PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Kremlin ja Putinin trollit - Miksi moderointi ei heitä poista?

Suomalaisen median sosiaalinen puoli on täynnä Kremlin trolleja ja putinisteja, joiden harjoittama informaatiosodankäynti on uhka turvallisuudellemme. Jostain syystä näiden ruplissa palkkansa saavien toimintaan ei media moderoimalla lainkaan puutu. Onkin syytä kysyä miksi se ei puutu.

Olen pitemmän aikaa seurannut Helsingin Sanomien uutisten kommenttiosioita, joten käsittelen tätä tärkeätä aihetta enimmäkseen siellä näkemäni aineiston pohjalta, vaikka ongelma koskee myös mm. Uuden Suomen Puheenvuoroa.

Useimmiten kuvio Helsingin Sanomissa noudattaa vakiintunuttaa kaavaa; Helsingin Sanomat julkaisee uutisen tai kolumnin, joka sivuaa Venäjää, tavalla tai toisella, minkä jälkeen lukijat ryhtyvät uutista kommentoimaan.

Useimmiten ensimmäinen kommentoija on isänmaallinen henkilö, joka on Jessikka Aronsa lukenut ja tietää kaiken Venäjän muodostamasta uhasta. Hän ja häntä tukevat seuraavat kommentoijat käyttävät Venäjästä ja sen presidentistä ilmaisuja roistovaltio, diktaattori, saatana, isä aurinkoinen jne.

Sitten joku kommentoijista kirjotitaa jotenkin tähän tyyliin: "Saa nähdä milloin Venäjän trollit ja putinistit ilmestyvät tänne isä aurinkoista puolustamaan".

Ja ilmestyväthän he. Heidät on helppo tunnistaa, sillä he eivät välttämättä ole täysin samaa mieltä Helsingin Sanomien uutisen tai kolumnistin kanssa, eivätkä samaa mieltä ensimmäisten kommentoijienkaan kanssa.

Helpon tunnistettavuuden vuoksi heitä odottaneet ensimmäiset kommentoijat tarttuvat nopeasti tärkeään ongelmaan, ja kysyvät miksi Helsingin Sanomien moderointi sallii Kremlin trollien ja putinistien kirjoittelun palstoillaan. Helsingin Sanomat ei kuitenkaan koskaan vastaa eikä anna selitystä eikä selvityksiä.

On se niin väärin. Eikö olekin?

Vastuulliset kommentoijat Helsingin Sanomissa -  ja toki täälläkin  - tekevät putinistien ja Kremlin trollien tunnistamisen helpoksi myös moderaattoreille, yksinkertaisesti nimeämällä nämä trollit ja putinistit, jotka yleensä tunnistaa  helposti myös siitä, että he ovat kommareita, Neuvostoliiton ihailijoita, stalinisteja, maanpettureita ja luultavasti haisevat mahorkalle ja kaalille.

Miettikääpä näitä asioita. Tehkää ehdotuksia siitä miten media puhdistettaisiin näistä salakavalista epäisänmaallisista vaikuttajista. 

Itse poistun Suomesta iltapäivällä, joten en sen jälkeen ehdi keskusteluun osallistua.

Hyvää trollijahtia kaikille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Kyyditys, niskalaukaus vai uudelleenkasvatuslaitos? Siinä kysysmys......

Kai sitä mieltä saa olla vapaassa maassa, vaikka mieli olisi mielipuolinen?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Niin, mutta informaatiovaikuttaminen? Pyrkivätkö nämä trollit muuttamaan mustan valkoiseksi? Ovatko he vaarallisia? Ja jos ovat niin miksi heidän sallitaan osallistua keskusteluun?

Eukö olisi kaikin tavoin hyväksi, jos pidettäisiin huolta yhdestä hyvästä totuudesta?

Käyttäjän JanisPetrus kuva
Juha Hämäläinen

Ongelma tuossa totuudessa on että se on aidoimmillaan väritön ja läpinäkyvä.

Tähän totuudentauluun melkein jokainen väriin katsomatta pyrkii tuomaan oman värinsä mukaan peittämään läpinäkyvyyttä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hyvää 70v-päivää ja hyvää matkaa! Ota älypuhelin mukaan niin voit kertoa tänne, näkyykö Euroopassa niitä trolleja.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kiitos. Itse asiassa täytin 70 tammikuun 10. päivä, ja juhlistin tapahtumaa lojumalla Nizzassa ihan kivassa hotellissa pari päivää.

Älypuhelin on mukana, joten raportoin trolleista säännöllisesti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiitos valppaudesta ja asettumisesta isänmaan asialle.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Näin Helsingin Sanomissa kommentoidaan:

"Väärennös, huijaus, Venäjä siinäpä tuttu yhdistelmä poltiikassa, taloudessa, urheilussa ja nyt myös elintarvikkeissa."

Luultavasti joku putinisti tuhonkin puuttuu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Sitten joku kommentoijista kirjotitaa jotenkin tähän tyyliin: "Saa nähdä milloin Venäjän trollit ja putinistit ilmestyvät tänne isä aurinkoista puolustamaan"".

Mitäpä tuohon sanoisi. Kyllä trolli trollin tunnistaa ja osaa jopa kaivata.
Mutta mitäpä se on olla trolli. Se on sitä, että rannalla seisoo trolli ja huutaa ja vastarannalla seisoo toinen ja huutaa. Ja se toinenkin on trolli.
Ja kohta vappunan laulamme kuorossa: trollaapi, trollaapi, trollapi, trollaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Totta, mutta asia ei ole aivan noin yksinkertainen. Suomi seisoo yhteisessä rintamassa lännen kanssa (mikä se länsi sitten onkin) niin politiikan kuin mediankin saralla. Niinpä meidän tulisi rohkeasti seistä tämän linjan ja tämän linjan jakaman totuuden takana, eikä potkia aisan yli.

Trolleja siis voi oikeastaan tulla vain yhdestä suunnasta? Eiks vaan?

Tämä eräästä keskusteluketjusta poimittu kommentti nähdäkseni kertoo selkeästi miten meidän pitää ajatella:

"Kyllä Venäjä voidaan aina tuomita. Jos se ei ole tekemässä pahaa, niin ainakin se sellaista suunnittelee. Venäjän rankaisemisessa ei milloinkaan ammuta harhaan."

Jos tuohon ilmaisee eriävän näkemyksen niin epäilemättä on Kremlin trolli. Kyllä meidän on Jessikka Aroa uskottava.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Itsenäinen mediavapaa ajattelu on Suomessa kielletty!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei ole. Venäjälläkään se ei ole kiellettyä, muuta on omalla vastuulla.

Ylinen, meillä on ehkä maailman paras sanan vapaus.

Mielipiteenmuokkaus ja aivopesukin on lännessä sinänsä olematonta demokratian ja sananvapauden oloissa, mutta miten onkaan tilanne Venäjällä ?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Meillä sananvapaus on todella hyvällä mallilla. Sananvapaus on tietenkin eri asia kuin median vapaus. Median vapauteen pyritään enemmän tai vähemmän vaikuttaan melkein kaikissa maissa, myös Suomessa. Tuoreehko uutinen Yhdysvalloista:

https://www.hs.fi/nyt/art-2000005628668.html

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kyllä pitää olla melko tynnyrissä kasvanut,jos ei huomaa länsimaista mielipiteiden muokkaamista. Tämä antaa kovin epäuskottavan kuvan asioiden ymmärtämisestä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Meillä Rollaatoripataljoonassa on muutaman vuoden ajan koottu rekisteriin tietoa näistä trolleista. Tällä palstalla on vain yksi Kremlista palkkansa saava. Mutta sitten muita "hyödyllisiä idiootteja" ja vastaavia on koko joukko. Heidät on ryhmitelty aktiivisuuden ja vaarallisuuden mukaan. Muistelen että sinunkin nimesi Pekka Siikala esiintyy jossain ryhmässä.

Miksi moderointi yrittäisikään poistaa trolleja ja putinisteja? Keskusteluhan tyrehtyisi täysin. Poistaminen olisi mahdoton tehtävä. On vaikuttajia jotka haukkua repostelevat Putinia ja Venäjää mutta jossain sivulauseessa on Putinista jotain positivista. Tämä on informaatiosotaa!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Teillä on siis oma tiedustelupalvelu? Minua ovat aina kiehtoneet tuollaiset muistiot ja pisteytykset. Tutkin aikanaan huvikseni hiukan Bobrikovin santarmien kansioita ja Valpon papereita, niitä löytää arkistoista. Supon papereihin en saanut tutkimuslupaa, se saattoi olla arkiston johdolta ihan oikea päätös : D

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minua (kuten niin monia muitakin) on nimitetty kommariksi, stalinistiksi, putinistiksi, Neuvostolitton ihailjaksi, Venäjä-mieliseksi, Kremlin trolliksi, stalinistiksi ja moneksi muuksi kaikilla keskustelupalstoilla joilla olen esiintynyt, ja viime aikoina ahkerimmin Helsingin Sanomissa.

Huvittavinta asia tietysti on se, että en ole mitään noista, enkä ole koskaan ollut, eikä yksikään minut joksikin noista nimeävä tunne minua.

Mihinkähän vaarallisuusluokaan mahdan kuulua?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

P.S. Poistutko vapaaehtoisesti Suomesta ?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #13

Kyllä, ainakin tällä kerralla - vielä. Toistaiseksi. Olemme kuitenkin yhä lähempänä tilannetta, jossa poistuminen ei ehkä enää olekaan vapaaehtoista, vaan siinä autetaan. Kenties kovakouraisestikin.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Salaista tietoa: "Hlö ei ole vaarallinen, yksinkertaisia pakinoita, helppo torjua, harmiton."

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #15

Tuollaisten rekisterien pitäminen tietysti on täysin laitonta, mutta hauskaa että minut on harmittomaksi havaittu, sillä juuri sitä minä olen. Harmiton ja helposti torjuttavissa. Selkeä virhe kuitenkin on tuo että blogitekstejäni kutsutaan pakinoiksi. Pakinoiden kirjoittaminen on vaativa laji, eikä minusta siihen ole.

Tekstejäni voi kutsua blogiteksteiksi, mielipidekirjoituksiksi, joskus jopa kolumneiksi, mutta ei hitto vieköön pakinoiksi. Se on loukkaus pakinoistijoita kohtaan!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

Meinasin minäkin varoittaa tuosta henkilörekisterilain vastaisuudesta, mutta sitten pelästyin, että sellaisesta pullikoinnista voi jäädä jälki siihen rekisteriin : D Olen kirjoittanut tällä palstalla vuosien varrella sellaista tekstiä, että toivon, ettei mikään hakukone niitä koskaan löydä. En halua niiden pulpahtavan mistään "rekisteristä" uudelleen esiin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #17

Hyvä että aktuaarimme on osannut luokitella sinut aivan oikein. Kyllä aloitusjuttusi luokittelemme pakinaksi. Ei se tietysti ole aikoinaan vaikuttaneen Origon tasoa, mutta pakina mikä pakina.

Laillisuuskysymys on selvä. Tällaiset omat muistiinpanot eivät ole kiellettyjä. Sen sijaan laissa on ankarat rangaistukset vihollisen puolelle menemisestä. Eikö se ole maanpetos?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Harri, älä suosittele tätä Miralan kommenttia. Omat muistiinpanot ovat OK, mutta "meidän rekisteri" ei. Maanpetoksesta ei kannata puhua, kun ei ole sotaa, vihollista eikä mitään siihen viittaavaakaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

"Omat muistiinpanot ovat OK, mutta "meidän rekisteri" ei."

Jouni, näissä rekisteriasioissa mennään nopeasti ylikierroksille. Jos tekee muistiinpanoja netistä, niin sitä ei voi ollenkaan verrata henkilötietolain tarkoittamiin rekistereihin.

Muutenhan joulukorttilistani olisi laiton.
(Uuups, nyt se paljastui.)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Voivoi Mirala, eihän tieto ole salaista jos sen noin hölöttää julki.

Joutuuko Mirala nyt rollaattoriplutoonan kenttäoikeuden eteen? Vetoaako puolustus harmittomuuteen ja hymööriin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #22

Enemmän olen huolissani Pekka Siikalasta johtuen kommentista #14.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Toivonen huolestui Siikalan paljastuksesta, että joku saattaa jossakin pohdiskella ihmisten ajamisesta pois kotoaan. Niin, olen minäkin ollut huomaavinani muiluttajaisäin hengen olevan vielä vahvana eräissä piireissä ...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #51

Huolestuin paranoian voimakkuudesta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #22

Minä ole plutoonan komissaari:)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Kai plutoonan komissaarillakin on komissaarinsa? Kannattaa varoa pataljuunan komissaaria ja hänen rykmentin komissaaria ja hänenkin ylipääkomissaarien komissaaripäällikköä eli kaikkein aurinkoisinta isäkomissaaria, niitä jotka kulkevat lerppahatuissa. Kannattaa siis Miralankin pitää lapasensa kunnossa ettei rollaattori karkaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #15

..ja tekee usein niitä nk. vääriä kysymyksiä! :)
Kun ymmärtäisi kysyä - mistä on BUK-ohjuslavetti kotoisin - selviää myös sen ampuja! Oikeilla kysymyksillä onneen!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Pekka muistuttaa eräällä telkkarikanavalla pyörivän keskustelualustan nimimerkki "tosiasiaa".

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minusta ne kaikki päsmärit voitaisiin aina valita päättämään mitkä mielipiteet ovat oikeita ja todennäköisiä. Samalla sitten toimivat ulosheittäjinä,koska kaikesta tuosta poikkevat ovat varmasti rintaman itäpuolelta.

Päästäisiin paljon vähemmällä monessa asiassa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tämä tietysti on ihan totta.

Vielä minua kuitenkin askarruttaa se miksi HS ei noudata keskustelijoidensa ohjeita, neuvoja sekä vaatimuksia. Me rekisteröidyt putinistit sun muut saamme yhä kommentoida HS:n uutisia, eikä kommenttejamme edes poisteta lukuisista vaatimuksista huolimatta.

On se niin väärin. Eikö olekin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaksoisagentit ovat soluttautuneet HS:n toimitukseen ?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Lopeta nyt Pekka höpöttämästä. Jos kaikki putinistit poistettaisiin keskustelusta, eihän olisi mitään asiaa mistä keskustella. Ajattele meitä eläkeläisiä, ilman putinistien tuomia virikketä ratkeaisimme ryyppäämään.

Putnistit ovat maan suola ja sananvapauden huippu:)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No onhan se väärin niitä muita kohtaan. Toisaalta se on kovin lempeää toisia kohtaan jotka tietävät kuinka monet pelihousut jotkut repii pelkästään kyseenalaistamisen vuoksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ymmärtääkseni kansalaisten leimaaminen lähti liikeelle tästä showsta:

http://kioski.yle.fi/omat/jessikka-aros-prize-winn...

Henkilökohtaiseti en arvosta juttua, tekijää enkä sitä että tekijä palkittiin. En arvosta Yleäkään, koska se yhä roikottaa Kioskinsa artikkeliosiossa tätä ikivanhaa tarinaa ykköspaikalla.

En arvosta niitä poliittisia valiokuntiakaan, jotka Suomessa kutsuivat noiden juttujen tekijän kuultavaksi asiantuntijana. Tekijä on/oli toimittaja, ei asiantuntija. Mutta sellainen hänestä tehtiin jopa Natossa.

Mikäs siinä.

Varoitus: Jessikka Aron kohdalla pyydän pysymään ehodottamasti asiassa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

" ...kertomuksiaan lähettäneet ihmiset havaitsivat trollaamista näiden tiedotusvälineiden verkkokommenttipalstoilla: The Guardian, CNN, Bloomberg, The Moscow Times, Forbes, Kyiv Post, Yle, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, MTV, Kaleva, Etelä-Saimaa, Kauppalehti, Taloussanomat, Markkinointi&Mainonta, Tiede, Verkkouutiset, Uusi Suomi, Kymen Sanomat, Kansan Uutiset, Tiedonantaja, Satakunnan Kansa, Kainuun Sanomat " (Jessikka Aro, Yle)

Onko kukaan löytänyt kommenttipalstoja tai foorumeita joilla Kremlin trollit eivät olisi lainkaan esiintyneet?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Mielestäni heitä ei pidä poistaa palstoilta. Parempi oikeastaan, että jäljet jäävät jälkipolvienkin ihmeteltäväksi.

Niitä on kiva sitten jälkeenpäin lueskella vähän samaan tapaan kuin kannatusilmoituksia 70-luvun Tiedonantajassa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Niin, tai lukea 100 vuoden kuluttua uusia näkökulmia, kuten nyt tehdään vuoden 1918 tapahtumien kohdalla. Ensimmäiset 50 vuotta luettiin vain yhtä totuutta ja vain yksi totuus oli ikään kuin virallista.

Nythän meillä on isohko joukko ihmisiä, jotka ovat jääneet pöyhimään 1970-lukua ja leimaamaan tämän päivän taphtumia sillä 1970-luvulla.

Aivan 1970-luvun alkuhämärissa kirjoitin joulutarinan sekä kokoomuslaiseen että vasemmistolaiseen lehteen. Kummankohan mukaan minut tuomitaan?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Ei taida monikaan stalinisti malttaa odottaa 100 vuotta vaan vaatii jo nyt kunnianpalautusta, kun isovenäläinen militantti uhokin yrittää vaihteeksi nostella päätään.

Naapurimaiden kustannuksella, kuten aina.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #38

Missähän niitä stalinisteja mahtaa olla ja mistä heidät tunnistaa - kun minutkin usein sellaiseksi leimataan, vaikka taatusti en ole ollut enkä ole stalinisti minkään mittapuun mukaan?

Ettei vain ole niin, että jonnekin 70-luvulle jämähtäneet nimittelevät ihmisiä stainisteiksi hatusta vetämällä ja pelkästään omien mieltymystensä mukaisesti?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #40

Enhän minä toki sinusta puhunut, hyvänen aika, kuinka moinen tuli edes mieleesi?

Itse epäilisin stalinisteiksi suomalaisia, jotka kiistävät Neuvostoliiton sotasyyllisyyden, sen ihmisoikeusloukkaukset tai Stalinin aiheuttamat kansanmurhat. Kriteeristö ei ole millään muotoa ehdottoman tarkka, mutta kyllä sillä jo tontille osuu.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Mistä niitä ruplia voi kysellä?

nimim. persaukinen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sitä ei ole kukaan koskaan kertonut. Itse olen saanut Neuvostoliitosta rahaa, mutta se tuli aina dollareina.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

No nyt alkavat palaset loksahtamaan paikalleen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #36

Juu, ruplia en sanut koskaan. Aina dollareita. Tosin yhden kerran taisi olla D-markkoja, niitä läntisiä. Mutta ei niitä ilmaiseksi jaettu. Jotain piti vastikkeeksi antaa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Venäjän uhka on olematon tänään mitä se oli Neuvotoliiton aikana.
Elämme rauhallisinta aikaa vuosikymmeniin.
Puolustuslaitokseen ei oikein luoteta kun suurvaltaan halutaan turvautua kuten jatkosodassakin.
Jos välttämättä suurvaltaa avuksi halutaan niin annetaan suurvallan hoitaa koko homma niin muutkin europan maat Ruotsia myöten ovat tehneet.
Kreikka on Suomen lisäksi poikkeus normaalista.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Katsokaahan Venäjää inhoavat ja rakastavat Areenalta sellainen pätkä, kuin "Road movie" Minusta se oli jotenkin mainio kuvaus Venäjästä ja venäläisistä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Muistin juuri, että todennköisesti olen viimeisen kerran itänaapurimme alueilla vieraillut 1988. Taisin käydä Moskovassa ja Tbilisissä. Tbilisissä hotellissa oli täsmälleen samanlaiset huonekalut kuin meillä kotona.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tietääkö kukaan onko Jessika Aro saanut kirjansa valmiiksi? Ja miten paljon hän loppujen lopuksi sai kerättyä rahaa, ja mistä?

Jos kirja on julkaistu niin miisäs se on julkaistu, ja onko sitä saatavana suomenkielisenä versiona?

https://www.indiegogo.com/projects/vladimir-putin-...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Muille kuin putinisteille Jessikka Aro on vähemmän kiinnostava.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olen käsittänyt aivan toisin. Ymmärtääkseni hänellä on ollut tarkoituksena paljastaa muille kuin putinisteille hyvin paljon asioita erityisesti Putinista ja putinisteista.

Mielenkiintosta että joku näkee asian kerrassaan eri tavalla.

Kirja ja Aro kiinnostavat minuakin, vaikka en ole putinisti. Myös eri lehtien moderaattoreita kirjan voisi olettaa kinnostavan, etenkin jos kirjassa paljastetaan keitä putinistit ovat. Moderaattoreiden työ helpottuisi. Onhan Uusi Suomikin Aron listalla.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

OIkeat trollit ovat yksiselitteisesti valehtelijoita:
http://esa-jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Blogisti yrittää keksiä ihan oman merkityksen sanalle trolli..., mikä on myös lähellä trollausta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voisitko nyt kertoa kaikkia miellyttävän sisällön trollaukselle ja samalla,että milloin se on päätetty?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Slunga-Poutsalo kertoi viestissään, että Halla-aho oli puhutellut Eerolaa" - persuissa käydään näköjään sisäistä keskustelua Venäjän tiimoilta. Onkohan Tom Packalen saanut olla rauhassa, sitä ei tarina kerro.

https://www.verkkouutiset.fi/jussi-halla-aho-suuri...

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Kyllä minä niin loukkaannuin, kun en päässyt tarranatsien tietokantaan, vaikka kaikkeni olen tehnyt sinne päästäkseni. Oli pakko tehdä johtopäätös, että natsit ovat erehtyneet, niin kuin natsit aina erehtyvät ja listanneet tyystin väärät henkilöt.
Halusin varmistaa, ettei jatkossa tule moista erehdystä sen suhteen, ettei minua laskettaisi Putinin/Venäjän trolliksi, vaikka olen esimerkiksi toistuvasti vieraillut Venäjällä, tiedän kielen alkeet ja opiskellut sosialismia yliopistossa, kaikki tietysti raskauttavia asianhaaroja ja ilmoittauduin rollaattoripataljoonan Miralalle henkilökohtaisesti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Itsensä tyrkyttäminen on liian läpinäkyvää - ei jatkoon!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Oli pakko etsiä vastauksia Stacyn juttuun:
Ensinnäkään häntä ei voida ottaa varsinaisiin "taistelujoukkoihin" koska hän on liian nuori ja hyväkuntoinen eikä hänellä ole tiettävästi rollaattoria.

Mutta sitten hänen halunsa päästä meidän vihollisten eli putinistien tietokantaan. Siihenkään häntä ei voida sijoittaa koska hän on pääosin samoilla linjoilla kuin me, anarkisti, antifasisti eikä tykkää byrokratiasta ja persuista. Eli ihan kunnon ihminen.

Piti pitää ihan videoneuvottelu ja yrittää määritellä millainen olio on oikea putinisti. Putinisti on se, joka:

* kannattaa Venäjän laajentumista sodalla
* kannattaa Suomen miehitystä
* pitää venäläisiä ja amerikkalaisia yli-ihmisinä

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Aika harvaksi taitaa jäädä putinistien joukot noilla kriteereillä. Ei mahtune edes Vladimir Vladimirovitš itse joukkoon. Zirinovski ehkä prospektiksi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #64

Jorma, kannatatko Karjalan palautusta?
Jos et kannata, silloin kannatat Suomen alueen miehittämistä.

Jorma, kannatatko Krimin liittämistä Venäjään?
Jos kaanatat, kannatat Venäjän sotimista ja valloituksia.

Jos kannatat Suomen ja Krimin miehittämistä, silloinhan sinä katsot että miehittäjät ovat yli-ihmisiä joilla on jumalallinen oikeus hyökätä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

En kannata Karjalan palauttamista, monestakaan syystä, vaan minusta on parasta pitää kiinni voimassa olevasta rauhansopimuksesta ja unohtaa revanssit.

Miralalle tiedoksi, että Venäjä ei miehitä entisiä Suomeen kuuluneita alueita vaan ne on aikoinaan liitetty NL:n valtioalueeseen ja kuuluvat nyt Venäjän federaation alueeseen ilman mitään erityistä miehityshallintoa tai erillisiä hallinnollisia määräyksiä jotka aina liittyvät miehitykseksi minitettyyn olotilaan.

Krimin osalta olen taipuvainen ajattelemaan, että krimiläiset tietävät paremmin omat asiansa ja ovat parissakin kansanäänestyksessä ilmaisseet halunsa kuulua Venäjään. Suotakoon se heille. Toki asiaan liittyy myös suurvaltapoliittisia aspekteja joita kannattaa ottaa huomioon, m.m. Sevastopolin laivastotukikohta ja Mustan meren laivaston päämaja. Kaiken kaikkiaan siellä ei ollut kyse sotimisista ja valloituksista, pikemminkin venäläiset estivät Donbassin kaltaisen sotimisen leviämisen Krimille.

Yli-ihmisoppinsa Mirala saa jättää ihan itselleen ja pitää tiukemmin rollaattorin kahvasta kiinni jotta ei tyystin lähde lapasesta, edes hymöörin hyrskyttessä mieltä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eh..eli monet tälläkin palstalla ovat putinisteja väittäessään puuttinin tekevän kaikki pahat teot.

Ei huono. Itseki taidat noilla kriteereillä syyttäessäsi puuttinia kaikesta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Trollikirjoitus ilmeisimmin hinnoitellaan setvertillä (tshevert), joka on venäläinen pituusmitta, 4 versokkaa = 7 tuumaa = 17,78 cm.

Riittää kun trolli vaihtaa edelliseen propagandakirjoitukseensa otsikon ja julkaisee sen uudestaan.

Extraa saa hokemista:
- Kiovan fasistit
- Kiovan natsit
- Krim kuuluu Venäjälle
- Janukovytsh on Ukrainan laillinen presidentti
- Kiovassa oli vallankaappaus
- me luotamme Putiniin
- Nato on saartanut Venäjän
- Venäjä ei sodi Ukrainassa ja Kaukasuksella
- Venäjä ei miehitä Georgiaa ja Moldovaa
- Venäjä on Syyriassa laillisen hallinnon kutsumana
- USA tarvitsee sotaa
- lännenmies on häviämässä yhteiskuntajärjestyskamppailunsa "idän uusille aalloille", joiden takana on valtaosa maapallon väestöstä. Todisteeksi tästä lännenmiehen taistelusta sopii hyvin amerikkalaisten jatkuva sotimishalu ja päällä olevat US-vaikutteiset sodat.
- US on maailmanpoliisi,USA:n liittovaltio on selvitystilassa
- US on eniten sotinut kansakunta
- US hyökkäys- ja rynnäköintjoukot, Nato US haluaa Suomen jahyökkäysväyläksi ja rynnököintalustaksi Venäjälle
- Afganistan, Irak, Syyria, Libya, Yemen, Somalia: näillä ollen yksi yhteinen nimittäjä - amerikkalaiset hyökkäys- ja rynnäköintivoimat
- Kiina + Venäjä > USA + EU
- Kiina on vastavoima amerikkalaiselle taloushegemonialle
- USA elää Kiinan rahoittamana
- valkoinen lännenmies tyypillisimmillään edustaa alle 20 prosenttia Maan ihmispopulaatiosta
- Lenin ja Stalin antoivat Suomelle itseäisyyden
- Stalin oli etevä johtaja
- Suur-Suomi
- Mannerheimin miekantuppikäsky
- Suomi ampui Mainilan laukaukset ja aloitti Jatkosodan
- Talvisota on Erkon sota
- HS-natotus yltyy jo puolikiihkeyteen saakka
- Väyrynen palaa eduskuntaan suuren alkuun
- työllisyys ei parane
- tilastoitu työttömyys on vain kasvanut
- kymmenet tuhannet ovat jääneet jo tilastojen ulkopuolelle

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tässäpä Tomi esitti kattavan listan putinistin mielipiteistä ja kirjoituksista. Hienoa!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tomi on haravoinut Ilkka Luoman blogeja.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #65

Ilkka on ehdoton huippu. Olen kehunut hänen hyvää ammattitaitoa, onhan hänellä harvinaisen pitkä ammattiura takana, 9 vuotta. Saamme vielä lukea kenties vuosikymmeniä hänen loistavia oivalluksiaan Venäjän hyvyydestä.

Työ ehkä loppuu vasta kun Venäjä miehittää Suomen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No siinäpä varsinainen trollaus määritellä normaaleitakin aiheita trollaukseksi.

Listasit vain sinua ärsyttävät asiat...voi elämä näitä juttuja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset