PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Suomi suosii rikkaita - Verotus ainutlaatuista

Mikään ei kannata koska verotus. Näin Suomessa on tapana valittaa. Mutta mikä on totuus? Millainen on yritysverotuksemme, pääomaverotuyksemme ja perintöverotuksemme? Ketkä hyötyvät eniten? Ne, joiden varat ovat vakuutuskuorissa, vai jotkut muut?

Minulle verotus ei yrittäjänä koskaan ollut ongelma, sillä hiki valui aivan riittävästi yrittäessäni hankkia sitä voittoa, josta veroja piti maksaa.

Oletan että lukijoilla on sekä tietoa että taitoa kaikissa asioissa ja etenkin verotuksen suhteen enemmän kuin minulla, joten tyydyn avamaan keskustelun yhdellä linkillä. Linkki tosin taitaa johtaa maksulliselle sivustolle eli Helsingin Sanomiin, joten ymmärrän etteivät kaikki kaltoin kohdellut pääoman edustajat rahattomina kykene juttua lukemaan.

Mitäpä tuosta. Mikään ei kannata koska verot.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005816920.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Miten tuosta uutisesta tuli aasinsilta, ettei mikään kannattaisi, koska on verotus ?

Joku tahohan ne kaikki julkiset menotkin aina maksaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei se mikään aasinsilta ole, sillä lähes kaikki valittavat
verotuksesta, ja etenkin yrittäjät, puhumattakaan rikkaista. Suomalaiset ovat maailman kovimpia valittajia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt on tullut julkisuuteen, että mepit voivat kierrättää tulonsa EU:n kautta ja saavat niille edullisen EU-verotuksen. No miksi sitten muidenkaan pitäisi maksaa enemmän veroja, verojenmaksu pitäisi olla tasapuolista. Eli kaikki vaan keksimään keinoja verojen välttelyyn.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Luin Hesarin jutun! Olen suurinpiirtein jo tiennyt pääomaverotuksen epäkohdista. Suurpääomaa suositaan härskisti -> pääomat kasautuvat muutaman prosentin eliitille. Systeemimme ehkäisee tavallisen ihmisen vaurastumisen tehokkaasti mutta lisää miljardöörien pääomia entisestään. Tavallaan tämä on maailmanlaajuinen ongelma - suurpääoma, markkinajätit sanelevat käytännössä maailmanpolitiikan. Poliitikot ovat heidän otteessaan. Markkinajätit pyörittävät nimittäin suurempia rahoja kuin valtiot. Valitettavasti ihmiset harvoin huomaavat näitä tosiasioita

Paavi Fransiscus on puhunut paljon tästä problematiikasta, mutta tästä ei juuri medioissa hiiskuta. Hän on köyhän ihmisen puolella ja elää itsekin kuten opettaa, eli vaatimattomasti ja palvellen ihmisiä. Nyt osa USA,n piispoista hyökkää populistisesti häntä vastaan, koska hän on ruoskinut rahan valtaa kovin sanoin. Kaikki ei siis ole miltä se mediassa näyttää...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset