PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Ylestä hömppäkanava - Kahdeksan asiaa seksielämästä

Yle on koko 2000-luvun ollut yksityisen median kengässä hiertävä kivi, koska se on yhä enemmän ryhtynyt kilpailemaan jutuilla, jotka oikeastaan eivät sen toimialaan kuulu. Nyt Yle on palkannut toimitusjohtajakseen viimeiset 17 vuotta MTV:n leivissä toimineen Merja Ylä-Anttilan.

https://yle.fi/uutiset/3-10162956

Työ jälkensä jättää, samoin työnatantaja. Pelkään pahoin että uusi toimitusjohtaja tarkoituksella tai osaamattomuuttaan muiluttaa Ylen yhä enemmän viihdekanavaksi. 

Odotan jo otsikoita "Nämä kahdeksan asiaa sinun täytyy tietää orgasmista" ja "Oletko aina kakannut väärin".

Epäilemättä edellisen työnantajan omistuspohjakin on vaikuttanut Ylä-Anttilan arvoihin ja asenteisiin.

Vapise, kaupallinen media, sillä Yle tulee tontillesi ja syö sinut.

Hyvää mediapäivää kaikille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Nykyiset lapset ja nuoret eivät taida enää televisiolähetyksiä seurata, vaan toiveammattina on tubettaja, reality ohjelmat on tasoltaan samaa luokkaa, ja laatusarjoja ei katsota kuin maksukanavilta, jotka on siirtyneet on demand palveluun.

Viidessä vuodessa maikkari yms. alkaa nykymuodossa olla jo konkurssikypsiä. YLE tietty porskuttaa verorahoilla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Saattaa olla. Itse ajattelin nyt lähinnä verkkosivustoja, joilta MTV:kin rahaa kerää. Mainostulojakin MTV:n nettisivut keräävät ahkerasti, ja sivuston sisältö on sen mukaista.

Mutta jos ja kun Yle kiihdyttää hömpän tarjontaa on se kaikki pois niiltä sivustoilta jotka keräävät maksuja lukijoilta ja mainostajilta.

Ylen rooli verkossa on koko ajan ollut hieman outo. Hyvin monissa ohjelmissaan se mainostaa (kehottaa käyttämään) kaupallisia sivustoja, eli ohjaa ihmisiä jättiyritysten pariin. Siis Twitteriin ja Facebookiin.

Yle siis useammalla tavalla toimii yksityisiä mediataloja vastaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vuosien rentouttavan tauon jälkeen kommentoin Pekka Siikalan blogikirjoitusta.

Kaksi ja puoli kuukautta minua vanhempi, laillani vuoden 1979 ylioppilas Merja Ylä-Anttila on työskennellyt Maikkarissa kolmenkymmenenkuuden vuoden ajan. Uusi ykkösnimi tulee todellakin alan, joskaan ei talon sisältä; ei ollenkaan itsestäänselvyys nykyisissä suuryrityksissä.

Uskon Ylen tunteneen 2010-luvulle tyypillistä "sukupuolipainetta" naistoimitusjohtajan rekrytoimiseen. Hella Wuolijoen kaudesta on seitsemän vuosikymmentä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Media naisistuu joka tapauksessa kovaa vauhtia. Sen näkee selvästi myös tuotteissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jospa YLE esittää sitä hömppää sen takia että myös hömpän katsojat joskus eksyisivät kanavalle jossa puhutaan myös joskus välillä asiaa.

Sitäpaitsi nämä ihmiset jotka seuraavat pelkästään hömppää, maksavat myös YLE- veroa. Heille on siis pakko tarjota jotain tosi-TV:tä ja muuta hömppää heidän rahojensa vastineeksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jokin tuossa kuviossa on pielessä, ja minä tiedän mikä: kilpailu.

Ylen ei pidä kilpailla kenenkään kanssa. Kilpailu on syvästi vastoin Ylen alkuperäistä tarkoitusta, ja siinä sivussa se sotkee markkinat pahemman kerran, koska Yle ei kilpaile omilla rahoillaan.

Pelkäänpä uuden toimitusjohtajan tuovan Yleen yhä lisää kilpailuhenkeä. Sitä jota mitataan kävijämäärillä ja klikkausmäärillä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minäkin haluaisin että yle tarjoaisi jonkin kanavan jolta hömppä olisi karsittu ja puhuttaisiin paljon asiaa.

YLE:n puhekanava saattoi olla yritys sellaiseksi kanavaksi, mutta se meni heti pilalle kun sieltä alkoi tulla urheilua, sitten siellä alettiin haastattelemaan muusikoita ja nyt siellä jo soitetaan musiikkiakin.

Puhekanava ei ole hömpän suhteen sen kummempi kanava kuin muutkaan YLE:n radiokanavat.

----------------

Kuten jo aiemmin sanoin, jotkut YLE- veroa maksavat kansalaiset eivät välitä asiaohjelmista ja haluavat seurata vain hömppäohjelmia. Heille pitää tarjota vastiketta heidän maksamalleen verolle, mutta voisihan ne hömpät siirtää omille kanavilleen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #7

Yle 1, Yle 2 ja Yle Teema ovat ylen hyviä, samoin radiokanavista ylen ykkönen. Mainoskanavat saavat joskus melkein antamaan ylen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä ylellä tulee hyviä dokkareita ja niitä on areenakin pullollaan, sieltä löytyy tiedettä, historiaa ja luontoa paljon.

Tuleehan yleltä myös paljon hömppää, mitä ei sinne kaipaisi, mutta kaipa se on ajankuva.

Työtekijää ja toimitusjohtajaa voi arvostella vain työn mukaan, historia ei saisi vaikuttaa

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Toimitusjohtajaa on pakko arvostella historiansa mukaan. Jos joku on kesätöistä lähtien ollut yhden ja saman talon leivissä niin taatusti en palkkaisi häntä toimitusjohtajaksi.

Yle Areena on on hieno juttu, ja vielä hienompi se olisi jos se toimisi paremmin. Mutta kyllä sieltä pienellä vaivalla löytää tosi hyviä ohjelmia.

Ylen verkkosivut ovat kuitenkin ne, jotka muokkaavat suomalaisten mielipiteitä, ja juuri ne eivät mielestäni kestä enää tipankaan vertaa enempää hömppää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kelle nyt mikäkin on hömppää. Ei koko ohjelmapolitiikkaa voi suunnitella sen mukaan, mitä seitenkymppiset menneen maailman ukkelit pitävät asiallisena.

Ylä-Anttila on todella kova uutistoiminnan ammattilainen, ihan turha yhtään vähätellä etukäteen. Netin Esson baarien ukkelit eivät varmaankaan yhtään vähättelisi, jos yhtäläisen uran tehnyt mies olisi rekrytty?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuo menneen maailman ukkeli on hyvä ilmaisu, eiks vaan? Minäkin olen 70, ja teen mainoksia sinne ja tänne, ja olen niitä Maikkarillekin tehny,t ja jossain määrin tiedän talon tavat. Kuten monen muunkin talon tavat, meillä ja muualla.

Ylä-Anttila on kova MTV:n uutistoiminnan ammattilainen, mutta ei se tarkoita ettää hän ilman muuta on hyvä Ylen toimitusjohtaja. Se voi olla jopa haitaksi. Se kovuus MTV:n uutispuolella.

Minua ei Ylä-Anttilan sukupuoli kiinnosta pätkääkään. Minua kinnosta vain se että hän on tehnyt koko uransa MTV:n palveluksessa. Se on hirven kauhea asia kun haetaan toimitusjohtajaa.

Tapasin muuten viime viikolla Esson baarissa tosi pätevän mediahenkilön palaverin merkeissä. Ranskassa. Nainen oli hänkin, ja paljon Yleä ja Maikkaria suuremmasta mediasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kelle nyt mikäkin on hömppää. Ei koko ohjelmapolitiikkaa voi suunnitella sen mukaan, mitä seitenkymppiset menneen maailman ukkelit pitävät asiallisena."

Seitenkymppiset ukkelitkin maksaa yleveronsa ja saavat esittää kritiikkiä, yhtä hyvin kuin ne hömppää seuraavat nuorukaisetkin. Meillekin pitäisi YLE:n tarjota jotain ohjelmaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sitähän kyllä riittää, tuntitolkulla joka päivä. Areenasta voi vielä veivata Kekkosta ja sotia nonstoppina.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Esa Mäkinen taitaa olla melkoinen ikärasisti ja vieläpä kovin asenteellinen sellainen?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #15

Pata kattilaa soimaa. Itse olet moukkamaisesti vähätellyt mm. naisia juuri tässäkin yhteydessä. Ja mitä ikärasismia on todeta, että ikäihmisten ohjelmaa kyllä hyvin riittää Ylellä, mutta ei todellakaan tarvitse heille osaansa enempää antaa?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #16

En ole vähätellyt naisia. En koskaan enkä missään.

Olen todenut faktan: Media naisistuu, ja se näkyy tuotteissa. Ilmeisesti et ole vielä pannut merkille, että naiset eivät ole miehiä eivätkä miehet naisia.

Sinä kyllä suhtaudut erittäin moukkamaisesti 70-vuotiaisiin. Leimaat ikäihmiset joksikin yhtenäiseksi ryhmäksi joka haluaa katsella dokkareita Kekkosesta - ja sotajuttuja.

Ikäihmiset eivät ole yhtenäinen ryhmä, eikä heillä ole yhtenäistä makua ohjelmien suhteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Ikäihmiset eivät ole yhtenäinen ryhmä, eikä heillä ole yhtenäistä makua ohjelmien suhteen."

Juu, osa ikäihmisistäkin seuraa sitä hömppää mitä nuoremmatkin, henkinen ikä ei vastaa aina fyysistä ikää.

Niin, ja saattaa niistä nuoristakin joku aina joskus sillointällöin jotain asiaohjelmaakin seurata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset