PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Hallitus tappaa demokratian - Nöyrä media vaikenee

Juha Sipilä, Keskusta sekä Kokoomus ovat vieneet Suomen Unkarin tielle ja diktatuuriin, jossa demokratialla ei enää ole vähäisintäkään arvoa. Sipilä on estänyt  eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaa käsittelemästä jättimäistä sote-uudistusta. Valiokunta ei saa antaa lausuntoa sote- ja maakuntauudistuksen rahoituskehyksestä.

Sipilän diktatuuri ja kokoomuksen härskiys eivät ketään yllätä. Niihin on totuttu, ja monet jopa pitävät niistä. Suomi on kyykyttäjien kansa ja valmis Unkarin tielle.

Huomio kannattaakin kiinnittää mediaan ja etenkin Yleen. Tämän aamun nopea kartoitus osoittaa että vain Uusi Suomi uutisoi sosiaali- ja terveysvaliokunnan vaientamisesta ja ohittamisesta. Yle, Helsingin Sanomat ja MTV eivät verkkosivuilaan käsittele tapahtunutta lainkaan, eivät ainkaan siten että aihe olisi näkyvästi esillä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248882-raju-sote-riita-repesi-eduskunna...

Sipilän intohimona on viedä asiat maaliin keinoista ja lopputuloksita piittaamatta. Asiantuntijoita Sipilä tunnetusti halveksii, koska hän nähtävästi pitää itseään ainoana pätevänä asiantuntijana. Kaiken maailman dosentit saavat Sipilän mielesta haistaa pitkät. Keskustaväen lähes uskonnollinen hurmos Sipilän palvonassa on mahdollistanut demokratian alasajon Suomessa.

Taustalla kokoomus hymyilee ja kerää rahat yksityisille yrityksille, joista suuri osa tunnetusti ei maksa veroja lainkaan.

Suotakoon minulle anteeksi se mitä nyt sanon: Juha Sipilä on minun käsitykseni mukaan Suomelle vaarallisempi mies kuin konsanaan kymmenen Halla-ahoa tai viisikymmentä Putinia. Suomi ei tarvitse vihollisia, koska sillä on Juha Sipilä.

En tunne Sipilää, joten olen valmis hyväksymään ettei hän ole paha, vaan yksinkertainen, tyhmä, sairas, lestadiolaisuskonsa sokaisema, kaikkia näitä tai jotain niistä tai ei mitään niistä.

Vastuu kuitenkin on keskustalla, kokoomuksella ja medialla. Ne antvat Sipilälle vapaat kädet.

En kykene ymmärtämään miksi ne eivät vastuutaan kanna vaan hväksyvät demokratian tuhoamaisen Suomesta ja Suomen siirtymisen orbanalaiseen Unkarin malliin.

Uudelle Suomelle nostan nyt hattua, mitä en usein tee. Uudella Suomella oli ja on rohkeutta nostaa tapahtunut pääuutiseksi.

Hyvä niin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Juha Sipilä hallituksineen näyttää kokevan itsensä niin korkean esivallan edustajaksi että sitä eivät välttämättä koske edes lait ja asetukset. Ilmankos niitä perustuslakiin törmäämisiäkin on tullut.

Sipilä taitaa olla se puoluejohtaja joka tekee keskustasta sen auringonlaskun puolueen jota monet ovat jo vuosikymmenet ennustaneet. Nyt tuo kohtalo alkaa jo tuntua ansaitulta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Siltä vahvasti näyttää. Asia valkeni minulle jotakuinkin selvästi jo muutama viikko sen jälkeen kun Sipilä pääministerinä aloitti.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei tuo Keskustan kannatus mihinkään muuttunut uudessakaan Hesarin gallupissa. Kyllä suomalaiset masokistit nauttivat kun joku heiluttaa piiskaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tämä totta. Mediakin on innolla mukana piiskan varressa.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Tuo Keskusta vaan tahtoo aina "Fenix-linnun lailla" nousta tuhkasta kun niikseen tulee. Silloin muutama vuosi sittenhän sen kannatus oli ihan vaaleissakin maan raossa eli jotain luokkaa 8% mutta niin vaan jo seuraavissa vaaleissa nousi kohisten kun taas "puhuttiin mukavia". Eli vaikka todennäköisesti tulevissa vaaleissa Keskusta kokeekin rökäletappion niin kyllä se sieltä taas uuteen kukoistukseen myöhemmin taitaa nousta...?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eli vaikka todennäköisesti tulevissa vaaleissa Keskusta kokeekin rökäletappion niin kyllä se sieltä taas uuteen kukoistukseen myöhemmin taitaa nousta...?"

Näinhän sdp:n on aina tehnyt eikä politiikassa mikään muutu.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Suomalaisethan ovat jo kauan kaivanneet itsevaltiasta vahvaa johtajaa. Jota myös diktaattoriksi kutsutaan. Hallituspuolueiden edustajien (nöyrien perässä juoksijoiden) tuella demokratian hautaaminen näköjään on päivittynyt. Tässä vaan odottelen, koska erimielisten oville ilmestyy tuimailmeisiä nahkatakkisia miehiä?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sinisten tehtäväksi jäi palvella Sipilää eilisellä mediatempulla.

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kansasta iso osa vastustaa sote uudistusta, eikä osa kansalaisista pidä myöskään tulevaa maakuntauudistusta nykymuotoisena tarpeellisena. Moni kokee tuon uuden hallintoportaan syntettiseksi ja täysin turhaksi. Jokainen täyspäinen toki tajuaa, että hosumalla saadaan oikein huonoa jälkeä aikaiseksi, ja hosumalla tehtyjen virheiden korjaaminen jälkikäteen on todella kallista.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/uutissuomal...

Mikäs sitten tätä johtaja Sipilää kiinnostaa ? Uutisista on saatu viime vuosina lukea, että nuivan lestadiolaisuuden lisäksi Sipilä kiinnostaa mm ssa omaan pussiin pelaaminen, nepotismi ja tottakai valtion tuet, sekä omalla lentsikalla lentely eropaperit taskussa. Mm ssa noilla avuilla pääminsteri johtaa valtioneuvostoa, johtaa Suomea EU ssa jne.

Lisäksi Pääministeri on vastuussa toimistaan eduskunnalle kuten muutkin ministerit. Onko tuolla viimeisellä lauseella muuten mitään merkitystä ?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sote-uudistusta on viritelty iät ja ajat. Valitettavasti Sipilälle sen viemisestä maaliin on tullut pakkomielle. Hän kuvittelee että valtiota voi johtaa kuten yritystä, ja siksi demokratiaan kuuluvat asiat perustuslakia ja eduskunnan valiokuntia myöten ovat hänelle vastenmileisiä vauhdin hidastajia.

Sote-uudistus on uskomattoman suuri ja kaikkialle vaikuttava muutos, ja siksi on aivan sama käytetäänkö en valmisteluun aikaa viisi vuotta tai viisitoista vuotta. Nopeus ei ratkaise vaan lopputulos. Sipilä uhraa lopputuloksen nopeudelle.

Hevosväellä on vanha erittäin viisas sanonta: "Ei matka tapa vaan vauhti".

Sipilä on jatkuvassa ristiriidassa peruslakivaliokunnan ja asiantuntijoiden kanssa. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan Sipilä onnistui vaientamaan.

Sipilä on kuin Unkarin Orban. Jollain konstilla hän on saanut suuren osan suomalaisesta mediastakin taakseen, ja Ylen suorastaan täydellisesti.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei sillä ole merkitystä puoluekuripolitbyroiden ja komissaarien aikaan.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#5 Jouko
-Vastuussa toimistaan eduskunnalle-
Ei mitään merkitystä, sillä perässä juoksijoiden ja muuten vaan Sipilää mielistelijöiden määrä on siinä puljussa enemmistönä. Suomelle ja muille suomalaisille saattaa olla?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Aito demokratia kunniaan ja enemmistö ei taivu vähemmistön diktatuuriin. Sosiaali ja terveysvaliokunnassa on hallituspuolueilla enemmistö ja kun se äänestyksellä sanoi sanansa siitäkö punavihervasemmiston edustajat pillastui.
Krista Kiuru esiintyi tomerarana että niin ja niinpaljon on vielä kuulematta asiantuntijoita, jonka tarkoituksena on vain tahallaan viivästyttää uuden sote ja maakuntamallin voimaan tuloa.
Onni meitä varjelkoon kaiken vallan menosta sosialisteille.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ylistämäsi menettely sosiaali-ja terveysvaliokunnassa on erittäin poikkeuksellinen. Ajattelumallisi tekee eduskunnasta tarpeettoman. Sinulle rittää että on jonkinlainen hallitus - oikestolainen - jolla on kaikki valta kaikkeen.

Aito demokratia näyttää sinulle tarkoittavan hallituksen diktatuuria. Kaikki muut ovat sinulle sosialisteja, joiden ei pidä antaa vaikutta mitään mihinkään.

Tämä on sinänsä omituista, koska sosiaali- ja terveysvaliokunta oli huolissan nimenomaan kustannuksista, rahasta.

Ilmeisesti on niin että oikestolaiset mielellään hetken maksavat lisää veroja kattaaksen uudistuksen lisämenot. Tuttuun tapaan oikeisto sitten repii ne rahat takaisin vanhushoidosta, koulutuksesta, ja mistä nyt sitten repiikiin, kunhan ei omista taskuistaan.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Sinulle demokratia näyttäytyy näköjään samanlaiselta kuin Saksassa 1930-luvulla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sipilän ja kepulaisten varsinaista osaamattomuutta kuvaa ehkä parhaiten se että maakuntauudistus heikentää keskustan valtaa maakuntatasolla. Eivät ole tuota vielä huomanneet, vaan luulevat valtansa vahvistuvan.

"Keskusta saisi laskelmien mukaan eniten paikkoja, mutta suhteellisesti selvästi vähemmän kuin sillä on kunnanvaltuutettuja. Vastaavasti demareiden ja kokoomuksen suhteellinen osuus paikoista vahvistuisi." (Kuntaliiton ennuste, ESS)

Nikolai Holopainen

Eurostoliitossa poliitikot noudattavat Brysselin käskyjä ja vihreä oksa odottaa, kun kansan suosio ei enää kanna. Tämä on ongelma. Orbanilla on kansan tuki takanaan. Unkarilaislla on vielä muistissa Varsovan liiton ihanuus, eivätkä he halua sitä samaa, mistä ovat juuri päässeet eroon.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Näin Sipilä ja Kaikkonen käyttävät väärin hyväkseen hallituspuolueiden enemmistöä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa:

"Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti keskeyttää talousasiantuntijoiden kuulemiset sote- ja maakuntauudistuksen rahoituskehyksestä eli julkisen talouden suunnitelmasta (JTS). Valiokunta ei siten anna myöskään lausuntoa sote- ja maakuntauudistuksen rahoituskehyksestä." (Uusi Suomi)

Ei käy kuuleminen, sanoo Kaikkonen (Kepu)

Hyvin irvokasta, koska on kyse rahasta ja kustannuksista sekä talousasiantuntijoiden kuulemisesta. Rahasta, kustannuksista ja talouasiantuntjoiden lausunnoista ei saa ottaa selvää, koska Sipilä ja Kaikkonen pitävät moista jarrutuksena. Totuuskin sieltä voisi paljastua, ja sitä kepu ei kestä.

Onneksi hallituspuolueilla ei ole enmmistöä perustuslakivaliokunassa. Jos olisi niin perustusalin yli olisivat hallitus, Sipilä ja Kaikkonen kävelleet aamusta iltaan ja illasta aamuun.

Ensi eduskuntavaaleissa on hyvä muistaa nimet Sipilä, Rehula, Saarikko, Kaikkonen sekä sosiaali- ja tervysvaliokunnan jäsenet Heikkinen, Keränen, Laitinen-Pesola, Louhelainen, Parviainen, Puska, Raassina, Saarakkala, Sarkomaa ja Talja.

He edustavat demokratiaa halveksisivia voimia. Selkärangattomia täysin.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No vaalien alla jaetaan ämpärejä, ilmapalloja ja kahveet teltalla niin vaalilammas nöyrästi unohtaa ja sama jatkuu maailman tappiin

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Totta. Ja Pekka Puska vesittää jo valmiiksi koko jutun antamalla ymmärtää ettei esillä ollut asia edes kuulu sosiaali- ja tervysvaliokunnalle.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/pekka-puska-tyrma...

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Sote-uudistusta on yritetty viedä eteenpäin jo 20 vuottaa ja 5-6 hallituksen aikana eikä vieläkään maalia näy. Aina on keksitty uusia poliittisia esteitä ja viivästymisiä.

Sitten ovat hallitukset vaihtuneet ja koko homma on taas aloitettu alusta. Jonkunhan on jossain vaiheessa otettava ohjat käsiin ja vietävä se loppuun. Jos se ei muuten onnistu, niin sitten vaikka demokratian kustannuksella.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuo oli mielestäni aika järkyttävä kommentti. Valmiutta diktatuuriin siis yhä löytyy Suomesta. Ei muuta kuin Unkarin malli käyttöön.

Täsä muuten taas yksi osoitus siitä mitä Sipilä ja Kokoomus pyrkivät saamaan aikaan:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005683287.html

Yksistyistämistä, jättiyrityksiä, markkinoiden ja rahan jakoa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ja verot kierretään niin ettei valtio saa mitään

Muistelen että esim. Mehiläinen on ne täysin saanut kierrettyä

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Niin tuohan on nykytila, terveyspalveluja ulkoistetaan hiki hatussa. Jospa siihenkin saataisiin jokin roti soteuudistuksen myötä.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

No nyhjätään sitten vain vielä seuraavat 20 vuotta eikä mitään saada aikaan muuta kuin politikointia. Jonkun on joskus otettava vastuu ja tehtävä jotain, ajettava uudistukset maaliin.

Politiikan pahin syöveri on se, että toinen samoista äänistä kilpaileva puolue ei saa onnistua. "On aivan sama onko se kansalaisten etu tai haitta, kunhan se on kilpailevan puolueen haitta". Näin ajattelivat vasemmistolaiset myös 70-luvulla.

Valmistuin 70-luvun alussa ja siirryin töihin Helsingin lähellä sijaitsevaan yritykseen. Samaan aikaan perustettiin Työsuojeluhallinto, jonka kaikki virat miehittivät vasemmistolaisesti ajattelevat nuoret. Tehtaaseeni tuli työsuojelutarkastaja ja antoi erilaisia määräyksiä mitä meidän täytyy tehdä ja toteuttaa. Totesin, että vaaditut uudistuksen eivät ole työntekijöiden edun mukaisia eivätkä ne paranna työturvallisuutta. Työsuojelutarkastajan vastaus oli:"Se on aivan sama onko se työntekijän etu tai haitta, kunhan se on työnantajan haitta".

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jospa sitä uudistusta ei ihan oikeasti tarvitsekaan tehdä. Onhan järjestelmät pikku hiljaa sopeutuneet tähänkin saakka ilman koko systeemin mullistusta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sairaanhoidon puolella nykyinen systeemimme on kaiketi Euroopan kustannustehokkain, joten kustannusasioilla ei uudistustarvetta voi perustella.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #25

Saksalainen käy monta kertaa lääkärissä siinä kun suomalainen vain kerran.Kustannukset alle 10% per capita enemmän verrattuna suomalaiseen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Onneksi Yle pitää kansalaiset ajan tasalla tärkeistä tapahtumista, joihin sote ja hallituksen toimet eivät tietenkään kuulu:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/16/kuninkaal...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

YLE on täynnä sellaista porukkaa joka ajattelee että sähkö tulee töpselistä, raha painokoneesta tilulilullii muuta ei tarvitse tietää

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mutta johto taitaa kuitenkin olla kokoomuksen käsissä. Ylestä on tullut aika selvästi hallituksen tiedonantaja.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Onko kukaan jaksanut ottaa selvää kenen toweri tullin pääjohtaja on kun on niin pätevä ettei hänestä voida luopua pikku vilpinkään takia?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei tarvitse olla kenenkään toveri. Kuuluu suomalaiseen poliittiseen ja virkamieskulttuuriin kuin Huhtasaari konsanaan. Suomi siis kuuluu itään.

Sipilä puolestaan on linjannut Suomen Unkarin, Puollan ja Slovakian leiriin. Media on kiltisti siihen alistunut. Demokratia on Sipilälle vain riesa joka hidastaa pallon saamista omaan maaliin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jan Vapaavuori osuu tuoreessa blogissaan maulankantaan:

"Hallitus on valinnut linjakseen, ettei se vastaa juuri lainkaan esitettyyn kritiikkiin, vaan pyrkii omalla vaitiolollaan vaientamaan itselleen kiusallisen keskustelun. Jos keskusteluun on ylipäänsä osallistuttu, silloinkin on arvioitu uudistusta vastustavien motiiveja – rimanalitus, johon syyllistytään yleensä, kun asialliset argumentit loppuvat – tai lauottu perustelemattomia latteuksia ”koko maan edusta” tai että ”uudistusta on yritetty jo 15 vuotta”."

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vihervahemmiston ja uusliberaalien kritiikki vain vetää eri suuntiin. Yhtä mieltä ne ovat vain hallituksen esityksen huonoudesta. Vastaa siinä sitten kritiikkii ...

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Oppositiopuolueiden kannanotot sote-uudistukseen ovat mielestäni olleet varsin vaisuja ja sitä osin Karin kommenttiin lienee aihettakin. Viis kuitenkin puolueista, asiantuntijat ovat esittäneet selkeitä näkökohtia ja arvioita. Niihin hallitus ei ole joko puuttunut tai sitten se on vastannut Hetemäen ja Nergin mitäänsanomattomilla ainoastaan vakavasti otettaviksi naamioiduilla perusteilla. Niistäkin asiallisimmat voitaisiin toteuttaa nykyjärjestelmässä paljon paremmin.

Hallituksen asenne ei ole pelkästään välinpitämätön vaan se todellakin lähenee diktatuuria.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Eduskunnan valiokuntien pääasiallisena tehtävänä on valmistella asioita ja keskeisen osan niiden työstä muodostaa eri alojen asiantuntijoiden kuuleminen. (https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio...).

On suoranaista valiokuntakäsittelyn sabotoimista estää valiokunnan toiminta. Ei voi olla, että jokin toimeenpanoasia määrittelee valiokuntakäsittelyn aikataulun. Marssijärjestyksen pitäisi olla aivan toinen, koska toimeenpano seuraa päätöksestä, joka pohjautuu paljolti valiokuntatyöskentelyyn. Oikeuskanslerin pitäisi ottaa asiaan kantaa, mutta tämä lienee asiassa jäävi oltuaan itse sote-uudistuksen päävalmistelija.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olen täsmälleen samaa mieltä. Eduskunnasta ja sen valiokunnista tulee tarpeettomia (tai kumileimasimia) jos hallitus määrää aikataulut sekä sen mitä valiokunnissa käsitellään ja mitä ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset