PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

USA:n johtama liittouma tappanut tuhansia siviilejä Syyriassa

On uutisia jotka julkaistaan näyttävästi ja toistuvasti, ja on uutisia jotka vain vilahtavat silmiemme ohi, koska ne nopeasti katoavat tai kadotetaan. Sotien ja kahinoiden siviiluhrien määristäkin uutisoidaan usein hyvin valikoidusti. Joskus kuitenkin jokin vähemmän valikoitu uutinen lipshahtaa läpi. Tässä yksi sellainen:

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/jarjesto-yhdysvaltain-joht...

Kas niin. Aleppon pommitusten aikana tämän järjestön uutisia julkaistiin suomalaisessakin mediassa päivittäin, koska uhrit aiheutti sopiva taho. Yllä oleva linkki johtaa uutiseen, jonka näin sattumalta, ja joka sitten katosikin aika syvälle kyseisen median siviston uumeniin. Ilmeisesti siksi että syyllinen ei ole sopiva?

Oli miten tahansa niin järjestö väittää Yhdysvaltain johtaman liitouman tappaneen ilmaiskuissaan Syyriassa hyvän matkaa yli 3000 siviiliä. Yhdysvaltain johtama liittouma itse vähättelee asiaa, ja arvioi oikeaksi luvuksi vain hieman yli 1000 siviiliä.

On uutisia, joihin reagoimme voimakkaasti, ja on uutisia joihin emme reagoi  -   ja joita emme edes halua nähdä.

Syyrian kriisin uutisista meitä kiinnostavat vain ne, jotka voidaan suoraan tai epäsuorasti kytkeä Venäjään ja nähdä sotarikoksina ja julmuuksina. 

Meidän oma puolemme, siis Yhdysvallat ja sen liittolaiset, voivat silpoa ilmaiskuissaan tuhansia viattomia siviiejä asian hetkauttamatta meitä lainkaan. Ei ole väliä onko uhreja liittouman myöntämät reilut 1000 siviiliä, vai järjestön väittämät yli 3000 siviiliä, koska ollaan oikealla asialla ja oikealla puolella.

Eikö niin?

Tosin Syyrian siviiluhrien lukumäärä on tiettävästi erittäin alhainen verrattuna Mosulin uhrilukuihin. Joidenkin brittilähteiden mukaan Mosulissa USA:n johtaman liittouman pommitusten ja raketti-iskujen seurauksena menehtyi jopa 40 000 siviiliä.

Mosulissa Venäjä ei ollut osallisena, joten Mosulin pitkälliset taistelut ja pommitukset saatiin suorittaa lähes täydellisessä uutispimennossa ja ainakin lähes täydellisessä suomalaisessa uutispimennossa.

Mutta että Syyriassa Yhdysvalttain liittouma jopa itse myöntää listineensä yli 1000 siviili? Eikä asia kiinnosta meitä pätkän vertaa!

Oi aikoja, oi tapoja.

Jätän kommentoinnin avoimeksi, jotta isänmaallinen väki saa rauhassa kertoa muille lukijoille millainen putinisti ja Venäjä-mielinen mies tämä Pekka Siikala oikeasti on.

Suotakoon minulle kuitenkin anteeksi se, että olen niin vanhanaikainen etten kykene näkemään enkä hyväksymään oikeutettuja siviiluhreja, joita USA:n johtaman liittouman siviiluhrit ilmeisesti ovat.

Vai ovatko sittenkään?

Ei huolta. Te kyllä tiedätte. Olen siitä aika varma.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Siikala on todellakin paha ihminen, hyvin paha ja yhä pahemmaksi Putinin puristuksessa muuttuu.

Eikö hän tiedä, että ei USA tapa vaan sille ja sen vain pahiksia tappaville äärimmäisen sofistikoiduille täsmäaseille tapahtuu oheisvahinkoja mutta syyrialaiset, venäläiset, iranilaiset ja mitä niitä heittiöitä onkaan, tappavat ihan vain hyvikseen ja tarkoituksella antiikkisilla ja toimimattomilla neuvostoaikaisilla vehkeillään täsmällisesti vain naisia, lapsia ja sairaita.

Miten kirjoittikaan O.Manninen aikoinaan runossaan Pyhä sota:
...
Mitä meill' ei ois ajanmukaista asetta!
Ota jos mikä vain omakarvainen gasetta:
on pyssyjä, tykkejä, kuularuiskuja,
ne ei maar jakele lentomuiskuja.
...
Näet sota ei vaadi vain ruutia, terästä,
vaan ennen kaikkea henkeä erästä.
Niin, oikea henki! Sill' itsesi sonnusta,
kun on pyhä sota nyt kodista, konnusta.
Nykyaikainen sota sota on inhimillista,
kuten sivistyskansa on kaukana villistä.
Kera kristityn kun soti valkoinen kristitty,
ain' onkin päät muotojen mukaan listitty.
Vain murhattu miehet, ei solvattu nunnia,
pyhä ollut on ain' alakuntoisten kunnia.
...
Mut entä kun vastass' on pimeä pakana?
Niin, ei nisun nimeä ansaitse akana!
Siin' ei sovi ennakkoluulojen luulija:
me armotta ammumme dum-dum-kuulia.

(Otto Manninen; Virrantyven; 1925)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Joskus naiivisti kuvittelin, että uutistietoa välitävillä tahoilla olisi laajasti omaksuttuna faktojen ja tosiasioiden kunnioittamisen periaate. Yliopistokoulutettujen toimittajien ammattietiikan pitäisi perustua ehdottomasti tieteellisen eli objektiivisuutta painottavan ajattelutavan pohjalle. Muuten ei tiedeyliopisto voisi myöntää heille tutkintoa.

Yleensä on niin, että uutistapahtumien raportoijalla on taipumus suosia jotain näkemyksiä toisten ohi. Tämä ei kuitenkaan saisi vaikuttaa kovin paljon. Toimittajan oma asenne saa näkyä, mutta ei vaikuttaa informaation sisältöön. Tieteellisen ajattelutavan noudattaminen olisi yksi keino minimoida raportoijan tai hänen taustaryhmiensä asenteiden vaikutus. Myös perinteinen "toimittajan vainu" on yksi työkalu.

Käytännössä käy kuitenkin niin, että poliittinen oikeaoppisuus ajetaan jo yliopistovaiheessa syvälle koulutettavien pään sisään. Nykyajan yliopistot vain ovat sellaisia. Ainoastaan luonnontieteelliset tiedekunnat ovat jossain määrin välttyneet tältä olkoonkin, että mm. ilmastonmuutos-uskonto on hiipinyt niihinkin sisään. Jos joku vielä selviytyy opiskeluvaiheen ohi, hänet nujertaa mediatalojen sisäinen kontrolli oikeaoppisten asenteiden suhteen.

Nikolai Holopainen

Putin ehdottaa yhteistyötä Syyrian jälleenrakentamiseksi. Voisi kuvitella, että ehdotus otettaisiin ilomielin vastaan ja pakolaiset voisivat kotiutua hallitusti. Syyriassa vaikeaa on enää maltillisilla kaulankatkojilla. Voisimme palauttaa tavalliset kansalaiset kotiin ja ottaa tilalle näitä ahdistettuja;)

https://www.theguardian.com/global/2018/aug/18/put...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Syyrian diktaattori Assad venäläistukijoineen keikkuu eniten otsikoissa, koska hän on pääsyyllinen Syyrian sisällissotaan ja tehnyt eniten ihmisoikeus- sekä sotarikoksia.

Tässä on Amnestyn raportti Syyriasta - sitä on paha luulottelijoiden ja jenkarienkaan kiistää:

https://www.amnesty.org/en/countries/middle-east-a...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei kai tässä Assadia ja venäläisiä puolusteta. On kyse USA:n johtaman liittouman Syyriassa aiheuttamien siviiliuhrien lukumääristä ( yli 1000 myönnetty, yli 3000 väitetty) ja siitä miten asioista uutisoidaan ja miten uutisointiin suhtaudutaan.

Näitä uhrimääriä on turha luulottelijoiden ja jenkarienkaan kiistää.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Kyllähän aloituksessa nimen omaan painotetaan siviiliuhreja aiheuttavien lännen ilmaiskujen uutisoinnin näkymättömyyttä kun taas Assad/Venäjän näkyvyyttä.
Siihen on hyvinkin yksinkertainen selitys: se, kuta tappaa eniten, on myös eniten otsikoissa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #10

Aika heikko esitys sinulta. Jos joku tappaa 5000 tai 50 000 niin ei se oikeuta toista tappamaan, eikä tee toisen tappamisista uutisarvottomia. Tämä kuulehan on fakta.

Kirjoitin myös Mosulista, jossa Assad ja Venäjä eivät olleet mukana, mutta suomalaiset olivat.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #11

Päinvastoin - et tainut lukea Amnestyn Syyria -raporttia, jonka linkitin.

Siinähän tuomitaan kaikki tiedetyt sotarikokset tekijästä riippumatta ja haluttasiin vielä tekijät tuomiolekin, mikä on oikein, mutta tuskin toteutuu.

Mosulista on myös Amnestyn raportti: https://www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2017/0...

https://www.amnesty.org/download/Documents/MDE1466...

Mosulista löytyy paljonkin uutisia goolgella - YLE jopa uutisoi näistä Amnestyn raporteista: https://yle.fi/uutiset/3-9715774

Meikäläisen uutisten seuraaminen pohjaa aamukahviin + Hesariin ja YLEn iltauutisiin - on niissä paljonkin ollut juttua. Al Jazeera on hyvä lähde Lähi-Idän asioissa: https://www.aljazeera.com/topics/events/battle-mos...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #17

Eikös Jazeera ole valtion äänitorvi?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Lehdet kirjoittaa mitä lukijat haluavat lukea muuten ei lyö leiville.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kuikan syvä analyysiä odotellen

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kommenttien määrä kertoo aina paljon. Voin siis päättää toteamalla: M.O.T.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Syyrian sisällissodassa kuolleiden kokonaismäärä saavutti maanantaina 350 000:n. Kuolleista vajaat 107 000 on siviilejä. Sisällissodan kahdeksas vuosi alkaa torstaina.

Kun olet laskenut, että USA:n ja USA:n liittouman pommituksetovat aiheuttaneet 3 000 ihmisen kuoleman, niin odotan mielenkiinnolla miten jaat muut 347 000 uhrin kuolman aiheuttajat.

Nyt näyttää siltä, että Putin ehdottaa EU:lta toimenpiteitä ja rahaa Syyrian jälleenrakentamiseksi. Itsellä hänellä ei ole siihen aikomusta, eikä varsinkaan pakolaisten vastaanottamiseksi !

Sinä lasket kommentteja: Teet niistä johtopäätöksiä ! Et kai todella usko, että olet niin kantava blogisti (suppeat aiheet, propaganda), että kolmessa tunnista saisit kymmeniä kommentteja. Hei Siikala. Ihmiset käyvät töissä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Syyrian sodan siviiluhrien määrä on suuri. Kaikki siviiluhrit eivät kuitenkaan ole Assadin eivätkä Venäjän uhreja.

Nyt kuitenkin on kyse vain siitä, että Yhdysvaltain johtama liittouma on myöntänyt yli tuhannen siviilin kuolleen liittouman pommituksissa, ja siitä että paljon lainatun järjestön mukaan liittouman siviiliuhreja on yli 3000.

1000 - 3000 siviiluhria. Se ei selittelemällä miksikään muutu.

Kommenttien määrällä voi mitata monia asioita. Sellaisia asioita ovat totuuden kieltäminen, silmien sulkeminen ja huono omatunto.

Hei Varsio, toiseen blogiini sain tänään muutamassa tunnissa kymmeniä kommentteja ja blogi oli pitkään suosituimpien listan ykkönen.

En arvosta tuollaisia "Mutta kun..." kommentteja.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

On melkein samaa luokkaa kuin Irakissa kuolleet.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Sekä Venäjällä että USA:lla on syynsä tappaa Syyriassa. Putin on selkeästi todennut, että tietyn uskontosuunnan taistelijat ja niiden tuottajat on tapettava nyt, tai ne tuovat sodan Venäjän rajojen sisään. Tšetšeniasta vielä selvittiin. Yhtään muslimia Putin tuskin sallii lisää Venäjälle.

Jenkkien pulmat ovat aina yhtä kummallisia. Vietnamista ei opittu mitään ja show jatkuu Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa, Pakistanissa, Libyassa, jne. Iranin case alkaa milloin vaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Venäjällä tällä hetkellä muslimit lienevät eri uskonnollisista suuntauksista eniten kasvava eikä sitä Putin tai muu VF:n johto yritä estellä mitenkään. Sen sijaan he, Putin m.l., ovat huolissaan kaikenlaisesta terrorismista ja sitä, m.m., he ovat myös Syyriassa torjumassa.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Myyryläisen Putinin imelöinti kohoaa falsettiin, mutta totuusarvo on täysi nolla.

Venäjän tiedeakatemian, Kaukasiaan perehtynyt tutkija Enver Kisrijev toi julki jo kymmenen vuotta sitten, että Venäjän johto on epäonnistunut pyrkimyksessään vakauttaa Kaukasian oloja.

Kisrijev syytti jo silloin, ettei Venäjän johto ole tosissaan kiinnostunut Kaukasian asioista. Tutkija tuollin esitti, että jos Venäjän johdolla olisi toisenlainen, alueen perinteisiä tapoja kunnioittava politiikka, Kaukasia olisi välttynyt turhalta verenvuodatukselta ja väkivallan kierre loppuisi.

Toisin kävi - vuodesta 2009 alkaen Pohjois-Kaukasian venäläishallinnon ja islamistien välisissä väkivaltaisuuksissa on kuollut tuhansia ihmisiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #15

Vaalisto sotkee nyt asioita, ilmeisen tarkoituksella ja tarkoitushakuisesti. Mutta siihenhän on saanut jo tottua.

Onhan aivan eri asioita toisaalta olla huolissaan jostakin ilmiöstä, kuten Venäjän valtiojohto m.l. Putin terrorismista, ja toisaalta onnistua toimissaan tehokkaasti niin, että ongelmat ratkeavat mahdollisimman monen kannalta parhainpäin, esimerkiksi olemalla tekemättä vakavia virheitä kuten venäläinen valtiojohto m.l. Putin, on Kaukaasiassa tehnyt.

Huolestuminen, tekeminen ja tekisissään onnistuminen ovat eriasioita eikä niitä kaikkia välttämättä saavuta.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #19

Jos nyt Pietarissa islamistien pommi-isku tappaa kaksinumeroisen luvun lajitovereitamme niin ongelma ei ratkea selektiivisesti luettelemalla erilaisia adjektiiveja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Olisi kuitenkin toivottavaa ymmärtää sanojen merkityksiä tai tulee ajateltua ja pahimmassa tapauksessa tehtyäkin päättömyyksiä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #15

Ei Venäjä saa eikä USA saa islamisteja järjestykseen.
USAlla on onneksi valtameri välissään ja voi vapaammin ajatella kaukaisista maista.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Tšetšenia on jatkunut sissisotana Pohjois-Kaukasiassa. Viime vuotinen Katiba Al Imam Shamil sissirynmän Pietarin metroisku, jossa kuoli 16 ihmistä, liittyy tuohon hässäkkään. Em sissiryhmä kuuluu Al-Quidaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Martti Nurmi, jenkkien pulmille on olemassa pari yksinkertaista selitystä; ne ovat kutsumuskohtalo ja sotiminen pelkästään vieraalla maaperällä, veiraissa maissa. Amerikkalaiset sotivat aina tuhansien kilometrien päässä kotimaastaan, joten sodan kauhut ja viattomat uhrit jäävät kansalaisilta paljolti näkemättä, kokematta ja ymmärtämättä.

Paitsi niiltä, jotka saavat vieraakseen papin ja sinkkikarkun.

Jostain syystä me pidämme kaikkea jenkkien tekemää oikeutettuna, ja siksi suljemme silmämme noilta siviiliuhreilta. Ja jos ne uhrit väkisin puheeksi otetaan, niin alkaa tuo ikuinen "mutta kun Venäjä ja mutta kun Asassad."

Ei siis kestetä totuutta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Edes USA:n armeija ei kestänyt jatkuvaa sinkkiarkkujen virtaa, jota lentorahtina kuskattiin Vietnamista Yhdysvaltoihin.

Amerikkalaisia kuoli 58 193 ja haavoittui 304 000, joista 75 000 vakavasti.
Se oli liikaa kotirintamalle. USA vetäytyi sodasta, joka ei sille kuulunut.

Sinkkiarkkuja lennätetään edelleen, mutta enää ne eivät ylitä uutiskynnystä. USA ei enää menetä yksittäisissä taisteluissa satoja sotilaita, jollainen avaa siviilien silmät.

Trump on oikeassa siinä, ettei Yhdysvaltain megalomaaninen velkaantuminen taitu, ennen kuin USA lopettaa sotimisen ulkomailla. Käsittääkseni Trump ei ole aloittanut yhtään uutta sotaa, mikä on harvinaista viimeisten vuosikymmenien presidenttien joukossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset