PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Etsitään selkärankaa suomalaiselle poliitikolle - Mutta mistä sen löytäisi?

Suomalainen politiikka kaipaa kipeästi selkärankaa. Vielä kipeämmin selkärankaa kaipaa suomalainen poliitikko, se joka kiltisti painaa sitä nappia mitä käsketään painaa, ja jos ei paina niin huonosti käy; tulee erotetuksi eduskuntaryhmästä, eikä taatusti pääse ehdolle seuraavissa valeissa, ei ainakaan omassa puolueessaan.

 

Puolue- ja ryhmäkuri ovat ajaneet Suomen harvainvaltaan. Uskaltaako yksikään keskustalainen äänestää omantuntonsa ja omien keskustalaisten arvojensa mukaan? Ei varmasti uskalla. Jokainen keskustalainen äänestää juuri niin kuin Juha Sipilä käskee. Muodollisesti äänestyspäätös tehdään ryhmäkokouksessa, mutta joka tapauksessa äänestetään nöyrästi juuri niin kuin puolueen puheenjohtaja on vaatinut. Siis Juha Sipilä, pääministeri.

Tilanne muissa hallituspuolueissa on täsmälleen sama  -  tosin kokoomuksen joukoista saattaa löytyä muutama niin varakas  kansanedustaja, että hän uskaltaa äänestää juuri siten kuin oikeaksi kokee. Harvassa heitä varmasti on.

Suomalaiselta kansanedustajalta puuttuu selkäranka. Tämä on hyvin ikävä, mutta aivan varma totuus. Kansanedustaja ei aikoihin ole edustanut kansaa, vaan puolueensa puheenjohtajaa. Ei siis ole kovin kummallista että kansa on kyllästynyt politiikkaan ja äänestysprosentit laskevat tasaisesti.

Selkäranka puttuu myös ministereiltä. Hekin  tekevät juuri siten kuin puoluejohtajat käskevät.

Kaikkein hirvittävintä kuitenkin on se, että kansakin tekee kuten oman puolueen puheenjohtaja käskee, ainakin se osa kansasta, joka on sitkeästi jonkun puolueen kannattaja. Onneksi tai sitten ei niinkään onneksi liikkuvien äänestäjien määrä kasvaa.

Eniten ja ymmärrettävästi kasvaa tietysti nukkuvien joukko. Miksi vaivautua uurnille äänestämään sätkynukkeja? Jotain henkilöä, joka sitten eduskunnassa on tahdoton mutta hyvää palkkaa nauttiva kumileimasin?

Ei Suomi nousuun käänny eikä politiikka tervehdy ennen kuin ihmiset ryhtyvät kunnioittamaan arvoja, aatteita ja omaatuntoaan puoluejohtajien sijasta.

Jos nykyiseen tapaan jatketaan, niin Suomi säästäisi lakkautamalla eduskunnan ja tyytymällä Sipilään Orpoon ja Terhoon. Eihän nykyisessä Suomessa tarvita kuin kolme miestä. He sanelevat, ja selkärangattomat tottelevat. Näin on asia, vaikka sitä kuinka yrittäisi kaunistella.

Terveisin

"Kadonneitten selkärankojen etsijä"

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

En tiedä ketä äänestää, äänestänkö tällä kertaa ollenkaan? En ole sataprosenttinen oikeistolainen, enkä sataprosenttinen vasemmistolainen. Olen jotain siltä väliltä.

Kaikilla puolueilla on sekä hyviä että huonoja ajatuksia. Mitkään puolueet eivät keskity niihin tärkeimpiin ongelmiin, johon lähitulevaisuudessa on löydettävä ratkaisuja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"En ole sataprosenttinen oikeistolainen, enkä sataprosenttinen vasemmistolainen."

Olet siis keskustalainen:-)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkä selkärankojen etsintä kannattaisi alkaa pohtimalla kuinka yhteiskunta toimii? Siis kuinka tiedonvälitysilmapiiri muodostuu? Kuka määrää mistä puhutaan ja miten puhutaan? Ja kenen eduksi?

Sen jälkeen pitäisi miettiä miten myös toisenlaisia, jopa vastakkaisia mielipiteitä voisi saada kuuluviin ohi valtatiedonlevitteiden bulkkituotannon sekä circenses-politikoinnin.

Kun ihmisten tiedot lisääntyy ja tietoisuus kasvaa, alkanee selkärankamme myös oieta ja vahvistua sekä sen jälkeen myös valikoimiemme edusmiesten, -naisten ja -muusukupuolisten.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Aivan ensimmäiseksi jokaisen tulee kuitenkin löytää oma selkärankansa, etenkin politiiikassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen
Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Zyssehän osuvasti totesi että suomalaisella politikolla on niin paksu nahka että hän ei tarvitse selkärankaa tjsp.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Piti se taas tämäkin päivä nähdä, että olen Zyskowicz:n kanssa samaa mieltä jhnos.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Selkärankaa löytyy jos tutkii Rytin ja Tannerin toimia tiukoissa paikoissa,nykyiset on vellihousuja heihin verrattuna !

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Pirppun kannattaisi ottaa hieman paremmin selvää idoleidensa tekemisistä. Jos nimittäin heidän selkärangastaan ottaa mallia niin saa moraalisen skolioosin (lat. moralis skoliosis) tai jopa jonkin vieläkin pahemman dislokaation mieleensä ellei ole valmiiksi vallan paatunut.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Puolue- ja ryhmäkuri ovat ajaneet Suomen harvainvaltaan."

Noh, ... Siikala lienee tuossa kohtuu oikeassa ja vain lievän kärjistetysti. Mikäli taas et ainakin suurimmaksi osaksi mukaudu puolueen toimintaan, niin et pääse edes ehdokkaaksi. Tietenkään sitoutumattomana et pääse valituksi.

Mutta mikä se ratkaisuehdotus tuollaiseen normaaliin toimintaan on? Siikala saa odottaa arvojen ja aatteiden kunnioitusta lopun ikäänsä, eikä sitä kautta asiat silti muutu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jos selkäranka löytyy ja toimii, niin kyllä eduskunnassa voi rohkeasti toimia. Omasta ryhmästä tietysti heitetään ulos, mutta ei eduskunnasta.

Jos selkärankaisia löytyisi tarpeeksi, niin käytännössä he johtaisivat eduskunnan toimintaa, eikä sitä tekisi hallitus omine puolueineen ja puoluekureineen.

Ei ole loppujen lopuksi kovin suuresta asiasta kyse. 10 selkäruotoista tekee paljon, 20 vielä enemmän, ja 30 jo ihmeitä.

Yksi oleellinen kysymys auttaa ymmärtämään: Kumpaa kansaedustajien tulisi palvella, hallitusta vai äänestäjiään, siis kansalaisia?

Eikö sana "Kansanedustaja" kerro aika paljon?

Nythän kansanedustajista enemmistö on hallituksen ja hallituspuolueiden edustajia, ja loput hallituksen ja hallituspuolueiden vastustajia.

Kansan edustaminen jää kovin vähälle!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Siikala mutustelee "kansanedustaja" sanaa. Tokikin yhdyssanan alkuosana on kansa, tuo mystinen dēmos (http://www.oxfordreference.com/view/10.1093/oi/aut...), mutta epäilen sen nykyisin tarkoittavan enemmänkin talouselämän suurimpien toimijoiden piikoja ja renkejä kokoontuneena esittämään puskafarssia elämysmarkkinoille. Milloin Arkadianteatteriin, milloin maaseutukierroksille hajautuneina tai suttaputken erilaisiin hassunhauskoihin tosi-tv-visailukisailuhupailuihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset