtio valtiossa, ja presidentillä ei ole siihen mitään todellista valtaa. Pelkkä johtajan vaihtaminen ei vaikuta yhtään itse toimintaan.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #103

Kiiski, jos syylliset ovat selvillä, niin missä viipyy oikeudenkäynti?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #139

Mikäli olen monien kommentoijien viestit oiken tulkinnut niin poliittisissa kuvioissa ei todisteita eikä oikeudenkäyntejä tarvita.

Itse olen kyllä eri mieltä, mutta en ole valtio-oppinut, joten voin olla väärässä.

CIA, FBI ja NSA ovat toki valtioita valtioissa, ja niin tapaa olla kaikkien vastaavien organisaatioiden kohdalla kaikissa maissa. Siis myös Venäjällä. Mutta näyttää olevan vähemmän hyväksyttävää ajetalla että Venäjällä joku taho voisi jotain tehdä Putinin tietämättä tai ilman Putinin suoraa käskyä.

Minä puolestani uskon että Venäjällä tapahtuu todella valtavasti asioita - hyvässä ja pahassa - Putinin tietämättä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #139

YK:n turvallisuusneuvoston pysybviä jäsenmaita vastaan ei juuri oikeudenkäyntejä pidetä näiden veto-oikeuksien takia kansainvälisissä oikeusasteissa, joissa esim. MH17 tuhontaa voitaisiin käsitellä. MH17 oli toki tahaton siinä suhteessa, että venäläiset eivät varmasti aikoneet ampua alas isoa reittilennolla ollutta matkustajakonetta.

Tärkeä huomion on se, että Putin ei ole koskaan kiistänyt asiaa, mutta ei voi myöskään millään myöntää tapahtunutta venäläisten sotilaiden käsittämättömäksi toilailuksi.

Yliselle on tieto tarjolla kansainvälisissä lähteissä.

Trollin kanssa en väännä tästä sen enmpää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mark, näitä BUK-ohjuksia on Venäjän lisäksi ollut ainakin Suomessa ja Ukrainassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mutta onko näkymättömiä? Sellaisella kun ryökäleet ampuivat MH17:n alas.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Luin jostakin, että noihin PUK-ohjuksiin olisi tehty uusi päivitys, joten niitä ei nyt "tarvitsekaan" tuhoututtaa itä-Ukrainassa kun niille voi kenties löytyä jo "oikeitakin maaleja". Oli PUK-ohjuksia missä tahansa, ne ovat sen verran monimutkaisia laitteita, ettei niitä "mies pystymetsästä" kykene operoimaan. PUK-koulutus on pitkä ja vaatii todellisia taitoja. (tieto peräisin yleensä perillä olevasta lähteestä...)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Päivän satoa:

Russia must cooperate with chemical weapons watchdog, says EU

“It is imperative that the Russian Federation responds to the British government’s legitimate questions, begins to cooperate with the OPCW secretariat, and provides full and complete disclosure to the OPCW,” it said.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/apr/04/ch...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Päivän satoa riittää:

https://www.theguardian.com/politics/blog/live/201...

Ja eilistä satoa suomalaisesta mediasta:

"Britannian armeijan tutkimuslaitos ei ole pystynyt todistamaan, että Salisburyn hermomyrkkyiskussa käytetty aine olisi peräisin Venäjältä. Asiasta kertoi julkisuuteen laitoksen johtaja Gary Aitkenhead."

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

.."käytetty aine ei olisi peräisin Venäjältä"! Jos niin, "so the case is closed!" (?)
Myrkyn alkuperä ei kerro mitään siitä, kuka murhayrityksen teki. Jos vain myrkyn alkuperästä vatkutetaan - asia menee juntturaan kuin Palmen murha.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitä mä ihmettelen eniten, että jotkut puhuu jostain oikeudenkäynneistä ja syyllisistä, se on nyt vaan täysin lapsellista.

Kansainvälisissä tapahtumissa, joissa valtiot ovat osallisena, niin todella harvoin ketään oikeuteen viedään, jollei ole kyse sitten sotarikoksista.

Ukrainan yläpuolellakin Venäjän ohjuksilla ammuttiin matkustajakone alas, ehkä kapinallisjoukot olivat puikoissa, mutta Venäläisten vehkeet.

Eipä tästäkään ketään ole oikeuteen saatu, eikä venäläiset koskaan myönnä mitään, tästäkin tapauksesta on niin paljon tutkimusaineistoa ja todisteita, että ainoastaan venäläiset ja venäjää palvovat voivat olla toista mieltä.

Sama tulee tässä tapauksessa käymään, kukaan ei koskaan tunnusta yhtään mitään, polonium-tapaus oli sama juttu.

Tämä tapaus haisee ja maistuu mahorkalle, joten mahorkkaa on varmasti paikan päällä leijaillut.

Jokainen saa vaatia ties mitä todisteita ja kirjoitella usarin blogit täyteen niitä ''oikeita'' blogeja mutta vähemmistöön ja sinne pieneen vähemmistöön nämäkin mielipiteet kuuluvat. Siihen on oikeus ja uskossaan ihminen on varmaan onnellinen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sinä ainakin olet uskossasi autuas! Ja se toki sinulle suotakoon.

Minä jatkan vähemmistössä, koska en usko yleiseen mielipiteeseen, mediaan, politiikoihin, someen enkä tuoksuihin. Uskon vain faktoihin, kuin myös siihen, että kaikki mitä ei ole mahdottomaksi todistettu saattaa olla mahdollista.

Enkä tuomitse etukäteen.

Ilmeistä kuitenkin on ettei Britannian armeijan tutkimuslaitos tunnistanut hermomyrkkynäytteistä mahorkan hajua. Tosin mahorkkaa Venäjällä taitaa perin harva sauhutella.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tästä on Britannian turvallisuusministeri Ben Wallace kanssasi eri mieltä tuossa edellä antamassasi linkissä:

"Porton Down will be able to tell you that there are very, very, very few people in the world who can develop - first of all, who did design novichok, that was the Russians, who have developed and stockpiled it. In fact, the cast of that is reduced to one."

Britannian hallitus ei siis ainakaan vielä anna Boris Johnsonia susille.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #151

Eikä varmasti voikaaan antaa, sillä pääministeri Theresa May on ollut kannanotoissaan ehdottoman jyrkkä. Britannia ei missään tapauksessa voi perääntyä, ei vaikka se olisi väärässä. Perääntyminen on myöhäistä, koska on otettu niin isoja riskejä ja tehty niin isoja päätöksiä että perääntyminen on mahdotonta.

Saattaa olla ettei lopullinen totuus paljastu koskaan. Jossain määrin minua nyt ihmetyttää se ettei minkäänlaisia varmoja todisteita ihmisistä ole löytynyt. Ei silminnäkijöitä, ei valvontakamerakuvaa, ei yhtään mitään, sikäli kuin olen oikein ymmärtänyt.

Jos edes jotenkin Venäjään ja eritoten Putiniin kytkeytyvä henkilö syylliseksi löydetään on se jättipotti Theresa Maylle.

Edelleen olen hämmentynyt Skripalien, etenkin Julia Skripalin nopeasta toipumisesta, koska taistelukaasujen ja hermomyrkkyjen osalta koulutuksen saanena tiedän että yksi pieni pisara VX-hermomyrkkyä tappaa jokseenkin ehdottomasti, ja Novichokin kerrotaan olevan erittäin paljon tehokkaampaa. Ajattelen nyt ihan yksinkertaisia asioita, kuten esimerkiksi annostusta ja jäämiä. Koska kukaan ei ole vieläkään kuollut on annoksen ollut pakko olla äärimmäisen vähäinen. Hyvin pieni murto-osa yhdestä pisarasta.

MIten sellaisia jäämiä tutkitaan?

Mutta kuten tunnettua olemme kaikki pelkästään mediatietojen varassa. Esimerkiksi suomalaisilta huippuasiantuntijoilta ei kukaan mielestäni ole pitkään aikaan kysynyt mitään.

Lohdutan itseäni sillä, että olen 70-vuotias. Ei minulta enää voi paljoa vaatia. Niinpä lähdenkin huomenna rahvaan pariin; Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan, Ranskaan, Italiaan, Espanjaan ja ties minne. Jos hengissä palaan niin kenties totuus hermomyrkkyjupasska on selvinnyt. Tai sitten se ei selviä koskaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sillä siis on merkitys kenen välineillä ammutaan? Tahdotko oikeasti lähteä tuolle tielle?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#148 "Ukrainan yläpuolellakin Venäjän ohjuksilla ammuttiin matkustajakone alas, ehkä kapinallisjoukot olivat puikoissa, mutta Venäläisten vehkeet."
BUK-ohjuksen laukaisun osaajia on vain kourallinen esim Suomessa. Eikä niitä missään muuallakaan paljon ole. Laite on monimutkainen ja vaatii pitkän koulutuksen. Naapurin talomies voi sen saada vahingossa ilmaan, mutta ei takuuvarmasti osu sillä minnekään yli 10.000 m.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

No ainakin tuo kuuluisa laukaus epäonnistui täydellisesti. IKävä kyllä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#161 Ei vaan osui täydellisen tarkasti! Ammattilaukaisija oli siis asialla! Sellainen yleensä kulkee sen lavetin mukana vakiohenkilökuntana! Kun vain joku kysyisi, mistä lavetti on kotaisin; selviää samalla myös ohjuksen ampuja lokikirjasta! Simple.
Miksi professori Siikala ei kysele oikeita kysymyksiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #163

Länsi on unohtanut Georgian jäätyneen konfliktin. Se taisi olla Venäjän tarkoituskin kun Britanniaan myrkyn lykkäsi. Kääntää maailman huomio muualle.

https://www.politico.eu/article/vladimir-putins-my...

Käyttäjän PetriHmlinen1 kuva
Petri Hämäläinen Vastaus kommenttiin #168

Tarkoitatko Israelin touhuja Länsirannalla. Onko tää Georgia siellä? Länsirannalla nimittäin 10 hehtaaria on suht koht pieni juttu kun uusia yhdyskuntia rakennetaan naapurin maalle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #174

Ei, Georgia on Mustanmeren itäpuolella.

Käyttäjän MikkoToivonen1 kuva
Mikko Toivonen

Kyllä minkä tahansalainen looginen päättely tuottaa tuloksen missä Venäjä on erittäin todennäköisesti syyllinen. Sanoisin aukottomasti kun motiivi luetaan mukaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jokin venäläinen taho vaikuttaisi todennäköiseltä. Oletus tsaarin, Stalinin, Putinin tai Lavrovin kaikkitietävyydestä ja kaikkivoipaisuudesta merkitsisi kuitenkin Euraasia-ortodoksian hyväksymistä.

Käyttäjän KimmoSakariBetser kuva
Kimmo Sakari Betser

Putinin rivit eivät ole niin yhtenäiset kuin ulkoapäin näyttää.Putinia vastustavat Venäläiset ovat voineet tehdä tämän myrkky-iskun, etenkin kun siitä ei ollut mitään hyötyä Putinille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset