PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Perussuomalaiset - Tyhmiä, moraalittomia vai molempia?

Perussuomalaisten järjenjuoksu etenkin täällä blogimaailmassa herättää minussa kaksi kysymystä: Onko heillä lainkaan järkeä, ja jos on niin miksi se ei juokse? Laura Huhtasaari kopiointeineen on heille viaton uhri, ja syyllisiä kopiointiin ovat yliopistot ja kaikki muutkin mahdolliset tahot, etenkin Yle.

Luonnollisesti Laura Huhtasaari on ensimmäisenä näyttämässä mallia. Hän kiemurtelee kuin mato koukussa, vetoaa suurpiirteisyyteen eikä vastaa suoriin kysymyksiin. 

Perussuomalaisten omituinen arvomaailma on todella omituinen, koska siinä ei ole logiikkaa edes siteiksi. Yhtä hyvin minä voin syyttää persujha siitä että maahan on päässyt ulkomaaliasia väärennetyin paperein. Eihän se väärentäjien syy ole vaan yliopistojen. Tai persujen.

Lunttaus koulussa on opettajan syy, ainakin persujen logiikalla. Myymälävarkaus on persujen logiikalla kauppiaan syy, ja ylinopeus poliisin syy. Murhakin taitaa olla uhrin syy, jos tekijä on persu?

Persujen kannattajien enemmistöllä ei ole järkeä, ja jos on niin ei se ainkaan juokse.

Tämä on todistettu pelottavan monta kertaa, ja monet blogit Puheenvuorossa todistavat sen tänäänkin.

Herra maatamme heiltä varjelkoon!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jos ei maahanmuuttajien viaksi voi panna asiaa kuin asiaa niin silloin on ainakin myyttisen punavihervasemmistolaisen suvakin vika.
Kaikki mitä itse perseilee on kaikkien muiden syy, siitä on menestystarinat tehty. Ilmankos en ole elämässä menestynyt kun en omaa kauhian härskiä luonnetta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Niin. Ja kun kopio graduunsa tekstiä toisen gradusta niin syy on yliopiston. Näin oudosti kulkevat persujen ajatukset. Heidän oikeustajunsa, jota he usein väittävät kansan oikeustajuksi, on sairas ja yhtä kaukana kansan oikeustajusta kuin kuu maasta.

Käyttäjän auvorouvinen kuva
Auvo Rouvinen

mä annan niille anteeksi kaiken. tänään CETA sopimusta vastaan äänestivät ja sen paljon enemmän kun demarit tajus tehdä. luntatkoot ja huudelkoot mitä vaan

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei hän minusta ole uhri, tai viaton.. Hän on kopionut jotain sinne.. Itse en vain välitä noin vähänpitämättömistä asioista joista on aikaa ? 15 vuotta?

Hänen Gradunsa hyäksyttiin ja thats it.. Hän sanoo että on tehnyt jutun sen aikaisilla säännöillä, suurinpiirtein, eikä välittänyt muusta kuin että pääsee läpi!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei hän tehnyt graduaan sen ajan säännöillä. Puhut soopaa.

Oletko kenties persu, tai heidän kannattajansa, kun et näytä alkuunkaan ymmärtävän mistä on kysymys?

MTV:n mukaan Huhtasaari muuten "on harkinnut" asian viemistä hallinto-oikeuteen. Uhrautumisen kuningatar ilmeisesti? Entä mitä hallinto-oikeus voisi asiassa Huhtasaaren puolesta päättää?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eikös ne säännöt tarkastukset ynm. ole muttunut vuosien aikana?.. En ehkä ymmärrä mistä on kysymys, koska minua ei myöskään pahemmin kiinnosta 15v. Tapahtuneet asiat, joilla ei ole mitään väliä.. Gradun tarkastaminenkin on muuttunut, joten sitäkään ei voida enää parantaa. Joten kerro minulle, mitä tällä on väliä? Mistä tässä on kyse? siitäkö ettei Huhtasaari myönnä suoraan että on vähän kopioinut? Siitäkö tässä on kyse? Jos on niin ompa pienestä asiasta tulltu iso kärpänen!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #9

Epärehellisyydestä tässä on kyse, ja epärehellisyyden puolustamisesta kääntämällä syy jonkun muun niskaan.

Joillekin pikku varkaudet, luvattomat kopioinnit ja vilpillä hankinut tutkinnot ovat arkikauraa, joillekin eivät. Minulle muuten eivät ole. Aika ei muuta vilpillä hankittua tutkintoa pieneksi asiaksi. Se on yhä yhtä suuri asia kuin 15 vuotta sitten.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari Vastaus kommenttiin #9

@9 Älä viitti Pirskanen valehdella. 15-vuotta vanhat asiat eivät kiinnosta tasan sen takia, että kiinni jäi persu. Jos kyseessä on maahanmuuttaja tai suvakki, niin 50 vuotta vanhat jututkin kelpaavat.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #9

Voi hyvä ihminen, tuo on samaa kuin väittää, että jos varas on onnistunut livahtamaan 15 vuotta sitten , se osoittaisi, että varastaminen on ollut silloin ok.
Mikä taas osoittaisi,että varas onkin itse asiassa uhri ja voi haastaa poliisin oikeuteen.

Je että se, että varas nyt ensin kiistäisi kiivaasti varkautensa ja sanoisi todisteiden edessä sitten olleensa vain suurpiirteinen , osoittaisi, että kyse on mustamaalauksesta....

Todistettavasti yliopisto ei ole tehnyt asiassa virhettä .
Eikä Laura ole ollut suurpiirteinen, huolimaton, "kunnianhimoton"- eikä rehellinen.
( Mitä hän on omasta mielestään sisimmässään ollut, ei kuulu meille.)

Hän on osoittanut sekä uutteruutta , tarkkuutta että kunnianhimoa kopioinnissaan - muokatessaan sitä niin, että kiinnijäämisriski on ollut tuona aikana olematon.
Tämä on valitettava totuus.

Hänen onnettomuudekseen - tai ehkä onnekseen - hän jäi nyt kiinni.
Samalla ilmeni monia muita kiinnostavia seikkoja Laura- ilmiöstä.

Yksi valitettavimmista on tämän , jonkinlaisella suoralla suomalaisella rehellisyydellä rehvastelevan puolueen kyky ja halu epäjohdonmukaiseen ja epätoivoiseen venkoiluun ja asian kääntämiseen päälaelleen.

Karhunpalvelus Lauralle, puolueelle ja jokaiselle henkilökohtaisesti.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri Vastaus kommenttiin #9

Jos sinua olisi huijattu vaikkapa asuntokaupoissa 15 vuotta sitten, luulisin, että välittäisit ihan yhtä paljon, kuin jos huijaus olisi tapahtunut viime viikolla.

Nykyään pidetään kovaa meteliä 1990-luvun laman kärsijöistä. Eikös se Huhtasaarikin vaatinut totuuskomissiota tms. Niistä ajoista on 25 vuotta. Ja Väyrynen vaahtosi EU liittymisestä. Siitä on 26 vuotta. Huhtasaaren epärehellisyys on niihin verrattuna ihan tuore tapaus. Puhumattakaan tämän hetken kiertelyistä ja kaarteluista.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Mietinkin montako kommenttia tarvitaan ennen ensimmäistä uhriutumis syytöstä.

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen

Gradusta on 15 vuotta aikaa, mutta muiden juttujen varastaminen on jatkunut viime vuoteen saakka, tässä juttu viime vuodelta kun gradusta ei ollut vielä hajuakaan: https://reijaharkonen.com/2017/01/27/rehellisyys-p...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jotain kertoo tällainen täältä tänään löytyvä blogiteksti:

"Jos Laura Huhtasaaren gradussa olisi plagiointia niin kuin toistuvasti uutisoidaan, niin olisiko Lauran sijaan tutkittava niitä jotka ovat gradun tarkastaneet ja hyväksyneet, eikä syyllistää Lauraa."

Siinä oli koko syvällinen blogiteksti alusta loppuun. Viesti tuli kyllä selväksi; syyllisiä ovat Huhtasaaren gradun tarkastaneet henkilöt.

Ainakaan tuon blogtekstin kirjoittajalla ei minun mielestäni järki juokse oikeaan suuntaan, eikä toimi logiikkakaan. Voi tietysti olla niinkin ettei minulla juokse järki eikä toimi logiikka. Ehkä joku voi antaa vastauksen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

" S y y l l i s t ä ä "?

Syyttäminen vielä menisi, mutta syyllistää?

"Syyllistäminen " olisi sitä, että Laura olisi tehnyt huippugradun ja joku t o i n e n olisi kopsannut s e n !
Sitten Lauraa syyllistettäisiin siitä.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

"Ainakaan tuon blogtekstin kirjoittajalla ei minun mielestäni järki juokse oikeaan suuntaan, eikä toimi logiikkakaan."

Ei ajatus ole kaukaa haettu. Sinänsä Lauran plagiointi on sitä mitä se on. Syyllinen, syytön...jätän sen tarkoituksella sivuun.

Mutta todellisuudessa jos mietitään sitä, että yliopistojen ja oppilaitosten pitäisi tuottaa ulos laadukasta materiaalia oppilaiden muodossa, niin kyllä se vastuu on myös oppilaitoksilla. Nyt kun oppilaitokset ovat kuulemma Suomessa tulosvastuullisia ja valmistuneista oppilaista saa rahaa, päästetään ulos heikoilla kriteereillä tai (lähes) olemattomilla sellaisilla.

Jos on määritelty, että tehdään tarkastus, niin kyllä tietysti sellainen pitäisi oikeasti tehdä myös. Näin nämä Huhtasaaret ja Vilenit eivät valmistuisi ollenkaan.

Asia on vähän sama kuin pidettäisiin tentti: tehdään kysymykset ja oppilaat vastaavat. Kaikki pääsevät läpi, koska kukaan ei oikeasti niitä tarkista vaan heittää arviolta pisteitä ja rukseja vastauspapereihin. Onneksi olkoon: olet valmistunut.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Siikalalta riman alitus. ihan Ritala tason nälvintää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

No jaa, uskon että minulla toimivat sekä järki että logiikka. Persuilla nähtävästi ei. Mikä tässä alittaa riman? Minkä riman? Kuka on riman asettanut ja mihin? Persutko?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Äläpäs Siikala kiemurtele, selkeä ritalan alitus.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #32

En jaksa uskoa, että Siikala taipuisi alittamaan Persujen rimaa. Limbopuolueen rima on asetettu muiden ulottumattomiin.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala
Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Milloin laskeuduit joukkoomme?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #27

En suosittele laskeutumaan. Ihan suotta röhnääntyy persuuntuneessa möhnässä ja mujuissa.

Kannattaisi muutenkin pyrkiä ylöspäin, eroon persuleista ja sinikoista jamitäniitäonkaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ja koska kaikki olemme syntisiä, lopetetaan gradujen ja rehellisyyden arviointi kokonaan?

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

"koska kaikki olemme syntisiä, "

Kts. Ylempää...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei tuo koske pelkästään, enkä usko että edes voittopuolisesti, vain perussuomalaisia. Kaikista puolueista löytyy tilaisuuden tai tarpeen tullen huijaavia. Yhteinen nimittäjä on pikemminkin hakeutuminen politiikkaan kuin puoluekanta. Ehkä politiikka houkuttelee nimenomaan sellaisia henkilöitä, joilla on vahva visio omasta oikeassa olemisestaan ja haluttomuus myöntää väärintekojaan.

Ei Huhtasaari kiemurtele yhtään sen enempää kuin vaikkapa Anneli Jäätteenmäki, kun häneltä tivattiin, oliko hän puhunut totta koko silloisen tietovuotokohun ajan. Tai Matti Vanhanen RAY:n vaalirahakohun yhteydessä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mutta persut täälläkin blogeissaan kääntävät asiat ylösalaisin ja tekevät yliopistosta syyllisen. Käytännössä he siis hyväksyvät kopioimisen ja huijaamalla saadun tutkinnon, kunhan kyseessä on omaan porukkaan kuuluva henkilö.

Kyllä kuvio on äärimmäisen yksinkertainen tässä suhteessa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Puolustavat omiaan, kuten useimmat tekevät. Kyllä esimerkiksi Jäätteenmäelläkin oli omat vankkumattomat kannattajansa, jotka eivät hätkähtäneet edes Jäätteenmäen omasta "yritän puhua niin totta kuin osaan" -lipsahduksesta, jolla hän käytännössä tunnusti tai ainakin paljasti valehdelleensa, vaan kaikki oli heidänkin mielestään aina jonkun muun syytä. Ei tuommoinen fiksua ole, mutta aika yleistä eikä siis missään nimessä pelkästään perussuomalaisten ominaisuus.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #21

Toki tiesin että aloitat inttämisen, ei siinä mitään. Persujen muljaus on kuitenkin aivan omaa laatuaan, sillä siinä lunttaaja aseteteaan viattomaksi ja opettaja syylliseksi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #26

Tiesin, että kutsut tätä inttämiseksi, mutta en oikein voi muuta, koska tosiasia on se, että "persujen muljaus" ei ole millään tavalla omaa luokkaansa, vaan vastaavanlaisia fanaattisia kannattajia löytyy kaikista puolueista. Jostain syystä vain perussuomalaisten kohdalla heidän kirjoituksensa yleistetään koskemaan koko puoluetta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Kepu pettää aina, koskee tietysti vain yhtä poliitikkoa [kerrallaan]?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #34

"Kepu pettää aina" on vähän eri asia. Siihen ei liity joidenkin yksittäisten Keskustan tai jonkun keskustalaisen poliitikon kannattajien fanaattisten kirjoitusten yleistäminen koko puolueen linjaksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Eikö? Minä kuvittelin, että sitä viljellään vähintään yhtä paljon juuri yksittäisten keskustalaisten osalta, kuin puolueen toiminnasta. Onkohan Väyrynrn pyörtänyt Puheenvuoro-blogissaan puheitaan kertaakaan, ilman että joku kommentoi ”Kepu pettää aina”? Kyllä täällä muitakin puolueita lyödään, heti jos edustajansa vähän avaavat kylkeä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #40

Viljellään varmasti paljon, ja yleistämistä sekin on, mutta siinä lähtökohta on keskustalaisten poliitikkojen teot. Tästä Siikalan artikkelista sain sen kuvan, että lähtökohtana olivat joidenkin yksittäisten perussuomalaisten (ja Huhtasaaren) kannattajien kirjoitukset.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #42

Taidat lukea tuota, kuin piru raamattua. Eiköhän tuo ele samanlaista ryhmänimen käyttöä, kuin vaikkapa ruotsalaisista puhuttaessa. Jos joku sanoo ruotsalaisten diskuteeraavan loputtomasti työryhmissä ja olevan kyvyttömiä nopeaan päätöksentekoon, se ei tarkoita kaikkien olevan sellaisia, vaan että se on ruotsalaisille yleinen piirre.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #44

No joo, voihan tuo tietysti olla, että kyse on vaan siitä, että halutaan dissata puoluetta, josta ei tykätä, ja siinä otetaan sitten kaikki keinot käyttöön. Se on kyllä totta, että yleistämistä tapahtuu kaikkien puolueiden, ja melkeinpä minkä tahansa muidenkin ryhmien kohdalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perusujahan vainotaan, kiusataan ja vähätellään, aina on vika jossain muussa kuin omissa toimissa.

Kun katsoo persujen johtavia ''maahanmuuttokriitikoita'' niin valtaosa heistä käynyt opissa käräjäoikeudessa, silloinkin kaikki on ollut tietysti oikeuslaitoksen vika.

Nyt sitten yksi johtajista on osoittautunut kopiovastaavaksi, ja sekin on yliopiston vika.

Olen kyllä täysin samaa mieltä, ei se järki juokse.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Huhtasaaren aanestajiinhan tama kohu ei vaikuta, mutta tyonantajien kohdalla voi olla eri juttu. Kuka palkaa opettajan, joka on jaanyt kiinni vilpista. Tuollainen ihminen on huono roolimalli lapsille. Opettajan on aikas vaikea vaatia lapsilta rehtia toimintaa, jos itse on jaanyt kiinni vilpista.

Sorry, nappis meni rikki. Vikaa etsitaan paraikaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Niin, se moraali, se moraali. Onko sitä?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Nämä ovat valmistautuneet tuohon mahdolisuuteen jo pitkään.
Tuon tuostakin esitetään esim " kiduttajahoitajan potkut" esimerkkinä mielipidevainosta.

Tämä oli siis se, joka rehvasteli kiduttavansa maahanmuuttajia ja nauttivansa , kun " ne vinkuvat".
Hänet siirrettiin toisiin tehtäviin. Mikä oli tietysti " vainoa".

Tämän jälkeen on jatkuvasti ilmoitettu, että esim rasismin kutsuminen rasismiksi voi haitata jonkun " toimeentuloa".
Ainoat näytöt kuitenkin ovat niitä, joissa toisiin tehtäviin siirretty on faktisesti vahingoittanut asiakkaita, potilaita jne.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Eipä taida Huhtasaaren tarvita enää opettajan hommia tehdä, ainakaan, jos ei itse erityisesti halua.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen voi olla pakko etsiä opettajan töitä.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari Vastaus kommenttiin #28

@28 ei kyllä tarvitse Lauran pelätä eduskunnasta tippumista. Menisi myös läpi europarlamenttiin persujen ainoana edustajana halutessaan.

Pienille koululaisille ja täten maamme tulevaisuudelle tämä on hyvä uutinen. Kyllä valemaisteri Huhtasaari valitettavasti tuollakin saralla töitä saisi.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #35

Vahemman pahaa siella eduskunnassa saa aikaan kuin luokkahuoneessa.

Nappis perskele ei korjaannu. Pitikin hajota just kun tulin kaupungista. Kaupunkireissulla olisi ollut helppo ostaa uusi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #28

Huhtasaari saa tästä vain nostetta uralleen. Myös Kauko Juhantalo äänestettiin eduskuntaan sen jälkeen, kun sai tuomion valtakunnanoikeudesta "koplattuaan asioita yhteen." Suomalainen herraviha purkautuu huijareita äänestämällä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Hieno että Laurasta ja perussuomalaisista taas puhutaan, Hakkarainen kun lopetti FB päivytyksiä, olimme pitkään uutispimennyksessä.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

@38. Kunnon protopersu tämä Freddy! Belgialainen rasismituomion saanut rikollinen. Myös innokas haastamaan käräjille "kunniaansa" loukanneita eli sananvapauskin maistuu hyvin valikoidusti.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Korjaus en ole saanut tuomio rasismista, vaan ainoastaan siitä, että olin oikeuslaitoksen mukaan loukannut muslimit.

On muuten tosi vaikea harrastaa rasismia, eli kohdella ihmisiä rodun perusteella, jos ei omista kauppa, huoltoasema, ravintola tms., jossa ihmisiä voisi kohdella eri tavalla rodun, etnisyyden, uskonnon tai muuten vaan ulkonäön perusteella.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #43

Hieman omituinen puoluevalinta sinulla, koska et ole oikea suomalainen.
Ihan vain persuja mukaellakseni.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #58

Se oli silloin v 2003 ihan helppo, puolueohjelmassa oli sen verran vähän ja yksinkertaista tekstiä, jopa minäkin tajusin sen ja jaksoin lukea loppuun.
Tykkäisin erityisesti kohdasta maassa maan tavalla, joka on minusta itsestäänselvyys, jos ei täällä miellyttää voi täältä yhtä vapaaehtoisesti häipyä, kun on tullut.
Kelpasin siloiselle puoluehallitukselle jäseneksi.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari Vastaus kommenttiin #64

@64 et silti ole osannut elää "maassa maan tavalla" vaan olet saanut lainvoimaisen tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Lähdepä Freddy siis takasin kotiin, kun et osaa olla.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #66

Sakon maksoin ihan itse, eli rikos on sovittu, olen myös maksanut aikaisemmat saamani isommat sakot.

Tuskin on niin että kantaväestöstä kukaan ei olisi koskaan saanut sakkoa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #69

Ainoat sakkoni olen saanut kirjastosta. Olen syntyperäinen, ja sukuuni kuuluvista sukunimistä (Virtanen, Salminen, Salakka, Kanerva, Laitinen) päätellen en ole ihan tuoreiden maahanmuuttajien jälkeläinen. Siitä huolimatta tuo persustelu jossakin määrin kauhistuttaa sekä ärsyttää allekirjoittanutta.

Ja siinäpä meillä onkin persu, joka ei ole tästä maasta kotoisin.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari Vastaus kommenttiin #69

@69 eli "maassa maan tavalla" tarkoittaa sitä, että lakeja saa rikkoa kunhan ne tuomioistuimen langettaman rangaistuksen pohjalta sovittaa?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #76

Olen saanut kansalaisuuden v. 1979, joten minua koskevat samat velvoitteet ja edut, kun syntyperäisillä.
Muutin 1973 joten minulta olisi voitu evätä oleskelulupa ennen 1979 pienestäkin rikkeestä, silloin oli ulkomaalaistoimen johtajana rouva Eila Kännö.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eila_K%C3%A4nn%C3%B6

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #64

Ahaa, koko homma perustuu siis yksinkertaisuuteen. Hmmm, asia ymmärretty...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #72

Suomeen tulevat maahanmuuttajat ovat yleensä vähän yksinkertaisia, yksi Kongolainen piti minut täysin hulluna, kun kuuli että, olin muuttanut siitä maasta mihin hän oikeasti haluisi Suomeen.
Tosin hän sanoi sen ranskaksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli Huhtasaari olisi heti myöntänyt plagioinninja todennut, että "kyllä, näin tuli tehtyä, olin silloin nuori opiskeleva hupakko" niin asia olisi jo pois piväjärjestyksestä. Virheen tehnyt ihminen saa suomalaisilta helposti anteeksi. Mutta todistettavasti virheen tehnyt henkilö joka ei virhettään myönnä, vaan etsii syitä muualta kuin itsestään, tälläistä käytöstä suomalaiset ei sulata ja Huhtasaari toimi juuri näin ja mitä se meille kertookaan Huhtasaaresta ihmisenä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Gradusta ja virheestä viis, mutta juuri tästä on kyse, mutta eipä taida Huhtasaari asiaa ymmärtää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Väyrynenkin pystyi myöntämään, että on kerran erehtynyt. Lauralta tämä ei näytä onnistuvan, mitä se kertoo hänestä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Että hän on vielä Paavoakin etevämpi ja erehtymättömämpi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #51

Olisiko se inhimillisesti katsottuna edes mahdollista, että piskuinen Suomi peilaisi tuosta vaan kaksi noin erehtymätöntä yksilöä? Epäilenpä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onneksi meillä ei ole Huhtasaarta presidenttinä. Näen mielessäni otsikot kansainvälisessä mediassa. Suomen presidentti jäi kiinni gradun plagioinnista. Suomen presidentti syyttää tekemästään plagioinnista yliopistoa. :-D

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Vaatiiko Huhtasaari yliopistolta korvauksia? Onhan se aivan törkeää, että yliopisto salli hänen kopioida surutta toisten tuotoksia ja vielä hyväksyi kradunkin. :-D

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Joo tyhmiä ja moraalittomia kaikki persut. Varmaan rasisteja ja naisten ahdistelijoitakin kaikki (onhan näistäkin pari yksittäistä esimerkkiä). Yleistetään toki. Mutta mitä persuille sitten pitäisi tehdä? Kuopan reunalle vai riittääkö leiritys?

On varmasti hyvin ahdistavaa elää täydellisenä ihmisenä epätäydellisessä maailmassa.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

@59 meikäläisen narina ainakin loppuisi jos Hakkaraisen kaltaiset ahdistelijat ja Halla-ahon kaltaiset kiihottamisesta kansanryhmää tuomitut kriminaalit heitettäisiin puolueesta ulos. Mutta ei, ensimmäistä siedetään, jälkimmäinen on meriitti. S

Siksi yleistämäinen on paikallaan ja totta. Perussuomalaiset edustavat seksuaalista häirintää ja rasismia. Puoluekokousväki on puhunut, pulinat pois.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Jo vain. Kokkarit siis ovat henki- väkivaltarikoksiin syyllistyneitä kriminaaleja, kepulaiset talousrikollisia, Vihreät nistejä, demarit raiskareita, jne. Oi kun se yleistäminen on kivaa ja fiksua.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari Vastaus kommenttiin #62

@62 Onko vihreiden nykyisessä (tai entisessä) puoluejohdossa nistejä? Tai no Touko Aalto on toki eduskunnan olutseuran aktiivi. Myös demarien valitseman puoluejohtajiston raiskaajat kiinnostaa. Onko heitä?

Persujen viime kesänä valitusta puoluejohdosta 2/4 on tuomittu kiihotuksesta kansanryhmää vastaan jäsenistön tietäessä nämä rikokset. Nyt tilanne on 1/3, kun Hakkarainen muun perseilynsä takia vapaaehtoisesti vetäytyi sivuun.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #68

Laki pitäisi olla kaikille sama, tosin poliittisesti motivoituneet valtakunnan syytäjät nostavat syyteet mielivaltaisesti.
Asiassa voidaan toki nähdä rasistisia piirteitä, jos halutaan.
Nuori äärivasemmiston kannattaja oli sitä mieltä, että belgialaistaustani johdosta olin (vähän rumimpia sanoja käyttäen,) lasten seksuaalisesti hyväksikäyttäjä ja eläinsekaantuja.
Samalla vahvasti yleistäin hän leimasi kaikki belgialaiset pedofiileiksi ja eläinsekaantujaksi.

Valtakunnansyyttäjä ei katsonut silloin tarpeeksi loukkaantua minun tai belgialaisten puolesta, ilmeisesti valkoihoiset eurooppalaisista, oletetaan yksilöt ja kansoja olevan muita rotuja fiksumpia ja heidän loukkaantuvan itse ja tarpeen vaatiessa nostavan syytteen itse.

Itse sain valtakunnansyytäjän ajama syytteen ja tuomion paljon lievemmästä sanomisesta.
Kyyninen huomautus, muslims keep on doing the good work, johti tuomioon ja sakkoihin.

Tästä johtuen pidän kansankiihotuksesta saadut tuomiot rinnastettava kategoriaan lievästä ylinopeuksista saadusta sakkosta ja paheksuntana keskisormen näyttämisestä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 59

"Mitä pitäisi tehdä?" No onhan sieltä tahoiltanne jo saatu kuulla runsaasti ratkaisuehdoituksia siitä mitä pitäisi tehdä maahanmuuttajille, turvapaikanhakijoille, sossuille, vihervasemmistolle, ruotsinkielisille, sukupuoli- ja muille vähemmistöille, feministeille, liberaaleille, eu-kiimaisille tai lyhesti sanottuna kaikille jotka eivät kuulu joukkoonne ts. 'kansaan'.

Siinä on keinoja joista valita, varsinkin kun osa kansalaisista näyttää ihan varauksetta hyväksyneen sellaiset menetelmät. Vaikka valtaosa suomalaisista ei olekaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Persujen puolueohjelman mukaan sossuille, vihervasemmistolle, feministeille, jne. ei olla tekemässä mitään (ehkä jotain turhia julkisen sektorin virkoja oltaisiin lakkauttamassa, mutta kukapa sitä haluaisikaan toisten siivellä elää). Maahanmuuttopolitiikkaan siinä vaaditaan kiristyksiä, mutta maassa laillisesti oleskelevia ei erikseen mainita. Ei siis löydy persujen ohjelmasta ratkaisua.

En muuten ole persu, vaikka sinun pienen pienen kuplan sisältä saattaa näyttää siltä, että kaikki erimieltä olevat ovat persuja.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #67

# 67

No sitten tulee siellä suunnalla jatkossakin olemaan paljon pettyneitä äänestäjiä jos noille mainitsemilleni ihmisryhmille ei tehdäkään mitään. Vai onko tässä vain annettu ymmärtää jotta saadaan kerätyksi äänet pois?

Erimielisiä kanssani on paljon, joista suuren osan kanssa keskustelu on aina ja lähes poikkeuksetta ollut rakentavaa. Sitten on niitä jotka ovat esittäneet uhkailuja ja karkoitustuomioita vaikkapa vain siksi että perheenjäsenen äidinkieli on ruotsi. Kun sitä kuulee tarpeeksi, oppii noista uhkauksen esittäjistäkin paljon.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #71

Miksi äänestäjät olisivat pettyneitä, jos jokin puolue ajaa puolueohjelmansa mukaista politiikkaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #75

Kommentistasi saa käsityksen, että uskot keskivertoäänestäjän lukeneen äänestämänsä puolueen puolueohjelman. Mistä muodostit sellaisen käsityksen? Uskoisin useimpien muodostavan käsityksensä puolueiden ajamista asioista niiden edustajien puheiden ja kirjoitusten perusteella. Aika harva lähtenee puolueohjelmaa kahlaamaan läpi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse olen perussuomalainen tyyppi, melko helvetin tyhmä ja moraaliton eikä siis kaikki kanootit kohdillaan, pienenä kannettu muovikassissa ja vahingossa pää osunut katukivetykseen. Käyn duunissa, olen asunto velaton, ihan jees harrastus (Ilmailu), ajan melko tuoreella Audilla ja sekin saatana oma eikä velkaa, mukava perhe ja sukulaiset, frendit, jotka muuten myös tykkäävät käydä bissellä Esson baarissa ja suht yksikertaista jengii yläboltsiltaan. Kaikki me digataan Perussuomalaisia.

Me aina ihmetellään niitä dorkia, jotka ovat saaneet tutkinnon humanisti tieteistä ja sitten ihmettelevät ko ei oo duunia ja äijät roikkuvat rastatukat rasvassa ja akat (vanhat verhot) päällä työkkärissa, vetävät kannabista päivät pitkät ja puhuvat kauniita, että sekoilevat ihmisarvoilla ja tinahatut päässä kertovat sukupuoliakin olevan miljoona. Toista se on meillä, vaikka koulutus on mitä on, mutta aina pärjätään. ;)

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

"Itse olen perussuomalainen tyyppi, melko helvetin tyhmä"

Kiva

"ja moraaliton eikä siis kaikki kanootit kohdillaan, pienenä kannettu muovikassissa ja vahingossa pää osunut katukivetykseen."

Kukin taaplaa tyylillään.

"Käyn duunissa,"

Erikseen mainittava saavutus?

"olen asunto velaton,"

Asunto Kuusamossa vai Kontulassa?

"ihan jees harrastus (Ilmailu),"

Paperiliidokkeja?

"ajan melko tuoreella Audilla"

Nihkee suomalainen karsittu versio kangaspenkeillä, manuaalivaihteinen ja etuvetoinen A1?

"ja sekin saatana oma eikä velkaa,"

Wau! Hinta olikin...20.000 euroa plus toimituskulut?

"mukava perhe ja sukulaiset,"

Muilla ei sellaisia olekaan?

"frendit, jotka muuten myös tykkäävät käydä bissellä Esson baarissa"

Missähän te oikein käytte kun tietääkseni Suomen viimeinen Esso lopetti vuonna 2010?

"ja suht yksikertaista jengii yläboltsiltaan."

Se lienee tullut selväksi.

"Kaikki me digataan Perussuomalaisia."

Otan osaa.

"Toista se on meillä, vaikka koulutus on mitä on, mutta aina pärjätään."

Olemattomassa Esson baarissa alkoholisoitumassa?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Duuni stadissa ja asunto hämeenlinnassa "järven rannalla", (toiset ne asuvat stadissa 20 neliön kerrostalo komerossa tonnin vuokralla), on ainakin palvelut lähellä ko käännyt 360 astetta, WC, Sänky, ja jääkaappi (säälittävää), auto on A4. Harrastuksena suoritettu lentolupakirja ja lentokone Diamond HK36 TTC, ei oma, on kerhon. Tällä koneella muuten suoritin lupakirjan ja kone on nyt uudella omistajalla https://www.facebook.com/AerosparxTeam/videos/2053...

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #73

"Duuni stadissa"

Duuni missä itse haluan sitä tehdä, työnantajat ympäri maailmaa. Duunia voin tehdä vaikka Karibian risteilyllä (jota olen tehnytkin uima-altaan reunalla).

"ja asunto hämeenlinnassa "järven rannalla"

Vaimollani on lastemme kanssa velaton, usean huoneen asunto Helsingin kantakaupungissa, meren rannalla. Poikkean silloin tällöin Suomessa.

"on ainakin palvelut lähellä ko käännyt 360 astetta"

Citymarket, S-Market, metro, spora, laivasatama...kaikkiin alle 1km vaimolla. Täällä muualla on pidempi matka, asumme ulkomailla maaseudun rauhassa. Alpit näkyvät kun vähän kurkottaa pihalla.

"auto on A4"

Itselläni on jo 4 vuotta vanha A8L 4.0TFSI, velaton. Maksoi vähemmän kuin uusi A4 Suomessa. Vaimolla uusi velaton S5. Sitten on Ford F-100 vuosimalli -51 (tuunattu sopivasti 900-1700 hevosvoimaiseksi), vuoden 2014 Nissan GTR ja yksi pro-stock purkkaviritelmä. Nämäkin ovat velattomia kun rahoitusyhtiöt eivät tykkää tuollaisista vaikka ovatkin pro-stock autoa lukuunottamatta tieliikennekelposia. Tallissa on myös seisomassa vuoden 2006 Audi S6 lähes joutavana sekä yksi rullaava Corvette (ei konetta).

Lisäksi on yksi koira, kaksi vaativaa teini-ikäistä tyttöä, kaunis vaimo ja jääkaappi täynnä ruokaa. Lisäksi valtaistuinsaliin olen toivonut lämmitettävää vessapöntön istuinreunusta, joka on luvattu asentaa. Kannatan lähiruokaa sekä syön salaattia enemmän kuin monet muut, mutta olen kuitenkin lihansyöjä.

Harrastuksina pro-stock hyvin satunnaisesti rahan ja ajan puutteen takia sekä tähtäimessä mailin ajot (jos saisimme aikaa Corveten rakentamiseksi sekä hieman rahaakin siihen).

Lentämiseen käytän omaa pilottia sekä Lufthansan, Singapore Airlinesin, Atihadin, Emiratesin sekä joidenkin satunnaisten lentoyhtiöiden konetta. Mieluiten nukun itse lentokoneessa ja nautin tarjoilusta kuin lennän.

En äänestä perussuomalaisia enkä diggaa rasismia. Mieluiten äänestäisin piraatteja tai JJ "Wexteen" Kasvia.

En pärjää nähtävästi yhtä hyvin kuin siellä, koska asumme täällä vuokralla toistaiseksi noin 200 neliöisessä talossa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Persujen kannattajien enemmistöllä ei ole järkeä, ja jos on niin ei se ainkaan juokse."

Mikähän on tämän väittämän lähde? Onko se vain blogistin oman "järjenjuoksun" tulos ja jos on, niin olisko tuo aivojuoksu mennyt jo laukalle...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eipä näiden perussuomalaisten arvostelijoiden kritiikki vaadi älykkyyttä, on lähinnä tyhjää räksytystä ja henkilöön menevää herjasanojen käyttöä. Erittäin harvoin näkee asiaan perustuvaa kritiikkiä koska asiaperusteissa olisivat heikoilla jos siis järki riittäisi.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

En ole tähän gradu-asiaan sen kummemmin perehtynyt.

Sensijaan Huhtasaaren kysymys 90-luvun velallisten kohtelusta ja siitä miten suurta tuhoa se tuhansille ihmisille aiheutti on kyllä selvittämisen arvoinen asia. Vieläkin on ihmisiä jotka tuon ajan tapahtumista maksavat.
Velkavankeudessa noista ajoista on edelleen ihmisiä, eiköhän tuokin olisi jo hoidettava asia.?

Tuolloin esimerkiksi Koivisto todistetusti rikkoi perustuslakia, ohjeistamalla tuomioistuimia toimimaan pankkien hyväksi.

90-luvun alun lama ja poliitikkojen toiminta tuossa asiassa ajoi suuren määrän ihmisiä taloudelliseen ahdinkoon ja aiheutti itsemurhiakin.
Tämän gradun en ainakaan vielä ole kuullut johtaneen kenenkään kuolemaan.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No huh huh.

Ai että kaikki Persut on tyhmiä ja moraalitonta.

Eiköhän siellä ole kaikenlaisia ihmisiä.

Ei kaikkia tarvitse tuomita ja haukkua.

Mielestäni tuollainen yleistäminen, ja leimaaminen se vasta tyhmää on

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minä kun en mihinkään puolueeseen kuulu, siis en ole jäsen, siltikin esim nuo persut, ihan Soinista lähtien; heidän ajatusmaailmansa minulle "tökkii"; samaa muuten voisin sanoa myös kokoomuksesta ja osin demareistakin... Aina kuitenkin puolueesta riippumatta on kyse henkilöstä ja hänen toiminnastaan; itseasiassa puolue on hieman sivuseikka.
Noista Sinisistä en voi sanoa mitään kun eivät oikeastaan edes puolue ole...tosiasiallisesti. Sinne kuuluvat IPU:n, Piraattien, ...sekaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minä kun en mihinkään puolueeseen kuulu, siis en ole jäsen, siltikin esim nuo persut, ihan Soinista lähtien; heidän ajatusmaailmansa minulle "tökkii""

Tässä on hyvä esimerkki perusteettomasta leimaamisesta josta ei löydy mitään järkeä. Useimmat eivät varmaan pysty asiapitoiseen keskusteluun kognitiivisten rajoitteiden takia ja näkemykset ovat sitten tuollaisia löysiä heittoja.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Persupoliitikot tuntevat hyvin äänestäjäkuntansa, joten heidän ei tarvitse kiinnittää mitään huomiota logiikkaan tai edes moraaliin. Riittää hyvin, että ehtii osoittamaan syylliseksi jonkun muun. Persujen kannattajakunnasta tehtyjen tutkimusten mukaan he ymmärtävät politiikasta kaikkein vähiten, joten on jokseenkin samantekevää millaista juttua heille tarjoaa, koska ei ole kompetenssia arvioda onko jutussa perää. Eikä heitä paljon kiinnostakaan, joten nukkumaan jääminen on persuille aina suurin uhka. Siksi vaaleissa herätellään raivon tunteita, koska se saa kannattajat liikkeelle.

Vihreillä on osittain sama ongelma, mutta aivan toisesta näkövinkkelistä. Kannattajakunta on koulutettua ja fiksua, mutta politiikka ei saa heidän arjestaan tilaa. Vihreiden kannattaja delegoisi mieluiten koko tylsän politiikan hoitamisen jollekulle johon haluavat luottaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vihreillä on osittain sama ongelma, mutta aivan toisesta näkövinkkelistä. Kannattajakunta on koulutettua ja fiksua"

Tunnen myötähäpeää kun koulutettu ja fiksu vihreä perustelee miten veronmaksajien tukemilla tuulimyllyillä lopetetaan ilmastonmuutos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset