PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

80 000 suomalaiselta leikattiin työttömyysturvaa - Aktiivimalli

Onnittelut hallitukselle. Se onnistui säästämään leikkaamalla yli 80 000 suomalaisen työttömyysturvaa. Eikä siinä vielä kaikki; koska leikkaukset tehtiin aktiivimallin avulla niin saatiin vihdoinkin todistettua että melkein puolet työttömistä on pelkästään laiskoja.

Mahtavaa!

Oma poikani, aika pitkään sairastellut ja sairaslomalle määrätty, joutui hänkin leikkurin kohteeksi, koska hospitaali ei suostunut lähettämään diagnoosia etc. Kelalle. Ihan oikein. Tosin pojan muija on sen verran tarmokas, että sai junailtua ne paperit sairaalasta Kelaan, ja leikkuri löikin tyhjää.

Asialle omistautunut Helsingin Sanomat toki otsikoi että yli puolet aktivoitui. Hienoa. Eroteltiin vihdoinkin jyvät akanoista. Jääköön sivuseikoiksi nuo aktivoitumisten tavat ja tehot.

Ajatella, yli puolet aktivoitui. Sitä ennen he siis olivat passiivisia laiskureita

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kelan-tyottomyysetuutta-lei...

Nyt pitää ruuvia kiristää ja vaatimuksia nostaa. Ei muuten lisää laiskureita löydetä.

Häpeäpaaluun keskelle kyliä nuo vetelehtijät pitäisi laittaa. Tai vastikkeellisesti piestäviksi. Oli miten oli niin kansamme tuntien ennustan että Sipilä rynnii eduskuntavaleissa voittoon ja kokoomus on loistava kakkonen.

Muut kommunistiset puolueet pitää lailla lakkauttaa. Täällä  mitään sohvilla lojuvia laiskureita elätetä. Niin.

Lyökää lyötyjä. Siitä saa hyvän mielen ja tuntee itsensä paremmaksi ihmiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Melkein kaikki mediat kertova tästä loistavsta saavutuksesta. Jostain syytä en hallituksen virallisen äänenkannattajan Ylen verkkosivuilta löytänyt mitään mainintaa tästä hallituksen merkittävästä onnistumisesta, jossa siis tietyllä tavalla vihdoinkin saatiin todistettua että kaikki työttömät ova passiivisia ja noin puolet kaiken lisäksi laiskoja.

Lisää risua!

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Se aktiivimalli on oikeasti hyvä, koska se tukee yrittäjyyteen. Ennen työtön ei voinut yrittää, koska pelkona oli päivärahojen menetys. Nyt työtön voi huoletta tehdä sivutoimista yrittämistä, ja lisäksi Kela palkitsee.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei taida mennä ihan noin söpösti. Siitä on runsaasti karuja esimerkkejä. Eikä Kela palkitse.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos aktiivimallissa on vikoja, luotan siihen, että insinöörijärjellä varustettu hallitus pian esittelee aktiivimallista päivitetyn version, jossa viat on korjattu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #4

Järjellä varustettu ei sutta maailmalle laske.

Mutta leikkuriksihan aktiivimalli oli tarkoitettukin, joten siinä mielessä se on onnistunut lähes puoliksi, koska lähes puolelta tukea leikattiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Paljonko tuolla säästettiin rahaa? Ei muuta kuin karttua lisää, kyllä se työtön sillä töihin lähtee.

Väinö Linnaa lainaten, "ei se mikään hullu ole, on vaan läpitte perkeleellinen".

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Tuskin yhtään euroa säästettiin. Ajettiin ihmiset vain toimeentulon pariin. Jos töitä ei ole tarjolla niin turha ihmisiä on oikeasti kiusata hallinnon puolelta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Aivan oikein. Rahaa aktiivimalli ei säästä.

Aktiivimalli on erittäin arveluttava, koska se asettaa kansalaiset keskenään hyvin eriarvoiseen asemaan. Jollain paikkakunnalla voi aktivoitua, jollain toisella ei, koska jossain on joku kurssi tai muutaman tunnin työ tarjolla, ja jossain ei.

Näyttää kuitenkin siltä että valtaosa suomalaisista (ne joilla on töitä ja kaikki hyvin) hyväksyy mukisematta ajatuksen, jonka mukaan nuo yli 80 000 työtöntä ovat vain laiskoja.

Helsingin Sanomien uutisen alla olevat kommentit ovat pitkälti jopa sairaan sadistisia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #8

Ymmärtääkseni huomattavan suuri osa "laiskoista" on ulosotossa ja toimeentulotuella paikataan taloutta, että on se ja sama onko aktiivinen. Siinä on tiettävästi monilla melkoinen kynnys, että mikä työ on kannattavaa vastaanottaa ettei mene vieläkin kurjemmaksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Yle taitaa yhä vaieta sittä että yli 80 000 työttömän työttömyysturvaa leikattiin. Hallituksen virallinen verkkosivusto kun on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset