PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Valtava uhka - Suomessa tuhansia helikopterikenttiä

Turun saaristossa ulkomaalaisomistuksessa olevat helikopterikentät ovat herättäneet laajaa huolta ja vielä suurempaa pelkoa. Eniten peloissaan on tainnut olla Ylen toimittaja, joka kysyi asiasta Medvedeviltä, siis Venäjän pääministeriltä. Naurattihan moinen kysymys Medvedeviä ja ihan syystä.

Kävin tänään aika lähellä Viipuria, ja väkisin mieleeni nousivat nuo helikopterikentät. Ja kun nouseminen puheeksi tuli niin tarkistin erään asian Wikipediasta, joka tietenkään ei ole äärimmäisen luotettava tietolähde. Wikipedia kuitenkin tuki omia havaintojani.

Helikopteri nousee maasta ilmaan pystysuoraan, ja yhtä pystysuoraan se myös laskeutuu. Miten suuren kentän kopteri siis tarvitsee?

No ei kovin suurta. Mahtuu sellainen kenttä mainiosti meidänkin pihallemme. Jos talossa olisi tasakatto, niin mahtuisi se kenttä sinne katollekin. Ja kopteri tietysti. Kaupungeissa helikopterikentät ovatkin usein talojen katoilla.

Muutama kymmenen metriä kohtuullisen tasaista maata tai asfalttia kanttiinsa ja siinä meillä on helikopterikenttä. Kunhan isoja puita ei ihan vieressä ole.

Sieltä Viipurin lähistöltä kotiin ajellessani näin satoja ja jopa tuhansia helikoptereiden laskeutumispaikkoja. Koko maassa niitä tietysti on satojatuhansia, ellei enemmänkin. Olisiko jopa enemmän kuin miljoona?

Kyllä nyt on syytä olla huolissaan ja kysymyksiä esittää, toimittajienkin.

Kokonaan minulta on mennyt ohi se kuinka monta helikopterikenttää niillä taustaisilla siellä Turun saaristossa on.

Jos haluaisin vallata ja lamauttaa Suomen, niin taatusti en aloittaisi Turun saaristosta enkä kaiken maailman luodoilta.

Mutta minä olenkin amatööri. Puheenvuorosta toki löytyy ihan oikeatakin sotilaallista tietämystä, joten jätän helikopterikentät ja tämän keskustelukentän heille.

Itse ryhdyn katsomaan amerikkalaista sotaelokuvaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Työttömistä täytyy kouluttaa paalukommandoja istuttamaan Rommelin parsaa kentille. Itse ajattlein katsellä venäläisen leffan ensimmäisestä avaruuskävelystä.

Sitä varten varmaankin venäläiset lääkärit valtaavat sairaaloita. Joka sairaalassa on heliport. Kaikki on tarkkaan harkittua.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mutta ei hätää! Nyt on todistettu että Medvedev valehteli. Kyllä siellä jotain on, niin. Viestintäasiantuntija sen meille kertoo. Älkää siis valehdellessanne hymyilkö toispuolisesti älkääkä kohotelko olkianne. Älkää tehkää niin edes puhuessanne totta. Juu, ja Monica Lewinsky on saatu juttuun mukaan:

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kerto...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Jos haluaisin vallata ja lamauttaa Suomen, niin taatusti en aloittaisi Turun saaristosta enkä kaiken maailman luodoilta."

Tästähän ei ole edes kyse. Lainaan Iltasanomia, vaikka se ei tietenkään kelpaa Siikalalle.

"Se, joka hallitsee saariryhmää sotilaallisesti, hallitsee Itämeren laiva- ja ilmaliikennettä, ja jos miehittäjä olisi Venäjä, Naton mahdollisuudet puolustaa Viroa vaikeutuisivat ehkä ratkaisevasti. Kun Baltian maat ovat Natossa ja Ruotsi antanee tukikohtansa Naton ilmavoimille kriisitilanteessa, Ahvenanmaan strateginen merkitys korostuu venäläisten karttapeleissä."
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005841450.html

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sotapelien pelaajat ovat oma ihmislajinsa, ja useimmiten he ovat olleet väärässä. Mutta voivat he olla oikeassakin. Minä niin välitä muusta kuin Suomen turvallisuudesta.

Kuten totesin keskusteluun löytyi heti monimutkainen sotilasasiantuntija.

Minulle on hiukan outoa tuo kuinka tärkeätä on Naton mahdollisuus puolustaa Viroa. Kun me emme ole Natossa. Tai ehkä olemme, mutta sitä ei tietenkään kaikille kerrota.

Miten Viro Suomen turvallisuuteen liittyy? Ei se kauhea uhka kai ollut osana Neuvostoliittoakaan? Tai ehkä oli, mutta sitä ei kaikille kerrottu?

Parturini kyllä on virolainen, ja tosi hyvä parturi onkin, ehkä paras jonka kynittävänä olen ollut. Tämän voin kaikille kertoa.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Olet omien sanojesi mukaan amatööri ja todistat sen aukottomasti. Et ymmärrä sotilaallisia asioita. Se ei mitenkään tunnu estävän sinua ottamasta kantaa niihin, päinvastoin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sotapeleihin intoutuneet tuskin ovat ihan omaa ihmislajiansa, ainakaan biologisessa tai morfologisessa mielessä. Pelkään heidän pystyvän lisääntyvän meidän tavallisten ihmisten kanssa enkä ole huomannut mitään yksikäsitteisiä lajityypillisiä ulkoisia tuntomerkkejä. Ekologisen lajinmäärityksen suhteen eroja saattaa olla sillä käyttäytyväthän he omituisesti. Geneettisen suhteen asia olisi mielenkiintoinen selvittää: onko sotaspekulaatioille altistava geeni olemassa. Fylogeneettinen tarkastelu voisi tuoda lisävalaistusta tuohon joidenkin ihmisyksilöiden käyttäytymispoikkeamaan sillä olisi mielenkiintoista onko se sukulinjoittain säilyvä ja periytyvä ja niitä kuvaava ominaisuus.

Aiemmin syytettiin kenraaleja käymästä omissaan aina edellisiä eikä tulevia sotia ja siksi aiheuttavan kammottavia seurauksia johtamissaan sodissa. Sama taitaa vaivata myös näitä somen ja bulevardilehdistön innokkaita amatöörejä mutta heidän aiheuttamansa on vain älämölöä ja taustakohinaa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Medvedevin asenne suomea kohtaan ei ollut asiallinen,kuten ei ole koko vanäjän johdonkaan,,eikä Siikalankaan !

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mulla on oikein asiallinen ja hyvä asenne Suomea kohtaan. Samoin Venäjää, Yhdysvaltoja, Ranskaa ja monia muita maita kohtaan. Unkari, Puola ja Turkki kyllä vähän tökkivät.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ihmisten huolille ja peloille on helppo naureskella, ja Suomessa Medvedevin pilkka uppoaa hedelmälliseen maaperään mistä osoituksena mm. tämä blogi.

Olisi ollut todella kummallista, jos toimittajat eivät olisi tapaamisen yhteydessä kysyneet Airiston helmestä. Ehkä heidän pitäisi ottaa neuvoja itärajan takaa niin olisi ainakin Siikala tyytyväinen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ehkä toimittajan ei kuitenkaan olisi pitänyt kysyä helikopterikentästä. Helikopterikenttä kun taitaa teoriassakin olla vähäisin mahdollinen ulkoinen uhka.

Kuten kirjoitin - ja sehän meni Saloselta kirkkaasti ohi - helikopteri nousee ja laskeutuu pystysuoraan ja tavitsee alleen perin pienen maatilkun. Melkein mikä tahansa maatilkkku kelpaa. Tai katto.

Mutta tottahan on tärkeätä että toimittaja kysyy kaikenlaista, koska eiväthän kansa ja toimittaja usko sitä mitä poliisi kertoo.

Jos uskoisivat niin ei tarvitsisi tyhmiä kysyä.

Mutta ei uskota, koska somessa ja mediassa tiedetään paremmin. Täälläkin, näillä palstoilla. Onkohan Salonen koskaan tullut ajatelleeksi mistä ihmisten huolet ja pelot nykyään kumpuavat?

Etteivät vain kumpuaisi median ja somen pelotteluista, ja siitä ettei kmnpaankan voi luottaa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Medvedev nosti pitkästä kysymyksestä framille tuon helikopterikysymyksen ja nauroi sille, epäili esittäjän mielenterveyttä. Ja Siikala seuraa perässä. Itse kysymys oli paljon moniulotteisempi mutta on kätevää kiinnittää huomio yhteen yksityiskohtaan.

Minä olisin huolestuneempi jos asuisin maassa, jossa media ei saisi kaivella tällaisia asioita. Valtaosa suomalaisista pitää suomalaista mediaa luotettavana.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #10

Ja siinä valtaosa suomalaisista erehtyy pahemman kerran. Tämän uskallan entisenä journalistilliton jäsenenä kirkkain silmin sanoa. Aktiiviaikoinani media valehteli tahallaan tai vahingossa joka ikinen päivä, eikä meno taatusti ole paremmaksi muuttunut.

Eikä vika ole journalisteissa, vaan mediassa, jonka ensimmäinen ja ainoa päämäärä on tuottaa voittoa omistajilleen (ihan oikein), minkä vuoksi journalistien mahdollisuuksia paneutua asioihin huolella on aina rajattu, ja nykyään enemmän kuin koskaan aiemmin.

Oikeita journalisteja on ajettu kilometritehtaalle melkoinen määrä, ja jäljelle jääneiden on väsättävä monta otsikollista tarinaa joka päivä. Joten he väsäävät tarinoita, lainaavat juttjua somesta ja uutisoivat kaiken maailman epämääräisten "kansalaisjärjestöiden" selvityksistä kissan korkuisin otsikoin.

Koska heidän on pakko. Kenelläkään ei ole aikaa ottaa kunnolla selvää yhtään mistään.

Missään tapauksessa ei tyydytä poliisin lausuntoihin, ellei niistä saa rakennettua pelkoa ja uhkakuvia. Nyt ei saanut, joten kommandopipot esiin ja kohu päälle. Niinpä, kuten sotilasasiantuntijat - ne oikeat - lausuivatkin alkoi yksi tarina elää itsekseen ihan omaa elämäänsä sen oikean tarinan rinnalla ja melkein heti myös sen yläpuolella.

Mutta hyvä että Salonen on tyytyväinen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

Äläs väistele. Kirjoit että

"Onkohan Salonen koskaan tullut ajatelleeksi mistä ihmisten huolet ja pelot nykyään kumpuavat? Etteivät vain kumpuaisi median ja somen pelotteluista, ja siitä ettei kmnpaankan voi luottaa?"

Miten ihmisten pelot voivat kummuta siitä että mediaan ei voi luottaa kun samalla he ovat väärässä kun luottavat mediaan?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #17

Kannattaa Salonen muistaa, että Siikala on ollut sellainen journalisti, joka olettaa, että kaikki muutkin journalistit tekevät kuten hän. Sehän on se vanha kunnon projektio, kaikki muutkin tekevät niin kuin minä, tekeehän, tekeehän?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #20

Selvännäkijäkin vielä. Tosin heitä on somessa todella paljon.

No jaa, olin journalistiliiton jäsen siihen aikaan kun jäseneksi pääsi journalistisilla ansiolla. Jo pitkään jäseneksi on päässyt vain rahalla - siis ansaitsemalla tarpeeksi paljon. Ellei ansaitse tarpeeksi ei jäseneksikään pääse.

Ehkä se kertoo jotain tämän päivän journalismista?

Noin muutoinkin olen hyvin introvertti. Pärjään kivasti missä tahansa tarvitsematta ympärilleni samanmielisten laumaa, kuten kuulemma esktrovertit tarvitsevat. Heitä on arveltu olevan yli 75 % maailman väestöstä.

Nyt on hyvä aika mennä yöpuulle.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #15

Tämä helikopterikenttäjuonne olisi jo jäänyt unholaan mutta se pysyy hengissä erinäisten blogistien tuella.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Katsohan Siikala noita Airiston Helmen kiinteistöistä otettuja ilmakuvia. Ei sinne kovin helppoa ole laskeutua helikopterilla. Etkö ymmärtänyt, että tässä toimittaja tarkoitti nimenomaan noita Airiston Helmen paikkoja?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #33

Siikalan on kovin helppo heitellä herjoja tuhansista helikoptereiden laskeutumispaikoista mutta kun pitäisi vastata asialliseen asiaan, Siikala vaikenee. Tämän kaltaista toimintaa kutsutaan trollaukseksi.

Katso nyt vielä Säkkiluodon ilmakuvaa ja kerro miten sinne voi laskeutua muualle kuin sinne rakennetuille neljälle tasanteelle?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #39

Jotta kannattaisi vastata asiallisesti, pitäisi kysymyksenkin olla asiallinen. Vastaus kannattaa esittää samassa rekisterissä kuin kysymyskin.

Niinpä koska Venäjän armeija osaa ja pystyy tiputtamaan laskuvarjoilla panssareita, ajoneuvoja ja tykkejä niin Suomessa ei kannata pitää yhtään 1/2 hehtaaria isompaa peltoaukeaa eikä 100 m:iä pitempää tienpätkää koska eihän sitä tiedä koska Putin saa päähänsä ...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #40

Siikala aloittaa blogikirjoituksensa ” Turun saaristossa ulkomaalaisomistuksessa olevat helikopterikentät ovat herättäneet laajaa huolta ja vielä suurempaa pelkoa.” Vertaus siihen, että Suomessa on koptereille tuhansia lskeutumispaikkoja, jotka ovat turvallisuusuhka, on epäasiallinen ja keskustelun häiritsemistä eli trollausta. Suomessa ei ole tuhansia ulkomaalaisomistuksessa olevia helikoptereiden laskeutumispaikkoja.

Siikalan mielestä ei kai ole mitään ihmeellistä siinä, että kallioiselle, 700 metriä pitkälle luodolle on rakennettu 4 helikopterin laskeutumisalustaa.

Siikala kuvittelee, että kun kopteri pystyy nousemaan ja laskeutumaan pystysuoraan, se voi laskeutua mihin tahansa.

Asiallinen vastaus Siikalalle ja Myyryläiselle: Helikopteri tarvitsee laskeutumista varten suojaisan ja tasaisen alustan, joka on vähintään kymmenen kertaa roottorin vaatima tila. Kova ja puuskainen tuuli edellyttää vielä suurempaa vapaata aluetta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #41

Villikari kirjoitti: "Siikalan mielestä ei kai ole mitään ihmeellistä siinä, että kallioiselle, 700 metriä pitkälle luodolle on rakennettu 4 helikopterin laskeutumisalustaa."

Ehkäpä tuollaista kannattaa Siikalan asemesta kysyä rakennuttajilta. He luultavasti tietävän Siikalaa paremmin miksi ovat rahojaan tuollaiseen laittaneet. Mutta kysyessä kannattaa ottaa ottaa huomioon, että heillä ei ole minkäänlaista velvollisuutta selvitellä tekemisiään tuntemattomille ulkopuolisille, edes Villikarille.

Heillä voi olla velvollisuus kertoa tarkoituksensa viranomaisille perustellusta syytä mutta viranomaisilla ei liene oikeutta levitellä yksityisten, yritystenkään, asioita ulkopuolisille.

P.s. Kun olen katsellut kuvia Säkkiluodosta niin en ole nähnyt kuin yhden helikopterikentän. Tosin saarella näyttäisi olevan avoimia paikkoja joihin hulikuukkeri voisi laskeutua muuallekin mutta "vain" yksi varsinainen.

P.p.s. Tuollaisella paikalla kannattaa tehdä laiturinsa tukevasti ettei autolauttojen peräaallot ja jäät riko niitä. Jos siis ei halua keväisin käydä etsimässä laitureitaan lähisaarten rannoilta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Eikös tämä blogisti ole näillä palstoilla arvostettu turvallisuuspoliittinen tietäjä? Joka tapauksessa hän taitaa olla samoilla linjoilla kanssani:

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261651...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Ehkä toimittajan ei kuitenkaan olisi pitänyt kysyä helikopterikentästä. Helikopterikenttä kun taitaa teoriassakin olla vähäisin mahdollinen ulkoinen uhka."

Tämä päivä on historiallinen! Olen yhdestä asiasta samaa mieltä Siikalan kanssa. Helikopterikenttä on tietenkin aivan ilmeisen merkityksetön kun ajatellaan näitä uhkia. Toimittaja olisi voinut kysyä: "Airiston Helmi on vain yksi kohde, joka on herättänyt huolta, koska niitä voidaan käyttää sotilasoperaatioissa kuten Krimin valtauksessa toimitte vuonna 2014, miten kommentoitte näiden muiden kohteiden osalta?"

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onko se toimittajan esittämä kysymys jossain? IL:n mukaan "Suomalaistoimittajien kysymyksen pääministereille esitti Ylen toimittaja Heikki Heiskanen. Hän kysyi KRP:n laajasta operaatiosta eli Turun saariston ja Airiston Helmen tapauksesta. Heiskanen tiedusteli pääministereiltä, miten he vastaavat suomalaisten huoliin Venäjän mahdollisesta sotilaallisen kaluston käytöstä, ja millaista yhteistyötä maat ovat valmiit tekemään."

Ainakaan tuossa en näe mitään helikoptereista. Oliko se Medvedevin omaa tuotantoa vai kysyikö toimittaja hekoista?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kyllä se toimittaja kysyi myös helikopterikentästä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #16

Totta, tarkistin juuri Areenasta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #19

Hyvä että tarkistit. Minä en Areenasta tarkistanut. Olen edelleen sitä mieltä että kysymys oli typerä, sillä Suomi on täynnä helikopterikenttiä. Kuten kirjoitin. Enkä muusta tainnut kirjoittaakaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Janne Salonen, oletko huomannut miten nopeasti jotkut jutut mediasta (verkossa) katoavat? Minä luin Ylen omilta sivuilta Ylen toimittajan kysyneen helikopterikentistä, mutta nyt tuota juttua ei enää löydy mistään. Ei, Google ei löydä kaikkea.

Ylen juttu oli luonnollisesti toisen toimittajan tekemä juttu toisen toimittajan tekemistä kysymyksitä, ja sinä linkität ties monenteenko lähteeseen. Tämä on yksi median ongelmista - hirveä hektisyys ja samoien uutisten kierrättäminen ja uudelleen muokkaaminen.

Itse olen pelkästään mediatietojen varassa sen suhteen mitä Ylen toimitaja kysyi. En ollut paikalla. Voi siis olla että kysyi jotain tai ei kysynyt.

Mielenkiintosta kuitenkin on että MTV kaivoi esiin viestintäasiantuntijan, jonka mukaan Medvedevin hymyt, olkapäät sun muut kielivät hänen valehdelleen.

Ja juuri tuollaista "journalismia" kutsun pelotteluksi, sillä yksikään viestintäasiantuntija ei kenenkään ulkoisesta olemuksesta pysty varmuudella päättelemään valehteleeko tarkkailun kohde vai ei.

Jos pystyisi, luotettavasti, niin tuomarit valittaisiin viestintäasiantuntijoiden joukosta.

Hyvää yötä. Elokuvani alkaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #21

Koko tilaisuus näkyy Areenassa ja erikseen lyhyempi klippi Medvedivin vastauksesta. Hae Areenassa "Medvedev".

Minä en osaa sanoa valehteliko vai ei mutta hänen reaktionsa oli vähintään mielenkiintoinen: https://areena.yle.fi/1-50008327

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Tuon Salosen laittaman linkin takana oleva Medvedevin vastaus on ihan ymmärrettävä: hänen mielestään suomalaiset tutkivat mitä suomalaiset haluavat sillä onhan Suomi ollut itsenäinen jo pitkän aikaa.

Sen sijaan hänen naurahtelunsa toimittajan kysymyksen älyttömyydelle ei ollut ihan kilttiä. Nolata nyt julkisen palvelun toimitustyön "ammattilainen"(?) noin. Se ei ollut ihan kohteliaimpien käytöstapojen mukaista mutta ymmärrettävää toki sillä asia oli päämisnisteriltä kysyttynä kaikessa älyttömyydessään tyrmistyttävän typerää. Sellaiseen ei pysty kuin läntisen "vapaan" lehdistön russofobian täysin läpitunkema senttariääliö. On siis enemmän kuin ymmärrettävää, että pokka ei ihan aina pidä vaikka toki pitäisi.

Täytyypä vielä todeta, että Sipilä suhtautui kerrankin tuossa klipissä asiaallisesti johonkin asiaan. Pitipä sekin vielä nähdä kun on näin vanhaksi elänyt.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #21

Siikala, ei sinun tarvitse olla paikalla. Yle Areenassa on tuo pääministerien pitämä tiedotustilaisuus. Voit ihan itse seurata tilaisuutta videoituna vaikka se nyt valitettavasti on Ylen tuotantoa, eikä RT:n.
Osoite:
https://yle.fi/uutiset/3-10423526

Ylen toimittajan kysymys alkaa kohdasta: 02:09:16

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Pakettipellot ja pellot yleensä ovat ihan luontaisia kopterikenttiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sitä minäkin ihmettelen, miksi venäläiset eivät osta maa-alueita, joilla on luontaisesti jo valmiina helikopterikentät eli ” pakettipeltoja ja peltoja yleensä”
ympäri Suomea jos tarkoituksena on valloittaa maamme helikopterihyökkäyksellä.

Ja Lapin lukemattomien erämaajärvien rannoilta voisi samalla hankkia pienellä ruoppauksella sukellusvenesatamiksi sopivia alueita.

Vai mitä Hemmo ?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Teki minunkin mieli tulkita Medvedeviä pikkuisen vainoharhaisesti: hän kiisti vain helikopterit, mutta ei kiistänyt erikseen sukellusveneitä - myönsikö hän siis tavallaan sukellusvenesataman? : D

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Myyjän mukaan ostaja ihastui paikkaan puhtaan hanaveden ja maukkaan limpun takia:

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/09/26/for-nio-...

Epäilkäämme jokaisen sellaisen mielenterveyttä, joka tätä epäilee.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Onko Medvedev psykiatri, kun hän puhuu mielenterveyden ongelmista? Ei, koska ammattimies ei tekisi sitä pilkallisesti naureskellen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kyllä ammattimiehetkin välillä niin tekevät. Psykiatrit ovat vain ihmisiä. Jotkut heistä ovat joskus potilainakin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Monet ihmiset ovat sairastamansa taudin erityisasiantuntijoita.

Ja itselleen nauramisen taito on kadehdittava ominaisuus.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei ollut kovin hääppöinen elokuva mutta katsoin sisulla loppuun asti, koska helikoptereita elokuvassa oli paljon.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Ei tässä asiassa ole kyse pelkästä yhdestä helikopterikentästä olkoon minkä kokoinen tahansa.

Niin nauratti Staliniakin aikoinaan kun kuuli, että ei Suomea mukamas vallattaisi kahdessa viikossa. Nauru juuttui Generalissimuksella kurkkuun.

Voi olla, etä Medvedevikin löytää naurahduksensa vielä edestään.

Venäläisistä puheenollen täytyy aina huomioida Leninin hyväksyvät sanat valehtelusta: totuuden puhuminen on porvarillista hapatusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyse ei ole siitä etteikö helikopteri voisi laskeutua melkein minne tahansa, vaan siitä, miksi sinne on rakennettu helikopterikenttä. Paikkaan, jossa myös on jostain syystä katsottu tarpeelliseksi syväruopata ranta-alue laajalti merelle päin laiturien ympäriltä ja asetettu turvakamerat vartoimaan saarelle mahdollisesti rantautuvia tunkeilijoita. Alueella, jossa suomalaiseen tapaan on totuttu noudattamaan jokamiehen oikeuksien suomia vapauksia. En ole koskaan kuullut, että Turun saariston alue mökkisaarineen olisi ollut rikollisten murtomiesten tai vandalistien kohteena.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ehkä Medvedev nauroi sitä, että täällä pidetään "valtava uhkana sitä, että Suomessa on vain tuhansia helikopterikenttiä". Venäläisen mittapuun mukaan se on vähän.

Osaatko Siikala antaa selityksen sille, miksi Säkkiluodolla, jonka pituus on n.700 metriä, on vain neljä helikopterikenttää ja kymmenkunta betonilaituria?

Täällä on kerrottu, että rikkaat turistit liikkuvat helikoptereilla, mutta sitä en usko, että he haluaisivat majoittua sen kaltaisiin kasarmeihin, mitä Säkkiluodolla näyttää olevan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset