PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Nostan hattua Harkimolle - Lisää samanlaista, kiitos!

Olen aina pitänyt Hjallis Harkimoa turhanpäiväisenä koheltajana, enkä näe mitään syytä muuttaa käsitystäni hänestä. Nostan silti hänelle hattua ja kumarran kunnioituksesta, sillä hänen näkyvä eronsa Kokoomuksesta oli teko, joka saattaa osoittautua suomalaiselle parlamentarismille arvokkaaksi.

Nykyinen mallimme, jossa hallitus istuu taatusti aina neljä vuotta, touhuistaan täysin riippumatta, on ikävä ja turmiollinen, ja se perustuu vain ja ainoastaan puoluekuriin ja ryhmäkuriin.

Erityisesti juuri hallituspuolueiden kansanedustajat toimivat nykyään puhtaasti kumileimasimina, palvellen nöyrästi puolueittensa puheenjohtajia. Kansaa ja äänestäjiään he eivät palvele yhtenäkään päivänä.

Toivottavasti Harkimon teko herättää terveitä ajatuksia kaikissa kansanedustajissa ja erityisesti puolueitten puheenjohtajissa.

Olen hyvin kauan, jo vuosikymmeniä, odottanut milloin selkärangat palaavat eduskuntaan. Jos ne palaavat niin lähes kenenkään ei tarvitse puolueestaan erota.

Eikä siinä vielä kaikki; jos selkärangat palaavat eduskuntaan, ja ne myös otetan käyttöön, tulee kansanedustajista, puoluejohtajista ja hallituksista pitkästä aikaa kansan ja äänestäjien palvelijoita.

Näin on asia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

No itse en kyllä toivo hallitusta, jossa jokainen jäsen saa tehdä mielensä mukaan. Se halvaannuttaa päätöksenteon vielä pahemmin, kuin nyt. Meillä kun on aika paljon tärkeitä päätöksiä vielä tekemättä...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Itse asiassa meillä taitaa juuri nyt olla sellainen hallitus!

Jos parlamentarismi toimii, ja kansaedustajat lakkaavat toimimasta kumileimasimina, niin hallitus tekee mitä eduskunta edellyttää sen tekevän, ja kontrolli kaikkiin merkittäviin päätöksiin on kansan valitsemalla eduskunnalla.

Nyt asia ei ole näin, koska eduskuntaa (hallituspuolueita) johdetaan hallituksen suunnasta ylhäältä alas päin. Ministereinä toimivat puoluejohtajat sanelevat kuinka tulee äänestää.

Se on erittäin kaukana demokratiasta.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Tottakai heitä ohjataan ylhäältä. Jos ei ohjata, niin mitkään päätökset ei etene. Hallitusohjelmaa ei voitaisi toteuttamaan, kun jokainen äänesteseli miten sattuu. Hallitusohjelmassa sovitaan minkälaisia asioita edistetään ja kuinka hallituksessa toimitaan. Jos ei tämä sovi, niin ei muuta kuin tekee harkimot. Vai miten mielestäsi Eduskuntatyö tulisi järjestää, jotta jotain muutoksia saisi äänestettyä läpi?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #28

Kyllä ajatukset ja ohjeet voivat kulkea myös kentältä kohti eduskuntaa. On myös muistettava, että jos kansanedustaja on lukenut puolueensa ohjelman niin kyllä hänen pitäisi tietää kuinka äänestää. Nykyinen ylhäältä alas puoluejohtajan suulla systeemi tekee puolueitten ohjelmista aika heppoisia.

On väärin ajatella että jokainen äänestelisi miten sattuu. Se on aivan nurinkurinen ajatus.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #35

Ei ole yhtäkään puoluetta, joka kykenisi tuottamaan puolueohjelmansa suoraan hallitusohjelmaksi. Kyse on kompromisseistä ja niiden tekeminen ei onnistu ilman puoluekuria.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #44

Puoluekuri on pahasta. Oikea tapa on neuvottelu, yhdessä sopiminen. Se tarkoitaa myös sitä ettei hallitukseen pyritä hinnalla millä hyvänsä, jolloin joudutaan toimimaan oman puolueen aatteita ja arvoja vastaan, kuten nykyään on tapana.

Puoluekuri johtaa myuös siihen, että puoluejohtajat voivat aina vedota siihen, että hallituksessa on näin sovittu.

Mutta mikäs siinä, jotkut pitävät diktaattoreista, ja jotkut eivät.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #47

No viime hallituksessa nähtiin, kun vasen- ja oikealaita oli samassa hallituksessa yhdessä "neuvottelemassa ja yhdessä sopimassa". Ei ole sattumaa, että kyseessä oli kyvöttömin hallitus koskaan. Ne kenetkä äänestetään Eduskuntaan valta-asemaan, ovat suorastaan velvoitettuja sitä valtaansa käyttämään. Vaikka kuina fantasioitaisiin utopiasta, jossa puoluekuria ei olisi, niin lopulta aina siihen päädyttäisiin. Asioiden eteenpäin vieminen vaatii sopimista ja kompromissia, sekä liittoutumista, mistä puolueissa ja hallituksessa olemisessa on viimekädessä kysymys. Yksinkertaisempikin ymmärtää, että tässä ei ole kyse diktatuurista.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen Vastaus kommenttiin #28

Ei eduskuntatyön tarkoitus ole saada kaikkia hallituksen esityksiä läpi. Eduskuntatyön tarkoituksena on hioa esityksistä mahdollisimman hyviä ja jos siihen ei päästä, ne hylätään. Nykyinen sote-meininki, että ajetaan läpi esityksiä, joita ei ole kunnolla perusteltu, ja jotka eivät ole vielä edes valmiita vaihtoehdoista puhumattakaan, on kaikkein turmiollisinta. Ainoastaan puhtaalla puoluevallalla sote-uudistuksen kaltaisia farsseja voidaan ajaa läpi.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Ja muutenkin kun ei sairasta ideologia tautia voi ampua äänestäjänä kaikkea mikä liikkuu politiikassa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Rohkea veto kieltämättä monet asiat konkreettisesti kokeneelta Harkimolta!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Harkimolle ratkaisu tietysti oli helppo, koska hän ei ole lainkaan riippuvainen kansanedustajan palkasta, eikä siis uudellenvalinnastakaan.

Valtaosalle kansanedustajista palkka on hyvin tärkeä, ja monet heistä haaveilevat komeasta poliittisesta urasta. Siksi he ovat nöyriä lampaita.

Oma etu siis menee jopa moraalin ja oikeudentunnon edelle. Ikävä kyllä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Minun käsitykseni mukaan puolueet edustajineen ja kellokkaineen puolustavat ennen kaikkea omien ja omien etupiiriensä etuja. Joita sitten yrittävät soveltaa mukamas koko kansan parhaaksi. Eduskunnnan istunnot edustajineen suuren salin näyttämöllä ovat kuin teatteriesityksiä. Kässsärit ovat kirjoitetut jossain ryhmähuoneissa muutaman armoitetun valtaa käyttävän sanataiturin toimesta. Näytelmän esiintyjät osallistuvat vuorosanojensa esittämiseen tiukasti kellokkaiden laatiman ohjeen mukaan. Ykkösnäyttelijät esittävät osansa ulkomuistista. Statistin (napin painajat) osassa olevat lukevat repliikkinsä yleensä hänelle toimitetusta paperista.
Huvittavinta on, että tämä näytelmä laatijien ja esittäjien toimesta yritetään syöttää kansanvaltaan uskoville demokratian toteutukselta. Uskoo ken uskoo.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuossa oli totuutta enemmän kuin vähän. Tarvitaan iso muutos, ja se muutos voi lähteä vain yksilöistä, yksittäisistä kansanedustajista.

Jos yleensä lähtee.

Kyvyttömyys ja haluttomuus leikata yritystukia oli jälleen kerran hyvä osoitus siitä, että hallitus ja eduskunta palvelevat väärää väkeä, eivätkä suinkaan kansaa ja äänestäjiään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ensimmäisiä merkkejä keväästä havaittu, vihdoinkin.
Onko tämä edustuksellinen demokratia tulossa tiensä päähän ja poiittinen evoluutio jatkaa kohti oikeaa kansanvaltaa ?

Eihän vaaleilla valitut edustajat oikeasti voi aina niin toimia, että puolueet suhmuroivat päätökset haluamallaan tavalla. Laadusta ja annetuista lupauksista piittaamatta ja omia etuja ajaen. Konsensuksen nimiin silmät kirkkaina höpertäen.

Toisaalta, naivia uskoa minkään muuttuvan, kun päättäjät itse päsmäröivät oman tulevaisuutensa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Harkimo väittää, että yrittäessän keskustella puolueen asioista on Petteri Orpo suonut hänelle 2 minuuttia. Jos tuo on totta niin se kertoo kaiken puolueejohtajien yksinvaltaisuudesta.

Tällaiset muuten on tullut maan tapa, kun olen mediaa seurannut. Puoluejohtajien puheille pääsevät vain nöyrät.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mitä mahdoit kommentillasi tarkoittaa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Etukirjaimesi pakottavat sinut järkevöitymään taikka sitten luultavammin tämä on vain uusin rölläyksen aaltosi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #13

Olisi hyvä pysyä asiassa, joka on tärkeä, eikä henkilössä joka ei ole tärkeä. Ellei onnistu niin joutuu sivuraiteelle.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Minä kuuluttaisin sitä kuuluisaa tutkivaa journalismia ennen kuin ryhdytään kansanedustajia epäilemään pelleilystä. Sillä eivät he ihan tarkasti mitään teatteria esitä, kun ovat sitä mitä ovat. Toki moni heistä on varmasti harjoitellut puheenpitämistä ja esiintymistä.
Lehdistön tulisikin puuttua "oikeisiin" asioihin ja eduskunnan tv-uutisoinnista tulisi jättää pelleilyt pois. Liekkö eduskunnan pelleilyyn vaikkuttanut, kun aikoinaan siellä käytiin niin vallan kuivaa keskustelua. Haluttiin muuttua esim. Britannian alahuoneen mukaiseen käyttäytymiseen eduskuntasalissa, että kansakin ryhtyisi seuraamaan esitystä. Voisiko tuota jo pitää jonkinlaisena propagandana tietyille kansanosille, jotta äänestäisivät halutulla tavalla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Medialla on ollut oma vahva vaikutuksensa siihen kuinka politiikkaa Suomessa nykyään tehdään, ja missä tilassa demokratiamme on.

Mutta sittenkin on aina kyse vain yksilön rohkeudesta ja rehellisyydestä. Etenkin eduskunnassa. Harkimo teki rohkean itsenäisen tempun, jos kohta jätti sen puolitiehen lupaamalla jatkossakin äänestää hallituksen puolesta.

Oikein rohkea henkilö olisi juuri nyt ja tuossa tilanteessa jättänyt siotoutumatta yhtään mihinkään.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jos suuressa eduskuntaryhmässä yksi tai kaksi tai vaikka kolme edustajaa ovat ryhmänsä kanssa eri mieltä, niin sekö hatunnoston paikka.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo Leskinen, mitä laki sanokaan kansanedustajan riippumattomuudesta ?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

45. Kyllä tiedän mitä sanoo. Riippumattomuutta halajavan tulee pyrkiä kansanedustajaksi omalta riippumattomalta listalta...Helppoa kuin heinän teko, olla riippumaton...

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Suomen politiikassa on juuri tämä asia vialla. Valta on puoluejohtajilla ja erityisesti hallituspuolueiden puheenjohtajajilla. Puolueiden sisällä ei voida käydä mitään tervettä keskustelua, koska puheenjohtaja vartioi kuin haukka, että mitään kapinahenkeä ei lietsota. Sehän on tämä ajatusmaailma.

Kaksipuoluemaissa käydään kiivasta kädenvväätöä puolueiden sisällä ja julkisesti. Se puuttuu meiltä kokonaaan ja se on sairasta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Antero: "Valta on puoluejohtajilla ja erityisesti hallituspuolueiden puheenjohtajajilla."

... tai heidän vaimoillaan...

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tavalliselle kansalaisille on viime aikoina muodostunut sellainen käsitys, että hallitusohjelmat kirjoitetaan jossakin Suomen ulkopuolella ja niissä korostuu aina taloudellinen uusliberalismi sekä talouden ja tavallaan koko maan avaaminen osaksi suurempaa kansainvälistä yhteisöä. Rajojen avaaminen, vapaa liikkuvuus ja globaalien markkinoiden päätösvalta kansalaisten yli tuntuu korostavan. Tai sanotaan ruma sana, niin kuin se on, eli hallitusohjelmissa korostuu 'globalismi', vaikkakaan ei aina puhtaassa muodossa. Globalismille ominaista on suurten kansainvälisten yritysten ja rahoituslaitosten sananvalta kuten myös niiden ja kansakuntia johtavien poliitikkojen korostunut pyrkimys yhteisymmärrykseen.

Suomeen tällaiset suuret ja mahtavat voimat ja taustaintressit ovat kanavoituneet erityisesti Kokoomus-puolueen kautta. Kokoomus on tätä kautta saanut Suomessa jo niin kauan tavoitteitaan läpi, että rivikansanedustajien omaperäisempiä näkemyksiä otetaan huomioon melko vähän jos lainkaan. Kyseessä on samantyyppinen ilmiö, mikä vallitsi 1970-luvulla, kun suuri ja mahtava naapurivaltio vaikutti politiikkaamme. NL:n intressien suoraa arvostelua pidettiin tuolloin poliittisena itsemurhana ja tälle pohjalle oli puolueisiin helppo rakentaa tiukkaan ryhmäkuriin perustuvaa johtamistapaa.

Kokoomuksen suhteen näin on käynyt sekä EU:n että koko läntisen arvoyhteisön suhteen. Esimerkiksi EU:n tahtotilana ymmärrettävät poliittiset agendat vedetään puoluekoneiston läpi mukisematta. Taustalla häärivät toki monenlaiset uusliberalismia harrastavat organisaatiot, kuten OECD. Tarvittaessa poliittisen väännön avuksi otetaan kansainväliset luottoluokittajat.

Pidemmän päälle olisikin ihme, elleivät näin raskaan ja paikallisiin olosuhteisiin lähes reagoimattoman koneiston ja sen vaatiman tinkimättömän puoluekurin paineissa alkaisi rivit joskus repeilemään. Harkimon kaltainen taloudellisesti omavarainen ja muutenkin yrittäjähenkinen mies ei aivan ensimmäisenä joudu miettimään omaa joko poliittista tai muuta tulevaa uraansa. Toisin sanoen miehellä on varaa ajatella omilla aivoillaan. Soten kaltainen sekamelska yhdistettynä tinkimättömään puoluekuriin olisi varmasti kenelle hyvänsä sietämätön yhdistelmä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Minä pidän Harkimon lähtöä erinomaisena ratkaisuna Kokoomuksen kannalta.

Kokoomuksessa on joutunut päivänvaloon Harkimon Jokeri-omistus ja yhteistyö venäläisten liikemiesten kanssa, joista moni on Venäjän vastaisella pakotelistalla. Harkimo omistaa yhä yli puolet Jokereista, joka pelaa venäläisten omistamalla Hartwall-areenalla.

Eipä ole Kokoomuksen ryhmällä enää kenelläkään toimivia yhteyksiä pakotelistoilla oleviin venäläisiin liikemiehiin. Onneksi. Tämä yhteys olisi kaivettu esiin enemmin tai myöhemmin. Nyt varmaan jo lähipäivinä Venäjän mediassa !

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Voi asian noinkin nähdä. Maailmaan mahtuu kaikenlaisia ajatuksia ja asenteita.

Onneksi monilla suomalaisilla on hyviä yhteyksiä Venäjälle ja venäläisiin yrityksiin ja niiden johtohenkilöihin. Aivan kuten on amerikkalaisilla, saksalaisilla, ranskalaisilla, hollantilaisilla, ruotsalaisilla jne.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Miten mahtaa olla, eikö Harkimo saa pääosan tuloistaan venäläisiltä liikekumppaneiltaan?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Harkimo on ihan ilman venäläisiä luonut melkoiset bisneskuviot. Ei hän venäläisiä tarvitse, mutta tuskin kartaakaan. Eivät karta muittenkaan maitten yritysjohtajat minkään periaatteen vuoksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eipä tuostakaan yhtään mitään taida seurata, yksi rahamies kyllästyi ja siinä se.

Ei tuolla Harkimon erolla ole vielä vaikutusta hallitukseen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei tietenkään ole. Harkimon lähtö voi kuitenkin hiljalleen heikentää muiden kansanedustajien ehdotonta puolueuskollisuuttta.

Hyvin paljon tietysti riippuu sote-äänestyksestä. Se on eräänlainen kynnys, jossa testataan hallituspuolueitten kansanedustajien rohkeus ja kyky toimia omantunnon mukaan, eikä vain nöyrästi painaa sitä nappia mitä käsketään painaa.

Jos sitä rohkeutta ei löydy niin Harkimon lähtö jää aika merkityksettömäksi. Etenkin jos hän itse äänestää hallituksen puolesta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Voi sitä olla puolueuskoton, mutta siinä tapauksessa tulee pyrkiä eduskuntaan ihan omalta listalta,

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Kieltääkö Leskinen osallistumisen yhteislistallekin ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Kieltääkö Leskinen osallistumisen yhteislistallekin ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Kieltääkö Leskinen osallistumisen yhteislistallekin ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Kieltääkö Leskinen osallistumisen yhteislistallekin ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Kieltääkö Leskinen osallistumisen yhteislistallekin ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kosto elää.

Mielenkiinnolla alan odotella Harkimon yllättäviä taloudellisia vastoinkäymisiä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Harkimo on bisneksissään luovan suuruudenhullu, joten hän on aina siinä ja siinä. En kuitenkaan usko että kukaan näkee vaivaa kostaakseen.

Luultavasti hän on rauhoitettua riistaa ainakin sote-äänestykseen asti, tai siihen asti kun hän kantansa äänestykseen ilmoittaa.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Jotenkin luulen, että rikkaasta syntymäsuvustaan huolimatta Hjallis Harkimo ei ole niin perso miljoonille euroille, vaan hänen perimmäinen filosofia lienee palvella kansaa ja tarjota viihdettä! Korjatkaa tämä käsitykseni jos kykenette.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Ahaa. Meinaat siis, että Harkimo lähinnä viihdetarkoituksessa erosi kokoomuksesta ja päätti jatkaa hallituksessa: http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Ainakin saa aihetta TV-ohjelmaansa, ja muillekin, meillekin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei Harkimo mikään pääomahaukka ole, ennemminkin vauhtiveikko joka hakee aina uusia haasteita ja uusia projekteja, mutta tottahan hän rahan päälle ymmärtää. Tuskin hän kansaa erityisemmin haluaa palvella. Urheilupuoli on sitten toinen juttu.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala Vastaus kommenttiin #38

Miten niin ei halua palvella kansaa? Itse pidän Harkimon tapaa tehdä politiikkaa
jo suurena kansanpalveluna ja laajemmassa mittakaavassa hän haluaa menestyvän bisneksen voimalla työntää suomalaisten elintasoa korkeampaan luokkaan! Viitteenä sanoisin Diili-ohjelman jossa hän oli käsittääkseni melko kova äijä ja tsemppari! :)

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Eikös demokratian kannalta pitäisi olla vain hyvä juttu jos nykymenoon tyytymättömät tuovat oman näkemyksensä kuuluville ja haluavat sitä edistää? Jotenkin tuntuisi omituiselta jos politiikka olisi puolueineen ja ideologioineen valmista nyt.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Suomessa kannattaisi kokeilla jonkinlaista Hollannin mallia. Vähemmistöhallitusta. Miksi sellaista ei edes yritetty saada maakuntiin - mentiin kuntalinjalla :-(

Toisaalta otsikkosi on hyvä. Se herättää mielessäni kysymyksen: jos joku blogissaan kysyisi; kenelle sinä nostaisit hattua - niin nostaisiko kukaan...?

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Kieltämättä yllättävä ja sitä nimenomaan positiivisella tavalla tämä Harkimon ulostulo ja ero kokkareista. Onhan tämä jo kaikilla tiedossa ollut että päätökset tehdään puolueiden "eliitissä" kuten he itseään ylímielisesti tituleeraavat, ja rivikansanedustajat ovat mukana äänestämässä kuten "isot kihot" käskevät. Onhan tästä merkkinä jo se että annetaan varoituksia kansanedustajille jotka äänestävät omien vaalilupaustensa sekä omantuntonsa mukaisesti vaikka se olisi puolueen johdon linjaa vastaan.
Harvoin moista selkärankaisuutta näkee mutta silloin tällöin moisia nousee pinnalle, kuten nyt Harkimon purkaus, joskus männävuosina taisi vasemmistoliitosta Yrttiaho ja Mustajärvi lähtä samaisista syistä, eivät omantunnon omaavina ihmisinä voineet vaalilupauksiaan vastaan äänestää vaikka puoluekuri sitä olisi vaatinut. Selkärankaisia miehiä molemmat.
Keskusta ja kokoomus ovat näillä vaalilupauksillaan pyyhkineet privaatit paikkansa jos pitempään, kukapa enää muistasi #koulutuslupausta tai muita syötyjä lupauksia joista puheiden jälkeen teot ovat olleet täysin päinvastaisia.
Taattua Kokkari-Keskusta ylimielisyyttä ja oman pienen piirin etujen ajoa jolle ei loppua ole näkyvissä ennenkuin Oy Suomi Ab on saatu kokonaan yksityistettyä kokkareiden saunakavereille ja muille "Suomen kansan etua" ajaville ylikansallisille sijoitusyhtiöille.
Toinen, ja mielestäni parempi vaihtoehto on kaataa soteuudistus ja hallitus sitä myötä ja ennenaikaiset vaalit, jollei näin käy niin sitten ensi eduskuntavaaleissa pitäisi alkaa jo tajuta jättää kokoomus sinne marginaalioppositiopuolueen rooliin ja äänestää rehellisiä maamme etua ajavia edustajia puolueista riippumatta tekemään päätöksiä Suomen kansan hyväksi, pitkästä aikaa.
Rauhaa ja rakkautta kaikkialle Suomeen. Yhteistyöllä sitä on ennekin surkeita päättäjiä palleiltaan tiputettu ;)

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Meinasin jo klikata: suosittele. Sitten luin:"parempi vaihtoehto on kaataa soteuudistus..." ja minä kun en kykene olemaan kanssasi samaa mieltä. En vaikka en asiasta juuri mitään tiedäkään, tai ehkä juuri siksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala
Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hienointa asiassa on se, että Kokoomuksen mahtisonnit ja tulevatkin tajuavat sen, että piikkilankaa kannattaa varoa. Voi meinaan muuttua olomuoto jos ei osaa hypätä tarpeeksi korkealle.

Hjalliksella on täysi oikeus ja myös velvollisuus kritisoida jos katsoo sen aiheelliseksi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö Hjalliksen bisnekset ole enempi venäläisten oligarkkien kanssa ja tulot siltä suunnalta?
Silloinhan hän edustanee Putinia Suomessa?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sinulla on harvinaisen lyhyt muisti. Ja tietosi Harkimon urasta bisnespuolella ovat hyvin vajavaisia.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

"Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö myöntää, että Harkimon esiintuomat ongelmat poliittisessa järjestelmässä ovat todellisia. Hänen mielestään politiikan johtamiskulttuurissa on "jotain todella pahasti vikana" ja nykyinen hallitus on tietynlainen huipentuma sille." (Yle)

"Ben Zyskowiczin mukaan Harkimon uusi poliittinen liike voisi estää kokoomuksen nousemisen pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa."

https://yle.fi/uutiset/3-10169103

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset