PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Perussuomalaisten matka mitättömyydestä unohdukseen saapumassa maaliin

Perussuomalaisten eeppinen kasvukertomus mitättömyydestä kohti keskinkertaisuutta on tulossa tiensä päähän. Edes keskinkertaisuuteen ei koskaan ylletty, vaikka meloneja pursui sieraimista ja vaahtoa suusta.

Seteliselkärankaiset valitsivat hallituksen, muu joukko pysyi Halla-ahon leivissä. Kummallekaan sakille ei voi ennustaa minkäänlaista tukevaisuutta, paitsi erittäin huonoa sellaista. Suuret puheet yhdistyneinä täydelliseen tietämättömyyteen ja mittavaan määrään outoja luuloja ynnä yleistä vihaa eivät tietenkään kantaneet edes tuohon keskinkertaisuuteen asti.

Tuli loppu ja romahdus.

Mutta kyllä niistä on ongelmia ollutkin, joten hyvä että palaavat sinne mistä ovat tulleetkin. Siis omiin koloihinsa vihassaan pyörimään.

Persujen kannattajia pissittiin silmään pahemman kerran. Soini sai nousunsa ja ministeriytensä, ja kirkonrottaakin köyhempi Halla-aho vankan leipäpuun. Soini ei enää mitään tarvitse, mutta pöljät kyllä äänestävät Halla-ahon mepiksi yhä uudelleen. Ja se on oikein hyvä. Kirkkoslaavin asiantuntija tienaa meppinä rutosti enemmän kuin kirkkoslaavin asiantuntijana.

Rahaa on lapioitu milloin sinne, milloin tänne, ja hallituksessa on nöyrästi peesattu isoja poikia. Hieno juttu. Vielä hienompioli puouetoimisto. On ehkä vieläkin.

MV-lehti on kuvaannollisesti sanottuna luettu kannesta kanteen, ja kaikki mahdolliset huhut ja valheet on innolla levitetty. Saattakin olla, että romahdus on myös helpotus. Ei tarvitse enää uskoa eikä luulla eikä luulotella.

Kenttäpersuilla on aina mahdollisuus muuttaa Ruotsiin asiantuntijona kertomaan ruotsalaisille miten kamala maa Ruotsi on, kun siellä on niitä. Jokainen somessa esiintyvä persu on näet asunut useita vuosia ainakin Malmössä ja vähintään yhtä pitkään Tukholman lähiöissä. Huomattava osa heistä on ilmeisesti toiminut poliiseina ja palomiehinä samoilla alueilla.

Venäjään persut ovat suhtautuneet kaksijakoisesti, mutta kuitenkin varmoina siitä että tsaarinvallan aikana Suomessa kaikki oli paremmin kuin nyt.

Trumpista he voivat nähdä unta tappionkin hetkellä.

Joku kuuluisuus sanoi muinoin: Tulin, näin, voitin (Veni, vidi, vici). Persut voivat kera sinisten nyt askarrella itsellen seinätauluja, joihin on kauniisti kirjailtu teksti:

"Tulimme, näimme, hävisimme"

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Jos persut häviävät kartalta, niin ketä sitten syytetään, vai onko taas kaikki ihanaa kuten ennen ko. puolueen olemassa oloa?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Itse olen kokenut persut lähinnä syyttäjiksi, en syytetyiksi. Persut ovat syyttäneet sunnilleen kaikkea ja kaikkia suunnilleen kaikesta, etenkin muita puoueita, mediaa, maahanmuuttajia, ulkomaalaistaustaisia ja ties mitä vielä. Usein myös toisiaan.

En tiedä muuttuko kaikki ihanaksi persujen kadottua, mutta ainakin johdonmukaisemmaksi. Sosiaalinen mediakin rauhoituu kun "ilmatilan hallitsijat" poistuvat kuvioista.

Tasannevaihe tietysti vie oman aikansa, sillä persujen pettymys omaan kyvyttömyytensä on valtava.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Mitä olen lukenut kirjoituksiasi, niin olen huomannut, että syyllistät hyvin usein maailman ja Suomen ongelmista persuja ja amerikkalaisia. Jos olet esittänyt käytännöllisiä ongelman ratkaisuja, niin ne on tainneet mennä minulta hieman ohi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #9

Molempia voi huoleti syyllistää.

Mutta persuja en ole tämän maan ongelmista koskaan syyttänyt. Olen syyttänyt heitä siitä, että heillä ei ole minkäänlaisia kelvollisia ehdotuksia ongelmien poistamiseen. He vain syyttävät ja vaativat.

Rajat kiinni taitaa olla heidän ainoa (joskin järjetön) ehdotuksensa minkä tahansa ongelman ratkaisemiseksi.

Itse olen yksityishenkilö, en puolue, joten hirveästi en ratkaisuja ongelmiin esitä. Kyllä niiden ehdotusten (järkevien) poliittisesa kentässä pitää tulla puolueilta, ei minulta.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #10

Mitä tulee maahanmuuttoon, niin kävin viime kesänä Orimattilassa katselemassa lapsuuden maisemia. Pari huivipäistä tyttöä tuli vastaan ja tuntematta kokonaisuutta, niin monikulttuurisuus saattaa näyttäytyä pikkukylässä hieman erilailla, kuin täällä Turussa.

Ei sinun toki tarvitse keksiä ratkaisuja näihin ongelmiin, kun ei siihen taida muutkaan kyetä.

Politiikot luottavat visioihin ja suvaisetsevaiset kansalaiset siihen, että joltain muulta leikataan, jos rahat eivät riitäkään onnistununeeseen kotouttamiseen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #14

Meillä oli täällä iso vastaanottokeskus, jota paikalliset persut raivokaasti vastustivat. Taisi kaiken maailman odineitakin nurkissa näkyä.

Ei ongelmia. Hyvin tulivat orimattilalaiset toimeen ulkomaalaisten kanssa ja päinvastoin. Ihan kuten Nastolassa, siellä asuessani, tultiin toimeen somalipakolaisten kanssa joskus 1990-luvun alussa.

Minulle tuo monikulttuurisuus on kovin tuttua, kun olen kymmeniä vuosia maailmaa kiertänyt. Täsmällisemmin; olen nähnyt monikulttuuristuutta runsaasti, ja kauan ennen persujen mellastuksia. Yhdysvalloissa, Euroopassa, ja ihan Ruotsin Malmössä, Göteborgissa ja Tukholmassa.

Persujen asenteet eivät taatusti helpota kenenkään kotoutumista.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #17

Asuitko vai olitko turistina? Ensimäiset somalipakolaiset tulivat Lapinjärvelle ja olivat ilmeisesti vapaamielisempää porukkaa, koska heillä oli vaimot mukana kapakassa.
Maa oli kai vain alkanut polttaa jalkojen alla, kun valta oli vaihtunut.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #24

Minä en ole koskaan ollut missään turistina.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #27

Ei näköjään vaan joku muu hylky

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #17

Kempeleellä oli myös vastaanottokeskus ja myös pääministerin omakotitalo odottamassa turvapaikanhakijoiden kotoutumista.

Jostain syystä kaikki meni pieleen ja kempeleläiset saivat jäädä ilman monikulttuurisuutta ja pääministerin omakotitalokin pysyi tyhjillään. Jostain raiskauksesta puhuttiin, mutta siitä nopeasti vaiettiin.

Pääministeri Sipilä ei koskaan julkisuudessa tätä outoa asetelmaa ottanut esille ja avannut suomalaisille, miksi juuri kempeleläiset jäivät ilman monikulttuurisuuden rikkautta.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo Vastaus kommenttiin #38

Villi veikkaus: "Me Juha päätettiin, jotta jos ei kutenkaan meidän kulmille"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei ne kokonaan häviä, kyllä nuo aina sen vakion 6-8% saa äänistä, sillä tuon verran löytyy joka maasta pölhöjä. :)

Mukavaahan se on lueskella heidän juttujaan, kun 99% niistä koskee maahanmuuttoa, ja melkein aina onkin viittaus Ruotsiin tai sitten ihailumielessä nykyään Unkariin.

Eihän noilla mitään asiaa päätöksentekoon enää ole, mutta kyllä Hakkaraisten ja muiden oikeudenkäyntejä seuratessa aika kuluu kivasti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala
Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tästä ehkä saa ihan hyvät sav.., haikut ;)

Persut rotkossa
kiipeilee tietä valoon
siniset karttanaan.

Mitä nyt, Persut ?
Minne kääntyvät tuulet,
kun siniset itkevät?

Persut kimmelsivät
hetkensä, lepäilivät siinnä
siniset peittonaan

Persut ja siniset, väkisin
heräävät oudosta unestaan
aamuyön kelmeään valoon.

Hämyinen hetki
Aamuyö ja kuutamo
ilmassa vain sanaton toivo.

Tulevaisuus muistuttaa:
toivo on pelkkä kolikko
sielujen taskussa

Kukkula, Politiikka.
Korkealta tähystät
ehtiikö ne Lupaukset.

Etsi minulle viimein ne lupaukset
niin Politiikka on ehkä joskus ystäväsi.

;))))))

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kaihoisaa tekstiä. Sopii persuille ja sinisille kuin nenä päähän. Kyllä heitä vähän sääliksikin käy.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Pekan tähän blogiin ei voi kuin laittaa kommentti:" Mitäs myö Pekka sanottiin kauan aikaa sitten perussuomalaisten "loiston" päivinä?"
Tunneihmisenä seuraan säälinsekaisten tuntein Sinisetpuolueen "kuolinkamppailua".
Eikä Perussuomalaisetkaan voi enää röyhistellä rintojaan menestyksen huumassa.
Aikansa kutakin sano pässi kun päätä leikattiin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Totta.

On persuissa ja sinisissä väkeä, jota oikeasti käy sääliksi. Minulle he ovat niitä vanhoja SMP:n kannattajia ja SMP:n linjan edustajia.

Näitä tuoreita hörhöjä en jaksa hirveästi sääliä, enkä etenkään heitä, joilla koulutuksen ja aseman / kokemuksen perusteella olisi alusta asti pitänyt olla kyky nähdä koko homman onttous.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ainakin perussuomalaiset ovat olleet ainoita jotka ovat vaatineet säästöjä budjetissa. Siinä missä kokoomus ja keskusta pistävät miljardeja menemään Kreikan velkoihin, haittamaahanmuuttoon, tuulimyllyihin, kaverin firmoille kuten esim. Viking Linelle, Nokia, biotalous niin PS on ainoana puolueena vaatinut näiden poistamista. SDP kavereineen tulee löytämään oman tuhlausautomaattinsa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jotenkin minulle on jäänyt sellainen mielikuva että kyse on ollut harkitusta populismista. Ensin hallituksessa ja hajoamisen jälkeen oppositiossa.

Taisi Soini siunailla monenmoisia rahalähetyksia moneen suuntaan? Kun ennen pääsyään hallitukseen haukkui samaa touhua rahan lapioimiseksi turhuuteen.

Tällä oppositioon matkustaneella persujen osalla on tietysti oppositiopuolueen tyylin mahdollisuus vastustaa kaikkea ja vähän enemmänkin. Todellisuudessa tätä halla-aholaisten laumaa kiinnostavat vain Ruotsin lähiöt ja suomalainen rotuhygienia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jotenkin minulle on jäänyt sellainen mielikuva että kyse on ollut harkitusta populismista."

Varmaankin tarkoitat että todellisuudessa perussuomalaiset haluavatkin lisää haittamaahanmuuttoa vaikka muuta populistisesti esittävät?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ja kuitenkin, jos muistat kesän 2017 tapahtumia, Halla-aho olisi sitoutunut hallitusohjelmaan. Elikä olisi suostunut lapioimaan rahaa Kreikan velkoihin, haittamaahanmuuttoon, tuulimyllyihin, kaverin firmoille kuten esim. Viking Linelle, Nokialle ja biotalouteen. Onko niitä rahoja vielä alettu maksaa Kreikalle vai ovatko ne vielä vain takauksia Makkonen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eivät nuo mainitsemasi ole hallitusohjelman mukaisia ja nykyisten sinisten kannatus hävisi juuri mainitsemiesi haittojen takia. Halla-aho vaati noudattamaan hallitusohjelmaa.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Aika helppoa on vastustaa kun tietää, että ei tarvitse väittämiään ja vastustustaan koskaan lunastaa. Mitä tulee tuhlaamiseen; kyllähän Persutkin osaavat ja asiantuntemusta sillä saralla löytyy. Kyllä tuo meidän puolustus(hyökkäys)ministerimme ilmeisesti vielä muutaman miljardin sinne jenkkien sotateollisuuden alttarille ehtii syytämään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Puolustusministeri on sininen eikä taida edes kertoa suunnitelmistaan perussuomalaisille. Tosiasiana pysyy että perussuomalaiset on ainoa puolue joka ei tuhlailisi verovaroja joka suuntaan.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

Samanlaista horinaa kun sen yhden hesarin toimittelijan Trumppi-ennustukset pressanvaaleissa. "Hänen mahdollisuutensa on luonnollisesti 0%" :D
Hyvää kitinää..

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Myös Trump tulee häviämään. Ihan kuten persutkin. Persut vain ovat paljon Trumpia vanhempi ilmiö (vanha puolue) politiikassa, ja ovat nyt trumpilaisina tulleet tiensä päähän.

Näin se menee. Eivät tyhjät tynnyrit ikuisesti kolise. Sen verran pahasti ovat ruosteessa ja lommoilla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

miten Trump voi hävitä kun hän on jo voittanut? Hänet valittiin pressaksi ja jossain vaiheessa hän luopuu vallasta. onhan sekin tietysti häviämistä. me kaikki häviämme kossain vaiheessa.. niin Sdp ja kok. jne

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #20

Trumpin suosio ei kovin kummoinen ole, joten hän voi hävitä seuraavat presidentinvaalit. Käy kuten persuille; ensin tulee voitto, sitten tappio ja unohdus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On järkyttävää seurata millä tasolla Kokoomuksen ja Keskustan moraali on, kun heidän kelvottoman yhteistyönsä ainoana liimana toimii Perussuomalaisen puolueen ex-puheenjohtajan vetämä ex-perussuomalainen joukko, jolle silmänlumeeksi on keksitty uusi nimi ja uusi puheenjohtaja.

Tästä asiantilasta voisi veistellä huumoria, mutta se ei muuta paremmaksi yhdenkään Suomessa piileskelevän paperittoman turvapaikanhakijan elämää.

Heidän matkansa mitättömyydestä unohdukseen tämän hallituksen aikana on ollut yhtä lyhyt kuin Sinisten poliittinen tulevaisuus on oleva.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hallitusta voi hyvin kutsua erittäin seteliselkärankaiseksi. Jos hallituksella olisi ollut edes hiukan moraali olisi se tietysti kieltäytynyt ottamasta näitä loikkareita siipiensä suojaan ja täysin keinotekoisesti enemmistönsä turvaamiseksi eduskunnassa.

Hallituksen olisi tuossa tilanteessa pitänyt erota, tai muodostaa uusi hallitus ilman minkäänlaisia sinisiä ja persuja, jos se olisi ollut mahdollista. Jos ei niin sitten uudet vaalit.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kekkosella oli töitä, jos vaan voisi laskeutua joukkoomme.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Normaalissa parlamentarismissa hallitus olisi eronnut, ja olisi pidetty uudet vaalit, jonka jälkeen olisi muodostettu uusi hallitus. Tasavallan presidenttihän voi pääministerin perustellusta aloitteesta ja eduskuntaryhmiä kuultuaan määrätä ennenaikaiset kansanedustajain vaalit toimitettaviksi.

Nyt leikittiin lentokoneella ja auton takalaatikossa. Mitään vakavia keskusteluja ei post facto käyty, ne oli käyty salaisesti jo ennen Perustuslaillisten puoluekokousta.

Tämä hallitus on mennyt rimaa hipoen tilanteesta toiseen. Yhtään järkevää aloitetta tai päätöstä siltä ei ole tullut. On selvää, että Sipilästä ei olisi koskaan pitänyt tehdä pääministeriä, sen verran traumatisoitunut hän on.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Traumatisoitunut.

Tarkoitatko lestadiolaisuuden aiheuttamaa stigmatisoitumista ?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #36

Pojan hautajaisista tehdyn videon katsomista, toistuvasti, kuten on kertonut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #37

Tuo on kyllä totta ja herättää vakavia kysymyksiä uskossa elävän ihmisen psyyken tilasta ja jaksamisesta erittäin vaativassa tehtävässä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hyvinhän tuo on vakiinnuttanut asemansa. Myöhän ollaan viisaampia kun tulee vaalit ja tulokset on selvillä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Puuttuu nyt analyysiä siitä, mikä Suomessa oli ja mahdollisesti on edelleen vikana. Jos asiat ovat laajalti hyvin, ei populismi ota tulta. Eihän tämä maa sillä tule kuntoon, jos meidän perussuomalaisten todelliset tai kuvitellut viat luetellaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Puuttuu nyt analyysiä siitä, mikä Suomessa oli ja mahdollisesti on edelleen vikana."

Kokkareet ja kepulit kieltäytyvät näkemästä puolueidensa leväperäistä verovarojen käyttöä, kuitenkin tuomitsevat jo etukäteen sdp:n tuhlailut. Tämä hallitus olisi helposti säästänyt 20 miljardia jos ei olisi heittänyt rahaa taivaantuuliin.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Pelkkää trollausta koko blogi, vailla mitään kunnon perusteluja tai pointteja. Ei oikein täytä blogille asetettuja vaatimuksia.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki

Katsellaan nyt vielä kuitenkin muutamat tulevat vaalit. Nyt lyhyellä tähtäimellä myönnän itseänikin huolettavan, että gallup-kannatus ei ole puhkaissut 10% oppositioasemasta, kuin kertaalleen Turun iskun jälkeen.

Ruotsista sen verran, että ilmeisesti Sverige Demokraterna on hyvin huijannut kansaa olemattomilla mamu-ongelmilla kun kannatus kävi taannoin +18%? Ilmeisesti ennustukset menivät SD:n kannatuksesta menneisyydessä, hieman kuten Trumpista: Ensin kannatuksen ei pitänyt mennä ikinä yli 10%, sitten ei ikinä yli 15% ja nyt ei ikinä yli 20%. Tulevaisuudessa ei varmaan koskaan yli 25%. ;)

Itse olen päättänyt pitää tätä persu-aatteen nostoa 13 vuoden (4. ek-vaalit) projektina, jonka jälkeen on välitilinpäätöksen aika.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Katsellessa mm. Euroopan eri maiden menoa on perin vaikeaa päästä blogistin lopputulokseen tulevaisuuden suhteen. Muistelen että brexit oli mahdoton, Trump täysin mahdoton ja Ruotsin tilanne poliittisesti vielä joitakin vuosia sitten mahdoton. Sitä ennen Suomessa jokin "jytky" oli mahdoton yms. En kyllä itse nähnyt noita mahdottomuuksia (ne olivat varsin mahdollisia ja realisoituivat) eikä moni muukaan, mutta harvempi jaksoi näkemystään sanoa, koska yleisilmapiiri sanoi vain "mahdotonta".

Olen ymmärtänyt Siikalan olevan mm. USAa ja perussuomalaisia vastaan, mutta mutta. Mikäli esim. perussuomalaiset häviäisivät kentältä jokin korvaisi heidät ja luultavasti paljon ikävämpi taho. Osin sama USAn suhteen, vaikka en monista heidän toimistaan itsekään pidä. Luulisi inhorealistiksi itseään tituleeraavan ymmärtävän tuon verran. Euroopan maat taas tuntuvat olevan liian erilaisia tullakseen toimeen liittoumana ellei kyseessä sitten ole löyhempi liittouma kuin tunnutaan haluavan.

Asiat lähinnä näyttävät pahenevan Euroopassa jatkossa, mikä ei lupaa ollenkaan sitä mitä ennustellaan mm. Ritalan tai tämän blogistin taholta. No joku meistä on väärässä pahasti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika omituiselta näyttää nuo gallupit koko ajan, jos ajattelee, tai odottaa jotain persusuomalaisten nousua.

Taisi olla juuri yksi kysely, missä persut taisivat olla vastenmielisin, kun kysyttiin mitä puoluetta voisit äänestää.

Se kertoo kaiken, pieni on se porukka, mikä enää persuihin uskoo, mutta on se toisaalta jotenkin kunnioitettavaa, että uskoa riittää, vaikka tilanne on jo ohi. :)

Sitä tulevaisuuden mantraa, että kohta tulee koko maailman pakolaiset suomeen, sitähän on persuilta jatkuvasti kuultu, jos vaikka näin kävisi, niin siltikään ei kansa persuja äänestä.

Jatkakaa persut uskomista, sillä muuten ei ole kansalla sirkushuveja.

Käyttäjän JoonasTaipaleenmki kuva
Joonas Taipaleenmäki

Enpä tiedä kaikista maailman pakolaisista, mutta, jos pelkästään Afrikan muuttoliike Eurooppaan tulee olemaan miljoonia ihmisiä, niin kyllä siitäkin EU Suomelle jyvittää kymmeniä tuhansia. Toki sanomaasi puoltaa viim. kuukausien gallup-kannatus, vaikkakin mamu-ongelmien uutiskynnystä on selkeästi Suomessakin nostettu, pois silmistä, pois mielestä - periaatteella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Katsoin Yle Areenalta Eduskunnan kyselytuntia, voin katsoa suomalaisia ohjelmia VPN:n kautta. Mielenkiintoisinta siinä oli viittomakielinen tulkkaus.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Mitäs Pekka jos tehtäisiin sinusta agitaattori Nukkuvien etulinjaan!!

Sinulla on oikeaa otetta asioihin.

Niin meilläkin -

www.nukkuvat.fi/puolueohjelma

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset