PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Vain kuusi prosenttia pitää hallitusta hyvänä - Yksi heistä on Juha Sipilä

Tuoreen kyselyn mukaan vain kuusi prosenttia pitää Sipilän hallitusta hyvänä. Kolme viidestä katsoo Sipilän  hallituksen toimineen vähintään melko huonosti. Sipilän siis pitäisi, jos sanansa mittainen olisi, kävellä tai lentää heti presidentin luo jättämään hallituksensa eroanomus.

Mutta Sipilä tunnetusti ei ole sanansa mittainen mies. Itse asiassa hän on sen verran yksinkertainen että odottaa jopa kiitosta.

Hyvä tavaton sentään.

Myönteisyyspuntarissakin tulokset ovat Sipilälle murskaavia:

"Myönteisyyspuntari osoittaa Sdp:lle 37 prosentin, kokoomukselle 35 prosentin, vasemmistoliitolle 33 prosentin ja keskustalle 29 prosentin lukemia. Perussuomalaisiin erittäin tai melko myönteisesti suhtautuu tutkimuksen mukaan 16 prosenttia suomalaisista." (HS)

Eikä tässä vielä kaikki:

"Maakuntavaaleista on edes melko kiinnostunut vain alle kolmannes eli 32 prosenttia suomalaisista." (HS)

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005649307.html

Hyvin pian Sipilän astuttua pääministerin virkaansa ennustin hänen jäävän historiaan Suomen kaikkien aikojen huonoimpana pääministerinä.

Olin oikeassa.

Mutta ei ole vika Juha Sipilän, vaan kepulaisten, jotka häntä palvovat, ja tietysti jokaisen kansanedustajan joka äänestää hallituksen esitysten puolesta.

Turha toivoa että kepulaiset, Sipilä ja kansanedustajat viisastuisivat. He nauttivat vallasta juuri niin pitkään kuin mahdollista. Ihan minkä tahansa kustannuksella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei sillä oikein ole väliä mitä mieltä kansa on näissä kyselyissä, ihan samanlainen tulos oli viime hallituksellakin, kaikki sitä vihasivat ja nauroivat.

Kansalle pitää esittää aina aika ajoin kaikenmaailman kyselyjä, niistä sitten saa mukavia otsikoita, ja sitä kautta taas klikkejä ja sitä kautta taas mainostajia, ja sitä kautta taas rahaa.

Markkinatalous on riippuvainen huonoista hallituksista :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kyllä kyselyillä oma arvonsa ja merkityksensä on. Eiköhän tämäkin kysely kerro jotain seuraavien eduskuntavaalien tuloksista.

Tämän hallituksen toimiin kyselyt eivät tietenkään vaikuta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomalaiset ovat tyhmiä. Ei kai tätä voi nyt millään muulla selittää.

Julkiset menot kasvavat edelleen ja alijäämät rahoitetaan velalla, kuten aiemminkin. Talouden reaaliteeteista ei tyhmä kansa piittaa pätkän vertaa, vaan vaatimus on aina vain paremmasta hyvinvoinnista.

Seuraava pääministeri on Antti Rinne. Saas nähdä millä mallilla maan talous on v. 2023 ? Kristallipallosta katsoen ei hyvältä näytä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kiiskille( vai Kiiskelle) taas pisteet. Harvoja realisteja näillä sivustoilla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kiiski kuuluu niihin, jotka kuvittelvat että kotitalous ja valtiontalous ovat samanlaisia asioita. Ilmeisesti samaan harhaan on langennut myös Raimo Tossavainen.

Mikäs siinä. Joidenkin mielestä on ihan oikein että köyhät laitetaan kyykkyyn, vanhukset tapetaan tai muuten vain jätetään kuolemaan, koulutusta supistetaan, ja kaikki vain siksi että saldot saadaan plussalle.

Noin ajattelevat ovat niitä, jotka eivät näe eivätkä ymmärrä kokonaisuuksia, ja jotka ajavat yrityksiä konkursseihin ja valtioita taantumiin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #6

Höpsis Siikala. Totesin vain että julkiset menot ja velkaantuminen kasvavat edelleen. Sipilän hallitus ei tässä ole sinänsä mitään poikkeuksellista tehnyt.

Julkisissa kokonaismenoissa ei Sipilänkään hallitus ole tehnyt leikkauksia, vaan rahaa on siirretty vain momentilta toiselle.

Suomen julkiset menot ovat Euroopan korkeammasta päästä edelleenkin ja Suomen julkinen sektori on edelleenkin Euroopan suurin. Maan julkisen sektorin palkkakustannukset ovat kasvaneet eniten koko EU:n alueella sitten v. 2008, vaikka talous ei ole kasvanut yhtään mitään. Näin käy, kun ajatellaan, että kotitalous ja valtion talous ovat kovasti erilaisia. Joka kolmas palkkaeuro maksetaan Suomessa julkisella sektorilla.

Siikalalle on opittavaa esim. Kreikan tapahtumista 10 vuotta takaperin.

Mitähän seurannee siitä, kun markkinakorot nousevat Suomessakin 4-5 % tuntumaanajatellen sitä, että kansakunta on velkaantunut n. 120 miljardia euroa ilman pienintäkään talouskasvua viimeisen vuosikymmenen ajan ?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #9

Ok, ehkä puhumme samasta asiasta. Minä näen että hallituksen toimet lisäävät byrokratiaa ja sen kustannuksia enemmän kuin mitä aktiivimallit ja sotet voivat koskaan säästää.

Ratkaisevaa on se kuinka suuri osa julkista menoista syntyy julkisen sektorin itsensä pyörittämisestä, ja kuinka suuri osa niiden vihattujen etuuksien maksamisesta.

Kun Kela ei hyväksy asiakkaansa poissaoloa kuntouttavasta työtoiminnasta, koska asiakas on lain vaatimalla tavalla oikeudessa todistajana, niin silloin kallistun uskomaan että Kela itsessään syö järjettömästi ja tulee kaikille kalliiksi osaamattomuutensa vuoksi.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #6

Jos lukisit muutakin kuin uuninpankkopelleä, ymmärtäisit ehkä paremmin hallituksen päätöksiä.

Sipilä on onnistunut säilyttämään Suomen sosiaaliturvamenot Euroopan suurimpina joten ei tässä nyt ketään vielä kyykytetä. Syytä tosin olisi. Leikkaukset ja aktiivimallit olisi pitänyt myös ulottaa toimeentulotukeen saakka jotta tilanne olisi reilu.

Kyvyttömyytesi nähdä nenääsi pidemmälle on ongelmasi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #14

Käyttäydy asiallisesti tai pysy poissa blogistani.

Käyttäjän emailjuuso kuva
Juha Hämäläinen

Heikoissa näpeissä on ollut Suomen tulevaisuus aivan saranasormisilla.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pekka Siikala, voisitteko kertoa minulle "tyhmälle", millä perusteilla kerrotte Juha Sipilän olevan Suomen historian huonoin pääministeri. Jään odottamaan vastaustanne suurella mielenkiinnolla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

En ole Pekka Siikala, mutta satun olemaan tässä asiassa samaa mieltä hänen kanssaan.

Oma perusteluni on yksinkertainen ja selkeä :

Juha Sipilä on Suomen historian huonoin pääministeri, koska huonompaa ei ole ollut.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Arvo Tammela, koska Suomessa ei ole koskaa aiemmin ollut yhtä huonoa pääministeriä. Sipilä ei tunne perustuslakia eikä piittaa siitä. Kaikki hänen edeltäjänsä ovat tässä suhteessa olleet edes hieman huolellisempia ja kunnioittaneet perustuslakiamme enemmän.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Siikala, ainoa perustelunne siis on ettei Sipilä tunne perustuslakia. Nyt taisi tulla oikea emävale. Odotin jotain muuta, esim. työttömyys, velkaantuminen, aktiivimalli, kiky-sopimus ja mansikkana kakun päällä sote-ja maakuntauudistus. Olin näköjään väärässä. Anteeksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kukin taaplaa tyylillään, mutta minulle henkilökohtaisesti olisi aivan mahdotonta toimia Sipilän tavoin. Itse olisin luultavasti havainnut jo parin esnimmäisen kuukauden kuulessa, että nyt tuli hakeuduttua liian vaativaan työhön, ja olisin tietysti lähtenyt läiskimään.

Monilla suomalaisilla on vastuunkannosta täysin väärä käsitys - kuvitellaan että on jatkettava katkeraan loppuun asti. Ei se ole vastuun kantamista, vaan vastuuttomuutta. Kovin yleinen harha poliitikoilla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei ihme ettei Sipilän hallituksesta pidetä. Se kun on mm. luonut aktiivimallin, jossa Kela ei hyväksy kuntouttavasta työtoiminnasta poissa olemista lakisääteisenkään syyn vuoksi. Tiedättehän; kun oikeuteen todistajaksi kutsutaan, niin sinne on mentävä, tai muuten sinne haetaan ja laitetaan pahimmassa tapauksessa koppiin.

Mutta eipä kelpaa perusteeksi Kelalle. Lukaiskaa:

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Pekka on tainnut tauolla ollessaan oppia lukemaan molemmat silmät auki! Ainakin blogit ovat parantuneet merkittävästi.

Mitä taas tulee Sipilään ja Keskustaan, he eivät ole oppineet mitään edellisestä hallituskaudestaan / Mari Kiviniemi. Aivan samanlaista pään takomista seinään kuin silloinkin. Minkä sanoin, siitä pidän kiinni, vaikka olenkin väärässä.

Viimeksi hallituspuolue Keskustan kannatus putosi muistaakseni 13 prosentin pintaan, eikä se kauas jää nytkään.

Keskustan ei kannata kilpailla Kokoomuksen tyylillä. Siinä pelissä he häviävät jo erilaisten kannattajaryhmien vuoksi.

Ja Keskusta on antanut valinnanvapaudessa Kokoomukselle liikaa siimaa. Ainoa syy on maakuntauudistuksen läpisaannin mahdollisuus. Samoin Sipilä "surffaili" Sinisten kanssa kyseenalaisesti ihan samasta syystä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ainakin työministerin käytöksestä on havaittavissa toive, että loppuisi vähän äkkiä tämä hallituksen joo joo miehenä olemisen epämiellyttävä pesti. Näyttää olevan raskasta toimia lojaalisti Sipilää ja hänen hallitustaan kohtaan. Vastoin oman järjen ja tunteen luomaa yhteiskunnallista näkemystä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Minusta Katainen oli vieläkin huonompi ja vieläkin enemmän omaa etuaan ajava pm kuin on Sipilä.

Katainen ei kylläkään pudottanut kokoomusta oppositioon mikä taas Sipilälle on kakkupala.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset