PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Demokratian tappotalkoot - Lakkautetaan eduskunta

Suomalaisen politiikan suurin erehdys sataan vuoteen on Juha Sipilä. Ihan itse, eikä ymmärrä edes hävetä. Eivätkä ymmärrä kepulaiset hävetä. Hurraavat ja kumartavat ja tottelevat nöyrinä kuin lampaat. Ei tunnistaisi Alkio puoluettaan eikä sen johtajaa omaksi väekseen. Eikä tässä vielä kaikki, sillä Kokoomus on Orpon ja Jokisen hyppysissä täysin samaa maata.

https://yle.fi/uutiset/3-10418091

Juha Sipilä ei ymmärrä tuon taivaallista muutamista poliitikolle hyvin tärkeistä asioista. Näitä asioita ovat demokratia, kansanvalta, kansantalous, talous ja moraali. Niinpä meneillään ovat kaikkein aikojen tehokkaimat demokratian tappotalkoot, sillä Juha Sipilälle demokratia tarkoittaa vain yhtä asiaa; hän päättää ja muut tottelevat. Ja kuten jo totesin, ei tässä vielä kaikki, sillä Orpo vetää Kalle Jokisen tukemana täsmälleen samaa linjaa kokoomuksessa.

Orpo päättää, Jokinen käskee ja kansanedustajat tottelevat lampaitten lailla nöyrinä. Ihan kuin olisivat kepulaisia. Ja itse asia he ovatkin, sillä kepun ja kokoomuksen välillä ei ole enää mitään eroa. Tästä pääsemmekin varsinaiseen asiaan.

Eduskunta pitäisi lakkauttaa.

Tiedätte kyllä miksi eduskunta pitäisi lakkauttaa. Niille hyvin harvoille, jotka eivät tiedä, raotan salaperäisyyden verhoa muutaman kysymyksen kautta.

Keitä ja mitä kansanedustajien tulisi ihan niin kuin oikeasti edustaa? Äänestäjiään ja kansaa, vai puolueittensa puheenjohtajia ja eduskuntaryhmiensä puheenjohtajia? Vai peräti hallitusta ja sen pääministeriä?

Sopii tuota yhden jos toisenkin pohtia. Erityisesti pohdintaa voi tietysti suositella  - kansanedustajille!

Mutta eivät kansanedustajat mitään pohdi. He tekevät juuri siten kuin herrat käskevät. Tässä tapauksessa herrat todellakin ovat herroja, sillä Sipilän hallituksesta nähdään yleensä vain kolme herraa, miestä. Mitä nyt Lindström joskus laitetaan ikäviä uutisia kertomaan. Hän ei varsinaisesti ole herra, mutta mies toki hänkin. Mies se joka sanansa syö, eiks niin?

Kansanedustajat painavat sitä nappia jota painaa käsketään. Muun aikaa he keräilevät erilaisia ylimääräisiä tuloja asumalla milloin missäkin. Taksitkin ovat heille perin tuttuja. Ja saunat. Puhumattakaan seuraavista vaaleista.

Suomalaisen politiikan syvällinen mädännäisyys korostuu siinä, että kukaan ei eroa vapaaehtoisesti, mokasipa sitten miten pahasti tahansa, eikä ketään missään tapauksessa eroteta. Porukka vetää yhtä köyttä loppuun asti, sillä se kuuluisa oma lehmä on kaikille rakas. Paljon rakkaampi kuin demokratia, kansanvalta ja moraali.

Miten kauan joku Timo Soini voisi työssään jatkaa yksityisellä sektorilla? Veikkaan että noin kolme tuntia, sillä yksityisellä sektorilla yrityksen maine on erittäin tärkeä asia. Suomen maineella ei ole mitään väliä, ei ainakaan silloin kun herraseura vallasta päättää. Tämä kuulkaas on ehdottomasti fakta.

Tähän ikään asti olen pannut toivoni naisiin. En pane enää. Kilttejä tyttöjä ovat, ihan ilman omaa selkärankaa ja omia aivoja, omaa tahtoa. Painavat sitä nappia mitä sedät käskevät painaa. Jos eivät paina niin piiloutuvat naistenhuoneeseen.

Joskus kauan sitten olin tulisieluinen henkilö ja kirjoitin jokseenkin suoraan mitä ajattelin. Nyt iän tasaamana kirjoitin nätisti ja kiihtymättä. Kun ei näille asioille  kuitenkaan kukaan mitään voi, eivät edes äänestäjät.

Kas kun äänestäjätkin painavat sitä nappia jota painaa käsketään. Kepulaiset kepun nappia ja kokkarit kokoomuksen nappia. Siis noin kuvaannollisesti, siellä äänestyskopeissa.

Eläköön siis ryhmäkuri. Ja kuri muutoinkin, sillä olemme alamainen kansa, ja saamme siksi juuri sellaiset sipilät ja orpot ja jokiset kuin ansaitsemmekin, ja tietysti myös ne kiltit tytöt.

Rauhallista viikonloppua kaikille.

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ryhmäkurilla sananvapauden ja ihmisoikeuksien puolesta liput liehuen. :-D

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kepu ei ole hyvällä katsonut Kokoomuksen Eteläranta 10 napanuoraa.Sitten tuli Sipilä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sipilä taitaa olla enemmän kokoomuslainen kuin mitä kokoomuslaiset keskimäärin ovat.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Lipposella oli sama kokoomus-tauti. Kokoomuslaiset puhuivat Lipposesta vielä vuosien jälkeenkin pelkästää positiivista -ylistävää. Tämä on poliittisen historian erikoisuus jota ulkopuolisella on vaikea ymmärtää. Tutkijatkaan eivät ole löytäneet oivaltaneet mistä on kysymys.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #15

#15 Lipponen taisi olla inkarnaatio kokoomuksen menneisyydestä.

Mies kunnostautui oikeiston suurena IDOLINA, joka poisti varallisuusveron.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hiukan samasta aiheesta ansiokkaan blogitekstin pläjäytti Niko Kaistakorpi. Kannataa lukea.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katotaan vaan, niin näitäkin tasa-arvon ja moraalin jättiläisiä, eli kepua ja kokoomusta taas äänestetään vilkkaasti.

Ja Jaana Pelkonen esiintyy jonain sanakarina, kun ei äänestänyt, vellihousu hän oli kavereidensa kanssa, ei uskalla olla omaa mieltään, ettei pomo pistä sivuraitelle.

Persuista ei tarvitse mitään sanoa, eivät he ole mitään mieltäkään.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Aika mielenkiintoinen kuvio muuten: Soini (ja hänen puolustajansa) vetosi jatkuvasti sananvapauteen ja mielipiteenvapauteen, mutta missä oli kansanedustajien mielipiteen- ja sananvapaus?

Orpon, Sipilän ja Terhon taskuissa, ja osin tietysti naistenhuoneessa ja hisseissä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ryhmäkuri siis toimii vieläkin. Eh, kuten Suomen eduskunnassa aina, ja mikä on se maaginen puolue, joka ei ryhmäkuriin tiukassakaan paikassa sortuisi. Mikä ylläri-pylläri.... nolla sellaista puoluetta. Pitäisi kai yllättyä.

Miten ajattelitte ryhmäkurista pääsevänne? Valittaahan aina voi, ja suurin osa ei ryhmäkurista pidä (näen siinä huonot ja hyvät puolet itse, mutten sitä miten siitä pääsisi kovinkaan helposti eroon Suomessa). Kaikki... siis aivan kaikki puolueet... käyttävät eduskunnassa ryhmäkuria tiukassa paikassa. Miten sen estätte?

Siis aidosti haluan tietää. Usein monetkin näkevät ongelman... mutta jättävät kertomatta miten ongelman ratkaisevat. Siikala voi wanhana ja ehkä (tai sitten ei) wiisaana sen kertoa. Kuka tahansa muukin sen voi meille kertoa. Tilaa tuossa on .... laittakaa tekstiänne ja valistakaa minua ja muita. Kirjoittakaa vaikka kokonaan oma blogitekstinne mikäli tila ei riitä. Aidosti olen kiinnostunut ehdotuksista.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Alistair MacLean kirjoitti kauan sitten jännärin "Pelko on aseeni". Sipilän hallitukselle pelosta on tullut tehokas ase:

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26133...

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Siikala, sinulla ei siis ollut omaa ehdotusta sille, miten ryhmäkurin saisi poistettua. Oletko unohtanut, että ryhmäkuria on ollut kautta aikojen. Ei sitä ole keksinyt Juha Sipilä. Aika näköjään kultaa entisen journalistin muistin. Nyt on tietenkin trendikästä osallistua Sipilän mollaajien kuoroon. Odotan suurella mielenkiinnolla, mitä Siikala kirjoittaa ensi kevään vaalien jälkeen, jos valta siirtyy nyt vaaligalluppien suosikkipuolueelle demareilla ja heidän johtajalleen Antti Rinteelle.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pekka, mitä pelättävää puolueiden kansanedustajilla on, jos eivät noudata ryhmäkuria?

Pelkäävä edustaja ei ole oikea henkilö päättämään maamme asioista.

Voimme toki piikitellä noita vessaan juosseita naisia, mutta todellisuudessa, mistä on kysymys.

Kuka muuten määräsi Perussuomalaiset olemaan vaiti? Outoa ja pelottavaa!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Isäni sanoi aikanaan eduskuntaa pelleteatteriksi. Nykyään se on kait sätkynukketeatteri.

Vuosiin en äänestänyt, mutta sitten persuvaara herätti. Nyt se taitaa hiipua. Miksi äänestää?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#9 Pekka R., harmillista, että tuon pelle- tai sätkynukketeatterin näytöksiin on kansan suostuminen.

Äänestämättä jättäminen on aina huono vaihtoehto.

Tietenkin, jos joutuu manipulaatioon uhriksi, ja huomaa myöhemmin tehneensä kelvottoman valinnan, niin sitten voi vain miettiä, miksi!

Persuvaara saattaa vieläkin olla, mutta vaaroja on monia muitakin.

Kiukkuiset Siniset ovat jo toisen voiton päässä!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ps kirjoittaa vaihteeksi juten ps:n jäsen, näinhän se menee. Silti pintaliidosta jää taas kaipaamaan Seppo Oikkosen sanoja siitä minkälainen kansa kansamme on siis siitä mikä tämän kaikki selittää siitä miksi kaikki tämä nyt ylipäätään on tässä maassa mahdollista.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Eduskunnassa ryhmä (puolue) kuri kuuluu demokratiaan. Vaaleissa joka puolueella on oma ohjelmansa jonka perusteella kansanedustajat valitaan. Jokainen kansanedustaja vaalien aikaan voi luvata yrittää ajaa omia lähinnä paikallisia asioita ryhmässään. Se on usein äänestäjien mielestä lupaus, että hän ajaa sen ja sen lupauksen eduskunnassa läpi.

On tietenkin ryhmän päätettävä, että joissakin lähinnä omantunnon asiassa saa poikkeuksen vapaasti poiketa ryhmänsä kannasta. Jos alkaa yksinäisenä "sutena" tekemään omia päätöksiä niin se voidaan katsoa valitsijoiden pettämiseksi. Sellaiset ,kuten ryhmän (puolueen) vaihtamisen kesken vaalikauden pitäisi perustuslaissa kieltää, se on äänestäjien pettämistä.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Jos esittämäsi perustelut ottaa tosissaan, silloin meillä on ihan väärin toteutettu parlamentarismi. Periaatteittesi mukaan eduskuntavaalit pitäisi käydä puoluevaaleina, jolloin äänestettäisiin vain puolueita. Puolueet asettaisivat kansanedustajat saamiensa ääniosuuksien suhteessa. Näin saavutettaisiin monia etuja.
1. Kansanedustajien määrä voisi olla vaikkapa 50. Säästettäisiin valtavasti rahaa ja toiminta voitaisiin viedä esimerkiksi säätytalolle, jolloin eduskuntatalo voitaisiin myydä sijoittajille.
2. Mukaan ei tulisi vahingossakaan puolueiden kannalta kiusallisia edustajia ja tarvittaessa edustajia voitaisiin vaihtaa.
3. Eduskuntakäsittelyt yksinkertaistuisivat, koska kantojen määrittelyn tapahtuessa puoluetoimistoissa asioiden valmisteluista jäisi yksi porras (eduskuntaryhmä) pois.

Muutos olisi käytännössä päätöksenteon nykyisten tosiasioiden tunnustamista, mutta se tulisi olennaisesti halvemmaksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Emmekö voisi optimoida pidemmälle?

Eduskunnaksi riittäisi yksi edustaja per läpi mennyt puolue ja hänellä puoleen kannatusta edustava määrä ääniä.

Kyseisten kansanedustajien ei tarvitsisi edes kokoontua valtiopäiville vaan voisivat istua etänä puoluetoimistoissaan. kotana tai rantalaiturilla ja pitää eduskunnan istunnot virtuaalisina netissä.

Jatkossa tekoälyn kehittyessä heidätkin voisi korvata tietojärjestelmillä. Taso voisi vaikkapa kohota nykyisestään kun olisi edes tehtyä älyä nykyisen älyttömyyden asemesta.

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Pitkälti ihmetyttää se, että Sipilä yrittää - ja on onnistunutkin - käyttämään asemaansa henkilökohtaisen tai lähiomaistensa omaisuuden kartuttamiseen. Ilman ongelmia. Valtionyhtiö Fortumista tuli syksyllä 2016 Chempolis-nimisen yhtiön pääomistaja. Sipilä on aiemmin itse omistanut osan yhtiöstä. Nykyisin yhtiön omistajia ovat Sipilän lapset. Niin tai näin, valtio eli Fortum laittoi firmaan rahaa 6 milj.€, vaikka firma oli käytännössä varaton eli konkurssikypsä. Valtion yhtiöiden omistajaohjauksesta vastasi tuohon aikaan Juha Sipilä itse, mikä oli sangen poikkeuksellinen käytäntö. Mistään, ei edes oppositiosta, kuulunut asiasta poikkipuolista sanaa. Syynä lienee se, että oppositiopuolueilla on kytköksiä sinne tänne, jotka eivät nekään kestä päivänvaloa. Kukaan ei uskalla avata peliä.
Mainittakoon lisäksi, että po. Chempolis oli nauttinut vuosikausia valtion yritystukia. Summa on yli 10 milj. €, mutta mitään järkevää ei näillä rahoilla ole saatu aikaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#13 Ihmetyttää täälläkin. Puhuminen mediassa on ollut hyvin suojeltua. Ei puhuta.

Valtionyhtiö Fortum on sijoittanut rahaa Chempolikseen, jonka omistajia ovat Sipilän lapset.

Jos Sipilä ei olisi ollut pääministeri ja Valtionyhtiöiden pääjehu, niin tuskin Chempolis olisi selviytynyt veloistaan ja vastuistaan.

Toisin on meillä taviksilla, jotka joudumme välittömästi ulosottoon, jos laskujen maksuun ei ole enää rahaa, eikä neuvottelut velkojien kanssa johda muuhun kuin suurenevista koroista selviytymiseen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Toistetaan taas Arto Luukkasen tuomaa viisautta, Suomi on parlamentarismin kehitysmaa. Täällä moni asia on mahdollista joka vaikka Briteissä johtaisi (mediankin toimesta, meillä mediasta ei ole mihinkään tai media suorastaan suojelee politiikkoja) oitis sellaisen puolen (luku lonkalta) kansanedustajien eroon. Ja kuten edellä se mielenkiintoinen kysymys on se miksi tämä on mahdollista maassamme?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #16

No siksipä juuri, että Suomi on parlamentaaristen käytöstapojen perämetsä.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...
https://assets.publishing.service.gov.uk/governmen...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #21

No kuten filosofisesti asetettaisiin premissi "Suomi on parlamentaaristen käytöstapojen perämetsä."

se on vasta ajatuspolun aloitus ja sen toteaminen on kai saavutus sinänsä mutta kun pohdinta pitäisi tästä vasta alkaa eikä loppua jo tähän lähtökohtaan, premissiin, eli miksi asiantila on Suomessa näin, mikä sen mahdollistaa, onko toivoa tulevasta jnejne

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #23

No tuossapa on myös kehitysvaihtoehto nenän edessä, mutta ei vaan liene yhdenkään päättäjän silmiin tai tajuntaan päätynyt.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

Engren ylistää esimerkkinä brittiläisten käytäntöä. En olisi ihan yhtä vaikuttunut sikäläisestä menosta vaikka he ovatkin asuneet meitä pitempään kalustetuissa huoneissa.

Kyllä sielläkin keskittynyt tiedonlevitteistö osaa valita kenen kimppuun käydään, milla asioilla ja miksi.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Parant, kirjoittaessasi Chempoliksen asioista niin sinulla on varmaankin käsilaukussasi ko. yhtiön asioista täysin todenperäiset tiedot. Voisitko avata niin edes hieman. Näin tehdessäsi tietäisimme, kirjoitatko vain kuulopuheiden mukaan vai itselläsi olevien todellisten tietojen perusteella.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Tähän ikään asti olen pannut toivoni naisiin."

****************************************************

Eh, olet siis epätasa-arvoisesti suosinut mielessäsi naisia. Tuollaista kyllä esiintyy; itsellänikin nuorempana joskus teini-ikäisenä eli katsoin naiset paremmiksi - olin väärässä.

Naiset ja miehet sattuvat olemaan kamalan ikävästi keskimäärin kummatkin yhtä kusipäisiä tai yhtä kivoja. No nyt kerroin sinulle salaisuuden - oi voi. Vaikka ovatkin keskimäärin yhtä ikäviä/kivoja, niin naisissa ja miehissä on erojakin. Nyt tiedät sitten enemmän, ja elämää on helpompi jatkaa - tai sitten ei.

Pistä jatkossa toivosi ihmisiin... ovat sitten naisia tai miehiä tai miten vain. Se voi toimia paremmin, koska kaikki olemme myös yksilöitä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Tähän ikään asti olen pannut toivoni naisiin. En pane enää. Kilttejä tyttöjä ovat, ihan ilman omaa selkärankaa ja omia aivoja, omaa tahtoa. Painavat sitä nappia mitä sedät käskevät painaa. Jos eivät paina niin piiloutuvat naistenhuoneeseen.
"

Harvemmin on noin seksististä/naisvihamielistä tekstiä tullut vastaan. Aikamoinen vittuilu kaikille naisille, jotka eivät olleet vas/vih/SDP/RKP sananvapauden/uskonnonvapauden -vastaisessa äänestyksessä samoilla linjoilla. Sekopää-Soinillakin on oikeus kantoihinsa.

Toivon että tuo on jotain tietoista provosointia, jota ilman nykyään ei kai saa kunnolla huomiota.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kaikki ei ole kaunista, mutta saattaahan tuo vielä tuosta toipua, siis suomalainen demokratia. Johan Kekkonen talloin sen aika littanaksi.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Hesarin pilapiirtäjä antoi oikean ajankuvan äänestyksestä. :)

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005838418.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset