PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Ukko vaihtoon - Jatkuvia virheitä nähty tarpeeksi

Kun ukko on kyvyttömäksi osoittautunut niin ukko pitää laittaa vaihtoon. Ja totisesti on ukko kyvyttömäksi huomattu, sillä hän ei kykene johtamaan hallitusta eikä maata sortumatta jatkuvasti virheisiin, puhumattakaaan älyttömistä populistisista tempauksista.

Kun on tottunut omissa narikoissaan käskyttämään mistään piittamatta, niin on tietysti vaikea hyväksyä sellaisia hallitusta sitovia asioita kuin perustuslaki ja demokratia. Olisi niin paljon mukavampaa seurata Unkarin Orbanin jalanjäljissä, mitä ukko kovasti on yrittänytkin.

Kuka lupasikaan asuntonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön? Ja kuka onkaan sittemmin siunannut monenmoiset hissunkissun tehdyt kiristykset turvapaikkapolitiikkaan, jopa niin ettei erinäisistä länsimaista Suomeen uskalleta turvapaikanhakijoita palauttaa, koska täältä heidät lähetetään kuolemaan. No, tunnetusti Suomi kuuluukin itään.

Epäilemättä se pieni mutta ah niin kovin äänekäs vähemmistömme täälläkin nostaa metakan tällaisesta blogitekstistä. Heillä kun on vain yksi idea: Suomi kuuluu suomalaisille ja muuntaustaiset joutavat ihan minne tahansa. Eikä siinä mitään lakia ja oikeutta tarvita, eikö niin?

Tämän pienen meluavan vähemmistön suureksi murheeksi ns. laki ja oikeus on taas ilmaissut huolensa sisäministeriön puuhista:

https://yle.fi/uutiset/3-10483431

Yhdessäkään ministeriössä ei valmistella mitään pääministerin tietämättä. Paitsi jo pääministeri on täysin pätemätön ukko.

Pääministerin tärkein tehtävä on hallituksen työskentelyn johtaminen ja ohjaaminen. Kuten jotkut harvat vielä muistavat koostuu hallitus ministereistä, niistä jotka ministeriöitään johtavat. Tai ainakin hallituksen pitäisin koostua ministereistä. Valitettavasti valtaosa ministereistä on vaipunut tällä hallituskaudella täydelliseen pimeyteen, koska julkisuudessa esiintyy pääsääntöisesti vain kolme puoluejohtajaa. Kolme kovaa poikaa.

Se jos mikä on osoitus ukon olemattomista johtamiskyvyistä. Ukko vaihtoon ja pian!

Koska miesmuisti oli tunnetusti ennen noin komen vuoden pituinen, ja nykyisenä digidigidään aikana noin viikon pituinen, on syytä kaivaa historinan kätköistä esimerkiksi pääministeri, joka osasi hommansa ja johti hallituksen tyoskentelyä taidolla.

Hän oli tietysti Matti Vanhanen. Ei Vanhasen omissa ideoissakaan aina hurraamista ollut, mutta päätyönsä hän hoiti moitteetta. Se päätyö oli hallituksen johtaminen ja kokonaisuuksien pysyttäminen hallituksen käsissä.

Rattoisaa iltaa kaikille ja kepulaisille erittäin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Suomi tarvitsee per..leen törkeän mutta oikeudentajuisen diktaattorin. Suomihan ei t o d e l l a k a a n tarvitse maan myyjiä, yhteistyön hajottajia eikä suomen kansalaisten kurittajia. Sellaista ei löydy ammattipoliitikoista. Olisko kenties Siikalalla mielenkiintoa kyseiseen hommaan. Naamakin kun on tosi katu-uskottava, vrt. esim. Putinin vauvaposkiin :-?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minusta valitettavasti ei ole diktaattoriksi eikä poliitikoksi. Vallan vahtikoiraksi, siis journalistiksi sopisin paljon paremmin, mutta siihen duuniin taas olen liian vanha ja liian pienituloinen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Jostain muistan kuulleeni että parhaille journalisteille jopa maksetaan. Diktaattorin ominaisuuksia kyllä kirjoitustesi perusteella omaat runsaasti ja koomikon.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #3

Parhaat journalistit ovat nykyään työttömiä, koska heille piti maksaa liikaa. Joku tekee aina halvemmalla. Lähinnä kuitenkin viittasin Journalistiliittoon, jonka jäseneksi ei pääse ellei tarpeeksi tienaa.

Diktaattorin vikaa minussa ei ole pätkän vertaa, mutta koomikon lahjoja ehkä jonkin verran.

Sipilä on menestynyt taloudellisesti (jossain määrin ja amatöörisarjassa) myymällä yrityksiä. Valitettavasti hän ei pysty Suomea myymään ja sillä tiliä tekemään. Hän on omalta kannaltaan tuntemattomassa tilanteessa.

Konkurssiin hän kyllä voi Suomen ajaa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Nyt sit vaan kaikki pikimmiten etsimään sitä kaipaamamme diktaattoria luotsaamaan oikeudenmukaisesti ja rehdisti tätä umpikarikkoa päin ajelihtavaa suomilaivaa.

Uskomatonta on sekin, että kaipaamme usein sinne johtoon just yhtä tyyppiä, JOKA se SANOO miten ON ja kiva niin. Niinistö se ole!

Voi olla että tuollainen haluaminen on vaan ihan tyypillistä apinalauman käytöstä. Tai ehkä siitä puusta putoamiasesta on vaan liian vähän aikaa!? Tai so. Se prkl Kekkonen ;-)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #8

Historiastamme se johtuu: Ruotsin kuninkaat ja Venäjän keisarit sun muut tsaarit. Ynnä venäläinen kansanluonteemme.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Aikoinaan Journalistiliitolla oli ratkaisut kotisivuillaan ja jutut siihen, miksi ei enää löydy niitä? Kaivoin aikoinaan löytämäni tallentamani linkin ja lopulta löytyi vain 404: Not Found.

Siellä olisi ollut muutamia mehukkaita juttuja palautettavaksi mieleen, että näin oli ennen tapahtunut ja mitään ei olla tehty.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tarkoitatko Journalistiliittoa (ammattiliitto) vai Julkisen Sanan Neuvostoa (JSN, lehdistön itsesääntelyelin)? Mitä ratkaisuja tarkoitat?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@7. Tarkoitan ihan Journalistiliittoa, jolla oli sivuillaan ratkaisuja ja paljon myöhemmin katsottuani samoja sivuja, ne ovat muuttuneet täysin ja samalla ovat hävinneet ne haluamani tiedot.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sipilä kolahtaa pahasti myös kokoomuksen nilkkaan. Tätä kokoomuslaiset eivät oikein ole oivaltaneet. Ainoat Sipilästä hyötyjät hallituksessa ovat olleet sinervät, koska ovat saaneet pitää ministerisalkkunsa, vaikka puolueen kannatus on niin pieni ettei se oikeastaan riittäisi edes oppositioon.

Mutta alamainen kansa sai ukosta kuninkaansa ja hallitsijansa, kun se Väinökin jäi lopulta valitsematta noin 100 vuotta sitten.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Otetaan vielä tähän, että kun irtisanomislaista oli kauheasti kiistää ja se herättää edelleenkin, niin sovussa on otettu aktiivimalli selvennykseen kolmikantaan 28.2.2019 asti sekä oma-aloitteinen työpaikkahaku (aktiivimalli 2), kuitenkin siinä lukee maakunta.

Sitten toinen on Niko Kaistakorven ottama asia, jossa haettiin Soten kansliapäällikön virkaan. Sellaiselle paikalle, missä ei ole vielä olemassa pykäleitä ja on epävarman päällä, että tuleeko tämä kokonaisuudessaan hyväksytyksi.

Ei sellaisia voida esittää yhtään mitään ja mikä se sellaine virkapaikka olisi, johon ei ole olemassa tai sellainen lakiesitys, jossa lukee maakunta?

Lakkouhan väistyessä on vain tyyntä myrskyn edellä ja veikkaan, että vuodenvaihteen jälkeen alkaa jälleen vesi lasissa ravista voimakkaasti.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Siikala, onko ukko historiamme huonoin ukko?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Nin, mites asia on?
Saiko Bobrikovin murhaaja, (kansakoulusankari)terroristi Schauman enemmän aikaiseksi Suomen kansan hyväksi kuin nykyinen "ukko"?

Henry

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Pekka Siikalalla oli taanoin hyvä positiivinen suhde Keskustapuolueeseen mutta nyt kun Keskustapuolue saa toimestasi vain sapiskaa ja nyt on mieli murheellinen monessa keskusta kodissa.
On vain sellainen kutina päivän politiikassa että on kauttaaltaan alettu huomaamaan tämän hallituksenn kyvykkyys maan asioiden myönteiseen kehitykseen ja punavihervasemmistolta on pudonnut pohja pois hallituksen solvaukseen, joten tämä sapiska pääministeri Juha Sipilää kohtaan lyö jo itse blogin kirjoittajaa vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset