PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Sipilän hallituksen uskomattomat toilailut - Näin tällä kerralla

Tällä kerralla lyhyestä virsi kaunis, sillä Uusi Suomi sanoo alla linkittämässäni uutisjutussa jokseenkin suoraan sen, minkä enemmistö tietää, mutta jolta enemmistö silmänsä sulkee. Hallitus on niin epäpätevä että se pitäisi voida irtisanoa välittömästi. 

Kaikkien aikojen epäonnistunein pääministeri johtaa kaikkien aikojen hölmöintä hallitusta. Uskomatonta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/263091-nakokulma-talla-paperillako-suom...

Että simmottis. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Irtisanominen tapahtuu kevään vaaleissa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Työntekijän alisuoriutuminen oli irtisanomisperuste myös hallituksen paperissa potkulaiksi.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Sipilän tapa toimia on tyypillistä öykkäröintiä, jossa asiaa perustellaan jollakin asialla, joka ei liity kyseiseen asiaan millään tavalla. Eihän irtisanominen helpota työllistämistä, vaan edistää työttömyyttä. Kyseinen lakiehdotus ei millään tavalla liity työllistämiseen. Mutta ei uskaltanut media ampua heti tuoreeltaan koko ideaa alas.

Samalla tyylillä Paavo Lipponen perusteli maavoimien kuljetushelikopterien hankintaa, että ne ovat maavoimien taisteluvoimien ydin. Sen nyt tietää armeijaa käymättömätkin, että varmasti eivät ole. Koko hanke oli puolustusvoimien hankintojen riman alitus. Kuinkahan monta kopteria on päivittäin lentokunnossa?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vaikka istuva hallitus onkin aina se kaikkien aikojen huonoin, niin olisin kyllä tällä kertaa samaa mieltä kaiman kanssa.

Kun muistaa millaisena Suomen pelastajana Sipilää hallituksen aloittaessa markkinoitiin, niin jälki on ollut katastrofaalista ...

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Orimattilan Siikala rykäisi todellisen pommin, "kaikkien aikojen epäonnistunein pääministeri johtaa kaikkien aikojen hölmöintä hallitusta, uskomatonta". Voisitko Siikala paljastaa, tarkoittaako kaikkien aikojen aika peräti itsenäisyytemme alkuun 1917 vai kenties 2015 kevääseen, jolloin tämän vaalikauden maatamme johtanut hallitus aloitti työnsä. Se avartaisi käsitystäni siitä, miten pitkältä ajalta pystyt vertaamaan maamme hallitusten epäonnistumisia ja onnistumisia. Kiitän jo etukäteen vastauksestasi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, ennen tätä hallitusta ei tarvittu erillistä lainsäädännön arviointineuvostoa, lakien sisältöä ja vaikutuksia kyettiin pohtimaan ja arvioimaan mm. lakivaliokunnassa ja komiteoissa. Olen hämmästynyt, että hallituksen esitykset on laadittu ”hyvällä yleiskielellä”, saavutus tietty sekin.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Olisi kyllä tarvittu. Heikko lainsäädännön valmistelu ei totisesti ole tämän vaalikauden uutuus.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #7

Antaisitko pari esimerkkiä, kun en ole aikaisemmin ehtinyt oikein seuraamaan.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #8

#8
aamulehteä lainaten "Jaakko Jonkka itse totesi viime viikon eduskuntakeskustelussa, että lakiesitysten perustuslailliset, ongelmat, puutteet tai korjausehdotukset ovat pysyneet suurin piirtein samalla tasolla sen ajan kuin Jonkka on ollut oikeuskanslerin virastossa."
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/sipila-passittais...

Jonkka oli oikeuskanslerina 2007-2017.

Lakien valmisteluun liittyvää juttua vuosien takaa

Kuka valvoisi lainvalmistelun laatua?
HELMIKUU 10, 2015

"Arviointiyksiköllä olisi asiantuntemusta arvioida lainvalmistelun laatua esimerkiksi vaikutusten arvioinnin ja sidosryhmien osallistumisen suhteen. Tällaisen yksikön perustamista on esitetty ja sellaisen perustaminen onkin tarpeen. Nyt näyttää myös siltä, että arviointiyksikön perustamiselle on löytynyt poliittinen tahtotila. Esimerkiksi eduskunnan tarkastusvaliokunta ehdottaa tällaisen yksikön perustamista valtioneuvoston yhteyteen."

https://weaducate.wordpress.com/2015/02/10/kuka-va...

Kuka voi sanoa etteikö arviointiyksikköä olisi Suomessa jo aikaisemmin tarvittu?

Ja kuka on sitä mieltä, että viime hallituskaudella SOTE lakien valmistelu oli onnistunutta? Ilmeisen moni nykyään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #11

Kannattaa todellakin lukea tuo linkki Aamulehteen ja hyvällä yleiskielellä laadittu artikkeli kokonaisuudessaan.

Kyllä on korutonta kertomaa Sipilän hallituksen kyvyttömyydestä lainvalmisteluissa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #7

Sattuko pahasti, ilmeisesti sattu?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Arvo Tammela, eiköhän Sipilä lyö kaikki mahdolliset ja mahdottomat ennätykset koko itsenäisyytemme ajalta. Omat havaintoni tosi rajoittuvat vain viimeisimpiin 50 vuoteen. Mutta on sitä siinäkin aikaa puoli vuosisataa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Siikala, kiitos. Mitähän tarkoittanee,"eiköhän Sipilä lyö kaikki mahdolliset ja mahdottomat ennätykset koko itsenäisyytemme ajalta". Ilmeisesti et olekaan aivan varma syytöksesi oikeellisuudesta. Mikä sai mielesi muuttumaan.
Sinulla täytyy olla erittäin hyvä muisti koska havaintosi
rajoittuvat viimeisimpiin 50 vuoteen. Muistat varmasti ulkoa, kuinka monta hallitusta tuohon aikaan mahtuu ja myöskin sen, kuinka monta niitä oli vuosien 1917-1968 aikana.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Mistä lie Pekan mieli myrtynyt,kun noin happamesti puoluettaan moittii, muistan kun olit Keskustapuolueen kansanedustajaehdokkaana, niin ei
silloin ollut moitteen sijaa.

Tämä lainsäädännön arviointineuvoston arvio työllistämiskynnyksen madaltamisen vaikutuksesta työllistymiseen on arvio jota ei voi arvioida.
Luottaminen on vain pienyritysten omiin tutkimuksiin.

Eiköhän AY-liikkeen voimatoimenpiteiden tarkoituksena ollut voimalliset tukitoimenpiteet punavasemmistolle tulevia vaaleja silmällä pitäen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Simosen arviot ovat aina yhtä hienoja, ytimessä on se, että suuri johtaja Sipilä ei ole elämässään tehnyt yhtään virhettä. Vähän kuin Mao - ei puutu kuin se, että kerrottaisiin Sipilän hakanneen mennen tullen kaikki Suomen ennätykset uinneissaan.

Simosen mielestä asetetaan hallituksen omasta toimesta lainsäädännön riippumaton arviointineuvosto asiantuntijoineen, mutta sen lausuessa jotain totuus löytyykin sitten kiistan toisen osapuolen tekemästä omasta tutkimuksesta. Nerokasta ja samalla ah niin riippumatonta arviointia.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Seppo Simonen, en ole koskaan ollut minkään puolueen kansanedustajaehdokas. Lisäksi on hyvä oivaltaa, että vain viisaas oivaltaa hypätä pois laiavasta, jonka kippari on kääntänyt täysin väärälle kurssille.

Ne vähemmän viisaat jäävät laivaan kipparia ylistämään - muistamatta mistä lähdettiin ja minne oikeastaan oltiinkaan menossa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Mikäpäs siinä jos työ ei kiinnosta Keskustapuolue kansanliikkeessä sieltä voi lähteä pois, sen viisaudesta voi olla montaa eri mieltä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #20

Kyllä, ja viimeistään silloin kun kansanliike on unohtanut tarkoituksensa ja juurensa ja lakannut olemasta kansanliike ja muuttunut henkilöpalvonnan tyyssijaksi.

Niinpä minä lähdin.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kukas se kissan pöydälle nostaa jos ei itse, vai mitä Niko.
Muutoin edelleen kun ei lainsäädännön arvioneuvostolla ollut sumea logiikka kykyä arvioida töllistämiskynnyksen alentamislakiehdotuksen vaikutusta työllistymiseen niin olisi ollut parempi uskoa yrittäjiin kuin sanoa typerää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kun minä erinäisiä kymmeniä vuosia pyöritin alle kymmenen työntekijän yrityksiä, niin olisin heti voinut hallitukselle kerrtoa ettei irtisanominen ole mikään ongelma pienissä yrityksissä, ja ettei irtisanominen koskaan ketään työllistä.

Kyllä ne Sipilän propellitaulut ovat nyt pahasti sekaisin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mitä voi odottaa ensimmäisen kauden ministeriltä, joka on pääministerinä. Suurin osa hallituksen ministereistä on kokemattomia ensikertalaisia. Se on näkynyt koko hallituksen sähläämisenä ja tunaroimisena.

Suomessa on nyt työssäoppiva ja työtään opetteleva hallitus ja se näkyy ikävällä tavalla työn jäljessä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Muutama kuukausi vielä ja sitten helpottaa. Siirtymällä ammattitaitoiseen korjaamisosaamiseen hallitusrintamalla. Ja remonttia näyttää riittävän parin vaikeaselkoisen epäpuolueen ministereiden jäljiltä.
Uskon vahvasti, että äänestävän kansan silmät ovat auenneet näkemään ketkä ovat luoneet osaamattomuudellaan ja yksisilmäisyydellään sotkua ja sekamelskaa kansakuntamme keskuuteen.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Valkonen, tarkoitatko ammattitaitoisella korjaamisrakentamisella paluuta edellisen vaalikauden hallituksen korjaamisrakentamiseen. Luvattiin 100 000 uutta työpaikkaa, saatiin työministeri Ihalaisen "ansiokkaan" toiminnan tuloksena 100 000 työtöntä. Haluat ilmeisesti saman ansiokkaan toiminnan uusintaa Antti Rinteen johtaman remonttihallituksen todellisilta osaajilta. Se on tietenkin varmaa, että Siikala , Valkonen ja kumppanit ovat sitten kehujien eturintamassa huutamassa eläköötä maamme historian ylivoimaisesti parhaimmalle Rinteen hallitukselle.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Argumenttisi ovat ...hieman väsyneitä. Jopa Sipilä ja työministeri ovat myöntäneet suhdanteiden merkityksen lukuihin tämän ja muidenkin hallituksien työssä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #24

Leppälahti, myönnän olevani hieman väsynyt. Väsymykseni johtuu vain ja ainoastaan siitä, että Sipilän hallitusta jatkuvasti aliarvioivat henkilöt kirjoittavat viikosta toiseen samoja syytöksiä. Toivon hartaasti, että he löytäisivät uudet syytöksien aiheet vaikka siitä, että muuttuneet ajokelit yllättivät autoilijat ja tieltä suistumisia tapahtui siellä sun täällä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Täällä toinen karjalaisäijä Espoosta mutten ole myynyt sieluani punavihervasemmistolle. Kun tämä hallitus sai valtiovarainministeri Antti Rinteeltä perinnökseen konkurssipesän niin ei ollut muuta mahdollisuutta kuin vyön kiristys menoinhin.
On aivan uskomatonta tämä kuvitelma että eldorado koittaa punavihervasemmisto hallituksen myötä ensinnäkin haluako ihmiset äänestää sosialismin puolesta kun sosilismi valtiot maailmalta hupenee pois.
Tuossa joku päivä sitten yksi maailmalla asunut ja kokenut sanoi ettette tiedäkkään miten hyvin meillä asiat on.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Veikkaan, että tämä Sipilän haukkujien kööri valittaa yhtä kovasti myös seuraavasta pääministeristä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Todellakin hyvin todennäköistä, että en ole tyytyväinen siihenkään. Silloinkin EK:n jäsenten kapitaaleilla on viimeinen sanavalta siihen mitä hallitus viimekädessä tekee.

Olin aikoinaan mieltä, että aikaisempien tunareiden jälkeen Lipposta ei pysty alittamaan kukaan mutta sitten tuli Katainen. Ja hänen alleen pääsi vielä Stubb jonka taas luulin olevan äärimmäinen pohjanoteeraus. Mutta sitten tuli Sipilä. En ole menettänyt toivorikkauttani sen suhteen eikö joku pääsisi limboamaan hänenkin altaan. Toivoa vain sopii, että saisimme välillä hieman hengahtää.

Mutta aikuisten oikeasti en ole mieltä, että olisivat kyvyttömiä ja taitamattomia. He vain eivät aja meidän tavallisten ihmisten vaan pääomien omistajien ja työnantajien asiaa ja kukin heistä tekee sen kulloisissakin olosuhteissa ja tavoin jonka katsotaan tuottavan toimeksiantajien kannalta tehokkaimman, mutta ei aina tyylikkäimmän, tuloksen.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Mitä voidaan sanoa pääministeristä joka nimittää oikeus- ja työministerikseen entisen paperimiehen (kaiketi luottamusmies) , jolla ei ilmeisesti ole edes suoritettuna sitä laborantin päästötodistustakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset