PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Puheenvuoron luonnollinen kuolema kolkuttaa ovella - Kuka sammuttaa valot?

Mikään ei kestä ikuisesti, eikä ainakaan Uuden Suomen Puheenvuoro. Maailma muuttuu ja media muuttuu, mutta vielä varmemmin Puheenvuoron blogistit ja kommentoijat kuihtuvat vanhuuttaan näppäimistöjensä äärelle, eikä korvaajia tule, uskokaa pois. 

Kärjistäen voikin sanoa että Puheenvuoro on vanhojen impotenttien äijien katkeruuden ja vihan kohtauspaikka. Vakavammin puhuen blogistien ja kommentoijien ikärakenne ja sukupuolijakauma yhdessä todistavat lopun aikojen olevan käsillä.

Vain vaalit tuovat mukanaan lyhytaikaisen nuorennusruiskeen, sillä ilmainen mainospaikka houkuttelee nuoria ehdokkaita. Yhtä varmasti ja nähdysti he katoavat täältä vaalien jälkeen.

Mutta suurimman poistuman tulee aiheuttamaan viikatemies. Se ikärakenne, katsokaas.

On muitakin uhkia. Yksi niistä on täystyöllisyys. Kuka töissä käyvä ehtii blogeja kirjoitella keskellä päivää, ja niitä myös pitkin päivää kommentoida? Vain jotkut kaltaiseni, joiden työ on enimmäkseen päivystämistä, sen yhden asiakkaan odottamista, tai parin artikkelin kirjoittamista työpäivän aikana.

Meitä on harvassa. Suurimmalla osalla työllisistä työ on sellaista ettei siinä kommentteja kirjoitella, ja jos kirjoitellaan niin kilometritehtaalle pitäisi kirjoittelija lähettää. Näin on näreet.

Puheenvuoro on jo nyt eräänlainen kaljupäisten kiitorata, jolla valmistaudutaan viimeseen laskuun ennen romuttamolle joutumista.

Epäilemättä ja ainakin toivottavasti Alma Mediassa on terveesti asia merkille pantu. Jos ei, niin sitten on homma hoidettu todella huonosti.

Saattaa olla että ihan itse ehdin nähdä Puheenvuoron valojen sammumisen, ja sen kuinka viimeistä asikasta talutetaan ulos, tarjoilun loputtua. Minä kun olen vasta 70-vuotias.

Kentis olen juuri se viimeinen asiakas, joka yön hämärään katoaa. Mistä sen tietää.

Oli miten oli niin viimeinen sammuttaa valot ja sulkee oven. 

http://pekkasiikala11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262846-verkkolehdet-kuole...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Emme me nyt sentään kuihdu tähän vanhuuteen.
Huhtasaaren yksityistilaisuudet on asia joka saa palstan vähemmän osallistavaksi. Tapelkoot persut täällä sitten keskenään. Persujen instrumentti tämä oli. Ehkä täällä ei olisi ollenkaan pitänyt olla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ymmärrettävistä syistä tämä on todellakin ollut persujen instrumentti, työkalu. Kasakka ottaa mitä se saa. Ymmärrän myös Uuden Suomen perustajia, Puheenvuoron luojia. Idea oli hyvä, mutta toteutus meni metsään.

Ymmärrän myös päätoimittajaa tänäänkin, sillä klikkaukset, kävijämäärät, ovat melkein suoraan kassavirtaa mainosmyynnissä, ja mikä paremmin kärpäsiä houkuttelisi kuin sonta.

Puhtaasti journalistisesti tarkastellen olisi jonkun tänäkin aamuna ensimmäiseksi pitänyt katsoa mitä Puheenvuoroon on aamuksi luotu, ja ihan ensimmäiseksi olisi pitänyt poistaa Harri Rautiaisen blogiteksti.

Mutta kun se on luetuin.

Mistään en ole niin kiitollinen kuin siitä ettei minusta yhdenkään julkaisun päätoimittaja 2000-luvulla tullut. Ikäviä pestejä.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

"Vain jotkut kaltaiseni, joiden työ on enimmäkseen päivystämistä, sen yhden asiakkaan odottamista, tai parin artikkelin kirjoittamista työpäivän aikana"

Hautausurakoitsijan ammatissa yrittäjänä sitä ehtii kirjoitella, kun sitä yhtä, parhaana päivänä kahta tai kolmea asiakasta odottaa.

Välillä käyn sitten ruumishuonella toteamassa sen, mikä minuakin odottaa, kuoleman.

Sitten sitä ajellaan Suomen lippu keulassa puolitangossa ikään kuin julistuksena siitä, että Suomi lipuu kohti ulkomaista omistusta, sähkö- ja vesijohtoverkoistoineen.

Puhumattakaan metsähallituksen maista ja vesilähteistä, jotka hakataan aukoiksi, ja vesi pumpataan maailmalle ja myydään sokeri- tai aspartaamiliemenä pullotettuna maailman janoisille sankareille.

Oi Gary Grandi!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogisti Siikala on Puheenvuoron keskustelun piristäjä. Toivotan jaksamista ja pitkää ikää.
Ukkoutuminen on uhkana, mutta vastaavasti akkautuminen on kaukana Puheenvuorosta. Ettei kaikkea pahaa yhdellä kertaa kuitenkaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Katselin että eilen ilmestyi 51 kirjoitusta, edellispäivänä 59 ja sitä edellisenä 34. Tuossa 50 kirjoitusta per päivävauhti näyttäisi olevan, Pekalla itsellään 2-3.
Kommentteja en laskenut mutta ainakin sadoista jos ei tuhansista puhutaan joka päivä, aktiivinen palsta ottaen huomioon aihepiirin joka ei keskity vain nuorten naisten pukeutuis- ja meikkivinkkeihin tai Ellinooran uuteen biisiin. Tai pornoon.

Kirjoittajien ikä ei ilmene blogeista mutta uskoisin että useimmillä, minun laillani, on ainakin parisenkymmentä vuotta edessä päästäkseen Pekan kunnioitettavaan ikään, ellei kuolo korjaa ennenaikaisesti. Pari hienoa persoonaa täältä on jo ehtinyt poistua muille blogimaille, todennäköisesti useampikin mutta kaikista ei tiedä.

Jos Alma sammuttaa valot, tyhjiö täyttyy sitten muualla.

Sitä minä en ihan ymmärrä että joku kirjoittaa 2-3 blogia päivässä alustalle joka hänen itsensä mukaan joutaisi mennä.

P.s. Rautiaisen tekstistä olen samaa mieltä mutta en siitä, että se olisi perustelu lopettaa koko palsta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tapan aikaa joutilaiden kerhossa. Tosin pidän välillä viikkojenkin taukoja, joten vuositasolla en suinkaan ole niitä ahkerimpia blogisteja.

Kun ilmeisesti olet yhtä joutilas kuin minä niin tee hieman lisätutkimusta; laske montako aktiivista blogistia ja kommentoijaa täällä on.

Saatat hämmästyä kuinka pienestä piiristä on kyse. Tiedän kyllä, että jossain vaiheessa Puheenvuorossa oli muistaakseni yli 5000 blogistia, mutta moniko heistä blogin kirjoitti, saati toisen?

Puheenvuoron säilyminen tai sen katoaminen ovat minulle yhdentekeviä asioita. Mutta ei se estä minua nostamasta esiin tätä ikärakennetta. Ja on todella hienoa, että te nuoret jaksatte!

Pelkään kuitenkin ihan oikeasti, että ihan oikeasti nuoret eivät koskaan tule Puheenvuoroa käyttämään. Joten kyllä ne valot sammuvat.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Niin kuin sanoit, suurin viisaus tulee kommentoijilta, niiltä joilla on aina ainoa ja oikea vastaus kaikkeen. Mutta omaa blogia he eivät koskaan kirjoita.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #33

Onko oman blogin kirjoittaminen joku auutuus asiantuntmukseen? Ei ainakan sinun kohdalla, Kuusela.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #42

Blogikirjoituksessa kirjoittaja tuo julkiseksi mielipiteensä tai näkemyksensä jonkin asian tilasta.

Kommentoija, joka ei itse kirjoita, ei ilmeisesti omaa mitään sanottavaa.

Hän vain toistelee kommenttiosiossa niitä latteuksia, jotka hänelle on annettu.

"Arki on vain meissä oleva unitila

On aloitettava tästä tietoisuudesta: minä nukun. Minun täytyy tiedostaa tämä tila, olla koko ajan tietoinen ja katsoa kriittisesti itseäni, omia varmuuksiani.

~ ~ ~

Me nukumme, ihmiset ympärillämme kulkevat unessa ja toistelevat heille annettuja lauseita."

Yrjö Kallinen

https://www.teosofia.net/muut/kallinen-ajatuksia.htm

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Hyvinhän täällä menee. varsinkin nyt, kun pahin Venäjän trolli Luoma on pysynyt poissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taikka sitten on matkustamassa uusien ohjeiden saamiseksi ...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #11

Voi hyödyntää taukonsa niinkin, mutta se että kuvansa ovat häipyneet blogiarkistosta viittaa muuhunkin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #11

Kuikan jutut ovat hyvä esimerkki siitä miten pahasti tunteet ja ennakkoluulot yleistävinä ovat Puheenvuoron arkea, ja juuri se Puheenvuoron valot lopulta sammuttaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #16

Siikala haluaa sulkea Puheenvuoron, koska ei kestä tosiasoiden kertomista. Ei ole ollenkan pakko roikkua täällä, jos niin koville ottaa. Anna muiden keskustella.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #23

Minulle Puheenvuoro on merkityksetön, eikä minulla ole sen suhteen minkäänlaisia haluja. Puheenvuoro on vain pieni osa sosiaalisesta mediasta, joka tunnetusti on hyvin epäsosiaalista, kuten Kajantokin osoittaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Miten niin, minähän olen suoranainen "inhorealisti".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Puheenvuoro laimeni hiukan ja "aikuistui" silloin, kun parisen vuotta sitten estettiin nimimerkeillä kirjoittelu lopulta miltei täydellisesti. Se muutti siis hiukan muotoaan ja sisältöään. Mutta yhtä hyvässä hapessa on siitä lähtien ollut ilman mitään vaimenevaa trendiä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ukkokerho. Tarvitaanhan niitäkin, mutta arvelen ettei Alma Media kovin pitkään ylläpidä ja kunnosta tätä kaljupäisten kiitorataa.

Kuten olen jo aiemmin todennut niin verkkolehdet nykyisessä muodossaan katoavat. Loikka paperista verkkoon oli äkkinäinen, harkitsematon ja todella huonosti hoidettu. Vertaisin sitä rahtilaivan miehistön siirtymiseen pelastusveneeseen. Henki säilyi, mutta rahti ei kulje eikä bisnes kannata, ei pelastusveneessä.

Puheenvuoro on käyttäjilleen rakas, koska se on ilmainen. Tunnetusti ihmiset vanhetessaan tulevat yhä nuukemmiksi.

Ja epäilemättä muutosvastarinta on yhä maamme yleisin lintu.

Laajemmin nähtynä on kyse rakastumisesta mielipidemediaan, siihen jossa faktoilla ei ole kovin suurta merkitystä, mutta tunteilla sitäkin enemmän.

Ihan huvikseni kerron esimerkin siitä miten media nykyään toimii: Näin maanantaina liikenneonnettomuuden pikkukaupungissa. Seuraavana päivänä luin samasta onnettomuudesta uutisen maakuntalehdestä. Uutinen oli virheellinen, pahasti.

Tänään luin samasta onnettomuudesta uutisen samaisen pikkukaupungin paikallislehdestä. Uutinen oli kopio maakuntalehden uutisesta, vaikka liikenneonnettomuus oli tapahtunut noin 200 metrin päässä paikallislehden toimituksesta.

Ensin siis viranomainen antoi väärää tietoa, sitten maakuntalehti kopioi ja julkaisi sen tiedon, minkä jälkeen melkein tapahtumapaikan päällä istunut toimittaja kopioi saman virheellisen tiedon ja julkaisi sen.

Täällä Puheenvuorossa ukot kiistelevät yhtä luotettavien lähteiden varassa asioista jotka tapahtuvat tuhansien ja tuhansien kilometrien päässä Suomesta.

Hyvä että meillä ukoilla jotain tekemistä on. Niin kauan kuin elämme.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen Pekka Siikalan kanssa samaa mieltä. Uusi Suomi Puheenvuoroinen joutaa lopettaa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Uudella Suomella voi oma paikkansa mediakentässä olla, ja verkkolehtenä sen on helpompi muuttua ja kehittyä kuin Puheenvuoron.

Ongelman ydin Puheenvuoron kohdalla on se että Puheenvuoro on pelkkä liitännäinen median kupeessa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Aktiivinen osallistuminen Puheenvuoroon voi aiheuttaa näkökulmaharhan mutta väittäisin asian olevan toisinpäin. Toimituksen omat resurssit ovat pienet ja käytännössä ainoat "skuupit" nousevat Puheenvuoron kautta. Muu toimituksellinen osuus on melkein kokonaan muualta kopioitua, kuten tietty monessa muussakin mediassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisiko kritiikillä jotain yhteyttä siihen, että Siikalan blogit eivät ole likimainkaan yhtä suosittuja kuin ennen.

(Tuleekohan tästä banni?)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #21

Millä mittaat blogieni suosion? Seuraatko jostain lukijamääriä? Itse en seuraa, joten en osaa lukijammäristä mitään sanoa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Blogikirjoitusten suosittelu on se näkyvin, niitä saattaa olla vaikka ei olisi ainuttakaan kommenttia.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #24

Itse pidän lukijamääriä parhaana mittarina kun arvioidaan tekstien suosiota, on sitten kyse blogiteksteistä, lehdistä tai vaikkapa kirjoista.

Suosittelu- ja tykkäysnapit ovat melko merkityksettömiä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Käytännössä Uusi Suomi on sama kuin Puheenvuoro. Molemmat ovat kuihtuvia toimijoita.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Minusta ei saisi lopettaa missään nimessä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Aika monella on sellaisia mielipiteitä joita ei julki saa muualla kuin somessa. Eikä aina sielläkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hmm. Kommenttisi, Pertti Väänänen,taitaa saada minut perumaan puheeni takaviistoon siirtymisestä.
Kristilliselle oikeistolle kaikki demokraattiset foorumit ovat arvottomia. Siksi Huhtasaarikin pitää täällä yksityistilaisukksia. Kristtillinen oikeisto yksipuolisesti hyödyntää avointa yhteiskuntaa ottaakseen vallan ja sulkeakseen sen.
Tämä on tärkeä foorumi avoimuudessaan. Se ei ole onnistunut ottamaan kiinni ihmisiä askarruttavista teemoista kuten ilmastonmuutos, suomalaisten väkivaltaisuus, rakennusalan sairastuminen tai muita teemoja jotka eivät suoraan ääntekalasteluun sovellu. Mutta itsestäni alkaen haastan meitä pitämään palstaa pystyssä. Huhtasaaret vaan hävetköön tyyliään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

En ole oikeistolainen.
Olen sosiaalikonservatiivi.
En ihaile Huhtasaarta enkä Niikkoa.
En ole mukana kuvittelemassasi kristillisen oikeiston salaliittossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

No sehän oli hyvä uutinen. Kiitos.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Nooh, vaalit tulee avuksi ja kansanedustajapyrkyrit palaavat taas tonteille.

Nyt jo kuudesta näkyvästä poiminnasta karusellissa kolme on hallituspuolueiden kansanedustajien, kaksi Kokoomuksen ja yksi Keskustan. Yhteensä yksi tykkäys ja 15 kommenttia koko kolmikon kirjoituksilla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Näin tapahtuu aina, ja se on ymmärrettävää. Ehdokkaat käyttävät kaikkia mahdollisia kanavia, etenkin ilmaisia.

Uudella Suomella on joku linja, kuten kaikilla medioilla, ja ehkä Uuden Suomen linja on lähempänä hallituspuoluedien (ja vihreiden) linjaa kuin opposition.

Toisaalta on niinkin, että jos olisin kommunisti, vasemmistoliittolainen tai demari, ja pyrkisin eduskuntaan, niin en ehkä Puheenvuoroon edes kirjoittaisi. Kepulaisenakin saattaisin tätä foorumia karttaa.

Vaalit tuovat Puheenvuoroon blogisteiksi niitä ei niin ukottuneita, ja jopa nuoria naisiakin, mutta tavan mukaan he katoavat täältä vaalien jälkeen.

Ja sitten me papat taas laitamme maahanmuuttajat, ryssät ja muut oudot otukset ojennukseen. Kunnes ennustukseni mukaan kuihdumme pois.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Me jämähtäneimmät ukot muistamme, että tämä on Siikalan kestoaihe. Muistaakseni 7-8 vuotta sitten näitä lopun ajan ennustuksia tuli lähes päivittäin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kyllä, koska hyvä idea tuhottiin heti kättelyssä. Enkä ihan väärässä ollut, ainakaan en Uuden Suomen suhteen. Poishan se myytiin ja perustaja myönsi tappionsa.

Blogitekstissäni käsittelin kuitenkin blogistien ja kommentoijien ikääntymistä ja ikääntymisen johtamista ennemmin tai myöhemmin Puheenvuoron valojen sammumiseen.

Mutta onhan ihan hirveätä jos jokin muuttuu, eikö vain? Jossain suomalaisten rakastamassa iskelmäss taidettiin ulvoa että "Koskaan et muuttua saaaa"

Silti kaikki muuttuu, ja se mikä ei muutu hyvin usein vain kuolee pois.

Kaikkein jämähtäneimmät ukot tietysti muistavat vain sen mitä haluavat muistaa. Eiköhän tuolla Snellmannillakin ole omat kestoaiheensa. Muistaakseni.

Onko Puheenvuorossa mitään muuta kuin kestoaiheita?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Pekka unohtaa, että kun aika jättää nykyisistä Puheenvuoron ukoista ja akoista, tuleed koko ajan kuitenkin uusia ukkoja ja akkoja.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #41

Puheenvuoron kannalta valitettavaa on että nykyisistä nuorista kasvaa sellaisia ukkoja akkoja, jotka taatusti eivät Puheenvuoron kaltaisella foorumilla viihdy. Ovat näet tottuneet aivan toisenlaisen viestintään ja alustoihin, joita emme vielä edes tunne, koska niitä ei vielä ole.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Ovat näet tottuneet aivan toisenlaisen viestintään ja alustoihin, joita emme vielä edes tunne."

Mitä ilmeisemmin nuorisoa, eli viisikymppisiä ja siitä nuorempia, kiinnostaa juurikin se krääsä mitä YLE niille yrittää sitten tarjota ja tyydyttää heidän tarpeitaan.

Nuorison tarpeita tyydytetään nykyisin sellaisilla ohjelmilla kuin napakymppi, hyvät katsojat, puoli seitsemän, perjantai, tanssii tähtien kanssa, paratiisihotellit ja muu navanaluspaska.

Ei se kovin suuria toiveita herätä tämän meidän nuorison, siis jotakuinkin alle viisikymppisten, kyvystä kommunikoida ja käydä rakentavia keskusteluja.

Näkisin siis että blogistin ajatukset nuorison, alle viisikymppisten, paremmuudesta meihin vanhoihin nähden eivät perustu faktoihin, vaan pikemminkin harhakuviin.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tuskin tästä katajaisesta kansasta löytyy tämän parempia keskusteluja ja kommentoijia kuin mitä met täällä ;) Pekka on mestari sanankäyttäjä ja painii ihan omassa luokassaan. Puheenvuorolle käy niin kuin puolueillekkin; SE herää 2kk ennen vaaleja ja sammuu kun äänet on laskettu ja valta jaettu. Demokratian näkökulmasta Puheenvuorolla tuskin on mitään merkitystä ainakaan positiivisessa mielessä? Räsästä demokratiaan uskovaa tässä vähän kaipaillaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"SE herää 2kk ennen vaaleja ja sammuu kun äänet on laskettu ja valta jaettu."

Tiettyä vilkastumista vaaliblogien osalta toki on havaittavissa, mutta muutoin tuo ilmaisu ei pidä paikkaansa. Muu keskustelu jatkuu aivan entisellään joka tapauksessa.

Sen sijaan sinun kohdallasi on havaittavissa aktiivisuuden vilkastumista aina silloin, kun tarvitaan Venäjän puolustajaa syystä tai toisesta. Ja mitä keskusteluun tulee, niin varmuuden vuoksi olet minut bannannut. Mitä sitten osoittaneekaan.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Juha lueppa tuo kommenttisi niin aihettakin on "ihan omasta takaa".

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

...tyhjää tilaa on syntynt, mielipideilmasto on täyttynyt kristillisen oikeiston ideologialla, niin hallituksessa, Puheenvuoron blogialustalla kuin Yle:n viihdeohjelmistossa. Ajattelun premissi on kiinni jossakin epämääräisessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kärjistäen voikin sanoa että Puheenvuoro on vanhojen impotenttien äijien katkeruuden ja vihan kohtauspaikka. Vakavammin puhuen blogistien ja kommentoijien ikärakenne ja sukupuolijakauma yhdessä todistavat lopun aikojen olevan käsillä."

Vanhojen äijien ajattelu ei ole enää yhtä kirkasta kuin nuorenpien ja sen kyllä huomaa tästä blogista aivan selvästi.

Suomalaiset ovat ikääntymässä. Kun nykyiset vanhukset väistyvät, eivät enää jaksa kirjoittaa blogeja ja kuolevat pois, uudet ikäpolvet vanhenevat. Uusia vanhuksia tulee someen enemmän kuin vanhoja poistuu sieltä.

Väestön vanheneminen ei ole hyväksi ainoastaan SDP:lle, jonka sanotaan olevan vanhusten puolue, vaan myös Uudelle Suomelle, jonne vanhukset kirjoittelevat tuntemuksistaan.

Kokoomus ja Vihreät ovat nuorten puolueita ja ne tulevat kärsimään väestön vanhenemisesta.

-------------------------

Mitä vihaisuuteen ja erityisesti rotuvihaan tulee, niin ei sekään ole Suomesta minnekään katoamassa. Kun ilmasto lämpenee, se ajaa yhä uusia pakolaislaumoja etelästä kohti pohjoista ja kohti Suomea, missä tarvitaan lisää työvoimaa ainakin vanhusten hoitamiseen, jos ei nyt mitään muuta keksitä.

Se tietää hyvää sellaisille puolueille kuin perussuomalaiset. Maahanmuutto lisää kansallismielisten vihaa, erityisesti rotuvihaa ja vihan lisääminen tarkoittaa sitä että ihmisten, tai ainakin perussuomalaisten, pitää purkaa vihaansa johonkin.

US tarjoa perussuomalaisten vihan purkamiselle jatkossakin mainion kanavan, kuten se on tehnyt tähänkin asti.

------------------------------

Olen siis vahvoin perustein sitä mieltä että blogistin tuomiopaivän ennusteet tämän palstan kuolemasta ovat liioiteltuja ja ennenaikaisia.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Täällä hetkellä suurin elossa oleva ikäluokka on syntynyt 1960-luvulla. 1980-luvulla ja erityisesti sen jälkeen syntyneet ikäluokat eivät Puheenvuoroon saavu pappoja korvaamaan. Heillä on uudet kujeet ja uudet alustat ja uudet viestimet.

Se lienee yhtä varmaa kuin se ettei kukaan vuonna 1990 uskonut paperilehtien kuihtumiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Heillä on uudet kujeet ja uudet alustat ja uudet viestimet."

Entäs sitten. Mummut ja papat valtaavat itselleen uusia alustoja, mutta ne on edelleen vanhusten hallinnassa.

Vihapuhujat seuraavat kyllä vanhusten perässä sinne missä ne nyt päättää kirjoitella vanhoista muistoistaan ja vanhentuneista elämänkäsityksistään. Vanhukset ja perussuomalaiset vihapuhujat kuuluvat yhteen niinkuin paita ja peppu. Kummatkin ryhmät elää mennessä maailmassa.

Nuoret puhuu ja paapottaa omista asioistaan jossain muualla. Ei mitään järkeä ja tolkkua välttämättä niissäkä nuortenkaan puheissa ole.

"Se lienee yhtä varmaa kuin se ettei kukaan vuonna 1990 uskonut paperilehtien kuihtumiseen."

Jotkut kuulemma vielä niitä paperilehtiä lukee. Minä en ole vuosikausiin lukenut muuta kuin lööppiotsikoita, kun ne on siinä kaupan tiskillä aina framilla. Mutta kun sen on jo oppinut ja sen tietää ettei niiden lööppien takaa löydy mitään asiantynkää, niin on parempi säästää rahansa ja lukea vain ne otsikot, se kun on ilmaista.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Noh, jos ajattelee vaikka iltapäivälehtiä, niin niissä säännöllisesti bloggaavat ihmiset ovat suosittua jos ei suosituinta lukemistoa. Toki sielläkin on keski-ikäisiä tai varttuneempia, mutten usko että bloggaaminen katoaa.

Itse luen mieluummin blogeja kuin kirjoja. Blogeista muistaa jotain jälkikäteen, kirjoissa tekstin pituus ei korreloi lainkaan siihen, paljonko siitä jälkikäteen muistaa. Monen kirjan olennaisen sisällönkin voisi tiivistää blogin muotoon, lähdeviitelinkeillä varustettuna.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Blogit itsessään ilmaismuotona eivät ole huonoja, eivätkä ne välttämättä katoa. Pidän kuitenkin jokseenkin varmana että blogialustat eivät tule olemaan ihan kenen tahansa käytettävissä, ja myös kommentointimahdollisuus tulee poistumaan.

Palataan siis itse asiassa kolumneihin ja kolumnisteihin. Jossain määrin avointa on yhä, tietysti, millaisilla härveleillä niitä kolumneja luodaan ja luetaan.

Mikään ei ole niin varmaa kuin se että kaikki muuttuu. Myös media, blogialusta, välineet, kanavat.

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Uskoisin, että Puheenvuorosta on iloa monelle. Kuitenkin ihan hyvä havainto, että myös nuoria kirjoittajia voisi olla enemmän. Olisi myös hienoa, jos kaikki muistaisivat rakentavan ja ystävällisen keskustelukulttuurin. Ja niinhän suurin osa muistaakin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Linda, miten paljon ja hyvin on tutkittu esimerkiksi 80-luvulla, 90-luvulla ja 2000-luvulla syntyneitten mediakäyttäytymisiä?

Mitä he lukevat, mistä, miten he viestivät, millaisia alustoja he suosivat etc. Näiden tietojen olettaisin olevan kultaakin kalliimpia koko medialle, ja tietysti myös Uudelle Suomelle ja sen Puheenvuorolle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos tasavallan presidentti Sauli Niinistö , 70-vuotta, kommentoisi tätä Pekka Siikalan blogia täällä
” vanhojen impotenttien äijien katkeruuden ja vihan kohtauspaikassa” niin presidenttimme mielenterveydestä alkaisi varmasti vilkas keskustelu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minua kutsuttiin täällä jo vuosia sitten seniiliksi vanhukseksi. Mutta presidentti on ehdottomasti ainakin 20 vuotta nuorempi ja mies parhaassa iässä, vaikka olemmekin saman ikäisiä.

Johtajat ovat nuoria ja kyvykkäitä hyvästi yli 70-vuoiaina, tavalliset ihmiset taas samassa iässä ovat höppänöitä ja hirveä kustannuserä.

Valitettavasti Niinistö ja muut maailman johtomiehet eivät Puheenvuoroa pystyssä pidä. Obaman blogi täällä on julkaistu, mutta hän onkin nuorukainen. Trump ei tiettävästi ole Puheenvuoroon kirjoittanut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Siihen nähden, että Obama on US:n Puheenvuoron blogisti, hän on todella vähän osallistunut täällä käytäviin keskusteluihin

Syynä lienee todellakin tuo mainitsemasi Obaman nuoruus.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

11 vuoden kuluttua media on tällaista:

http://sirkkaheinonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208252-joukkojen-aly-–-media-ja-journalismi-vuonna-2030

Onko Puheenvuorokin tuolloin englanninkielinen , ja koostuuko se videoista etc.? Vai ovatko valot sammuneet jo aikaisemmin?

Käyttäjän KaijuhaniHaavisto1 kuva
Kaijuhani Haavisto

Hauska ja satiirimainen kirjoitus. Pekka eikö sinun pitänyt tulla vasta keväällä takaisin kirjoittamaan? Ainakin kehuit niin. Ei tässä vielä ikäloppuja olla. Vasta 52 v. Et sinäkään vanha vielä ole.

Moni kirjoittaa iltaisin blogeja ja vastailee ruokatauoilla tai ajaessa. Näin se vain menee.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Siikalan uusimpaan blogikirjoitukseen en pääse enää kommentoimaan, tähän näyn vielä pääsevän. En tiedä onko kyse jostain teknisestä ongelmasta vai onko Siikala ajatellut, että roistovaltio Venäjää koskevat mielipiteeni ovat liian kärjekkäitä ... :D

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jos Siikalan banni on pysyvä, niin ei se mitään, ei väkisin. Haukun hänet ja hänen mielipiteensä sitten muiden blogien kommenteissa, joita hän ei pääse moderoimaan :D :D

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

En yhtään ihmettele ettei tänne uusia kirjoittajia ole jonoksi asti, kun ainakin kaltaiselleni ATK:n "pasi peruskäyttäjälle" kirjoitusoikeuksien saaminen tuntuu olevan yhtä vaikeaa kuin ns. hyttysen rakastelu...

edit: helpommalla olisin tietysti päässyt jos olisin huomannut lukea ohjeet, mutta tyhmästä päästä kärsii koko ruumis jne...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mikään ei ole ikuista, ei edes Puheenvuoro. Se kestää aikansa. Turha loppua on sen kummemmin odottaa tai ennakoida.

Jos loppu tuntuu ikävältä, voi tietenkin yrittää tehdä jotain säilymisen puolesta. Muuten kai kannattaa vain kirjoittaa silloin, kun siltä tuntuu. Ja olla kirjoittamatta, kun siltä ei tunnu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset