PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Venäläisten tonttikaupat ja kauheat uhkakuvat - Pitääkö sinun pelätä?

Minulla ei ole tiedossani itselläni yhtään sellaista konkreettista tapausta, missä Suomen kansallinen turvallisuus olisi vaarantunut. Lehdistö eli media toki on toista mieltä, koska mikään ei myy niin hyvin kuin pelko. Poliitikot ovat vielä kaupallisempia, joten lähestyvien vaalien alla he kaikki ovat huolissaan Suomen turvallisuudesta ja venäläisten tonttikaupoista.

Kun pelkää niin harhoja näkee. Kun pelkää niin uskoo satuihin eikä tarkista faktoja. On jokseenkin varmaa, että pelokas koira on kaikkein vaarallisin koira, koska pelätessään se hyökkää, ja toimii muutoinkin arvaamattomasti. Eikä tässä sen enempää koirista.

Jos medialla olisi moraalia ja vastuuntuntoa niin media ei pelkoa kylväisi. Medialla ei kuitenkaan ole moraalia eikä vastuuntuntoa, koska media laajasti ymmärettynä ja lähes aina yksittäinkin on osakeyhtiö, jonka ainoanan tarkoituksena on tuottaa voittoa omistajilleen. Eikä tässä tällä erää enempää osakeyhtiöistä.

Eilen sotilasasiantuntija jos toinenkin hymähteli suomalaiselle pelolle, ja etenkin jutuille strategisten kohteiden lähistöltä hankittujen kinteistöjen muodostamista uhista. Sotilasasiantuntijat kun tietävät rahvasta ja mediaa paremmin mitkä uhkia ovat ja mitkä eivät. 

Mutta ei se mitään. Media jatkoi ja jatkaa pelotteluaan, koska se myy hyvin. Hölmöimmät poliitikot hurahtavat puhumaan Turun saaristoon rakennetuista ja rakennettavista sukellusveneiden tukikohdista. Eikä tässä tietenkään kaikki, sillä eiköhän media yhdessä somekansan ja poliitikkojen kanssa tälle päivälle keksi uuden uhan. Esimerkiksi sen että Turun saaristossa majoitetaan vihreitä miehiä. Mahdollisesti, tai lähes varmasti, etenkin jo someväeltä kysytään.

Someväki näet osasi jo eilen kertoa, että saaristossa, jossa sukelluseveneillä ei juuri virkaa ole, käytetäänkin pienoissukellusveneitä, joista laivastollamme on runsaasti havaintoja. Tietenkään laivasto ei näistä havainnoistaan kerro.

Kun itse katson maailmaa ja joutuisin pohjaamaan tunnistamattomiin ja nimettömiin lähteisiin, niin kyllä se olisi luotettavuuden osalta lähdeluettelon pahnanpohjimmaisena.

Tähän loppuun pari lainausta ja yksi linkki:

”Minulla ei ole tiedossani itselläni yhtään sellaista konkreettista tapausta, missä Suomen kansallinen turvallisuus olisi vaarantunut”  (Maanpuolustuskorkeakoulun professori Jyri Raitasalo)

”Kun itse professorina katson maailmaa ja joutuisin pohjaamaan tunnistamattomiin ja nimettömiin lähteisiin, niin kyllä se olisi luotettavuuden osalta lähdeluettelon pahnanpohjimmaisena.”                          ( Maanpuolustuskorkeakoulun professori Jyri Raitasalo )

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005840199.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (155 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Mikä ulisuttaa?

Onhan se tietysti veemäistä että jopa presidenttimme ja utva ovat havaineet ko. uhkaa maakauppoihin liittyvinä mutta sinä ja vetoamasi yksi auktoriteettilähde ette näe uhkia. Todennäköisesti tp-utvalla on mielipiteensä perusteiksi vähän enemmän faktoja kuin täällä Venäjän puolesta ulisevilla. Ja, ymmärrystä, uskoakseni.

Suomessahan on paljon noita professoreja. Toiset ovat fiksumpia kuin toiset. Kyllä rikostutkinta ja sen vuodot mediaan aikanaan selvittävät tämänkin asian. Oma veikkaukseni on että Venäjän puolesta ulisijat todennäköisemmin joutuvat ulisemaan lisää kun vyyhti todella alkaa selvitä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sinun kannattaisi paremmin perehtyä siihen mitä presidentti on lausunut. Tapojakin voisit opetella, mutta se taitaa olla liikaa vaadittu.

Joten ulise ihan mitä uliset. Mutta et minun blogissani,

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yhden Airiston Helmen luoma turvallisuusuhka on sinänsä teoriassakin hyvin minimaalinen, mutta se edustaa toimintatapaa, joka voidaan tehokkaalla reagoimisella kitkeä pois, jolloin sellainen ei pääse laajenemaan.

Saariston väki on tottunut perinteiseen suomalaiseen jokamiehen oikeuteen, jolloin rauhallisen saaren rannalle voi rauhallisesti omalla veneellään rantautua ja siellä käyskennellä vaikkapa sienestäen y.m.

Nyt yhdestä tällaisesta saaresta on tehty kuin sotilastukikohta ruopattuine rantoineen ja helikopetrikenttineen, ja jonka rannat ovat kyltitettyjä varoituksilla ja uhkauksilla, turvakameroilla sekä vartijoilla, jotka eivät päästä edes silmänlumeeksi harjoitetun ajoittaisen majoitusliiketoiminnan asiakkaitaan montaa metriä "hotellista" kauemmaksi.

Herää kysymys miksi moista toimintaa on harjoitettu ja laajennettu? Itse "liiketoiminta" on ollut raskaasti tappiollista, mutta siitä omistajat ovat viis veisanneet. Käteistä rahaakin löytyi puoli miljoonaa pienen asevaraston lisäksi.

Kuvittelepa, jos vaikka viiden vuoden kuluttua vastaavanlaisia pesäkkeitä olisikin yhden sijasta satakunta eri puolilla Suomen rannikkoa. Olisiko sellainen aivan läpi sormien katsottavaa turvallisuusuhan kannalta?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Yksinkertaisimmat ja ilmeisimmät selitykset ovat usein myös uskottavimpia. Tässä tapauksessa niitä ovat rahanpesu ja epäämääräiset bisnekset, joissa toki myös kantasuomalaiset kunnostautuvat.

Joskus vanhan ajan kartta on hyväksi avuksi uhkia arvioitaessa!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös sitä rahanpesua voisi harjoittaa jossain muualla kuin Airistolla juuri? Se onnistuisi vaikka Moskovassa, jos niikseen tulee. Nykyään kun ei tuo maantiede edes rajoita kommunikaatiota.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #4

Totta. Mutta on virhe kuvitella että kaikki älyävät toimia viisaasti. Ei se aina onnistu edes suomalaisilta. Suomalaisetkin harrastavat älyttömiä hämäräbisneksiä, ja ihan Maltalta käsin, ja jopa hieman samanlaisiin lomakyläkuvioihin liittyen. Kunnnes kupla puhkesi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #6

Eikös Airiston suunnalta ole löytynyt kytkentöjä myös Puolaan, Viroon, Italiaan ja Maltalle?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Omaisuuden suojaaminen tuntuu olevan venäläisillä veressä.
Eräs venäläinen sanoi kesämökin Suomessa olevan turvatun eikä tarvitse erillistä vartiointia kuten Venäjällä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Yhden kohteen merkityksestä voi tehdä arvion, että sillä ei ole merkitystä ja se ei viittaa Venäjän intentioihin millään tapaa. Kohteita strategisesti merkityksellisissä paikoissa, joissa on venäläisomisteisia tontteja rakennuksineen on sekä sisämaassa että rannikoilla.
Iltalehti teki jutun 2016, jossa mainitaan useita kohteita niin sisämaassa kuin rannikollakin:
https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110222557192_...

Rannikkokohteista teki ruotsinkielinen Yle sekä jutun että TV-ohjleman jutun helmikuussa kuudesta rannikolla sijaitsevasta kohteesta:
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/02/18/ryska-to...

Siikala hengenheimolaisineen kuittaa nämä vainoharhaiseksi spekulaatioksi. Se, että Ylen droonin ohjaus meni yllättäen rikki Airiston Helmen edustalla ja putosi jäähän, on tietysti Siikalan mielestä sattumaa. Samoin lienee myös se, että kun Ylen porukka sitten löysi droonin, siitä oli kamera kadonnut.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Luotan enemmän sotilasasiantuntijoihin kuin iltapäivälehtiin tai mediaan yleensä - silloin kun on kyse sotilaallisten uhkien arvioinnista.

Sotilasasiantuntijat eivät luota nimettömiin lähteisiiin. En luota minäkään.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #59

Ylen ja Iltalehden mainitsemat kohteet eivät ole nimettömiä. Olen toki ymmärtänyt sen, että Siikala ei luota Julkisen sanan neuvoston jäseninä olevien tiedonvälittäjien uutisiin. Kyllä minäkin luotan asiantuntijoihin. Puolustuslaitoksen ja ministeriön asiantuntija ei voi tietenkään kertoa kaikkea julkisuudessa. Siitäpä saisi Siikala vettä propagandamyllyynsä, jos asiantuntija ilmoittaisi, että venäläisten omistukset strategisten kohteiden läheisyydessä on huolenaihe.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #65

Salaisuuksia ei voida kertoa, koska ne ovat salaisuuksia, ja siksi meille voidaan kertoa mitä tahansa - vedoten siihen että kaikki ja vähintäänkin todisteet ovat salaisia. Moista kutsutaan tietysti demokraattisen yhteiskunnan tuhoksi.

Ja sitähän se tietysti on.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #86

Tottakai kuka tahansa voi kertoa mitä tahansa. Jos tämä nyt sitten johtaa demokraattisen yhteiskunnan tuhoksi niin eipä se prosessi ole mikään salaman nopea. Ennen demokratian syntyä kuka tahansa saattoi kertoa mitä tahansa, se ei estänyt demokraattisen yhteiskunnan syntyä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Samoin lienee myös se, että kun Ylen porukka sitten löysi droonin, siitä oli kamera kadonnut."

Vieväthän lokit Kauppatorilla hampurilaisenkin turistin kädestä. :)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/kallistuva-oljy-t...

Venäjälle asetetut pilipalipakotteet eivät oo purrut kait . Nyt jos öljy hinta jatkaa nousua Venäjästä tulee vauras maa . Ja Suomeen oligarkki miljardöörit vois jotain sijoitella . Mut nyt mustamaalaus kampanja Suomes jyllää itärahalle !!.. kyl danskebankil sadat tuhannet miljardit kelpas . Malta , Espanja , Latvia jne eivät vastusta miljardöörei ...

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Kotiryssiä on aina syytä pitää silmällä. Venäläisen, rikollisen rahan pesu Suomessa, on jo kansanperinnettä. Ei se tee siitä moraalista, eikä vaaratonta. Puna-armeijalla on ollut tapana marssia ja jos on venäläistä omaisuutta, jota on tarve suojata... Krim on tuoreessa muistissa!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Nyt taitaa kuitenkin olla kyse (summien perusteella) amatööritouhusta. Ainakin jos verrataan Danske Bankin kautta pestyihin rahamääriin.

Tässä vähän ja monilta hämärtyvät faktat. Venäjä on rahanpesun kohdalla uhri, ei tekijä. Sikäläinen verottaja aivan varmasti haluasi siivunsa miljardeista, jotka nyt muilutetaan maasta ulos.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Tästä täysin samaa mieltä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tässä vähän ja monilta hämärtyvät faktat. Venäjä on rahanpesun kohdalla uhri, ei tekijä. Sikäläinen verottaja aivan varmasti haluasi siivunsa miljardeista, jotka nyt muilutetaan maasta ulos."

Odotetaan kunnes tapaus on loppuun käsitelty ja katsotaan sitten tilanteen mukaan paljonko Venäjä mätkäisee vai joutuuko peräti kalterien taakse.

Airiston Helmen taustalla vaikuttava venäläinen liikemies on sarjayrittäjä Moskovassa ja Pietarissa.

https://yle.fi/uutiset/3-10422738

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Rahaa muovipusseissa? Haisee kulkaahan ihan muulle kuin vihreille miehille ja sotilasoperaatioille.

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/airisto...

Entisenä hevoskauppiaana minulla on hyvä kokemus ja muistikuva siitä mitä kaikkea nämä muovipussimiehet harrastavat.

Uskokaa tai älkää, mutta kerran minulle tarjottiin matkalaukullinen rahaa (viisi miljoona dollaria) maksuksi kiinteistöstä. Se oli todella paljon rahaa liki 30 vuotta sitten.

Ihka suomalainen oli laukkua kantanut ostaja. Eikä laukussa ollut sukellusvenettä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mitäs kaikkea ne muovipussimiehet sitten tuppaavat harrastamaan?

En muuten usko tuota viittä miljoonaa dollaria matkalaukussa, joka sinulle olisi tarjottu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Uskon asiat ovat uskonasioita.

Muovikassimiehet harrastavat erittäin usein huumekauppaa, prostituutiota, veronkiertoa ja muuta tällaista vähemmän hyväksyttävää.

Tiedätkö mistä tiedän että olet hiukan tietämätön? No siitä että et osaa yhdistää tapahtumia ja aikaa ajan uutisiin ja tapahtumiin. Jos osaisit niin et olisi epäuskoinen tuon viiden miljoonan dollarin suhteen.

Koska Kuikka on ihan mukava kommentoija, niin annan vihjeasanan: Raahe.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Siikala viittaa nimettömään lähteeseen. Eli juttu on hänen itse keksimänsä. Toki on todettava, että hän itsekään ei luota nimettömiin lähteisiin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #76

En viittaa nimettömään lähteeseen.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #83

Missä on nimi? Kuka tarjosi rahaa? Ei todisteita, ei ole tapahtunut.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #84

Minä en ole nimetön lähde.

Mutta nyt tavallaan ajoit itsesi umpikujaan. Venäläisten kiinteistökauppojen turvallisuusuhista ei ole mitään todisteita, koska sinun mukaasi todisteet ovat salaisia. Ok, mitään ei siis ole tapahtunut eikä mitään uhkaa ole.

Valitettavasti en muista rahan tarjoajan nimeä, mutta vinkkisanan "Raahe" pitäisi helisytellä kelloja niiden päissä, jotka jotain jostain tietävät, koska asia oli aikoinaan kovasti julkisuudessa. Kyseessä oli tietysti mittava rahanväärennös, ja markkinoilla liikkui laukuittain Raahessa painettuja väärennettyjä dollareita, joita yritettiin vaihtaa melkein mihin tahansa.

Myös väärennettyjä leimamerkkejä oli samaan aikaan liiikkeellä, ja niitä minulle tarjosi välimiehen (Jan-Erik Nygård) välityksellä tunnettu hevosmies Timo Eve. En tiedä tiesikö Eve että leimamerkit olivat väärennettyjä. Jan-Erik Nygård edusti asiassa minua, eivätkä leimamerkit koskaan päätyneet haltuuni eivätkä Jan-Erik Nygårdille.

Kuten eivät ne väärät dollaritkaan. Kas kun kävi niin että suostuin kauppaan ehdolla yhdellä; jos saisin ottaa laukusta kymmenen satunnaisesti valitsemaani seteliä ja käydä niiden kanssa pankissa niin kauppa olisi ok. Jos en saisi niin unohdettaisiin koko juttu.

Kaverit sulkivat kapsäkin ja poistuivat toimistostani. Kauppaa ei syntynyt.

Hevonen muuten on rahanpesun tehopeli, koska sille ei ole olemassa kuin päivän arvo, ja sekin voi olla mitä tahansa. ja juuri hevoskauppiaan toimessa jouduin näihin kaiken maailman koti- ja ulkomaisiin rikollisiin tutustumaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #89

Uhka on ilmiö, jonka toteutuminen tai toteutumatta jääminen sijoittuu tulevaisuuteen. Todiste uhan olemassaolo on arviointia. Siikala on nyt lähtenyt sille tielle arvioinnissaan, että uhkaa ei ole. Sekin on vain arvio, ei fakta.
Tässä linkki uhka- sanan olemuksesta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Uhka

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #102

Minä en arvioi.

Tyydyn seuraamaan mediaa, somea ja sitä mitä asiantuntijat lausuvat. Olen myös kiinnostunut siitä missä määrin uhilla, oletetuilla, mahdollisilla tai keksityillä, voidaan ihmisiä ja kansakuntia ohjailla - ja mihin suuntiin.

Siren on lähtenyt sille tielle jolla sanoja laitetaan toisen suuhun aika huolimattomasti.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #106

Viittaan kommenttiini #103. Siinä esität olettamuksia Ylen nimissä. Laitat siis sanoja Ylen suuhun hyvin tarkoitushakuisesti. En ole laittanut sanoja suuhusi, esität arvioitasi ja mikäs siinä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tämän linkin takaa löytyy näyttävä kuva epäillystä sukellusvenetukiokohdasta Turun saaristossa. Kuvassa nähdään myös jättimäinen helikopterikenttä.

https://yle.fi/uutiset/3-10419987

Tekstissä kerrotaan myös löydetyistä jättimäisistä rahasummista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Venäläinen käsitys viihtyisästä ja houkuttelevasta lomakohteesta saaristossa? Varsinainen helmi.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Eihän ne ole siellä "viihtyneet". Katselevat vaan turvakameroiden kautta, mitä nukelle tapahtuu. Jospa tuonne on tarkoitus loppusijoittaa venäläinen napoleoni -venäläinen Elba?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Venäjän presidentinhallinnolla onkin virallisesti vain alue Ahvenanmaalla.

Tässä on Putinin tontti

https://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101418744303_...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Linkittämässäsi jutussa ei ole mainintaa epäillystä sukellusvenetukikohdasta. Jos sinä epäilet, että paikalla on sukellusvenetukikohta, älä esitä asiaasi Ylen nimissä.

"Tekstissä kerrotaan myös löydetyistä jättimäisistä rahasummista."

Käyttäjän kimmosaarikko kuva
Kimmo Saarikko

Turkulaisten FB-ryhmässä ihmetellään näitä maakrapujen Korkeajännitysjuttuja. Laivastossa ja kalastusretkillä nuo alueet kolunneena ihmetyttää, miten siellä nyt olisi tuollaista toimintaa.

Airiston lomakeskus kuten moni muukin paikka Suomessa jäi laman jalkoihin. Venäläisillä ei ole ollut eurokriisiä, ja isossa maassa on varallisuutta. Ostivat kun halvalla saivat.

Tiedän myös kalastusmatkoilta Itä-Suomesta yhden kohteen, joka rakennettiin hienolle paikalle Saimaan rannalle lomaosakkeeksi. Lama sotki suunnitelmat, eikä se mennyt kaupaksi. Lopulta aivan tavalliset venäläiset ostivat sen - halvalla kun saivat.

Onkohan Saimaallakin nyt sukellusveneitä?

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

"Onkohan Saimaallakin nyt sukellusveneitä?"

Rikollista rahaa voi pestä helpommin, kuin ostamalla sukellusveneitä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kuka on ostanut sukellusveneitä?

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi Vastaus kommenttiin #21

Ne ei ole ostaneet sukellusveneitä, paitsi aikanaan pari sukelluskelloa, vaan kiinteistöjä, ympäri Suomea, rahanpesutarkoituksessa. Rikosta on laajalti suosittu. Sittemmin rahan alkuperää on ruvettu kyselemään, Venäjälläkin, muttei kaikilta ja kun se tulee vaikka Kyprokselta, se on esipesty.
200 miljardia Virossa sisälsi vaan neljänneksen venäläisten suoria sijoituksia. Mikä osa olikaan esipestyä? Ei tarvitse ostaa sukellusveneitä, kun voi ostaa telakoita. Yksi tulee mieleen Helsingissä...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kimmo Saarikon kommentti on päivän paras, koska se edustaa nykyään niin harvinaista realismia.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#14

Hyvä kommentti.

¨¨¨¨
>Onkohan Saimaallakin nyt sukellusveneitä?

ooo

Tuo kun selvitetään, selviää paljon.

¨¨¨¨¨¨

Tiedotusvälineet viilaavat meitä linssiin. Ne jättävät osan kertomatta.
Terve epäileminen on arvokas kyky.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

No jos kerran asia on lytätty turkulaisten FB-ryhmässä niin tämä on sillä selvä: Kansi kiinni, omaiset ovat nähneet.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

https://www.talouselama.fi/uutiset/taas-katoaa-suo...

Onko oligarkit tanskan danskebankin kautta ostaneet Suomesta omistuksia ?? No pankkiirit ehkä danskebankis muutaman sata miljoonii euroi rikkaampia välityspalkkiousaaan. . Sit Janne vie 1000€ tililleen Suomes ja tiukka sävyinen kuulustelu alkuperäs käydään ...

Venäjän oligarkit haluu jemmata rahoi ulos venäjältä . Joillekin kelpaa miljoonat eurot välitys palkkioina . Joilkekkin ei .

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suomessa on kaikenlaisia maanpuolustus kerhoja ja reservilöisjärjestöjä. On helppo kuvitella, että Venäjällä on vastaavanlaista toimintaa. Ehkä joku tuollainen venäläinen maanpuolustuskerho on harrastanut Airistossa, mutta tuskin kyseessä oli Putinin johtama hanke, koska silloin se olisi tehty paremmin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomi on höyrähtänyt salaliittoteorioihin Yleä myöten. Eilen A-studiossa haastateltiin jotain hybridimiestä ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijaa, jotka kyseenalaistivat keskusrikospoliisin tiedottaman "virallisen version" tapahtuneesta. Eikö mihinkään voi enää luottaa? Tuosta tuli tosiaan epämiellyttävä olo.

Itse tasavallan presidentti puhuu "bulvaaneista" eli raivaa maaperää yhä uusille salaliittoteorioille. Juuri nyt kun tarvittaisiin tietoa - nimiä ja numeroita. Uusi Suomikin levittää tuolla Siikalan ensimmäisen kommentin linkissä huhuja presidentin mielipiteistä vuosien varrelta, kas kun ei Tamminiemen saunasta.

Kyllä nyt pitää saada nopeasti tiedustelulait ja viranomaiset kyttäämään ja vakoilemaan omia kansalaisiaan. Sehän näitä pelkoja tietenkin helpottaa.

Sen verran vainoharhaan taipuvainen olen minäkin, että ajattelen, että jotkut näistä levitetyistä jutuista voisivat teoriassa olla totta. Yes you´re paranoid, but that doesn´t mean they´re not out to get you!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olen tismalleen samaa mieltä. Nähdäkseni olemme luisuneet tilanteeseen, jossa vainoharhaiset hörhökohut ohjaavat lähes kaikkien toimintaa, jopa päättäjiemme, ja pahimmoillaan kohut toimivat täydellisenä savuverhona asioille, joihin oikeasti pitäisi kiinnittää huomiota - myös maan turvallisuuden kannalta.

Toinen asia, josta jo ylempänä mainitsin, on laajalle levinnyt omituinen käsitys, jonka mukaan venäläisten rahanpesu olisi jotenkin Venäjän valtion ja Putinin ohjaamaa toimintaa, joka on Venäjälle eduksi.

Eikö kenenkään mieleen juolahda, että Venäjä tarvitsisi (valtiona) Venäjällä kaikki ne sadat maasta kadonneet miljardit? Ehkä myös ne Airiston puoli miljoonaa?

Vainoharhaisuus on johtanut myös siihen - ja ikävä kyllä kansainvälisestikin - että venäläisten rikollisten toiminta nähdään suoraan ja vain Putinin ohjaamana Venäjän toimintana.

Ohjaako Italian pääministeri italialaisen mafian rikospuuhia Yhdysvalloissa? Tuskin, tuskin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ennen vanhaan ulkomaiset investoinnit olivat hyvä asia ja maatamme markkinoitiin sijoituskohteena. Nykyään taitaa kaikki tuokin olla vain "rahanpesua."

Jos minä menisin ratsaamaan naapuritalon parvekeremontin kommandopipo päässä niin varmaan saisin joitakin kiinni veronkierrosta tai vähintään yleisestä epäilyttävyydestä. Sen verran korkealle on Suomen verotus ruuvattu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Tässä tapauksessa on verottaja asialla ja kun on viitattu pimeän työvoiman käyttöön niin rakentamisesta ei ilmeisesti ole muistettu maksaa työntekijöiden ennakonpidätyksiä ja sosiaaliturvamaksuja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #31

Jopa Pertti Salolainen, jota olen pitänyt järkevänä ihmisenä, lähti salaliittoteoreetikoksi: "Kyllä tässä jotain kovempaa on."

https://www.verkkouutiset.fi/pertti-salolainen-air...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #33

Mielestäni hyvin viisasta puhetta:

"Me emme tiedä, mitä suomalaisilla viranomaisilla on nyt tiedossaan näistä yksityiskohdista. Sen vuoksi meidän täytyy olla nyt hieman varovaisia kannanotoissamme. Joka tapauksessa eihän tämä mikään tavanomainen operaatio ole. Eihän sinne mennä kommandopipoissa tekemään tilintarkastusta tai katsomaan kirjanpitoa. Että kyllä tässä nyt jotain kovempaa on."

Missä kohden olet eri mieltä hänen kanssa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #41

En minä voi tuosta operaatiosta tietää muuta kuin sen, että poliisi halusi siitä mahdollisimman mediaseksikkään kommandopipoineen ja helikopteriajeluineen. Salolainen väittää tietävänsä, että taustalla on jotain "kovempaa" ja tulee samalla sanoneeksi, ettei poliisi kerro koko totuutta tapahtumasta. Se syö luottamusta oikeusvaltioon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #45

Eihän poliisi useastikaan tutkinnallisista syistä kerro kovinkaan paljon keskeneräisistä asioista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #60

No tässä jutussa poliisi on yrittänyt ampua huhuja alas. Sekään ei ole saanut joitain poliitikkoja hiljaiseksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #45

".. ettei poliisi kerro koko totuutta tapahtumasta."

Kun ratsia ja aineiston perkaaminen ovat vielä kesken, olisi typerää paljastaa liian paljon. Etenkin, kun suurin osa epäiltyjä on vielä vapaalla jalalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #120

"Etenkin, kun suurin osa epäiltyjä on vielä vapaalla jalalla."

Mistä tiedät?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #134

Ainakin joitain on.

Turun saariston rahanpesututkintaan on pyydetty kansainvälistä apua – KRP: Kaikkia epäiltyjä ei ole tavoitettu

https://yle.fi/uutiset/3-10421829

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #134
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #33

Totta, kovempaa on, nimittäin ensivuoden budjetti ja asianomaisten laitosten määrärahat sekä keskeneräiset vakoilu- ja kyttäyslait, luulen ma.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

"Eikö kenenkään mieleen juolahda, että Venäjä tarvitsisi (valtiona) Venäjällä kaikki ne sadat maasta kadonneet miljardit?"

Kerropa tuo Putinille. Mihinkäs ne oligarkkien miljoonat on matkanneet? Rahalla ei ole isänmaata.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #32

Olemme siis samaa mieltä siitä, ettei Venäjällä ei ole vähäisintäkään syytä suosia rahanpesua ja pääoman laitonta viemistä Venäjältä jonnekin muualle.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi Vastaus kommenttiin #34

Venäjällä oligarkeilla on, eikä Venäjällä yksikään oligarkki toimi pitkään menestyksellisesti ilman putinistien hyväksyntää.
Oligarkit vie rahat pois Venäjältä suojasatamiin ja niin se tekee Venäjän korkein johtokin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #97

Niin, venäläiset finanssivalvontaviranomaiset ovatkin ehdotelleet m.m. UK:lle yhteistyötä rahanpesun kitkemiseksi pimeän rahan virtaamisen estämiseksi sinne. Toistaiseksi ne(-kin) yhteistyöehdotukset ovat kaikuneet kuuroille korville.

Britit ovat julistaneet omaa kampanjaansa jossa kuitenkaan ei ole aikomuksenakaan palauttaa rahoja sinne missä niiden kuuluisi olla ja jossa niitä pitäisi verottaa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#20

>Eikö mihinkään voi enää luottaa?

ooo

Tarkkana saadaan olla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Siikala: "Minulla ei ole tiedossani itselläni yhtään sellaista konkreettista tapausta, missä Suomen kansallinen turvallisuus olisi vaarantunut".

Et kai tosissasi usko, että vastuulliset turvallisuuden vartijat, toitottavat heti tietonsa kansalaisille?

Tsekkoslovakian miehityksen aikaan, meidänkin tilanne oli aika hilkulla. Tuskin itärajallemme ryhmittyneet naapurin sotajoukot olivat sillä valmiina torjumaan Suomen hyökkäystä, vai mitä luulet? Rajoillamme ja merialueilla oli NL:n sotavoima valmis toimiin, siitä on vahvat todisteet ja siksi mm. armeijan kantahenkilökunnan ja varusmiesten lomat peruutettiin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Itse asiassa tuon sitaatti on suoraan Maanpuolustuskorkeakoulun professori Jyri Raitasalon suusta, kuten huollellinen lukija varmasti huomasi.

Varusmiesten lomien peruminen on muuten ihan urbaani legenda ja myytti. Palvelin näet tuona aikana Karjalan prikaatissa, eikä kenenkään lomia peruttu.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ehkä lomia ei peruttu Karjalan Prikaatissa mutta tiedätkö varmasti, ettei muissa yksiköissä, esim. laivastossa?

Ehkä et puskajussina tiennytkään mitä rannikolla tapahtui. Et tiennyt, että NL:n laivaston aluksia oli tavanomaista enemmän Suomen aluevesien tuntumassa? https://yle.fi/uutiset/3-10236727

Siikala, se ei ole urbaani legenda, että Suomessa varauduttiin peruuttamalla lomia Tsekkoslovakin miehityksen johdosta?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #46

Eri prikaateissa toimittiin eri tavoilla. Joissakin varuskunnissa alettiin jakaa kovia patruunoita varusmiehille upseerien omilla päätöksillä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#22
>Et kai tosissasi usko, että vastuulliset turvallisuuden vartijat, toitottavat heti tietonsa kansalaisille?

ooo

Ei saa pelotella.
Eikö parempi olisi kysyä, mitä "vastuullisen turvallisuuden vartijat" todella tietävät.
Pari vuotta sitten talvipakkasessa marssi Suomen rajoille tuhansia afrikkalaisia varvastossuihmisiä läpi Euroopan. Kaikissa Euroopan maissa on Suomen edustustot, joiden tehtävänä on vaalia Suomen etua.
Varoittivatko ne?
No, entä Pääesikunnan päälliköt, taisivat istua pubissa ohrapirtelöllä.
Sisäinen ja ulkoinen turvallisuusvalvonnan johtokeskus sijaitsi Vanhan Kellarissa.
Hornetit, helikopterit ja sotalaivat naurettiin hiljaisiksi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jorma Moll, olet oikeassa. Suomen tiedustelua ja eritoten tiedustelulakien puutetta ihmetellään ulkomailla. Meidän poliitikoille tämä on aivan normaali tilanne.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #78

#78

Kiitos myönteisyydestä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jorma Moll, normaalien rajanylityspaikkojen valvonta ei varsinaisesti puolustuvoimille kuulu. Ei Horneteille, ei pääesikunnalle eikä sotalaivoille.

Ota selvää keille valvonta kuuluu.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #80

Kyllä, kyllä olet oikeassa.
Yritin kommentissa huomioda sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden huomioimisen puhumalla "sisäisestä ja ulkoisesta valvonnasta"

Tuskin armeijaa kielletään missään olosuhteissa puolustamasta maan etua.

Hornetit ja muu olikin enemmän huumoria, mutta turhaan ne halleissaan seisoivat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Villikari kertoo meille, että vastuulliset eivät kerro meille. Se sisältää ajatuksen, että jos jostakin ei ole todisteita niin se olisi paras todiste asian paikkaansapitävyydestä. Siis kun kukaan ei ole pystynyt todistamaan avaruusolioiden käyntiä, lumimiehiä eikä Loch Ness:n hirviötä niin tottahan niiden täytyy olla. Ne vain salataan meiltä --- jotkut jopa uskovat, että meidän omaksi parhaaksemme.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Totta, mutta "todisteet" muuttuvat aika-ajoin. Mainilan laukaukset ammuttiin milloin Suomesta ja sitten taas NL:n puolelta, riippuen todistajasta. MH17 pudotti joko ukrainalaiset, CIA, separatistit tai joku muu tuntematon taho. Kun sitä ei pysty todistamaan, MH17 ei ole pudonnut ollenkaan, se on siis eräänlainen "lentävä hollantilainen"

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Myyryläinen: "jos jostakin ei ole todisteita niin se olisi paras todiste asian paikkansapitävyydestä"

Siitä on kyse, että vaikka viranomaisilla on todiste uhasta, sitä ei tiedoteta, ettei synny turhaa hämmennystä tai väärinkäsitystä. Tästä ovat esimerkkinä rajaloukkaukset. Ilmatilan ja alueveden loukkauksista ei tiedotettu muutama vuosi sitten (suomettumiskaudella).

Nyt asiaa on vaikea pitää salassa, kun siviileilläkin on tekniikkaa, joilla voidaan havaita näitä tapahtumia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #96

Onko Villikarilla siis tuloksia siviilien valvontalaitteiden käytöstä? Ja jos on niin miten pääsemme todentamaan ne todeksi? Näkyykö niissä sukellusveneitä vai minkkejä? Ketä uhataan ja millä? Vai vain tieto, että kun ei ole mitään näyttää niin kyllä niiden siellä silloin on pakko olla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #105

Älä ole lapsellinen, eikö mielestäsi siviilien mahdollisuudet rajaloukkauksien havaitsemiseen ole parantuneet viimeisten 30 vuoden aikana?

Jos et ymmärtänyt, niin kysymys oli siitä, ettei viranomaisten enää kannata salata näitä asioita, koska ne tulevat heti tiedoksi viimeistään iltapäivälehdissä. Kysymys on myös median hallinnasta. Aikaisemmin riitti soitto Tamminiemestä, niin media oli vaiti.

"Keitä uhataan ja millä" on turha kysymys, kun mitään uhkaa ei ole eikä tule...!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #117

Miksi siis keltaisen lehdistön ja somettajien uho ja viranomaisten puheet talousrikoksista?

Olen toki Villikarin kanssa samaa mieltä: meitä ei uhkaa mikään eikä kukaan. Tmämä siis olettaen, että emme itse mene mukaan muiden muodostamiin uhkiin mihinkään suuntaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #124

"Olen toki Villikarin kanssa samaa mieltä: meitä ei uhkaa mikään eikä kukaan."

Tulkitset mielipidettäni väärin. Valitan tulkinnanvaraista kirjoitustani. Olisi tietenkin pitänyt kirjoittaa selvemmin: ""Keitä uhataan ja millä" on turha kysymys, SILLOIN kun mitään uhkaa ei ole eikä tule...! "

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #131

Pahus, minä kun jo hetken toivorikkaasti kuvittelin meidän löytäneen n.s. yhteisen sävelen. Näin sitä ikuinen äärioptimisti saa pettyä. Vähemmästäkin vajoaa inehmo kyysiseen skeptisismiin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #151
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #153

Niin minäkin yritän jatkuvasti itseäni opettaa. Pessimistille kun kaikki hyvät asiat ovat iloisia yllätyksiä kun taas optimistille "liiketoimintaa kuten tavallisesti".

En vain mahda mitään luonnolleni joka saa minut kerta toisensa jälkeen ajattelemaan hyvää muista ihmisistä vaikka tällä elämänkokemuksella pitäisi jo tietää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ole Pekka huoleti, kyllä Venäjä pärjää. Itä-Suomessahan on jo riittävästi venäläisten tukikohtia, Spetsnazejakin on maassa jo riittävästi mutta eipä niistä enää kohista.

Nyt on kysymys Varsinais-Suomesta. Kun viholinen on päässyt Ruotsinlaivojen väylien tuntumaan, on peli Suomen osalta menetetty. Lännen tukikohdat on tarkoitettu Ruotsia varten. Heidän niistä pitäisi huolehtua.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Suomen turvallisuus ei onneksi perustu Viking Linen eikä Tallinkin paatteihin eikä niiden reittimatkoihin. Mutta siinä olet oikeassa, että paljon kohkattu Ahvenanmaa on suurempi uhka Ruotsille kuin Suomelle, koska Ahvenanmaalta matkaa Ruotsiin taitaa olla vain noin 45 kilometriä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Uhkahan se Ruotsille on, demilitarisoitu Ahvenanmaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ahvenanmaalta on muuten matkaa Ruotsiin saman verran kuin Suomeenkin. Jos Kustavin ja Brändön välisen merikorttiin piirretyn rajan yrittää asettaa luontoon, noin metrin. Käytännössä vähemmän.

Myös Ahvenanmerellä valtakuntien rajat kohtaavat.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #75

"Ahvenanmaalta on muuten matkaa Ruotsiin saman verran kuin Suomeenkin."

Ahvenanmaalta on muuten matkaa Suomeen tasan 0 metriä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Pelkäänpä että koko kohun ja pelottelun taustalla on vain yksi käynnistävä tekijä, median rahanhankinnan ohessa, ja sitä tekijää kutsutaan kevään 2019 eduskuntavaaleiksi. Pisteitä kerätään nyt kaikista mahdollisista aiheista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jotkut elävät vielä Kekkosen aikaa, jolloin kaikki oli niin hyvin....

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Pääsääntöisesti kaikki oli ennen huonommin kuin nyt. Tosin journalismi oli ennen laadukkaampaa ja peilikuvat parempia.

Aika mennyt ei koskaan enää palaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä menee yhä vain hullummaksi:

"Teoriaa vieraan vallan sukellusvenetukikohdan perustamisesta Saaristomerelle Pulkki kutsui absurdiksi ja lisäsi, että se kyllä huomattaisiin, jos alueelle siirrettäisiin sukellusveneitä.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) kehotti Pulkkia tutustumaan Saaristomeren olosuhteisiin ja antoi ymmärtää, ettei hän voi asemansa vuoksi kertoa kaikkea."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/4dd19ede-d7f8-...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mitä mä sanoinkaan lähestyvistä vaaleista ja pisteiden keruusta?

Lohdutan nyt kaikkia pelokkaita lähes varmalla tiedolla: Jos jokin vieras valtio valtaa Suomen, niin se ei tee siitä Turun saaristosta käsin.

Paljastan myös Suomen suurimman turvallisuusuhan: Ydinsota Yhdysvaltain ja Venäjän välillä, koska torjuntaohjukset posauttavat hyökkäysohjukset päreiksi kätevästi juuri Suomen yläpuolella.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siitä on todella kauan, kun samainen Kanerva valvoi Kokoomuksessa, mitä itänaapurista sai puhua ja ajatella. Nyt nämä korkeissa asemissa olevat poliitikot tuhoavat suuren yleisön luottamusta oikeusvaltioon ja demokratiaan väittämällä, että poliisi ei kerro Turun pidätyksistä koko totuutta. Tuo on äärimmäisen vaarallista myös idänsuhteidemme kannalta - kyllä, sellaisetkin ovat olemassa. Nyt pitäisi viimeistään lyödä todisteita pöytään näiden salaliittoteorioiden tueksi ennen kuin homma karkaa kokonaan käsistä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #42

Tosi on!

Lisäys: Meidät on kyllä somen ja vähän muidenkin avulla totutettu siihen, että todisteita ei kerrota, koska todisteet ovat salaisia, koska ne ovat salaisia. Niinpä meille voidaan väittää mitä tahansa, ja meidän on väittämiin uskominen, koska itse uskomme että on olemassa salaisia todisteita, jotka ovat salaisia, koska ne ovat salaisia.

Voimme siis ryhtyä uskomaan myös siihen, että CIA räjäytti kaksoistornit, Yhdysvallat ei koskaan ole käynyt kuussa ja että USA:lla on hallussaan humanoideja ja Ufo-aluksia.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Eikös näissä maakaupoissa ole ennemmin mahdolllisuus kuin uhka.

Myydään valtiolle kalliiksi käyvät kiinteistöt utin, vekarajärven, haminan jne varuskuntatontit eniten tarjoaville.
Venäjälllä on näköjään selkeästi ylimäääräistä käteistä ja tuntuu että myös kiinnostusta suomalaisiin kiinteistöihin.
Näin valtio saisi pikkusumman kassaan kestävyysvajetta täyttämään.
Summa tosin voisi aiempien maakauppojen perusteella olla vaatimaton, mutta pikkupuroissahan se jokien alku on.

Berner voisi alkaa suunnitella armeijankin yksityistämistä.
Venäjä voisi hyvinkin olla kiinnostunut tuomaan omat ammattitaitoiset työntekijät hoitamaan suomen armeijan työt.
Tällähän paikattaisi suomen työvoimapulaakin tuonti työvoimalla ja bisnes tehostuisi kuten yksityistämisellä se aina tehostuu.

Ei ne maakaupat uhka ole vaan ennemminkin mahdollisuus

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kovin moni suomalainen on tyytyväinen venäläisten tontti- ja kiinteistökauppoihin. Etenkin ne, jotka ovat olleet myyjinä. Jostain kumman syystä arvelen myyjäpuolen edustavan kokonaisuutena ennemminkin hyvin isänmaallista väkeä kuin meitä putinisteiksi väitettyjä.

Keitä mahtavatkaan olla Turun saaristoalueen myyjät? En muista nähneeni nimiä. Vain ostajista on puhuttu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Myyjistä ei ole tainnut olla muita mainintoja kuin Airiston Helmi.

Vuonna 2014 yhtiön kiinteistöomaisuuden yhteisarvo kuitenkin notkahti yli neljällä miljoonalla eurolla. Tämä johtui siitä, että tuolloin Airiston Helmi myi Paraisilla sijaitsevan Säkkiluodon saarikiinteistön 52-vuotiaalle venäläismiehelle.

Kauppahinta oli 4,5 miljoonaa euroa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005840247.html

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Venäjälllä on näköjään selkeästi ylimäääräistä käteistä..."

Ei ole. Venäläisten mafiosojen rahanpesuvarat tulevat Maltalta ja Kyprokselta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

"Sotilasasiantuntija ampui Ylellä alas ajatuksen vihreiden miesten ujuttamisesta Saaristomerelle: ”Kyse olisi itsemurhatehtävästä” (Iltalehti)

Nyt vain on käynyt niin ikävästi, että sotilaallisissa asioissa sotilasiantuntijoihin ei luoteta. Luotetaan mieluummin toimittajiin, poliitikoihin ja someväkeen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Sotilasasiantuntijat ovat myös suositelleet NATOon liittymistä, mutta onneksi viisaat poliitikot ovat toimineet siinä asiassa järkevästi.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tässä alla linkki "Kiinteistövaihdannan palveluun" netissä, jota pitäisi tässä yhteydessä nyt tarkastella hyvin huolella.

On liian helppo bulvaanin kautta tehdä kiinteistökauppoja netissä sähköisesti niin, että myyjä ja ostaja eivät tapaa lainkaan yms.

https://www.maanmittauslaitos.fi/asioi-verkossa/ki...

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Olisi muuten tavattoman ystävällistä veli Venäläiseltä käyttää näitä tunnettuja kohteita sotilastarkoituksiin. Mahdollisen kriisin tullen meidän suomalaisten olisi helppo poimia kaikki "vihreät miehet" varmaan säilöön, kun kerran osoitteetkin olisivat valmiiksi tiedossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tarpeen vaatiessa niille vihreille miehille pitää kortteerit ja asemapaikat olla olemassa, joten sitä varten tulee varautua. Aivan salaisia kauppoja eivät venäläisetkään pysty tekemään. Vaikka sellaista mahdollisuutta toki preferoisivat.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sotilasasiantuntijat ovat tähän seikkaan viitanneet, luonnollisesti, mutta ei se kenellekään kelpaa, koska vainoharhaisuus on hyvää bisnestä ja immeiselle luontaista.

Tuo vihreiden miesten poimiminen varmaan säilöön on somessa luonnollisesti kumottu toteamalla että kyseessä ovat itsemurhatehtäviin valmiit vihreät miehet. Ehkä he siis ennemmin hyppäävät Turun saaristossa mereen ja hukuttautuvat kuin antautuvat?

Eilen MTV sotaisalla pelotteluvideolla asiansa tunteva sotilas vakuutti että strategisiin kohteisiin tähtäävä toiminta hoidetaan kyllä nykyaikana satojen kilometrien päästä.

Ei se toimittajia vakuuttanut, vaan MTV pyöritti kuvaa kaiken maailman tönöistä lentokenttien sun muiden lähistöiltä. Kartalla koko Suomi näytti vallatulta. Että sellaista pelottelua!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Venäläistä ikiaikaista tyhmyyttä: ostetaan alueita jotka heti aiotaan valloittaa itselle.

Venäläistä ikiaikaista tyhmyyttä II: rakennetaan salaista sukellusvenetukikohtaa vieraaseen maahan hakemalla sille rakennusluvat itse julkeasti ostetulle maalle.

Venäläistä ikiaikaista tyhmyyttä III: salaisissa operaatioissa jäädään kiinni rahanpesusta ja pimeästä työvoimasta y.m. alkeellisesta liikemiessuhmuroinnista.

Ikiaikaista suomalaista tyhmyyttä: uskotaan kaikenmaailman salaliittoteorioihin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet oikeassa sikäli, että venäläiseksi laskelmointivirheeksi voidaan nähdä se, että he eivät ole ymmärtäneet kuinka eri tavalla Suomessa pureudutaan liikemiessuhmurointiin, mikä Venäjällä on paljon arkipäiväisempää ja helposti toteutettavissa suhdetoiminnan ja kontaktien kautta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hohhoijaa. venäläisten ikiaikaisen pahuuden tulkintaan liittyy, että he ovat likipitäen järjestäneet kaiken USA:n vaaleista lähtien ja sitten eivät muka osaisi tehdä ympäristöopin läksyjään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #66

Ehkä tekevät ympäristöopin läksyjään ja hakevatkin puhdasta vettä.

RUSSIAN WATER INDUSTRY REMAINS AT CROSSROADS

https://www.waterworld.com/articles/wwi/print/volu...

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

On rikollista tulla Suomeen repus miljoona euroo rahaa ja ostella yhtään mitään . Pidätämme tämmöiset .

Tulepas perse auki . Lausu asylum ja Suomen veronmaksajien rahaa miljoona euroo mielellään käytämme palvellessamme asylum lausujaa . Ja pidätämme oman maan kansalaiset jotka arvostelee sitä .

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Taitaa tuo tavaran, pääoman ja ihmisten vapaa liikkuvuus EU:n alueella olla hyväksytty asia. Minä pidän siitä.

Äärimmäisen luotettavien mediatietojen mukaan omistukset ja raha Turun saaristoon ovat tulleet toisesta EU-maasta, tai tai peräti useammista EU-maista.

Turvapaikanhakijoista sitten ei tässä blogissa enää sanaakaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Äärimmäisen luotettavien mediatietojen mukaan omistukset ja raha Turun saaristoon ovat tulleet toisesta EU-maasta, tai tai peräti useammista EU-maista."

Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Airiston Helmen omistavalla venäläismiehellä on ”kultainen passi” - Malta kauppaa haluttua EU-passia rikkaille ja superrikkaille 650 000 eurolla

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/2e7956e6-a92b-40c...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Täällä voi tutkia tehtyjä kiinteistökauppoja tarkemmin, ks. alla oleva linkki:

https://khr.maanmittauslaitos.fi/tilastopalvelu/re...

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Yritys saa rakentaa kiinteistöilleen massiivisia laitureita, helikoptereiden laskeutumisalustoja ja kallioon louhittavia suojatiloja. Venäläissaarille vedetään merenalaisia voimavirta- ja tietoliikennekaapeleita. Syväsukelluksia toteutetaan lupaa kysymättä, kenellekään etukäteen ilmoittamatta."

" Kaavamääräysten vastaisia järeitä laitureita, valtavia ruoppauksia, pengerryksiä, helikopterikenttiä, massiivisia varastoja ja muuta normaalista saaristorakentamisesta poikkeavaa rakennuskantaa on perusteltu matkailubisneksellä, joka ei kuitenkaan ole toteutunut millään tavalla missään vaiheessa."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/ea9096b3-1abf-498...

Toimittaja on kirjoittanut asiasta jo vuonna 2008. Ei mennyt kuin 10 vuotta kun asiaa ryhdyttiin tutkimaan jopa 100 poliisin/tutkijan avulla. Jotain mätää tämän maan viranomaistoiminnassa on, kun Aarnio tutkimuksetkin saatettiin alkuun vasta sitkeän toimittajatyön perusteella.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Venäläissaarille? No, olkoon.

Kuten sotilasasiantuntijat ovat jo todenneet niin puurot ja vellit ovat menneet pahasti sekaisin. Varsinainen asia on talousrikollisuus. Sen rinnalla nämä omituiset turvallisuusuhkatarinat ovat alkaneet elää aivan omaa elämäänsä. Ja niitä on totisestii elätetty. Koska vaalit ja koska klikit.

Rakentamisen viranomaisvalvonta on sitten kolmas asia. Siitä on puhuttu hyvin vähän. Varmuuden vuoksi on syytä jo tässä todeta, että luonnollisesti eniten rakentamisen säädöksiä rikkovat suomalaiset, eivät siis suinkaan vain venäläiset.

Ihan täällä Orimattilassakin on rakennettu tyystin ilman lupia sitä ja tätä. Kantasuomalaisvoimin, sotilaallista uhkaa muodostamatta. Toivottavasti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kaavamääräysten vastaisesti? Rakennusluvat kunossa? Silloin kai kunnan rakennusviranomaisten pitäisi puuttua mutta edelleenkin kai on kyse poliisin ja veroviranomaisten rahanpesu- ja pimeän työvoiman selvittelystästä työvoimasta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Oletko koskaan kuullut aiemmin tilintarkastuksesta tai kirjanpitoratsiasta, jossa poliisi Suomessa hyökkää puolustusvoimien tukemana kommandopipoin ja pyssyin firman konttoriin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #94

En ole kuullut tässä tapauksesta viranomaisilta kuin, että rahanpesua ja pimeän työvoiman käyttöä tutkitaan. Olen kuitenkin kuullut, että poliisi on antanut virka-apua verotarkastajille aiemminkin mutta en tässä laajuudessa enkä höystettynä tälläisillä spekulaatioilla.

Mutta kommentoimani kommentin mukaan paikalla olisi kai pitänyt olla myös rakennustarkastajat. mutta oliko?

Tapa muistuttaa ennemminkin Jeltsinin demokratiaa 1990-luvulta jolloin Omon:eilla oli tapana tehdä tilintarkastuksia kommandopipot päässä. Venäjällä sellaisista lienee päästyn eroon nyttemmin Putinin aikana mutta täällä näytetään otetun opiksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #94

Entä mitä tämä Kuikan mukaan todistaa? Entä minne on hyökätty?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tässä Uusi Suomi tarjoilee jo asiaakin. Kiitos.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259687-sotilasasi...

Mutta yhä tyrkytetään sanaa "taustaisuus" - Ikävä sana joka on yhtä epämääräinen kuin Tarja Halosen aikananaan meille lanseeraama käsite "Kansainvälinen yhteisö". (Se olikin minun mielestäni Tarja Halosen presidenttikauden ainoa moka)

Isoäitini sai alkunsa Pietarissa. Olenko minä siis venäläistaustainen? No en ainakaan dna-testien mukaan. En siis muodostane turvallisuusuhkaa? Vai muodostanko?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kirkonkirjojen mukaan yksi 1700-luvun esiäideistäni oli Hirvilahdella asunut Juljana Wänälätär, joten minä olen varmaan sitten venäläistaustainen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minun isänpuolen sukuni on tapellut pitkin eurooppaa ja pitänyt talvileiriä Moskovan eteläpuolella. Laiska-Jaakon porukoissa.

Olenko taustausuuteni vuoksi uhka a) Euroopalle ja b) Venäjälle?

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #92

Pysy Suomessa niin et ole uhka kenellekkään.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#82

Eiks me kaikki olla apinataustaisia.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Yle alkaa rauhoittua ja uutisoi nyt pelkästään rahanpesusta ja talousrikoksista. Kun niitä sukellusveneitä ei kai löytynytkään.

https://yle.fi/uutiset/3-10421829

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Laita Siikala linkki Ylen uutiseen, jossa Airiston Helmeen liittyen käsitellään näitä sukellusveneitä. En itse löytänyt tällaista uutista Ylen sivuilta. Yle on uutisoinut tehdystä iskusta koskien juuri rahanpesua ja talousrikoksia. Kerrot nyt, että Yle uutisoi muustakin kuin näistä teemoista Airiston Helmen operaatioon liittyen. Laita linkit niin voin tarkemmin tutkia, jotta saisin käsityksen siitä mihin tarkalleen ottaen viittaat.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Nyt sinä saivartelet, todella härskisti. Sori vaan. Toivon että saivartelet, sillä muutoin joudun epäilemään jotain muuta.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #108

Yle ei ole siis rauhoittunut, koska se ei alun perinkään ole osoittanut muuta kuin asiallista asennetta tapahtumiin Airiston Helmeä koskien. Tämä "Yle on rauhoittunut" heittosi kertoo siis sinusta ja asenteestasi Yleä kohtaan, ei Ylestä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #111

Ilmeisesti et saivarrellut, joten jäljelle jää se ikävämpi vaihtoehto. Minkäs sille.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Menisikö viesti Venäjälle perille ilman kommandopipoja ja rynnäkkökiväärejä?
> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261539-m...

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Siinä se nähtiin, olisi pitänyt peittää ikkunat laivassa Airiston kohdalla .

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"etsintöihin osallistui noin 100 poliisia. Maanantain tiedotteessa se lisäsi, että sadan KRP-poliisimiehen lisäksi mukana oli noin 300 muuta viranomaista. Operatiivinen johto oli Lounais-Suomen paikallispoliisilla, virka-apua tarjosivat esimerkiksi Rajavartiolaitos ja Puolustusvoimat."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/11df447e-7559-418...

Tilintarkastajat liikkeellä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Eivät tainneet osata varautua Reviisorin tuloon... https://naytelmat.fi/p/reviisori

Olikos se joskus jonkun unilukkarinkin epiteetti tuo?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuollaista se saaristossa on. Kun niitä kohteita on paljon, ja välissä on aina paljon vettä. Helsingissä ratsiat sujuvat vähemmällä väellä, ihan sattuneesta syystä.

Kovin ylimitoitetulta tuo kyllä silti vaikuttaa. Etenkin nuo kommandopipot. En ole vielä oikein koskaan kyennyt sisäistämään miksi laillisella asialla liikkuvien täytyy käyttää kommandopipoja. Käsittääkseni kun ei edes ollut kyse kommandohyökkäyksestä.

Liian monet kai nykyään katsovat liian monia elokuvia?

Mutta ehkä tämä on sitä amerikkalaistumista? Kuulumista länteen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lukeminen kannattaa aina:

Naamioituneet poliisit tekivät alkuvuodesta kymmeniä ratsioita Siperiassa toimivan kaasu- ja öljy-yhtiön tiloihin. Yritystä vastaan järjestettiin tekaistuja mielenosoituksia, joihin osallistuivat tyytymättömät ”työntekijät”. Yrityksen johtajaa vastaan tehtiin myös kolme salamurhayritystä.

https://www.verkkouutiset.fi/poliisin-uhkailu-herm...

Venäjä vaientaa mediaa Krimillä – naamioituneet poliisit tekivät ratsian tataarien tv-kanavalle

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000868718.html

jne.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #116

Kaikki viittaa siis siihen, että on päätetty käyttää sellaista kieltä, jota velivenäläinen parhaiten ymmärtää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #118

Sinulla on vilkas jos kohta myös tarkoitushakuinen mielikuvitus! I

Itse kyllä uskon enemmän elokuvien ja median vaikutukseen. Ja juuri tässä tapauksessa kommandopipot toimivat kuten ehkä haluttiinkin; toivathan ne julmetusti julkisuutta. Viranomaiset eivät oman kertomansa mukaan odottaneet vastarintaa, joten arkiset poliisit ja sotilaat arkisina ilman näyttävää varustusta eivät olisi saaneet kovin suurta kohua aikaan.

Media korostikin erityisesti kommandopipoja ja raskasta aseistusta. Komeeta ja näyttävää!

Ettei kaiken takana sittenkin vain olisi vaalikiima? Olihan koko toiminta äärimmäisen ylimitoitettua saavutettuihin tuloksiin nähden. Muutama pussillinen rahaa ja paljon dataa. Eiköhän ne olisi vähemmälläkin tohinalla saatu? Ilman niitä pipoja, meinaan?

Juolahti mieleeni sekin asia että millaista väkeä niiden pipojen alla lie ollut? Tavallisia varusmiehiä, vai ihan jotain erikoismiehiä?

Ja kun tapana on rakennella vainoharhaisia salaliittoja, niin rakennan minäkin yhden: Kun maamme poliisijohdosta iso osa on parhaillaan joko syytettynä tai epäiltynä jostain, niin tämähän oli kerrassaan mainio tapa kiinnittää huomio muualle ja etenkin poliisin tehokkuuteen.

Temppu onnistui, oletan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #126

Venäjällä ovat sitten katsoneet liikaa elokuvia.

Armed Russian police commonly conduct raids and searches of white-collar premises (typically in Moscow) while wearing balaclavas. Such raids have therefore come to be known in Russia as "maski shows", an allusion to a popular comic TV show of the 1990s.

https://en.wikipedia.org/wiki/Balaclava_(clothing)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #126

Onnistumisen lopullinen tulos nähtänee kun a.o. virastojen määrärahat ensivuoden budjetissa tulee esille. Sekä kuinka "heittämällä" vakoilu- ja kyttäyslait tulevat menemään läpi tälläisen shoun jälkeen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #130

Pieniä ne on silakat joulukaloiksi.

Putin Gets His Own Army

The Russian president now has a huge force that reports to him alone.

https://www.bloomberg.com/view/articles/2016-04-10...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #126

Joo..... minä yritän pitää mielessäni että Yle lähettää 300 uutislähetystä vuorokaudessa, kaikki netit sun muut mukaan lukien (itse ilmoittivat).

Lisäksi ne eivät ole uutisia vaan _Yle_ uutisia, siis maustettu modernin tietoyhteiskunnan katselijan maun mukaisiksi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#113

>Liian monet kai nykyään katsovat liian monia elokuvia?

ooo

Muun muassa juuri niin. Jotkut eivät tahdo päästä lapsuuden Battler Brittoneista, Mustanaamioista, Pecos Billeistä ym eroon .

Komandopipon käytöstä olen kuullut että niitä käytetäisiin siksi että ko poliisi ei olisi tunnistettavissa vapaa- ajallaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ainoa uhka tällä hetkellä, mitä pitäisi varmaankin pelätä, vaikuttaisi olevan meidän kotiperäiset militantit.

Heidän maailmassaan vain järjettömyydellä voi osoittaa järkeä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tässä tuoretta ja hyvin paljastavaa tietoa sekä kuvamateriaalia:

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/tallais...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jos Suomea ei mikään uhkaa, niin miksi Suomi tarvitsee niitä uusia sotalaivoja ja taistelukoneita?

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Varmaankin joku alkaa väittämään ettei Porkkalassa ollut venäläisiä, siellä piti peittää ikkunat Turun saaristossa on kameraviidakko, kieltotaulut j.n.e.,pitääkö selvästä asiasta väitellä?
Onko muuten valtion pakko myydä, eikö sen pitäisi ostaa alueita joita voidaan katsoa srategiseksi jos yksityinen myy ?
Suomessa on sen verran isänmaallisia ihmisiä että pannaan vaikka hattu kiertämään jos valtiolla ei ole rahaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En ainakaan minä moista väitä, sillä olin yksi ensimmäisistä Porkkalaan 1956 muuttaneista. Itse asiassa asuin siellä jo silloin kun siellä ei virallisesti asua saanut.

Tuolloin näkemäni kyllä karsi aika paljon Neuvostoliitto-pelkojani.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ehdottomasti pitää pelätä ja siksi pyysin, että molemmat veneen omistavat ja Turun saaristossa veneilevät jälkikasvuni nostavat nopeasti veneensä talviteloille ja jättävät saariston kauniin syksyisen ruskan venäläisten maihinnousun uhan vuoksi tältä syksyltä kokeamatta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Viisaasti toimittu. Taidan minäkin perua matkani Tukholmaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Siperiako opettaa? Suomi lähetti viikonloppuna viestin idän suuntaan.
Häivähdys hyvinkin kylmän tyylin vastaviestinnästä tuli ehkä eräänlaisena 'ei-valtiollisena' hakkerikansalaistoimintana samoihin aikoihin kun Airiston Helmen ensimmäisiä vangitsemisoikeudenkäyntejä aloiteltiin? Suomi.fi-tunnistautuminen meni joksikin toviksi alas samoin kuin poliisin puhelinlinjat. Muutama teollisuushallikin kai kärähti eilen ja Kiihtelysvaaran kirkossa ja Mantyniemessäkin ilmeisesti sähköpääkeskus aiheutti saaristosta riippumattomia ongelmia, mutta nämä viimemainitut kai eivät sentään ole luettavissa ratsiassa mielensäpahoittaneen tahon kiukkuisiksi voimannäytemanöövereiksi kostohengessä.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259735-verkkoisku...

- Menisikö siis viesti Venäjälle perille ilman kommandopipojakin ja rynnäkkökiväärejä varsinkin> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261539-m...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pekka Siikala, Vellu Heino, Jorma Myyryläinen ja muut Venäjän ystävät:

Käsi sydämelle, jos Venäjä hyökkää ja te saatte pyssyn kouraan, ammutteko suomalaisia vai venäläisiä?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei näköjään ole kommentoijien tyhmyydellä oikein mitään rajaa. Eikä ennakkoluuloilla, eikä innolla leimata jotkut joksikin, ja kyvyllä esittää älyttömiä kysymyksiä.

Niinpä nyt vielä kerran tälle Leo Miralalle kerron, että en ole Venäjän ystävä, ja ikämiehenä tuskin ammun ketään.

Miralan kysymys on idioottimainen. Jos USA, Saksa, Norja tai Itävalta tai Nigeria hyökkää Suomeen, niin kumpia Mirala ampuu, jos pyssyn saa; noita hyökkääjiä vaiko suomalaisia. Vai varmuuden vuoksi venäläisiä?

Kun täältä Puheenvuorosta aina jonkun ajan poissa pysyy, niin ihan pääsee unohtumaan keskustelun ja keskustelijoiden taso.

Toistan vielä: En ole kenenkään ystävä, en Venäjän, Miralan, Trumpin, Putinin, Ruotsin kuninkaan enkä tasan tarkkaan kenenkään muunkaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mirala: miksi Venäjä hyökkäisi?

Toisaalta minä pyrin olemaan ampumatta ketään mihinkään suuntaan. Mutta eivät ne enää tämänikäiselle ja kuntoiselle pyssyä annakaan. Saattaisin olla sellaisen kanssa suurin vaara itselleni kun kepin kanssa köpöttelen muutenkin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mirala tuli järjettömyydellä osoittamaan järkeä.

Tuomas Simojoki

Kivoja mökkejä Airiston helmi rakennuttanut, kalliit vuokrat tosin. http://www.strandbo.fi/hotel-strandbo.html Tuolta voi vuokrata ja mennä vaikka "leikkimään rannikkojääkäriä".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset