PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Kokosivun valheita - Hauskaa vappua medialle!

Sanomalehdet mainostavat isosti sivuillaan omaa luotettavuuttaan ja vakuuttavat kertovansa totuuden, ja  korostavat erityisesti vastuutaaan, sekä sitä että kaikki huolellisesti tarkistetaan. Luonnollisesti sanomalehdet noissa mainoksissaan valehtelevat todella härskisti.

Mainokset kun enimmäkseen valehtelevat, enemmän tai vähemmän, vaikka ne olisivat sanomalehtien omia mainoksia. Fakta homma. Mielikuvia mainokset myyvät, kuten myyvät nämä sanomalehtien itsekehutkin.

Tuosta tarkistamisen laadusta kertoo paljon se, että hyvin usein järisyttävän uutisen alla on teksti:

"Asiasta kertoi ensimmäisenä Nyyrikki"

Merkittävä osa mediatyöläisen työstä on kopiointia. Toinen merkittävä osa on valtaa pitävien palveleminen. Kolmas on oman työpaikan säilyttäminen, mikä tekee toimittajasta hyvin palvelualttiin ja nöyrän.

Niinpä työttömät haukutaan laiskoiksi ja työntekijät vielä laiskemmiksi. Kerrotaan että maata vaivaa huutava työvoimapula eivätkä yritykset löydä mistään työntekijöitä, koska kannustinloukut ovat niin herkullisia.

Paljon muutakin puppua media tarjoilee. Eikä oikeastaan mitään  tarkisteta, saati että asioista otettaisiin selvää kunnolla.

Valehtelijan on pakko koko ajan vakuuttaa puhuvansa totta. Siksi sanomalehdet julkaisevat kokosivun ilmoituksia, joissa ne itseään kehuvat totuuden lähteiksi.

Niille ilmoituksille on pakko nauraa. Ihan vappujuttuja ovat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan blogistilta , voiko Äpy-lehteenkään enää luottaa edes vappuna ?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala
Käyttäjän JoniPalomki kuva
Joni Palomäki

Toista se tosiaan oli silloin, kun toimituksen tärkeimmät työkalut olivat sakset, liimapullo ja viinapullo.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Silloin kuitenkin saksittiin omia tekstejä ja omia kuvia ja rakenneltiin niistä sivuja. Itse, tai sitten taittaja teki sen.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Vastuullista journalismia kun on. V:n merkki kankkuun polttoraudalla painettuna.
Tarkoituksena kai yrittää legitimoida nykyinen tapa tehdä journalismia. Ja meidän yleisön tehtävä varauksettomasti ihailla jokapäiväisiä sankaritekoja.
http://jukka-konttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Ihmetyttää, miksi kirjoittaa sanomalehdistä ja journalismin tasosta, kun jokainen tilaaja voi äänestää jaloillaan. Käsittääkseni sanomalehtien tilaaminen, puhumattakaan niiden lukemisesta, on vapaaehtoista. Kun laatu ja hinta eivät kohtaa, valinnan luulisi olevan helppo!

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Ei se auta kun kaikki muut lukevat sitä puppua ja levittävät sitä ympäristöönsä.

Moni vielä kuvittelee että Helsingin sanomiin voi luottaa mikä vain osoittaa ihmisten hyväuskoisuuden.

Ylestä ja siihen menevästä verosta ei pääse eroon vaikka haluaisi.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Kyllä pitää olla medialukutaitoa, jos muutenkin on niin fiksu, ettei luota valtamediaan. Ylen en lue kuuluvan sanomalehdistöön, josta blogissa kirjoitetaan.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Huomasin pari vuorokautta sitten Koivukylän S-marketin kassaa lähellä olevasta hyllystä hesarin (Helsingin Sanomat). Hinta oli lehteen painettuna : 3,5€ (per kpl). Kova on hinta lehdestä jossa ei juurikaan enää ole jutun tynkää tavalliselle pulliaiselle. Ennen sentään hesari houkutteli äänestämään esim. mainoksiensa maksajiaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Tuosta tarkistamisen laadusta kertoo paljon se, että hyvin usein järisyttävän uutisen alla on teksti: "Asiasta kertoi ensimmäisenä Nyyrikki" "

Tuossa sentään kerrotaan, keneltä juttu on kopioitu. Sitähän ei tavata kertoa silloin, kun juttu on kopioitu jonkun firman, laitoksen tai muun vastaavan toimijan lehdistötiedotteesta. Nämä puolestaan edustavat useimmiten lehden informatiivisinta antia joka lyö kirkkaasti laudalta ne jutut, joissa tomittaja lähinnä esittelee omia mielipiteitään kertomatta niiden taustalla mahdollisesti olevia faktoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset