PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Pahan liitto - Israel ja USA

En ole koskaan käynyt Pyhällä Maalla, jota suomalaiset kristitityt palvovat, enkä aiokaan käydä. Historian ja raamatun toki tunnen, joten ei minun tarvitse käydä. Käykööt ne, jotka kuvittelevat että Jeesuksen tallustelu jollain kamaralla sen kamaran pyhittää ikuisiksi ajoiksi.

Olkoon tanner pyhä, jos niin halutaan, mutta Israelin valtio ei ole pyhä eivätkä sen asukkaat ole pyhiä. Roistovaltiona minä Israelia pidän. Hyvin julmana valtiona kaiken lisäksi.

Israelin onneksi mikkihiirimaa USA tukee Israelia missä hirmutöissä tahansa.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/afp-usa-tyrmasi-gaza-tutki...

58 amuttu, tuhannet loukkaantuneet. Hurmahenkisten sekä Yhdysvaltain mielestä syy on tietysti palestiinalaisten. Kuinkas muuten.

Raha ratkaisee. Ja Mikki Hiiri.

Oli kuinka tahansa niin nähdäkseni kristityiltä ovat menneet puurot ja vellit oikeinkin pahasti sekaisin Israelin kohdalla. Puhumattakaan siitä että miten järjettömästi he ovat rähmällään USA:n suuntaan.

Pakko nauraa. Kun en itkeäkään viitsi.

Olen muuten erittäin varma siitä, että jos Jeesus jossain luuraa ja Israelin tilannetta tarkailee, niin hän on ensimmäinen ja äänekkäin Israelin tuomitsija.

Tiedätte kyllä miksi.

Ja tottahan USA:n lähetystön avajaiskekkereissä olivat tietyt maat vahvasti edustettuina. Itä-Eurooppa ja banaanivaltiot.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-israelissa-rauhansopim...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Israelilla ei taida vieläkään olla perustuslakia, koska suuri osa israelilaisista haluaa pitää Tooran perustuslakina. Toora taitaa olla vanhempi uskonnollinen teksti kuin muslimien Koraani.

Siinä yksi syy miksi Israel minusta on fanaattinen roistovaltio.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Älä syytä Mikki Hiirtä. Mikki on viaton.

Israel taas on kaikki jotka tekevät liiton Jeesuksen kanssa.

Kukaan ei luvannut Fariseuksien jälkeläisille Palestiinaa muuta kuin he itse.

Tooraa tärkeämpi kirjoituskokoelma juutalaisille on Talmud.
Jeesus taisteli kyseistä fariseuksien perintöä vastaan koko elämänsä tunnetuin seurauksin.

Palestiinan tyhjennys alkoi näyttävästi laajoilla kansanmurhilla joista siionistit välittivät innolla yksityiskohtaisia uutisia jotta he saisivat paikalliset jättämään kotinsa ja pakenemaan.

Brittien piti valvoa järjestystä Palestiinassa mutta siionistit räjäyttivät brittien majapaikkanaan pitämän King David hotellin ylempiin svääreihin jolloin britit poistuivat. Heitä oli toki lahdattu Irgunin joukkojen toimesta jo useaan otteeseen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Perustuslaki Israelin valtiolta kuitenkin yhä puuttuu?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"En ole koskaan käynyt Pyhällä Maalla, ...."

Minä olen käynyt Tel Avivissa. Maa muistuttaa jollakin tapaa Suomea, tupakka ja viina on siellä yhtä kallista kuin Suomessa.

Aseistetut vapaalla olevat sotilaat hieman ihmetyttivät. Heillä oli myös kovat patruunat mukana.

Mitä tähän Pekan plokin aiheeseen tullee, ammutut olivat rajavyöhykkeellä ilmeisesti pyrkimässä luvatta Israelin puolelle... Kukin maa saanee tietenkin puolustaa aluettaan ja kansalaisiaan.

Kaikkien kansojen ei tarvitse olla samanlaisia nössöjä kuin suomalaiset.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuollaisia "rajan ylittäjiä" torjutaan kyllä sivistyneissä maissa kyynelkaasulla ja vesitykeillä. Ei ampumalla hengiltä. On hyvä muistaa sekin, että Israelin rajat ovat yhä epäselviä.

Viittaatko suomalaisten nössöydellä siihen etteivät suomalaiset ampuneet turvapaikanhakijoita heidä marssiessaan rajan yli?

Nähtävästi hyväksyt mielenosoittajien ampumisen hengiltä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Gazan ja Israelin välisestä rajasta ei ole epäselvyyttä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #18

Kiersit kysymykseni. Muistaakseni kannatat kuolemantuomiota, joten uskon että sinusta on oikein ampua mielenosoittajia hengiltä. Olenko oikeassa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

Katsopas niitä uutiskuvia tarkemmin....

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #25

Et näemmä osaa vastata kysymykseen.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Kyseessä eivät todellakaan ole "mielenosoittajat", vaan terroristijärjestö Hamasin organisoima hyökkäys suvereenia valtiota kohtaan.

Normaaleilla mielenosoittajilla ei ole mukana Molotovin koktaileja tai voimapihtejä rajaesteiden murtamiseksi.

Onneksi Israel sai tuhottua taas yhden Hamasin pitkistä tunneleista, jolla pyritään tekemään iskuja Israeliin.
.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #35

Aitoamerikkalainen näkemys, joka poikkeaa vahvasti länsieurooppalaisista käsityksistä ja paikalla olleiden toimittajien näkemyksistä.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Israel sekä Palestiina ovat ihan kivoja ja mielenkiintoisia paikkoja turisteille.
Palestiinalaiset ovat syystäkin katkeria varsinkin siirtokuntien ja muurin vuoksi, mutta vastaavasti terrori-iskut ovat loppuneet siellä missä muuri on.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Meinasinpa minäkin heti ottaa esille nuo israelin rajat. Näyttävät olevan kohtuullisen elastinen käsite; venyy tarvitessa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kävin pariviikkoa sitten israelin ashoodissa. Siistiä, modernia, kuumaa, länsimaisittain ajatellen normaalia menoa. Eipä rauhattomuutta näkynyt. Mitä ovat heidän naapurinsa saaneet aikaan?

Tuskin mitään oikeudenmukaista ratkaisua aikaan saadaan. Israelilla on voimaa sitä se käyttää. Kamala tilanne on. Sotatilan jatkaminen on kai eduksi kummallekin puolelle.

Eikä kysynyksessä ole mitkään väkivallattomat rauhaa haluavat ihmiset. He haluavat tuhota israelin ja israelilaiset. Samoin muut arabimaat ovat jatkuvasti uhkailleet tekevänsä. Ne ovat sitä myös yrittäneet. Eipä ole palestiinalaisia kotoutettu, vaan jätetty panttivangeiksi tähän konfliltiin. Rahaa ja varoja öljyrikkailla arabimailla toki on.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

No jaa, minusta Israel nyt listi 58 palestiinalista ja haavoitti kahta-kolmeatuhatta.

Tämän hetken kuuma juttu muuten ovat Israelin suunnattomiksi paljastuneet öljyvarat. Ei sis ihme että USA ja Isarel ovat kuin paita ja peppu. Raha ratkaisee.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin se teki ja palveli asiassa hamasia. Sitähän ne halusivat. Toivoivat enemmänkin uhreja.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#7
Eikä kysynyksessä ole mitkään väkivallattomat rauhaa haluavat ihmiset. He haluavat tuhota israelin ja israelilaiset.
.......

Mikä on tietolähteesi :)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Jos nyt kuitenkin siellä käyt niin käy myös Länsirannalla - kontrasti Israeliin on huikea. Hebron ja Jeriko ovat mielenkiintoisia, mutta paikallinen opas kannattaa palkata mukaan.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Israel on maailman pahin terroristivaltio. Israel tappaa jatkuvasti naisia ja lapsia ja muita siviiliä.

Juutalaisuus on uskonto ja Israelin valtio on eri asia, mutta se on valtio, joka terrorisoi ja tappaa julmalla sotakoneistollaan palestiinalaisia naisia ja lapsia.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015062219912824_...

"Raportin mukaan konfliktissa on kuollut yli 2 140 palestiinalaista, joista suurin osa oli siviilejä. Kuolleista 551 oli lapsia. Suurin osa Israelin 73 kuolleesta oli sotilaita."

Eilinen Sari Essayahin puheenvuoron kirjoitus, jossa hän onnittelee Israelin valtiota, lähinnä yököttää. Ihmettelen miten on mahdollista, että uskovainen, kristitty ja eturivin poliitikko voi kirjoittaa noin mauttoman ja kritiikittömän kirjoituksen juuri nyt, kun israelilaiset tarkka-ampujat listivät umpimähkään palestiinalaisia siviileitä.

On irvokasta, että kristillinen uskontokunta, ja siinä mukana myös Suomen KD-puolue, hyväksyvät Israelin harjoittaman valtioterrorismin ilman kritiikkiä.

Kristityt paapovat juutalaisia, koska he uskovat Vanhan Testamentin kertomuksiin, jossa todetaan, että juutalaiset olisivat Jumalan luvattu kansa. Jeesuksen sanoma oli toinen: "Kaikki ovat yhdenvertaisia Jumalan edessä".

Kristityt asennoituvat Israelin toimiin vähän samalla tavalla kuin ristiretkiin: Israel käy uskonsotaa heidän puolestaan.

Jos palestiinalaisille annettaisiin heidän Israelin miehittämät maansa takaisin, konflikti Lähi-Idässä loppuisi siihen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Jos palestiinalaisille annettaisiin heidän Israelin miehittämät maansa takaisin, konflikti Lähi-Idässä loppuisi siihen."

**********

No tuskinpa tuohon uskot itsekään - ellet sitten tarkoita miehitetyillä alueilla koko Israelin valtion alueita kaikkineen.

Raamattu toki määrittelee monien suhtautumista Israeliin - ja Israelissa poliitikot osaavat käyttää sitä hyväkseen oikein tietoisesti. Hamasin porukka sun muut vastapuolella taas aivopesevät nuorisonsa silmittömään Israel-vihaan pikkulapsesta asti, niin ala sitten siinä jotain dialogia noiden välille rakentamaan onnistuneesti.... Ei lopu tuo konflikti ihan piakkoin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#27
Hamasin porukka sun muut vastapuolella taas aivopesevät nuorisonsa silmittömään Israel-vihaan pikkulapsesta asti,
...........

Muutoin palestiinalaiset alkaisivat rakastamaan miehittäjäänsä :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Länsimaissa Israelin eiliset kovat otteet on tuomittu jyrkästi. Ne ovat olleet pääuutinen, toisin kuin meillä, jossa pääuutisia ovat olleet hömppäuutiset. Tosin nyt iltapäivällä yritetään hiukan peesata länsimaista lehdistöä. Usari taisi olla poikkeus; ainakin jossain vaiheessa tätä päivää Israelin otteet olivat ykkösuutinen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin. Onhan se noloa ja ikävääkin. Kaksi kansanousua jo torjuttu. Kolmatta kai suunnitellaan nyt.

Kauanko Palestiinasta löytyy ns. tykin ruuaksi kelpaavia, esille marssivia politiikan uhreina toimivia vapaaehtoisia ja koska palestiinalaiset oikeasti aloittavat tappelemisen asemasta dialogin. Olisiko aika jo kokeilla jotain toista tulokulmaa ongelman ratkaisemiseksi ? Tämä nykyinen toimintatapa, mainoksineen kun on jo nähty monta kertaa.

Samoilla metodeilla päädytään varmasti aina jatkossakin samaan lopputulokseen. Turhia kuolemia ja kärsimystä. Tuskin israelilaiset antavat periksi kenellekään, joka jatkuvasti uhkaa Israelin rajoja.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mitä rajoja?

"YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 242 vuodelta 1967 ja 338 vuodelta 1973 vaativat Israelin asevoimien vetämistä ainakin osalta vuonna 1967 vallatuista alueista.[72][73] Miehitetyillä alueilla asuu noin kolme miljoonaa palestiinalaista sekä 200 000 juutalaista siirtokuntalaista. Israelilla on yhteensä 242 siirtokuntaa tai muuta siviilikohdetta Länsirannalla, 42 Golanin kukkuloilla ja 29 Itä-Jerusalemissa.[74] Turvallisuusneuvoston päätöslauselmat 446, 452, 465 ja 471 pitävät näiden siirtokuntien perustamista ja laajentamista Geneven sopimuksen vastaisina ja niiden olevan "ilman laillista pohjaa". Myös ihmisoikeusjärjestöt Amnesty International ja Human Rights Watch katsovat siirtokuntien olevan kansainvälisen oikeuden vastaisia.[75][76] Israel myöntää, että jotkut pienemmistä siirtokunnista on rakennettu Israelin lakien vastaisesti.[77][78] Israel käyttääkin alueista termiä "kiistellyt alueet"." (Wikipedia)

Niin että se niistä Israelin rajoista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#14
Kauanko Palestiinasta löytyy ns. tykin ruuaksi kelpaavia, esille marssivia politiikan uhreina toimivia vapaaehtoisia ja koska palestiinalaiset oikeasti aloittavat tappelemisen asemasta dialogin.
..............

Ongelmana on juutalaisten harjoittama miehitys ja siirtokunnat, ei dialogin puute.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#23 niin. Näkispä sen dialogin käytännössä, pian tehdään ehkä kolmas kansannousu.

Haluja ei paikallisella Palestiinan hallinnolla taida olla muuhun kuin riehumiseen.
Saahan siitä taas hienoja marttyyrifilmejä ja kv. sympatiaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #32

#32
Kuten sanoin, palestiinalaiset eivät voi lopettaa Israelin harjoittamaa rikollisuutta ( miehitystä) neuvottelemalla koska Israel ei suostu tähän ja he ovat se heikompi osapuoli.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #42

#42 kuten sanoin

Neuvotteluhalukkuus on ilmeisesti hukassa. Tappeluhalukkuus ja riehuminen ei.

https://yle.fi/uutiset/3-10003345

Edelleen, koska se teki sitä ja me sitten loukkaannuttiin siitä ja sitten sekin sanoi tätä. Jne... ei mitään uutta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #45

#45
kuten sanoin

Neuvotteluhalukkuus on ilmeisesti hukassa.
............

Eikö mielestäsi rikoksen tekijä ole vastuussa rikoksesta eikä uhri?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #46

On rikollista antaa omien kansalaistensa kuolla ja samalla voivotella ja hurskastella silmät pyöreinä tilannetta. Näin Hamasin johto nyt toimii ja on toki myös vastuussa tekemisistään. Kuten Israelinkin hallitus omista tekemisistään. Tällä menolla syntyy vain lisää ruumiita. Ainoa tie rauhaan on neuvottelu yhteisessä pöydässä. Ei se sen kummempaa ole.

Ei ilmeiseti ole yritetty vielä tarpeeksi, kun väen annetaan edelleen kuolla ja vihaan jopa kannustetaan. Aivan kuin se väkivalta jotain Ratkaisisi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #49

#49
Sanoin hieman epäselvästi.

Siis rikollinen on miehittäjä eli Israel ja uhri on miehitetyt eli palestiinan kansa.

Tämä mielenosoitus on vain yksi episodi tässä miehityksessä mitä siis vastustetaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vikaahan on sysissä ja sepissä.

Varmaankin niitä rajoja, joita terroristijärjestöksi tulkittava Hamas niin kovasti vastustaa. Riehumalla päästään muuten edelleen oikein huonoihin lopputuloksiin jos nyt edes jonkinlaista rauhaa halutaan, niin asenteiden pitäisi olla tosenlaiset. Vai halutaanko rauhan asemasta sittenkin se arabien perimmäinen toive toteuttaa ja työntää juutalaiset lopullisesti Välimereen ?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Israelin%E2%80%93Pal...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minusta Israel eilen surmasi 58 mielenosoittajaa ampumalla ja haavoitti tuhansia. Paikalla olevan MTV:n toimittajan mukaan palestiinalaiset käyttivät - jos jotain käyttivtt - kiviä.

Israel on vuosikymmeniä pitänyt YK:ta pellenään, USA:n tuella. Ei pidä unohtaa että Israel hankki omatoimisella hyökkäyssodalla rutosti lisämaata. Itse asiassa se on menetellyt törkeämmin kuin Venäjä missään.

Blogitekstini ydin oli kuitenkin se että kristityt etenkin meillä sokeasti tukevat Israelia varsin naurettavin uskonnollishurmoksellisten kytkösten vuoksi.

Jenkit sentään tukevat Israelia pääosin geopoliittista ja etenkin taloudellisista syistä. Yhdysvaltain presidenttien päätukijoista kun on aina löytynyt upporikkita amerikanjuutalaisia.

Suomella ei ole hitonkaan kytköstä Israeliin, ja juuri siksi suomalaisen rahvaan Israelkiihko on kovin outoa.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Kuuden päivän sota, johon viitannet "omatoimisella hyökkäyssodalla", alkoi kyllä arabinaapurien sotatoimilla.
Syyria ja Israel taistelivat toissaan kuukausia ennen sodan alkua ja Egypti sulki Israelin satamia.
Kun YKn rauhanturvaajat karkoitettiin Siinailta ja Israelin rajalle siirrettiin yli tuhat tankkia niin Israel iski arabien hyökkäysryhmityksiin maalta, mereltä ja ilmasta.

Sodan toisena päivänä Jordania hyökkäsi Israeliin ja sekin lyötiin. Tässä yhteydessä se menetti vuonna 1949 miehittämänsä Länsirannan.

Siinain Israel antoi takaisin Egyptille, mutta Länsiranta ei ole koskaan ollutkaan osa Jordaniaa.
Golanin kukkulat ovat oma tarinansa. Ne liitettiin 1946 Syyriaan, joten ne periaatteessa ovat valloitettua aluetta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #29

Länsiranta ei myöskään ole koskaan ollut osa nykyistä Israelin valtiota.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #31

Eipä sitä kukaan ole väittänytkään.
Se oli osa brittein Palestiinan mandaattia kunnes Jordania sen valloitti 1949. Kun Jordania hyökkäsi Israeliin 5.6.1967 Länsirannalta Israel löi jordanialaiset ja otti alueen haltuunsa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #36

Eli Israelilla ei ole alueen arabiasukkaita parempaa oikeutta siihen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #37

Eipä ole ei. Kansainvälinen yhteisö pitää iippojen siirtokuntia kansainvälisen oikeuden vastaisina, mutta ei ne kovin helposti häviä.

Moni turisti käy Ma'ale Adumim siirtokunnassa huomaamattaan kun kulkee Jerusalemista Kuolleelle merelle valtatie 1:tä. Suurta asuinaluetta luulee Jerusalemin esikaupungiksi, jossa asukkaitakin on lähes 50 tuhatta. Se on kuitenkin kansainvälisesti laittomaksi tuomittu siirtokunta.
Kaunis alue kuitenkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Olen muuten erittäin varma siitä, että jos Jeesus jossain luuraa ja Israelin tilannetta tarkailee, niin hän on ensimmäinen ja äänekkäin Israelin tuomitsija."

Syytähän hänellä henkilökohtaisesti kyllä olisi, koska juutalaiset hänet Israelissa mestasivat. Mutta kun hän niin kovin korosti sitä, että toinenkin poski pitää kääntää sekä julisti anteeksiantamisen sanomaa, niin en ole niin varma hänen suhtautumisestaan. Lisäksi hän sanoi: "Älkää tuomitko, jotta teitä ei tuomittaisi!"

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En usko että Jeesus hyväksyisi mielenosoittajien ampumisen hengiltä. Suomessa on toki tapana tuomita palestiinalaiset.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Globaali tuomio, paitsi Suomessa ja Yhdysvalloissa. Luonnollisista syistä Saksan media on hyvin hiljaa.

https://www.theguardian.com/world/2018/may/15/pale...

Mutta kyllä jopa VOA huomaa tapahtuneen:

https://www.voanews.com/a/smoke-tear-gas-deadly-ga...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kerran olen käynyt, Israelin Käsipalloliiton vieraana. Meitä pidettiin kuin kukkaa kämmenellä. Hieman kävi sääliksi, kun näki, mitä kaikkea turvallisuuden eteen jouduttiin joka päivä tekemään.

Tämä on synkkä päivä meille Israelin ystäville. En oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Selvää on se, että Israelin kansainvälinen asema tästä vain heikkenee.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Herodotoksen 450–420 eaa. kirjoittamissa historiankirjoissa kerrotaan, että Egyptin faraolla Tuthmosis III oli ongelmia Gazassa ja taisipa hän tuhotakin sen. Sen jälkeen Gaza on valloitettu ja tuhottukin jonkun kerran.
Mikään ei siis ole muuttunut.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Ei yksin Gazan alue vaan koko palestiinalaisalue. Jerusalemin temppelikin taitaa olla ainakin 3. versio.
Historiallinen tosiasia kuitenkin on, että Jerusalem on muslimien, juutalaisten ja kristittyjen pyhä kaupunki. Sinne en olisi Trumppia kaivannut mutta kun mies on kuin norsu lasikaapissa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Toden totta pahaa jälkeä Israelin ja USAn liiton toimesta, ei mitenkään hyväksyttävissä.
Minkähänlainen olisi siellä tilanne jos Israelilta koko ajan ja aina olisi puuttunut USAn tuki.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kenties palestiinlaisilla olisi oma valtio ja Israel olisi taipunut rauhaan.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Johan niillä oli rauha, jota kutsutaan Oslon sopimukseksi.
Se kuitenkin kaatui toiseen intifadaan, jonka uhreina kuoli yli 5000.
Sen seurauksena Israel kiristi otetta palestiinalaisista ja rakensi muurin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #41

Ei oslon sopimus intifaadaan kaatunut vaan siihen, että Israel rakensi yhä uusia ja uusia siirtokuntia vaikka Oslon sopimus sen kielsi. Tämä taas johti kansannousuun.

Siirtokuntien rakentamisesta on mustaa valkoisella joten tämä on fakta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #44

—-Ei oslon sopimus intifaadaan kaatunut vaan siihen, että Israel rakensi yhä uusia ja uusia siirtokuntia vaikka Oslon sopimus sen kielsi. Tämä taas johti kansannousuun.

Siirtokuntien rakentamisesta on mustaa valkoisella joten tämä on fakta. —

Näin se kuitenkin taisi mennä ajallisesti :

”” Palestiinalaisalueiden miehitys ja juutalaissiirtokuntien laajentaminen johtivat osin spontaanisti syntyneeseen ensimmäiseen intifadaan eli palestiinalaisten kansannousuun vuonna 1987. PLO otti komennon kansannousussa ja jatkoi terroria israelilaisia siviilikohteita vastaan. Ensimmäinen intifada tuli tunnetuksi nuorten, kiviä heittelevien palestiinalaisten ja raskaasti aseistautuneiden israelilaissotilaiden yhteenotoista. Intifadassa kuoli 1 551 palestiinalaista ja 422 israelilaista. Joulukuussa 1988 PLO julisti Palestiinan valtion perustetuksi vuotta 1967 edeltäneille palestiinalaisalueille. Tätä julistusta on pidetty Israelin tosiasiallisena tunnustamisena.kenen mukaan? Yhdysvallat ja monet muut valtiot tunnustivat PLO:n pian tämän jälkeen. Vuonna 1991 pidettiin PLO:n ja Israelin välillä Madridin rauhankonferenssi. Madridin neuvottelut toimivat tienavaajana myöhemmille rauhanneuvotteluille. ”” / wiki

Tämän ensimmäisen intifadan jälkeen neuvoteltiin sitten se mainitsemasi Oslon sopimus.

Rauha ei Oslon sopimuksen jälkeenkään pysynyt, huolimatta Nobeleista Arafatille, entinen teroristi PLO, ja Jizhag Rabinille, pääministeri Israel.

””Oslon sopimuksen keskeinen sisältö oli Palestiinalaishallinnon perustaminen. Se ryhtyi hallinnoimaan suurta osaa palestiinalaisalueista, jotka olivat aikaisemmin olleet Israelin miehittämiä. Palestiinalaishallinnolle tuli omat poliisivoimat, lainsäädäntö ja muut modernin yhteiskunnan rakenteet. Vastapainona palestiinalaisten tuli lisätä Israelin hyväksyntää yhteiskunnassaan ja sen olemassaolon oikeutuksen hyväksymistä. Väkivalta ei kuitenkaan loppunut Oslon sopimukseen, vaan terroriteot jatkuivat. Helmikuussa 1994 äärioikeistolainen israelilainen avasi tulen Hebronissa rukoilevia muslimeita vastaan, surmaten 25 ihmistä. Hamas aloitti seurauksena kostoiskujen sarjan ympäri Israelia.”” / wiki

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #47

#47
Asia sanottuna yksinkertaisesti ja ytimekkäästi:

Miehittäjä on rikollinen ja miehitetyt uhreja.

Oletko eri mieltä?

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #48

Juuri näin se on, mikä näkyy Länsirannalla, Tsetseniassa, Krimillä, Moldovassa, Georgiassa, Tibetissä...

Länsirannalla outoa on Oslon sopimuksessa määritellyt alueet A, B ja C.

A -alueet ovat täysin palestiinalaisten hallinnassa eikä israelilaiset voi tulla alueelle
B -alueet ovat yhteishallinnassa, asukkaat ovat palestiinalaisia.
C -alueet ovat Israelin hallinnassa ja näissä ovat nuo siirtokunnat - ja yllättäen parhaat luonnonvarat.

Palestiinalaiset asuvat lähinna alueilla A ja B. C -alueella asuu puolisen miljoonaa iippaa ja vajaat 200 tuhatta palestiinalaista, jotka ovat huonoimmassa asemassa. Heidän maansa jäävät siirtokuntien laajennusten alle ja vetensäkin heidän pitää ostaa israelilaisilta - omalla maallaan.

Sopimusta israelilaiset ovat rikkoneet, mikä ei liene yllätys.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Lukkotilanne alueella vaan jatkuu ja on muuten jatkunut jo hämmästyttävän kauan, kumpikaan kun ei anna periksi. Eivätkä muuten tule sotimalla rauhaan pääsemäänkään, kurjuus Ja vihanpito ja terrori alueella jatkuu.

Israelillaisten tekemää miehitystä, näin varmaan ? Se on kuitenkin käytännössä ihan sama, mitä syntyneestä tilanteesta ja tilanteeseen johtaneista syistä ollaan mieltä. Hamasin kannattaisi tosiaan kokeilla vaihteeksi rauhanomaista neuvotteluratkaisua. Uskon, että israelilaiset ovat valmiita neuvottelemman, taas kerran.

Btw. Neuvottelujen aikaisemmista tuloksista tuossa edellisessä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Uskon, että israelilaiset ovat valmiita neuvottelemman, taas kerran.
............

Ei se neuvottelemalla rauha tule vaan miehityksen lopettamalla.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Olisiko Israelia olemassa tänä päivänä jos siltä olisi puuttunut USAn tuki?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvä kysymys. Jo Golda Meir aikoinaan totesi, että USA on ainoa Israelin ystävä, johon voi luottaa "nyt ja tulevaisuudessa". Tuossa ystävyydessä on kyse syvällisemmästä yhteydestä kuin vain valtapoliittisesta asetelmasta. USA:n tuki Israelille on täysin riippumatonta siitä kuka USA:n presidentti kulloinkin on ja millainen hallitus siellä valtaa pitää. Israel on siinä mielessä kuin virallinen ottolapsi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset