PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Poliisi valehtelee - Mutta Kärnä ja media tietävät!

Turun saaristossa on tapahtunut. Sattuuhan sitä että tapahtuu. Murheellista asiassa on se että poliisi valehtelee, vaikka Mikko Kärnä, media ja koko some tietävät totuuden. Mihin tässä enää voi luottaa, kun poliisiinkaan ei voi luottaa? Onneksi meillä on Mikko Kärnä, media ja some.

https://m.iltalehti.fi/kotimaa/c070ae8b-042f-4ef9-b5ab-c7bd3a1a40ac_u0.s...

Lähes päivittäin näen paperilehdessä median omissa mainoksissaan vakuuttavan että media ei valehtele eikä valeuutisia levitä. Se on hienoa. Olen melkein liikuttunut. Siis että joku tarjoaa totuutta, kuin poliisikin valehtelee.

Mikko Kärnän ja median mukaan Turun saaristossa on ollut meneillään vaikka mitä hirveyksiä. Venäjä on haalinut omistukseesna strategisesti tärkeitä alueita ihan ruotsinlaivojen reittien varrelta. Eikä tässä vielä kaikki, sillä Venäjä on rakentanut hankkimilleen alueille sukellusvenesatamia, erilaisia suojia, helikopterikenttiä ja tutka-asemia. Pieniä ja suuria vihreitä miehiä suorastaan vilisee saaristossa.

Mikko Kärnän ja median jakamat tiedot ovat luotettavia, koska ne perustuvat moniin nimettömiin lähteisiiin. Nimettömät sotilaslähteet ovat aina ehdottoman luotettavia. Poliisi ei ole luotettava, sillä se väittää etsineensä saaristossa talousrikollisia ja tarvinneensa paljon kommandopipoista väkeä hoitamaan huoltoa.

Kyllä me tiedämme mitä sieltä etsitttin. Sukellusveneitä, tutka-asemia, vihreitä miehiä,  sotilastukikohtia ynnä muita suuria uhkia isänmaallemme.

Uskallanko enää matkustaa ruotsinlaivoilla? Tuskin.

Vielä kerran kiitos Mikko Kärnälle, medialla ja aina valppaalle someväelle. Teihin voi alvariinsaa luottaa, mutta poliisiin ei voi.

Eikö niin?

Hyökätkäämme!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saaristossa navigoineet tietävät, että paremmat kiinteistöt sijaitsevat järjestään laivaväylillä tai niiden "liepeillä" (katso Siikalan linkittämä Iltalehden juttu). Niissä on sitä valkoista vettä, jota pitkin pääsee ajamaan isollakin veneellä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tämä on totta. Kovin nättejä mökkejä - arvokkaitakin - olen Vikingin Linen paattien kansilta ihaillut. Peräti kymmenien vuosien ajan. Juu, ja mahdottoman hienoja huviveneitäkin olen nähnyt.

Jossain Uudenkaupungin tietämillä kaukana suurehkossa saaressa sijaitseva lomakylä oli minulle tulla hevoskaupassa. Tuolloinkin muuten liikuin epäilyttävässä seurassa. Olin isäntänä parille saksalaisyntyiselle italialaiselle. Ei sitä saarta oikein kukaan halunnut, kun se ei ollut väylien varrella.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Epäilinkin, että olet yksi niiden venäläiskauppojen bulvaaneista, kun näin epätoivoisesti pyrit hämmentämään uutisointia...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #3

Ilman muuta.

Pakko tässä yhteydessä paljastaa, että olen viettänyt runsaasti aikaa Neuvostoliiton rakentamissa bunkkereissa, konekivääripesäkkeissä etc, ja olen uskoakseni käsitellyt enemmän neuvostoliittolaisia harjoitusammuksia kuin kukaan muu tuntemani ihminen.

Tämän lisäksi olen toimittanut venäläistahoille Neuvostoliittoon ja Venäjälle runsaasti materiaalia, jota voi mahdollisessa sodassa mahdollisesti käyttää Suomea vastaan. Sotahirviä en kuitenkaan ole itänaapurille toimittanut. Sen teki Yle.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #4

"... materiaalia, jota voi mahdollisessa sodassa mahdollisesti käyttää Suomea vastaan."

- Bisquit ideoi jo aikoja sitten esimerkkejä:
Peruna, josta voi muotoilla leimasimen "vanha venäläinen kaupunki", ja naputella sillä tiheästi merkintöjä Suomen karttaan. Kumisaapas, jolla voi suojata sukellusveneen periskoopin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Siikala palasi jälleen puolustamaan venäläisten toimia, jotka nyt ilmiselvästi vaarantavat maanne turvallisuutta. Täytyy ihmetellä miehen agendaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Joo, älä muuta sano. Mutta kuten jo blogitekstissä totesin olemme turvassa, sillä Kärnä, media ja some kertovat totuuden, ja me putinistit, kommarit, Kremlin kellokkaat, Venäjä-mieliset sun muut olemme agendoinemme heikoilla.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Voit pitää ihan rauhassa uskosi Venäjän hyvyyteen ja pyyteettömyyteen, Siikala. Muistan kyllä aivan taatusti tulla sitten sanomaan, että "mitäs minä sanoin".

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #45

Minä en usko Venäjän hyvyyteen, en USA:n hyvyyteen enkä edes Suomen hyvyyteen. Ei taida yksikään valtio olla synnitön, ja viaton, ei edes Vatikaani.

Muta yksinkertaisten ihmisten on helpompaa elää valitsemalla mustavalkoinen maailma. Mikäs siinä. Ei sotia eikä valloituksia muutoin aikaiseksi saataisi!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #47

"Airiston Helmi -nimisen venäläistaustaisen yrityksen tonttikaupat Turun saaristossa ovat olleet 2010-luvulla Suomen hallituksen ja tasavallan presidentin erityisessä seurannassa ja huolenaiheena.

Niistä on keskusteltu ylimmässä valtionjohdossa, muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa TP-UTVAssa, jo edellisellä vaalikaudella eli vuosina 2011–2015.

Venäläisten toiminnan seurantaa Turun saaristossa on tehostettu Krimin miehityksen eli kevään 2014 jälkeen. Suomen valtionjohdon huolena on ollut, että tunnuksettomia venäläisjoukkoja eli niin sanottuja vihreitä miehiä saatettaisiin majoittaa venäläisten omistamien kiinteistöjen alueella Turun saaristossa."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259609-airiston-h...

Valtiojohtokin on huolissaan, mutta asiantuntija-Siikala vaan viittaa kintaalla ja nimittää muita yksinkertaisiksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei Iltalehti ainakaan tiennyt tuossa linkittämässäsi jutussa. Päinvastoin painotti, että poliisi kertoo tutkinnan liittyvän puhtaasti talousrikosepäilyyn. Sitä voi toki pohtia, miksi Kärnän spekulaatiolle annetaan niin paljon palstatilaa, mutta se onkin eri keskustelu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Eiköhän media Yleä myöten suurella innolla kerännyt klikkauksia tarinoimalla kaikkea mahdollista Venäjä-uhista. Jos tiedottamisesta, viestinnästä ja mielikuvien luomisesta jotain ymmärtää, niin näkee helposti mitä rahvaalle myytiin.

Palstatilan antaminen Kärnälle ei suinkaan ole eri asia eikä eri keskustelu. Päinvastoin, se on merkittävä osa asian ydintä.

Ja tulokset näemme somessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jotenkin pistää hymyilyttämään, että näytät jostain käsittämättömästä syystä odottavan bulevardilehdistöltä vakavasti otettavaa journalismia. Uutistoimitusta simuloiva kuudesti viikossa ilmestyvä "seiska" on ensisijaisesti viihdettä. Reaalimaailman tapahtumiin kirjoitukset liittyvät lähinnä sillä, että jutunaiheiden inspiraatio on välillä tositapahtuma. Lehteen tullessaan ei kuitenkaan välttämättä enää sellaiseksi tunnistettava.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #10

Et nähtävästi ole seurannut Ylen uutisointia. Mutta mitäpä tuosta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Enpä juuri muuten kuin radion uutisia mökillä. Etpä siihen tosin blogauksessakaan viitannut, vaan nostit erikseen esille paperilehdet, joita tiettävästi Yle ei edes julkaise. En oikein näe miten asia on keskustelumme kannalta relevantti?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #15

Meillä ei todellakaan ole keskenämme mitään keskusteltavaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Laadukkaina tositiedonlevitteinä itseään mainostavat tahot keltaisine, aiemmin ip:llä ilmestyneine versioineen alkavat todellakin kovasti muistuttaa seiskoja sunmuita. Ja valitettavasti julkisen palvelun YLE menee perässä vaikkakin hieman tottuneempana oleilemaan kalustetuissa huoneissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #16

Sen ymmärrän varsin hyvin, että pahastutaan jos Yleltä suolletaan lantaa. Sitä vain en osaa vakavalla naamalla katsoa, kun aikuinen ihminen ihmettelee keltaisen lehdistön journalistisen tason mataluutta tai integriteetin puutetta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Kannattaa vilkaista kuka noita bulevardilehtiä julkaisee. Ehkä sen jälkeen ei ihmetytä ihan niin paljon.

Toisaalta toki olen samaa mieltä, että YLE:ltä pitäisi olla mahdollista vaatia enemmän kuin noilta kahdelta suurelta julkaisijalta yhteensä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Toinen noista kustantajista julkaisee muistaakseni myös Aku Ankkaa. En minä sitäkään pidä relevanttina uutislähteenä, vaikkakin parempana kuin iltapäivän sanomalehteä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos suomalaiset kommandot oikeasti iskisivät venäläisten luvatta Turun saaristoon tekemään sukellusvenetukikohtaan, niin mitä luulisit poliisin kertovan tiedottessaan ?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jos Turun saaristossa olisi venäläisten luvatta rakentamia sukellusvenetukikohtia niin tuskinpa "kommandohyökkäkset" jätettäisiin poliisin tehtäväksi. Yhtä vähän kuin asiasta tiedottaminen.

Vai mitä luulet?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Näin juuri. Siksi Kärnä on poliisia parempi tietolähde, kun kysessä on sukellusvenetukikohdat. Suomen armeija puolestaan usein hämää taktisesti antamassaan informaatiossa, kuten esimerkiksi siinä, että oli piilottanut Etyjiltä 1000 tykkiä

https://www.iltalehti.fi/uutiset/20161118220002946...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Vaikka pidän tilannetta vakavempana kuin blogisti Siikala, niin ihan tähän Kärnän sukellusvenejuttuun en tahdo uskoa ilman todisteita. Jo lähtien siitä, että miten hemmetissä siellä karikossa ja kaislikossa voi huomaamatta säilytellä sukellusveneitä?

Ja mikäli Kärnä olisikin ihan oikeassa ja muut vaikenevat salaliitossa, niin Kärnä ei kuulu politiikkaan lainkaan vaan tekemään jotain muuta. Siinä tapauksessa hän on Huhtasaaren kaltainen hölösuu.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"miten hemmetissä siellä karikossa ja kaislikossa voi huomaamatta säilytellä sukellusveneitä"

Sitä varten sukellusveneet on suunniteltu, että pääsevät veden alla piiloon. Ehkä venäläiset yrittivät uutta taktiikkaa, kun viimekertainen ei onnistunut. Silloin suomalaiset huomasivat ja pudottivat pommin päälle. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/81088-hurjat-otsi...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #19

Voimme olla melko varmoja siitä, että Airistolla ei kulje vetenalaisia vehkeitä ilman että puolustusvoimat olisi niistä tietoinen.

Sukellusvenetukikohdan rakentaminen salaa Airistolle on tietysti ajatuksena hulppea, mutta kovin varmana ei Kärnän kuulemaa kannata pitää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #19

Pakko huomauttaa, että sukellusveneillä operointi edellyttää aika syviä vesiä. Jos vettä on vain 50 metriä niin sukellusvene on kuin rampa ankka kalliolla. Eikä 100 metriäkään ole riittävä syvyys.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #23

#23
Riippuu sukellusveneestä. Itämerelle on turha yrittää millään typhoon-luokan aluksella, mutta pieni sukellusvene pääsee hienosti piiloon Turun saariston sokkeloihin. Laivasto tekee niistä havaintoja, mutta ei raportoi julkisesti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #26

Joo, salailu on tärkeätä. Onneksi sinä kuitenkin tiedät noista havainnoista. Muutoin olisimme aivan pimennossa. Olet ilmeisesti laivaston miehiä, ja korkeassa virassa. Kiitos.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minä en pidä tilannetta minään, koska en ole ollut paikalla, enkä tunne aluetta riittävän tarkasti. Luotan kuitenkin maamme puolustusvoimiin siinä määrin etten hevillä niele tuota Venäjä-kauhua Turun saaristossa. Realistina olen taipuvainen, pitkän kokemuksen perusteella, näkemään näissä asioissa useammin yksittäisiä rikollisia hankkeita kuin valtiollisia toimijoita ja uhkia.

Olen ihan riittävästi nähnyt myös kovin utopistisia bisneshankkeita, etenkin venäläisten Suomessa touhuamia.

Niinpä sotilaallinen uhka tämän kohun ympärillä tulee taatustii viimeisenä mieleeni. Kaiken lisäksi luotan poliisiin enemmän kuin mediaan ja someväkeen.

Hölmöily ja rahanpesu vaikuttavat minusta kaikkein uskottavimmilta selityksiltä Turun saariston tonttikauppoihin ja "helikopterikenttiin". Helikopterikenttähän on erinomaisen pieni alue. Niitä on rakennusten katoillakin!

Uskokaa pois että Suomea ei valloiteta eikä hallita sotilaallisesti Turun saaristosta. Ei väylien varrelta eikä kauempaa. Joskus minusta tuntuukin että asioita somessa arvioivien sotilaallinen ymmärrys on jäänyt 1800-luvulle. Sinne purjelaivojen aikakaudelle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20

No mitenkäs sitten se Karlskronan vesillä pintaan noussut sukellusvene aikoinaan? Joku syy Neuvostoliitolla oli se sinne lähettää, vaikka joku ei uskoisikaan siihen laajempaan Ruotsin silloin harjoittaman sukellusvenejahdin aiheellisuuteen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #22

Hölmöjä on aina, kaikissa armeijoissa, ja melkein kaikki armeijat pelaavat pelejä. Joissain myös vodkaa juodaan runsaasti!

Eikä se pintaan noussut, vaan ajoi karille, muistaakseni!

Tuskinpa venäläisiä kuitenkaan Ruotsin alueella oli sukellusvenetukikohtia, yhtä vähän kuin niitä on Turun saaristossa. Kaiiken maailman härnäyksiä ja testauksia varmasti on, ja niihin taitavat syyllistyä melkein kaikki maat paitsi ehkä eivät Suomi ja Ruotsi.

Mutta ei hätää. Jos Turun saariston "kommandoiskuissa" löytyi jotain ihan oikeasti turvallisuutemme kannalta huolestuttava, niin eiköhän asiasta saada tietoa. Vai uskotko sinäkin että a) poliisi valehtelee, ja b)armeija ei ainakaan kerro, ja c) poliitikot ja presidenttikin valehtelevat?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Eikös se Whisky ajanut pinnalla ja ruotelissa ollut kippari ollut kännissä ja unohti kääntyä vasemalle kohti Kaliningradia niinkuin oli käsketty?

Luulenpa ainakin Ruotsin armeijan yrittelevän kaikenlaista itsekin, ihan 1950-luvun NATOlle tehtyjen vakoilulentojen ja Lapin läpi NL:on tehtyjen vakoilureissujen perinteitä vaalien. Enkä usko Suomenkaan armeijan toimeton olevan.

Siikala kysyi a,b ja c. Vastaukset lienevät noihin, että ainakin yrittävät mutta sitä varten meillä luvataan olevan läpinäkyvä, länsidemokraattinen kansalaisyhteiskunta ettei meiltä mitään pimitettäisi.

Meidän vain pitäisi osata edes auttavasti miettiä mikä on järjellistä ja mikä ei. Sukellusveneet Turun saariston kivisillä matalikoilla ei liene tolkullisen rajoissa. Niillä umpisukkeluksissa tapahtuvaan piilotteluunhan liittyy avarat avovedet joissa sukeltaja voi kadota ihan mihin suuntaan tahansa eikä niiden reittejä ole piirretty etukäteen merikortteihin jo kirjapainossa ja merkattu reittien varsille musta-keltaisilla kepeillä ja erivärisillä valoilla. "Järki hoi, äly älä jätä" sanoi jo vanha kansa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #22

Mahdollisesti Neuvostoliiton tarkoitus oli testata Ruotsin kykyä havainnoida vieraita sukellusveneitä ja siinä nämä ainain onnistuivat melko täydellisesti, osin vahingossa.

Puolustusvoimilla kesti melkein vuorokausi huomata laivastotukikohdan läheisyydessä karille ajanut sukellusvene ja silloinkin koska joku paikallinen kalastaja siitä ilmoitti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #22

Pakko vielä Juhalle muistuttaa, että saaristomeren keskisyvyys on 23 metriä ja rannikolla yleisesti vain 10 metriä. Ei niillä vesillä sukellusveneillä operoida.

En ole asehullu enkä sotahullu, joten ainoa näkemäni sukellusvene taitaa olla Suomenlinassa, mutta eivätköhän nykyiset ole suurempia.

Ja mikäli oikein ymmärrän, niin matalissa vesissä sukellusvene on perin helposti tuhottavissa. Kas kuin sen näkee ilmasta, vaikka se olisi veden alla.

Mutta noilla vesillä ne pelätyt vihreät miehet voivat liikkua kumiveneillä tai kahlaten.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #27

Luin vasta tarkemmin tuon jutun Kärnän väitteistä.

"Airiston Helmen tapauksessa kyse on alueelta havaitusta tutkakalustosta ja alueen muokkauksesta sotasatamaksi, jossa voidaan huoltaa Venäjän Itämerellä operoivia sukellusveneitä, Kärnä väittää."

Ihan oikeasti? Itämerellä liikkuvia Venäjän sukellusveneitä huollettaisiin salaa Airistolla vartin venematkan päässä Pansiosta, merivoimien päävaruskunnasta?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #30

Älä muuta sano. Mutta monet tuohon uskovat, koska ilmeisesti haluavat uskoa. Minulla ei ole sympatioita Suomen lisäksi kuin ehkä Ranskan, Ruotsin ja Tanskan suuntaan, mutta jonkin tason realisti toki olen. Eikä minun realismiini mahdu tuollainen kuvio - elleivät Suomen puolustusvoimat ole liittoutuneet Venäjän hyökkäysvoimien kanssa, mitä kyllä aika mahdottomana pidän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksi asia on kuitenkin varma, että Kärnä ei ole tämän tapauksen asiantuntija, sen nyt pitäisi uskoa hieman heikommallakin osamäärällä.

Kärnä tekee ahkerasti vaalityötä, ihan hauskaa toimintaa.

Mitään en asiasta tiedä, mutta iltalehti ja ilta-sanomat kannattaa kyllä jättää luettelosta pois, jos hakee oikeita uutisia. :)

Mikään ei oo niin ihanaa, kuin kunnon salaliittoteoriat.

Sukellusvenetelakka :) ja varmasti ydinkäyttöisiä, ja monta :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

MTV jatkaa pelottelua. Katsokaa ja kauhistukaa (mutta älkää kiinnittäkö huomiota puolustusvoimien lausumiin) ja kuunnelkaa mitä joku amerikkalainen on sanonut. Sen jälkeen MTV näyttää runsaasti sotakalustoa ja muuta mukavaa.

Jos jaksatte niin voitte lukee vähän sitä juttuakin, juttua jossa Airiston Helmen naapuriasukas jotain paljastaa!

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/krp-n...

Huom! Unohtakaa otsikko, koska se on pelkkää asiaa. Katsokaa se video.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Huvittavaa tuolla videolla on ammattisotilaiden asiallinen ja faktapitoinen puhe, joka kuitenkin valuu toimittajilta ohi kuin vesi hanhen selästä.

Sotilashenkilöt näet korostavat, että sotilaskohteisiin kohdistuvan tiedustelun tai häirinnän kannalta on järkevintä (vihulaisen) hankkia niitä kiinteistöjä satojen kilometrien päästä kohteista, eikä suinkaan sotilaskohteiden vierestä.

Mutta toimittajat jatkavat paasaamistaan ja kauhisteluaan. Että sellaista journalismia ja pelottelua.

Keijo Räävi

Onneksi Suomessa on NATO-kannattajia jotka ovat tieneet nuo Kärnän väitteet todeksi jo aikaa sitten.

Joko Siikala alkaa NATO-mieheksi?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kyllä mä olen puolustuvoimen entisen komentajan linjoilla yhä. Ei siis Natoon, eikä ainakaan kaiken maailman kärnämäisten ufojuttujen perusteella.

Ja onneksi Natoon liittymisen kannattajat yhä ovat vähemmistö Suomessa

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta on lähinnä huolestuttavaa, että venäläiset ovat hankkineet sotilaskalustoa ja strategisesti tärkeillä paikoilla sijaitsevia tukikohdiksi sopivia kiinteistöjä Ahvenanmaan lähistöltä.

Ahvenanmaa on kannaltamme merkittävä turvallisuusuhka, jonka valtaamalla huoltovarmuuttamme voi heikentää merkittävästi. Venäläisomistusta alueelta pitää rajoittaa kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Kärnällä joko on tai ei ole poliisin tiedottamista parempaa tietoa. Jos hänellä on, hän on yhteiskunnallemme vaarallinen hölösuu ja jos hänellä ei ole, hän on edelleen yhteiskunnallemme vaarallinen hölösuu. Nyqvist leimasi Kärnän hölösuuna yhtä haitalliseksi kuin Huhtasaaren. Olen Petran kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ahvenanmaan aseman korostaminen osoittaa aina että on jääty, kuten ylempänä taisin todeta, 1800-luvulle ja purjelaivojen aikakauteen.

Ahvenanmaan merkitys Suomen huoltovarmuudelle on monin verroin vähäisempi kuin monet erittäin yleisesti hyväksytyt toimet ja asiat, joihin juuri kukaan ei kiinnitä mitään huomiota.

Minä kuitenkin vietän joka kesä yhden viikon Ahvenanmaalla. Huoltovarmasti.

P.S. Avenanmaa muuten on hyvin kaukana manner-Suomesta, ja erittäin lähellä Ruotsia. Eckeröstä Ruotsin rannikolle on hiukan reilu tykinkantama, muistaakseni n 45 kilometriä. Turusta Maarianhaminaan saa laivalla istua 5- 6 tuntia?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ahvenanmaan sijainti on kyllä kaikilla tiedossa. Katselepa sitä merikarttaa ja toteat helposti sen, minkä seuraavassa kerron:

Ahvenanmaan huoltovarmuus on toteutuu Ruotsin kautta. Suomen huoltovarmuuden kannalta merkityksellisimpiä laivareittejä voidaan hyvin hankaloittaa Ahvenanmaan tukikohdasta.

Ahvenanmaan ja Götlannin haltuunoton jälkeen koko Itämeren laivaliikenne olisi Venäjän valvottavissa ja hallinnoitavissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kärnä on saanut nimensä ja sukellusvenejuttunsa uutistoimisto Interfaxin uutiseen, muutenkin venäläismediat ovat tänään uutisoineet isosti Airiston Helmestä. Tässähän täytyy hakea popcornia...

https://www.interfax.ru/world/630431

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jos Kärnä on ehdolla ensi kevään vaaleissa niin hän saa äänivyöryn. Politiikka on muuttunut sillä tavalla helpoksi, että riittää kun vastustaa ulkomaalaisia ja/tai pelottelee Venäjällä.

Molemmat uppoavat kansaan kuin kuuma naskali sulaan voihin.

Vietin männä viikolla jonkun yön hotelli Korpilammella, ja olin kyllä näkevinäni periskoopin liikkuvan veden pinnalla. Hotellissa yöpyi myös ainakin yksi venäläinen pariskunta, ja se vahvisti uskoani näköhavaintooni. Siis siihen periskooppiin.

Tiedetäänhän ne venäläiset.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Olin antamassa suosituksen Siikalan blogille, mutta huomasin, että shekkini Tehtaankadulta on myöhässä. Hulluhan se työtä ilmaiseksi tekee.

Sen verran voisin pro bono kysyä, että kenenköhän pussiin se Kärnä oikein pelaa?
Jos Kärnä puhuu totta ja se oikeasti oli KRP:n operaatio Venäjän vakoojien nappaamiseksi, poliisi valehteli todennäköisesti jotta heidän kansallista turvallisuutta suojeleva tutkimuksensa ei paljastuisi, jolloin Kärnä kusee suoraan kansallisen turvallisuuden muroihin.

Jos poliisi puhuu totta ja kyseessä oli rahanpesuun liittyvä ratsia, Kärnä puhuu potaskaa koko kansalle ja media syö kädestä. Eikä se poliisiakaan auta, että heitä häiritään psykoottisilla salaliittoteorioilla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Epäilemättä Kärnä pelaa pelkästään omaan pussiinsa. Kas kun tuollaisilla pelottelupuheilla ja viittauksilla nimettömien lähteiden varmoihin tietoihin nousee Suomessa hyvin suosituksi.

Jos Kärnä on ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa, niin näillä puheillaan ja tiedotteilllaan hän varmisti valintansa. On tämä sellainen maa ja kansa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Nooh..se on tällaista juttua,kun osutaan kultasuoneen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset