PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Rikos ja raiskaus - Laki ja tunteet

Seksuaalirikokset kuohuttavat tunteita, etenkin jos epäillyt tai tekijät ovat ulkomaalaisia tai ulkomalaistaustaisia, ja niinpä tunteet pullahtavat rajusti esiin sosiaalisessa mediassa. Erityisen tuomittavaksi sosiaalisessa mediassa katsotaan vähäinenkin viittaus siihen, että kantasuomalaistekin raiskaavat.

Yhtä tunnepitoisesti suhtaudutaan mediaan ja tuomioistuimiin silloin kun epäillyt ovat muita kuin kantasuomalaisia. Media salailee ja hyssyttelee, tuomioistuimet vähättelevät ja paapovat, ja tietenkin se kuuluisa epämääräinen vihervasemmisto palkitsee.

Totuus epäilemättä on toinen. Media ei suinkaan piilottele eikä hyssyttele. Itse asiassa media on julkaissut jopa monia perättömiä raiskausuutisia. Vaikka en ole juristi, enkä ole tuomioita tarkemmin seurannut niin olen kuitenkin hyvin varma siitä etteivät muut kuin kantasuomalaiset saa seksuaalirikoksista lievempiä tuomioita, eivätkä uskoakseni muistakaan rikoksista.

Pidän vaarallisena nyt vallalle päässsyttä ilmiötä, jossa seksuaalirikokset nähdään erilaisina tekijän tai tekijöiden etnisyyden ja taustaisuuksien mukaan, jopa niin että paljon puhuttu GCM asiakirja otetaan lyömäaseeksi.

Seksuaalirikos on on seksuaalirikos syyllistyypä siihen kuka tahansa, ja oikeusvaltiossa tuomiot jaetaan siten kuin laki ohjaa. En näe mitään perustetta sille että seksuaalirikoksia ryhdytään käyttämään maahamuuttovastaisuuden lyömäaseina.

Juuri nyt tunteita on kuohuttanut Oulun tapaus, josta useimmat tietävät erittäin vähän. Tiedon puutteesta on syytetty mediaa, joka ei muka kerro. Oulun tapauksesta media on aivan normaalisti uutisoinut sen mitä siitä uutisoida voi. Päivittäin.

Sanat ovat mielikuvia ja herättävät mielikuvia. Raiskaus on hyvin voimakas sana, ja se herättää vahvoja mielikuvia väkivallasta, alistamisesta ja suuresta hädästä, usein pimeydessä yksin kulkevasta uhrista.

Alaikäisten kohdalla mielikuva voi olla hyvinkin väärä. Oulun tapauksesta tiedän vain sen mitä media on kertonut, ja median mukaan teot ovat tapahtuneet useiden kuukausien aikana ja tekijöiden asunnoissa. Ilmeisesti siis ei ole kyseessä puskaraiskaus, yksinäiseen kulkijaan kohdistunut teko.

Ei ole suljettu pois sitä mahdollisuutta että uhri on toiminut vapaaehtoisesti. Sellainen ei edes kovin tavatonta ole.

Teon rangaistavuutta se ei tietenkään vähennä. Laki sanoo painavan sanansa tässä suhteessa.

Uutisen yhteydessä on käytetty runsaasti sanaa tyttölapsi. Sekin sana on mielikuva. Onneksi laki on tarkempi eikä mielikuva. Lapsi on lapsi, olipa hän missä tahansa mukana vapaaehtoisesti tai pakolla, ja riippumatta siitä miten kehittynyt tai kehittymämätön hän fyysisesti on.

On syytä luottaa polisiin, lakiin ja tuomiosituimiin. Emme tarvitse kansantuomioistuimia. Kaikkein vähiten kaipaamme rikosten ja rikosuutisten käyttämistä poliittisina lyömäaseina.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (128 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Aina tulee kuitenkin ottaa huomioon, kun käytetään lyömäaseena sitä, että tekeehän suomalainenkin, että jokainen ulkomaalaisen tekemä rikos on extraa suomalaisen tekemän rikoksen päälle.

Toisin sanoen meillä olisi merkittävästi vähemmän eri tyyppisiä rikoksia, jos maahanmuuttopolitiikkamme ei olisi niin liberaalia.

Tosiasia on se, että 2015 maahamme siirtyi kymmenin tuhansin henkilöitä, joiden taustoista emme tienneet silloin sen enempää kuin niistä tiedetään tänäkään päivänä.

Monien tulevaisuus on kuitenkin jo taattu.

He viettävät vuosia suomalaisissa vankiloissa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ulkomaalaisuus ei ole rikos.

Emmekä me suomalaisetkaan ole homogeeninen joukko.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ei kukaan käsittääkseni ole väittänyt, että ulkomaalaisuus on rikos.

Vedit sitten kuitenkin esille "me suomalaiset" kortin.

Suomalaisten tekemiset tunnetaan ja tiedetään.

Kotikutoinen bellingcat-verkosto MV-lehden johdolla paljasti näiden tulijoiden taustoja ripeämmin kuin mihin Suomen valtiollinen turvallisuusorganisaatio kykeni.

Tulijoiden taustoilta löytyi sotia, sotarikoksia ja suoranaisia murhia. Yksi jos toinen poseerasi kivääri kädessään roikottamassa irti leikattua päätä.

Samoja naamoja suomalaisissa päiväkodeissa ja kouluissa ja TV:n ajankohtaisohjelmissa.

Nimet Abdul, Ahmed, Mohammed, Faisal toistuvat käräjäoikeuksien vangitsemislistoilla yhä useammin...ja yhä vakavammista rikoksista epäiltyinä.

Ulkomaalaisuus ei ole rikos, mutta ulkomaalaiset(kin) syyllistyvät rikoksiin.

Pidetään nämä kaksi asiaa erillään.

Syyllistytään sen verran etniseen profilointiin, että ulkomaalaisten tekemien seksuaalirikosten kyseessä ollessa kaksi kansallisuutta pompsahtaa ylitse muiden.

Miksi kukaan ei kysy, miksi?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #9

Me suomalaiset emme ole homogeeninen joukko emmekä mikään kortti.

Jossain täällä joku kirjoitti kommentin tyyliin "Puukottajan nimi oli Hussein".

Tuskin ymmärrät mitä tarkotan, ja mistä yleensä tässä blogitekstissä on kyse. Raotan salaperäisyyden verhoa kuitenkin sen verran, että lakimme ei tee eroa yskilöiden välille nimien perusteella. Hussein tai Urho, rikos on rikos ja molemmat saavat samanlaisen tuomion.

Annan sinulle varoituksen: Älä käytä etnisyyttä äläkä nimiä poliittisina lyömäaseina minun blogissani. Jos haluat jatkaa aiheesta niin tee se omassa blogissasi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet huutavan ääni korvessa, mutta satikutia tulet saamaan osaksesi. Rohkea mies!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Valitettavasti minulla on taipumus tällaiseen, enkä ole siitä koskaan muuta saanut kuin satikutia. Saan varmasti nytkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin, se että kehottaa pysymään poliisilta tähän mennessä saaduissa faktoissa sen sijaan että antaa mielikuvituksensa lentää on jo teon puolustelemista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pääasia on, että nuo saadaan kiinni ja jollei ole turvapaikkaa myönnetty, niin sitten karkoitus.

Yliedustettunahan osa ulkomaalaisista on seksuaalirikoksissa, se on tilastoitu totuus.

Pitää kuitenkin pitää järki päässä, eikä syyttää suurinta osaa turvapaikanhakijoista rikoksista.

Sellainen vaara pyörii kun erilaisia kommentteja lukee, että joillain on se käsitys, että turvapaikanhakijat ovat kaikki rikollisia.

Eikä saa unohtaa, että yli 70% seksuaalirikoksista on ihan kantasuomalaisten tekemiä.

Maltti on valttia ja rikollisille rangaistukset.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jos meidät suomalaiset jaetaan pienempiin ryhmiin iän, sukupuolen, kodin, kasvuympäristön etc. perusteella niin noista ryhmistä löytyy joitain jotka ovat yliedustettuina melkein missä asiassa tahansa. Hyvässä ja pahassa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Kun tumma poika jää pysäkille, kun bussi menee ohi, niin se herätti paljon tunteita. Jopa presidentti otti osaa. Uhri ja uhrin äiti olivat mediassa esillä moneen kertaan. Hienon polkupyöränkin sai lahjoituksena.

Siihen tapahtumaan nähden blogin aihe ei juuri tunteita ole herättänyt, kun ei presidenttikään ole vaivautunut. Eikä kukaan ole ilmoittanut lahjoittavansa polkupörää.. teko oli kuitenkin paljon törkeämpi?

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

Halla-aho Oulun äärimmäisen törkeistä lapsiraiskauksista: ”Presidentti on hiljaa. Ministerit ovat hiljaa. Feministit ja lapsiasiavaltuutettu ovat hiljaa”

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-oulun-aarim...

Feministit ei ikinä tuomitse näitä tekoja eikä kommentoi mitenkään, vaikka pikku tyttöjä tai naisia raiskataan.
Naisasialiitto Unioni ajaa kaikkien naisten asioita, paitsi ulkomaalaisten/etnisten raiskaamien..

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Perättömiä puhut. Feministi tuomitsevat kaikki naisen seksuaaliseen koskemattomuuteen kohdistuvat teot ja rikokset.

Ei pidä levittä perättömiä väitteitä.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #75

Missä ne on niitä tuominnut? Jossain salaa? En muista ikinä nähneenä yhtään kirjoitusta. Kerran kun naisasialiitto unionilta (joka siis taistelee mm. sukupuolisyrjintää vastaan eikä ota miehiä jäseniksi) moneen kertaan kysyttiin asiasta jonkin joukkoraiskauksen jälkeen niin pitkin hampain vastas että kommentoidaan nyt sitten, ja horisivat jotain siitä että suomalaiset miehet vasta raiskaavatkin, ja taisivat suomen miehiäkin syyllistää siitä mamujen joukko-sattumuksesta koska rasismi tjtn.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

HS: Irakilaiset hälyttävästi esillä raiskaustilastossa – KRP vaatii kovempia toimia

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/220727-hs-irakila...

Nousua jopa 521 % – ulkomaalaisten tekemät seksirikokset kovassa kasvussa

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448021-n...

Mistäpä lie taas johtuu?

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

Metoo:t ei noita koske. Eikä taida olla pahemmin lutkamarssejakaan kehitteillä noitten takia.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Aika sekava blogi. Voitko tiivistää yhteen lauseeseen, yhteen pointtiin?

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Ei näy olevan.
Pientä laiminlyöntiä bussikuskilta ja presidentti voivottelee.
Sitten törkeä rikos, mutta presidenttiä ei kiinnosta...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Eihän noilla kahdella asialla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Toinen on rikos ja toisen kohdalla on kysymys yhteiskunnallisesta ilmapiiristä. Preisdentti puolestaan ei jaa tuomioita, vaan tuomioistuin. Sinulla on nyt jotenkin logiikka hakusessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Tasavallan presidentti ei jaa tuomioita mutta hän voi armahtaa rikoksesta tuomitun henkilön ( lainvoimainen päätös) kokonaan tai osittain.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Miksi viittaat presidentin armahdusoikeuteen tässä kohden? Tarkoitatko, että hänen pitäisi armahtaa nämä rikolliset? En oikein ymmärrä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #24

Puhuin yleisellä tasolla tasavallan presidentin armahdusoikeudesta, jolla hän voi armahtaa kokonaan mistä tahansa rikoksesta tuomitun henkilön.

P.S. Tietääkseni ketään ei ole ainakaan vielä tuomittu näistä Oulun raiskausepäilyistä joten ”rikollisiakaan” ei ole.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #13

Toni Rintala, yritähän pysyä asiassa, edes jotenkin.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #15

Yritän.

"Emme tarvitse kansantuomioistuimia. "

Miksi juuri tässä tapauksessa emme tarvitse kansan "tuomioistuimia"?
Miksi muissa tapauksissa kannatat niitä?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #16

Toni Rintala, valitettavasti minun on pakko tiedustella oletko tyhmä, lukutaidoton vai pelkkä trolli.

Saat näet kahlata läpi koko Puheenvuoron histrorian, suomalaisen somen ja kaiken tekstituotantoni, etkä takuulla löydä ainoatakaan lausetta jossa kannatan kansantuomiosisuimia.

Vielä yksi tuollainen kommentti sinulta ja olet taas pitkään estettyjen listalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Älähän nyt tyhmäksi kysele, Rintala on persujen aktiivisimpia, ellei aktiivisin GCM-asiantuntija.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #22

"etkä takuulla löydä ainoatakaan lausetta jossa kannatan kansantuomiosisuimia. "

Pyydän anteeksi. Kuvailin väärin. Itse annat "kansantuomioita" mm. perussuomalaisten teoista. Kirjoitat mm. "Persut pommittavat totuuden raunioiksi ja tuhkaksi."

Olet siis kuitenkin täällä tuomitsemassa persuja, mutta et kannata kansan antamia tuomioita, vaikkakin olet itse kuitenkin "kansantuomioita" antanut?

"Vielä yksi tuollainen kommentti sinulta ja olet taas pitkään estettyjen listalla."

Suurkiitos siitä, että olet antanut mulle mahdollisuuden osallistua! Toivottavasti saan jatkossakin osallistua :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Tonin kommentointi on hyvin paljastavaa. Ajattelutapana on, että presidentin pitäisi tuomita vääränväristen tekemät rikokset. Hän ei peräänkuuluta sitä, että presidentti erikseen tuomitsisi yksitellen kaikki ne sadat raiskaukset, joita muutoin Suomessa tehdään.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #19

"Ajattelutapana on, että presidentin pitäisi tuomita vääränväristen tekemät rikokset."

Presidentti otti osaa vääränvärisen bussikuskin tekoon. Vaikka kymmeniä matkustajia jää joka päivä pysäkille, otti presidentti osaa tuohon yhteen tapaukseen juuri osallisten ihonvärin takia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Kyse on eri asiasta. Ei myöskään pelkästään tuosta bussin oharista, mikä oli vain yksi esimerkki pojan kertomuksesta. Poika kertoi yleisemmällä tasolla paljon enemmän kokemastaan vähättelystä ja naljailusta. Arvojohtajan velvollisuuden mukaisesti Niinistö puuttui silloin tuon pojan haastattelun myötä esille tulleeseen yhteiskunnalliseen ilmapiiriin. Hän osoitti siinä kohden ymmärrettävää viisautta.

Presidentillä ei ole sisäpolitiikassa paljon valtaa, mutta juuri tällainen kansakunnan keulakuvana oleminen on sitä mitä presidentiltä perinteisesti odotetaan. Tuo vääränvärisyys oli olennainen syy tuolle ulostulolle, sillä se oli koko sanoman pointti. Yksittäisessä rikoksessa puolestaan ei ole mitään merkitystä sillä minkä värisiä tekijät ovat olleet. Laki on kaikille sama.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #27

"Poika kertoi yleisemmällä tasolla paljon enemmän kokemastaan vähättelystä ja naljailusta."

Aivan vastaavasti on yksittäisiä kertomuksia myös toiseen suuntaan. Eli kuinka suomalaistytöt kokevat muunmaalaisten suunnalta kaikenlaista. Niitä ei vaan sen enempää tuoda esille, eikä polkupyöriä lahjoitella, kun ei mediaa nämä kiinnosta..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Päinvastoin, mielestäni seksuaalisesta häirinnästä on kohistu hyvinkin paljon viimeisten parin vuoden aikana. Jopa monet julkisuuden henkilöt ovat sitä kautta joutuneet "ristiinnaulituiksi".

Ei ole kuitenkaan käynyt ilmi, että sellaisessa häirinnässä olisi juurikaan ollut minkäänlaista rasistista ulottuvuutta, vaan kohde on valittu yksinomaan sukupuolen perusteella. Olipa syyllistyjä sitten kuka hyvänsä.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #36

"mielestäni seksuaalisesta häirinnästä on kohistu hyvinkin paljon viimeisten parin vuoden aikana."

Tässä olen samaa mieltä.
Ja muutoksiakin on tapahtunut.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #13

Presidentti ei ole vielä uudenvuodenpuhettaan pitänyt. Toni on tyytyväinen jos Niinistö luettelee siinä kaikki ulkomaalaisten tekemät rikokset ja ilmoittaa sen kuuluisan "GMC-sopimuksen" aiheuttaneen nämä kaikki :D

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”– Se on äärimmäisen törkeä alaikäiseen kohdistunut tekokokonaisuus. Vastaavaa ei ole tullut aiemmin urani aikana vastaan, hän kuvailee.

Karnaranta on työskennellyt poliisina lähes 38 vuotta.”

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/koko-kaameus-pa...

Laki on varmasti kaikille sama, jokin muu olettamus olisi omituinen. Kuka sitten mistäkin tuohtuu...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Muutama vuosikymmentä poliitikassa opetti, ettei julistamalla ja älämölöllä mitään aikaan saa vaan on keskityttäv etsimään ratkaisuja esillä oleviin ongelmiin. Tässä tässä esillä olevassa tapauksessa itseäni ihmetyttää se, että missä olivat tytön vanhemmat, entä mitä tiesivät vai tiesivätkö mitään koulun henkilöstö, uutisten mukaan tyttöhän oli iältään koulua käyvä, entä naapuristo. Mieleeni tulee tapaus Eerika, jossa nuorta tyttöä piinattiin aina hänen kuolemaansa asti, lastensuojelu ei puuttunut ajoissa, ei naapuristo, ei koulun henkilöstö ja näin Eerikalta riistetiin elämä. Raakaan tekoon syyllistyneet istuvat pitkiä tuomioita, mutta Eerikan henkeä se ei takaisin tuo. Nämä raukkamaiset raiskaukseen syyllistyneet miehiä on rankaistava raskaamman jälkeen, mutta on myös äärettömän tärkeää selvittää miksi tälläinen yleensäkin oli mahdollista tapahtua ja lähtemään etsimään keinoja millä tälläiset saadaan tulevaisuudessa estetyksi, huudot "verta pakkiin" ja pelon ja vihan kylväminen ympäriinsä on sitä turhanpäiväistä älämölöä joka ei ratkaise mitään. Tätä nuorta uhria on autettava kaikin mahdollisin keinoin jotta hän pääsisi takaisin elämään kiinni, Eerikalle sitä ei suotu.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Voisi kuvitella myös, että rangaistuksen kärsittyään tekijöillä on välittömästi edessä karkotus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siihen tähdätään:

Karkotuksiin liittyen hallituksen esityksessä ehdotetaan, että maasta karkottamista koskevien päätösten täytäntöönpanokelpoisuutta tehostetaan siten, että ”tietyt yleiseen järjestykseen tai turvallisuuteen liittyvät karkottamista koskevat päätökset voitaisiin panna täytäntöön nopeammin”.

Linjauksen mukaan karkotuspäätökset voitaisiin panna täytäntöön 30 päivän kuluttua tiedoksiannosta, ellei hallinto-oikeus ole kieltänyt täytäntöönpanoa. Tällä hetkellä päätöksiä ei voida panna täytäntöön ennen kuin mahdolliset valitukset on hallinto-oikeudessa käsitelty. Hanke liittyy hallitusohjelmaan, jonka mukaan törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistamista nopeutetaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/266296-sisaminist...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuohon varmasti vaikuttaa (oletan, en tiedä) onko tekijä maamme kansalainen, turvapaikan saanut, turvapaikanhakija, kielteisen päätöksen saanut, ja ehkä sekin ottaako joku karkotettavan vastaan.

Ilmeisesti Suomesta ei voin vain voida ketään työntää Ruotsiin, ellei Ruotsi ota vastaan? Eikös irakilaistenkin palauttamisen/karkottamisen suhteen ole ollut ongelmia koska vastaanottaja puuttuu.

Tunteella on helppo vaatia, mutta sitten tulevat vastaan lait, joita pitää noudattaa. Toistaiseksi kai ulkomaalaisia ei saa pudottaa lähtömaihinsa kymmenen kilometrin korkeudesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #63

Tietysti on noudatettava lakeja. Mutta siltä osin, mitä on käytettävissä harkintavaltaa, karkotetaanko vaiko ei, niin noin törkeät teot (sen perusteella, mitä on kerrottu) voisivat kyllä kääntää sen harkinnan karkotuksen puolelle. Riippumatta siitä, vaikka henkilö kuinka yrittää väittää muodostaneensa kiinteitä yhteyksiä suomalaiseen yhteiskuntaan. Voisi ottaa jopa nämä kiinteät yhteydetkin puhutteluun, onko jätetty kertomatta, mitä suomalaisessa yhteiskunnassa toimimisesta edellytetään.

Siinä mielessä perussuomalaiset(kin) ovat oikeassa. Emme tarvitse ylimääräisiä raiskaajia ja muita rikollisia. Omissakin on jo ihan tarpeeksi. Jos perusasiat yhteiskuntaan sopeutumisessa eivät ole kohdallaan, niin silloin on parempi lähteä (lähettää) pois. Mielellään pysyvän maahantulokiellon kera.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #63

"Ilmeisesti Suomesta ei voin vain voida ketään työntää Ruotsiin, ellei Ruotsi ota vastaan? "

Ilmeisesti Ruotsalaiset tiesivät että voivat työntää tänne "ylimääräset" pois jaloistaan. Rajoilla on siis joku ihmeellinen ovi josta voi kulkea vain sisäänpäin?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Et taidakaan tietääkään Iso-Britannian tilanteesta mitään. Sielläkin luotettiin viranomaisiin ja seurauksena tuhannet ja taas tuhannet brittitytöt ovat joutuneet raiskausaaltojen uhreiksi ja ihmissalakuljetus on siellä maan vaiva. Suomessa pelko vastaavasta on aitoa ja muuttumassa GCM-sopimuksen myötä silkaksi kauhuksi. Lakiin ja järjestykseen vetoaminen ei nyt tässä kysymyksessä enää toimi, koska maahanmuutto on valtiollisen tason kysymys, jossa luodaan puitteita ja realistisia edellytyksiä poliisin ja oikeusjärjestelmän toiminnalle. On täysin selvää, että rajavalvonnasta luopuminen tekee lainvalvojien tehtävän jossakin vaiheessa mahdottomaksi. Jo nyt perustuslaillisista oikeuksista joudutaan luopumaan lainvalvonnan tai turvallisuustilanteen seuraamisen tehostamiseksi.

Itse asiassa lainkuuliaisuus kansakunnassa perustuu pitkälle se asujaimiston itsesäätelyyn ja tämä puolestaan edellyttää tiettyä kulttuurista koheesiota. Suomessa tämä itsesäätelyn taso on ollut erittäin korkea. Virkavalta voi hoitaa tilanteen vain, jos kriminaaleja tai muuta valtaväestöstä olennaisesti poikkeavaa väestöä ei ole liikaa suhteessa lainkuuliaisiin. Virkavallalle syntyy myös ongelma erilaisten kulttuuristen tapojen tulkinnasta. Liika into vieraan väen suhteen voidaan tulkita rasismiksi, mitä vastaan virkavalta on suorastaan ylivarovaiseksi opetettu. Vaara viranomaisten kyynistymisestä tai peräti korruptoitumisesta on resurssipulassa suuri. Omat ongelmansa seuraa siitä, jos virkavalta joutuu toimimaan liian divergentissä kulttuurien kentässä. Aletaan esimerkiksi katsella shariaa ja sen tuomioistuimia sillä mielellä, että hoitakoon nuo oman tonttinsa. Päättäjillä olisi erittäin suuri vastuu tässä suhteessa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tässä ei ole kyse siitä mitä minä tiedän Britannian tilanteesta, eikä siitä mitä sinä arvelet tietäväsi Britannian tilanteesta.

Shariaakaan emme tässä blogissa käsittele lainkaan.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Britanian tilanteesta sellainen yksityiskohta, että omaiset ja uhrit todellakin lähestyivät viranomaisia alhaalta ylös, mutta kaikki käänsivät päänsä muualle ja keksivät tekosyyn miksi uhrin kertomaa tapausta ei ole tapahtunut. Aivan samoin kuin meidän Vasemmistolaiset nyt vierittävät syyn uhrin, tai hänen vanhempiensa päälle.

Syy tälle oli pelko rasistin leimasta, joka olisi pahimmillaan vaikuttanut negatiivisesti uraan virkamiehena. Suvaitsevaisuus siis lopulta johtaa joukkoraiskaajien toimien vähättelyyn, jopa ohitse katsomiseen, koska viranomaiset ovat pelkureita. Vasta kun tietyt yksittäistoimijat olivat nostaneet asiasta melua ja muutama lehti kiinnostui, alkoi viranomaiset toimia.

VUOSIA TAPAUKSEN AJANKOHDAN JÄLKEEN!

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Päinvastoin. Oulun raiskaustapausten julmuus, törkeys ovat mittasuhteiltaan omaa luokkaansa aiempiin maassamme tapahtuneisiin.

Suora yhteys pakolaisuuteen ja turvapaikanhakijoihin on tosiasia joka pitää ottaa huomioon, keskustellaan asiasta sitten millä alustalla tahansa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Pidän huolen siitä ettei tässä blogissa käytetä Oulun tapausta poliittisena propagandakeinona.

Oulun tapauksesta en tiedä mitään muuta kuin mitä media on kertonut. Saattaa olla että sinä tiedät. Minulle riittää se että teko ilmeisesti on tapahtunut ja että se on törkeä seksuaalirikos. Tekijöiden nimet ja taustaisuudet eivät kiinnosta minua lainkaan, enkä usko että ne tuomioistuintakaan aikanaan hirveästi kiinnostavat.

Urho tai Ahmed, rikos on rikos ja siitä tuomion saa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ei tässä puoluekannalla ole mitään merkitystä. Samanlailla ajattelen vaikka sitoutumattomana. Pitääkä syy/yhteys tekijöiden taustoista unohtaa? Vastaavien rikosten ennalta ehkäisynkin vuoksi juuri tällä on merkitystä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #38

Ennalta ehkäisyn kannalta asia on kovin vaikea, sillä harvasta ihmisestä päältä näkee onko hän raiskaaja vai ei. Eikä sitä näe passistakaan.

Ainahan on mahdollista muuttaa lakeja. Kyllä Suomesta voi tehdä suljetun maan, jos siihen tahtoa ja halua demokraattisesti löytyy.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #52

No joo. Toisaalta profilointi ja sitä kautta yksittäisen tekijän tai joukon tutkiminen lienee tärkeä osa nykyaikaista rikostutkintaa. Sillä on myös ennaltaehkäisevä vaikutus.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Oulun tapauksessa on ollut kyse alakouluikäisen tytön raiskausringistä. Tämä on fakta. Tämä on myös Uuden Suomen ykkösuutinen tälle päivää.

Kuinka katsot voivasi käsitellä Oulun tapahtumia objektiivisesti, jos sinua eivät tekijöiden taustat kiinnosta? Tekijöillä on nimittäin tausta, joka toimii yhteisenä nimittäjänä. Tämä tausta yhdistää tekijöitä ja tämän varassa lepää teon vaatima organisointi (mm. hyväksikäytettävissä olevasta lapsesta tiedottaminen ringin sisällä).

Mitä hyötyä siitä on, että tapausta käsitellään kaikesta tosiasiasisällöstä puhdistettuna abstraktiona, tätähän tunnut kovasti kannattavan?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #43

Voin hyvin tarkastella Oulun tapahtumia objektiivisesti, sillä raiskaus ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat rikoksia tekijän tai tekijöiden ihonväristä, syntyperästä tai taustaisuudesta riippumatta.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #50

Niin, rikokset ovat rikoksia. Valitettavasti tämän itsestäänselvyyden toteaminen on yhtä tyhjän kanssa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #50

Kyllä kyllä, mutta miksi tekijät näyttävät hälyttävän usein tulevan islamilaisesta maasta?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Niinpä. Käsite joukkoraiskaukset on tullut tietääkseni vasta ulkomaalisten tekemien raiskausten yhteydessä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aikaisemmin ei ole nostettu otsikoihin, tämä on vuodelta 2013.

Tyypillisimmin joukkoraiskaukset on Suomessa tehty päihtyneessä porukassa.

– On oltu esimerkiksi bileissä tai vietetty muuten aikaa. Mukana on ollut runsaasti päihteitä, ja sitten on tapahtunut jotain mitä ei pitäisi tapahtua, Hannila kuvailee tapauksia.

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/136924-terapeu...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo ei pidä paikkaansa. Niitä on ollut jo paljon aiemmin. Muistan erään kohutapauksen 70-luvun lopun paikkeilta, jossa humaltunut nuori nainen oli kaapattu Helsingissä feikkimustamaijan kyytiin, jonka takatilassa odotteli seitsemän nuorukaista. Autoa oli ajeltu kuskia vaihdellen ympäri pääkaupuniiseutua muutama tunti ja käsittelystä oli otettu myös valokuvia. Nainen oli heitetty ulos autosta jossain Malmilla päin aamuyöstä. Se oli aika järkyttävä uutinen silloin Hesarissa.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

"Ei ole suljettu pois sitä mahdollisuutta että uhri on toiminut vapaaehtoisesti."

Uhri on kymmenvuotias tyttö, joka joutui törkeiden raiskausten ja törkeiden lapsen seksuaalisten hyväksikäyttöjen uhriksi.

Siikala, tämä oli rimanalitus.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En tiedä uhrin ikää. En usko sinunkaan tietävän.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Miten teko voi toistua kuukausien ajan, jos tyttöä ei ole pidetty vankina? Uutisoinnin perusteella näin ei ole tapahtunut, joten poliisin viittaus jonkin asteiseen yhteisymmärrykseen tuntuu uskottavalta. Siitä huolimatta lakia on rikottu törkeästi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hys hys, nämä ovat sellaisia näkökohtia, joita ei ole lupa ääneen sanoa, ellei halua tulla leimatuksi rikollisten suojelijaksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #46

Niin, olisihan se kamalaa jos paljastuisi että kyseessä oleva lapsi olisikin lahjottu. Ja taasen hys, hys.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Hienoa, että raiskaustilastoja arkistoivana tunnet myös "grooming"-käsitteen, josta tässä näinkin vähillä tiedoilla lienee kuitenkin kysymys. Tuonne ylle linkkaamissasi tapauksissa oli kyse yksittäisistä tekijöistä, joten vertailukelpoisuus on kyseenalainen.

Ei tuohtumiseen erityisiä rasismin tai xenofobian piirteitä tarvitse liittää, ja jos joku sellaisia osoittaa, se on hänen häpeänsä. En ole "tuohtunut" mistään etnisistä syistä

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #57

Ilmeisesti Suomessa yleisempiä ovat olleet pikkupoikiin tekonsa kohdistaneet pedofiiliringit, ja näin on kai rinkien kohdalla asia monissa muissakin eurooppalaisissa maissa.

Huomautan että tämä on vain käsitykseni, koska en ole tilastoihin perehtynyt.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Onko Pekan blogin pointti, että maahanmuuttoa ei saa rajoittaa mistään hinnasta - raiskaavatpa maahanmuuttajat minkä verran tahansa?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kyllä minä kannatan Isikseen kuuluvien maahanmuuton estämistä. Noin esimerkiksi. En kuitenkaan ole valmis rajoittamaan irakikaisten maahanmuuttoa sillä perustella, että jotkut irakilaiset ovat isiksen jäseniä tai mahdollisia raiskaajia.

En yleensäkään kannata etukäteen annettuja tuomioita.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Asia selvä.

Edit. Lisäkysymys vielä:

Onko mitään mahdollista tilannetta, jossa saattaisit haluta rajoittaa irakilaisten (tai muiden lähi-itäläisten) maahanmuuttoa?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #49

Ei. En hyväksy etnisyyteen tai kansallisuuteen perustuvia rajoituksia maahanmuutossa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #53

Entäpä jos tuon muuttoliikkeen saisi rajoitettua ilman etnisyyteen perustuvia rajoituksia?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #56

Ilmeisesti GCM asiakirjalla pyritään juuri tuohon.

Maahanmuuton suhteen (jos sitä joku pelkää) Suomi on erinomaisen hyvässä turvassa, sillä rajoja vartioidaan tarkasti idässä, samoin Tanskan ja Ruotsin suunnilla. Taitavat Baltiankin maat olla aika tarkkoja.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #58

Kysymys on, että haluaisitko sinä rajoittaa maahanmuuttoa josta seuraa joukkoraiskauksia ja muita lieveilmiöitä?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kiihkoisimmat voivat siirtyä tänne:

http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265175-va...

Ne, joilla ei ole ennustajan kykyjä ja jotka uskovat enemmän lakiin kuin tunteisiin voivat jatkaa täällä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” Yhteensattuman” vuoksi ( tutkinnanjohtaja ylikomisario Kiiskinen) myös toinen raiskausepäily työllistää Oulun poliisia juuri nyt.

Parikymppinen ulkomaalaistaustainen mies on vangittu epäiltynä kahden 14-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Tämä uutinen oli luettavissa ikään kuin sivulauseena Iltalehdessä, jossa tutkinnanjohtaja Kiiskinen tuota tunnetumpaa tässäkin kommenttiketjussa käsiteltyä tapausta raportoi.

Nämä todellakin ovat ikäviä ja kiusallisia ”yhteensattumia” erityisesti viattomille sivullisille, jotka heistä riippumattomista syistä yhdistetään jollakin tasolla näihin epäiltyihin rikollisiin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Lait voivat muuttua, ja muuttuvatkin. Tässä hanke:

"Hallitus on tuomassa eduskuntaan tällä viikolla lakiesityksen, jonka mukaan suomalaiset voisivat menettää kansalaisuutensa, jos he syyllistyvät vakaviin rikoksiin." (HS)

Vakavaksi rikokseksi katsottaisiin nähtävästi vain maan turvallisuuteen kohdistuvat vakavat rikokset.

Mutta nyt kun olemme syystä kauhistelleet alaikäiseen kohdistuneita raiskauksia ja hyväksikäyttöjä, niin on hyvä kysyä pitäisikö vastaaviin tekoihin syyllistyneiltä / syyllistyviltä Suomen kansalaisilta riistää Suomen kansalaisuus, koska ulkomaalaistaustaisia vaaditaan karkotettavaksi?

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Perhehdypä vähän syvällisemmin siihen lakiehdotukseen -siis siihen, millaiselta kansalaiselta se Suomen kansalaisuus voitaisiin viedä.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi Vastaus kommenttiin #71

#71
No silloin tiedät, ettei tarkoitus ole jaella "muukalaispasseja".

Selvennykseksi:
Kansalaisuuden menettäminen voisi koskea vain sellaisia henkilöitä, joilla olisi myös jonkin toisen valtion kansalaisuus sekä riittävästi tosiasiallisia siteitä toiseen kansalaisuusvaltioonsa.

Tulkitsin tuon aiemman HS uutiseen perustuneen kysymyksesi niin, että oletit vain ja ainoastaan Suomen kansalaiselta -ei siis kaksoiskansalaiselta, voitavan viedä kansalaisuuden -siis siinä lakiesityksessä.

edit: typo

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #76

Aiemminhan supisuomalaisilta voitiin kyllä viedä "kansalaisluottamus", mikä aiheutti siihen aikaan vähän samanlaisen tukkeuman elämän eri alueilla kuin nykyään maksuhäiriömerkintä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei, koska kansalaisuutta ei voida nykyisen lain puitteissa viedä Suomen kansalaiselta oli sen kansalaisuuden saanut sitten syntymän tai hakemuksen perusteella.

”Karkotus” on aivan eri käsitepiirissä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Oikein. Ei nykyisen lain puitteissa. Viittasin kuitenkin tähän hankkeeseen. Lehtietietojen mukaan myös syntymän kautta kansalaisuuden saanut voisi sen myös menettää.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005919727.html

Tuossa puhutaan vain valtion turvallisuudesta, mutta ehkä joskus jotkut haluavat laajentaa syiden kirjoa. Arvelen että heitä löytyy runsaasti Puheenvuorosta.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi Vastaus kommenttiin #114

HS toimittaja kirjoittaa linkissä: "Suomen kansalaisuuden voisi menettää, jos kaksoiskansalainen syyllistyisi vakavaan rikokseen. Ilman kansalaisuutta ihmistä ei saisi jättää."

Jospa nyt kuitenkin todella perehtyisit siihen aloitteeseen, mutta itse HS:n artikkelissakaan toimittaja ei väitä, että sellainen Suomen kansalainen, joka on syntynyt täällä ja joka ei ole hankkinut kaksoiskansalaisuutta, voisi menettää kansalaisuutensa, missään olosuhteissa.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Kaleva otsikoi:

"Koko kaameus paljastunut syksyn mittaan" – Sek­su­aa­li­ri­kok­sis­ta epäiltyjen seitsemän miehen uhri on ala­kou­lui­käi­nen tyttö, Tuirassa tapahtui kaksi sa­man­kal­tais­ta sek­su­aa­li­ri­kos­vyyh­teä ulkona

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela

Kaleva kirjoittaa:

Se epäilee, että useat Oulussa asuneet ulkomaalaistaustaiset miehet ovat kohdistaneet kantasuomalaiseen alakouluikäiseen tyttöön seksuaalirikoksia useiden kuukauden ajan yksityisasunnoissa tänä vuonna Oulussa.

– Epäillyt teot ovat poikkeuksellisen törkeitä, minkä lisäksi rikoksista epäiltyjä on poikkeuksellisen paljon, rikosylikomisario Markus Kiiskinen kuvailee vyyhteä.

Myös Oulun apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta pitää seksuaalirikosvyyhteä täysin epätavallisena.

– Se on äärimmäisen törkeä alaikäiseen kohdistunut tekokokonaisuus. Vastaavaa ei ole tullut aiemmin urani aikana vastaan, hän kuvailee.

Karnaranta on työskennellyt poliisina lähes 38 vuotta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jani Kuusela, ei mielellään montaa kommenttia peräkkäin, etenkään ei jos niissä ei ole mitään uutta.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #72

Sanoit ettet tiedä tytön ikää. Kaleva sanoo, että alakouluikäinen, eli ala-astetta käyvä. Mtv puolestaan, että "hieman yli kymmenen vuotias".

Miten perustelet, kirjoittamasi: "Ei ole suljettu pois sitä mahdollisuutta että uhri on toiminut vapaaehtoisesti.", tätä kontekstia vasten.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #77

Kokemuksella. Lapset tekevät joskus kummallisia asioita, jopa 11-12 vuotiaina. Lapsethan eivät tuossa vaiheessa ole lainkaan henkisesti kypsiä, ja ovat johdateltavissa. Jotkut lapset voivat olla jopa niin hylättyjä (etenkin henkisesti) että he voivat hakea hyväksyntää ja rakkautta oudoillakin tavoilla.

Tietääkseni tämän tapauksen yhteydessä ei ole kerrottu vankina pitämisestä eikä siitä että uhri olisi toistuvasti väkisin jonnekin viety.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #79

Oulun apulaispoliisipäälliikkö sanoo lehdistölle ja medialle:

"Kyseessä on äärimmäisen törkeä alaikäiseen kohdistunut tekokokonaisuus."

Jos poliisi sanoo "äärimmäisen törkeä", sitä on turha ryhtyä asiasta tietämättömien vääntämään toiseksi.

Minulla on itselläni 11 -vuotias tyttö, ja jos poliisi soittaisi, että häneen on kohdistunut rikos, jossa tekijöistä osaa miehistä epäillään, joko törkeästä raiskauksesta tai törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta joitakin heistä epäillään näistä molemmista.

Niin Veikkaampa että otsasuoni pullistuisi ja saattaisin alkaa hautoa äärimmäisen julmaa kostoa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #103

Et ole ainoa, jolta otsasuonet pullistuu pelkästä ajatuksestakin. Minulla on neljä lastenlasta (kaikki tyttöjä) ja jos jotain pahaa heille tapahtuisi, niin tämäkin naisimmeinen hankisi laittoman aseen ja pam. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #77

Tietenkään vapaaehtoisuus alle 16-vuotiaan kohdalla ei sinänsä merkitse juridisesti juuri mitään, mutta siihen viittaaminen voi silti olla tarpeen sellaisen olkiukon kumoamiseksi, jota eräs kommentoija toisessa blogissa rakenteli kuvaillen tilannetta, jossa seitsemän miestä yhdessä hyökkää 10-vuotiaan tytön kimppuun.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #72

Poliisi ei ole tiedottanut julkisuuteen Tuiran tapahtumista lainkaan. Markus Kiiskisen mukaan kokonaisuuden tutkinnasta tullaan tiedottamaan myöhemmin samoin kuin seitsemän miehen tekemäksi epäillystä vyyhdestäkin siinä vaiheessa, kun se keskeneräisen esitutkinnan kannalta on poliisin mielestä tarkoituksenmukaista.

Rikosylikomisario kertoo, että seksuaalirikosjutuista tiedottaminen liian varhaisessa vaiheessa voi pahimmillaan johtaa rikostutkinnan vaarantumiseen.

Jos poliisilla ei esimerkiksi ole vielä tietoa kaikista rikoksista epäillyistä, voi osa epäillyistä ehtiä peitellä jälkensä tai vaikkapa paeta maasta kuultuaan tutkinnan käynnistyneen.

Käyttäjän JaniKuusela11 kuva
Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #84

Edellisessä kommentissa, poliisi viittasi siis myös Toiseen rikoskokonaisuuteen, joka sijoittuu Tuiraan. Kiiskisen mukaan siellä tapahtui 16. ja 17. marraskuuta kaksi samankaltaista seksuaalirikosvyyhteä, jotka molemmat sattuivat illalla ulkoalueella eli puistossa.

Toisessa kokonaisuudessa ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen alaikäiseen tyttöön kohdistuneeseen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeään raiskaukseen. Teoista epäilty vuonna 1994 syntynyt mies on saatu kiinni ja hänet on vangittu.

Kolmannessa samalle viikonlopulle ajoittuvassa jutussa toisen ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen alaikäiseen tyttöön kohdistuneeseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni vuonna 1995 syntyneen miehen maanantaina.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Kirjoitat.

"Ei ole suljettu pois sitä mahdollisuutta että uhri on toiminut vapaaehtoisesti. Sellainen ei edes kovin tavatonta ole."

Turun tapaus.

"Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi maaliskuussa antamassaan tuomiossa, että jutussa jäi näyttämättä sukupuoliyhteyksien tapahtuneen vastoin uhrin tahtoa." Uhri 10 vuotias tyttö.

"Hovioikeus kuitenkin arvioi näyttöä samoin kuin käräjäoikeus. Hovioikeuden mukaan asiassa ei esitetty näyttöä myöskään siitä, että uhri olisi ollut väittämällään tavalla pelkotilassa tai muuten avuttomassa tilassa." Uhri sama 10 vuotias tyttö.

Plokisti näyttää olevan samaa mieltä, kun eri oikeusasteen tuomarit, jotka ovat tehneet ennakkopäätöksen 10 vuotiaan tytön piolesta että hän tietää ja ymmärtää tapahtuneen, sekä olisi suostunut siihen vapaaehtoisesti.

Ainut ASIAN tuntia taas on tätä mieltä.

"Lastenpsykiatrian professori: Kymmenvuotias hyväksikäytetty ei voinut ymmärtää mitä hänelle tapahtuu"

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3738110/Hovioike...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oletteko muuten huomanneet että "mamuja" ei juurikaan tuomita rikoksistaan koska pelätään rasistinleimaa JA he ovat yliedustettuina rikoksista tuomittujen tilastoissa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Missä tollanen tilasto on, että ei ole tuomittu rikoksista?

Poliisi siis päästänyt vapaaksi, eikä rikoksia ole tutkittu, vai oikeudessa vapautettu?

Silloinhan on syyllistytty virkavirheeseen, jos tuollaista on tehty.

Laitappa joku linkki, että selvästä rikoksesta on vapautettu sen takia, että pelätään rasismia?

Mielenkiintoinen asia.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ritala, nyt et kyllä ymmärtänyt Salosen kommenttia, eli sen piikki meni sinulta ihan ohi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #89

Salosen terävä sarkasmi ja piikit ovat mielestäni Puheenvuoron kermaa. Kun olen usein kaimaani Pekka Siikalaa mollannut, niin tällä kertaa täytyy antaa hänelle tunnustusta maltillisesta kannanotosta. Kaikki me varmasti tuomitsemme tämän törkeän teon, mutta antaa poliisin ja oikeuslaitoksen hoitaa hommansa eikä ruveta tuomitsemaan niitä maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita jotka eivät ole rikoksiin syyllistyneet.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"That awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you’re stupid."

-Bill Murray-

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #96
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joo, emmää edes kattonu, kuka kirjoitti :)

Osus ja uppos

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aikamoisia hirviöitä! Vaikka heitä ei juurikaan tuomita, niin ne harvatkin kerrat riittävät nostamaan heidät tuomittujen kärkeen...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#83

Niinpä.

Mutta mitäs jos molemmat onkin totta ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#83

Ja siellä on sellaisia rangaistusmuotoja kuin "päänsilitys", jota en etsimälläkään löydä lainsäädännöstä.

Suomeen on juurtunut omanlaisensa käytännön rangaistusasteikko, johon ei tippaakaan vaikuta se, mistä tekijä on kotoisin. Käytännön rangaistuksiin ei eduskuntakaan voi (onneksi) vaikuttaa, vaikka tällaisia vaatimuksia sitä kohtaan esitetään toisinaan.

Toistaiseksi, useimpien rikosten kohdalla systeemi niin sanotusti toimii, ja se näkyy myös rikostilastoissa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tästä tapauksesta en tiedä mitään muuta kuin mitä juuri luin:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-oli-selin...

Syyte raiskauksesta kaatui, koska 13-vuotiaan tytön katsottiin humalatilastaan huolimatta olleen kykenevä ilmaisemaan tahtonsa.

Huomatkaa myös tuomion pituus. Se ei ollut muutama kuukausi ehdollista. Se oli yli kaksi vuotta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta nuohan olivat kaikki kantasuomalaisia. Eihän se tähän liity MITENKÄÄN!;)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Niin tarkkaan en lukenut. Saattoivat ollakin kantasuomalaisia.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Monilta on kenties jäänyt havaitsematta että suomalaislapset saavuttavat sukukypsyyden yhä varhemmin. Se on ongelma, koska ruumis on valmis seksiin mutta pää on yhä lapsen pää.

Siksi laki rankaisee lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, vaikka lapsi olisi ollut aloitteellinen ja teon hyväksyvä.

Vastuu siis on aina aikuisella, ei lapsella.

Tämä kommentti liikkuu ihan yleisellä tasolla, eikä siis Oulun tapaukseen liity, koska siitä tapauksesta meistä kukaan ei tiedä juuri mitään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siksi suojaikärajojen kohdalla on aika paljon hajontaa maittain. Espanjassa se on 13 vuotta, Virossa 14 vuotta ja Ruotsissa 15 vuotta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Suomessa 16 vuotta, joissain tapauksissa 18 vuotta, vai olenko väärässä?

Ymmärtääkseni suomalainen joutuu myös muualla kuin Suomessa pitämään kiinni Suomessa määrätystä suojaikärajasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saudi-Arabiassa 10-12 - vuotias tyttö katsotaan soveliaaksi solmimaan avioliiton ja aloittamaan aktiivisen sukupuolielämän aviomiehensä kanssa.

Virallinen islamiin perustuva alaikäraja on 9 vuotta.

Lapsimorsiamet ovatkin kaikkiin muslimimaihin liittyvä ilmiö.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kyllä se on Espanjassa nykyään 16 vuotta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #106

Juu, se onkin näköjään muuttunut vuonna 2015.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Muusta olen samaa mieltä, mutta maahanmuuttonäkökulmasta joudun pohtimaan, että pitääkö lain sittenkään olla kaikille (suomalaisille ja ulkomaalaisille) sama. Perustan tämän siihen, että minulle on opetettu, että kun menen ulkomaille, niin minun tulee käyttäytyä tavallista paremmin. Olenhan vieraana jonkun toisen maassa ja edustan siellä omaa maatani.

Minusta tuo opetus on ihan järkevä, ja pätee, vaikka olisin maassa rahaa tuovana turistina tai maata muuten (toivottavasti) hyödyttävänä työntekijänä. Aivan erityisen selvästi se pätisi, jos olisinkin vieraassa maassa pyytämässä apua ja mahdollisesti jopa henkeni pelastamista. Silloin olisin kyllä niin kiitollista ja nöyrää poikaa, että varoisin visusti kaikkea mahdollista isäntiäni loukkaavaa tai varsinkin heidän lakiensa mukaan rikollista.

Tältä pohjalta minun on hyvin vaikea ymmärtää sitä, että esimerkiksi joku turvapaikanhakija syyllistyy rikokseen ja minusta pitäisi ainakin harkita, voisiko turvapaikan pyytäminen olla jopa raskauttava asianhaara rikoksissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En viitsinyt kaikkia kommentteja edes lukea, mutta voin kuvitella, että suurin osa on pakolaisten puolusteluja ja toteamuksia, että ovathan suomalaisetkin raiskanneet ammoisista ajoista lähtien. Kyllä näinhän se on tuo valitettava totuus. Raiskaavat maahanmuuttajat ja pakolaiset katsotaan kuitenkin lähes kaikissa muissakin eurooppalaisissa maissa hyvinkin karsaasti ja kaikki ne nostavat enemmän kuohuntaa ja mielenosoituksia kuin koskaan meillä on tapahtunut

Tavallaan ymmärränkin heitä, koska maahanmuuttajat katsotaan aina enemmän vain "vieraana" , joka rikkoo räikeämmin maan omia lakeja, ja käyttävän tulomaan vieraanvaraisuutta täysin väärin. Ehkä tietämättäänkin, omien kulttuuriensa mukaisesti?

Ainakin nämä saksalaiset ja ranskalaiset lehdet nostavat hyvinkin herkästi esiin näitä ikäviä tapauksia ja ne saavat aina kansan enemmän tai vähemmän suuren raivon valtaan.

Eikä täällä Puheenvuorossakaan haluta myöskään ymmärtää monia köyhiä, oman maamme kansalaisia, jotka ehkä tuntevat joutuvansa luopumaan jostain omasta vähästään ja entisistäkin eduistaan näiden vieraiden tähden, joista suurin osa on kuitenkin näitä elintason perässä tulijoita.

Työn perässä muuttajat ovat tietysti ihan eri asia kuin ne vieraat joiden kulut täysmääräisesti korvataan...Joten nämä raiskaukset katkaisevat sitten monen suomalaisen viimeisenkin ymmärryksen, jos heitä vielä puolustavalla tyylillä verrataan ja ymmärretään vertaamalla heitä suomalaisiin raiskaajiin?

Luulen, että varsinaiset sotapakolaiset olisivat taas ihan eri juttu, jos heidät otettaisiin suoraan pakolaisleireiltä, kuten Mykkänenkin on ehdottanut. Sairaita naisia, lapsia ja vanhuksia, joille myötätuntoa taitaisi kansalta riittää ihan eri tavalla?
Aikanaan aasilaiset pakolaiset otettiin hyvin vastaan, mutta he käyttäytyivätkin oman kulttuurinsa mukaisesti aina hyvin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olisi kannattanut lukea niin et eläisi väärien luulojen varassa. Täällä kukaan ole puolustanut pakolaisia eikä raiskauksia, ei ulkomaalaisten eikä suomalaisten tekemiä.

Lähinnä on liikuttu sillä alueella tuleeko lain olla kaikille sama, ja kumpi on vahvempi, tunne vai laki, ja millä tiedoilla itse kukin on kommenteissaan liikkeellä, ja missä tarkoituksessa.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

"Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet saalistavat nuoria tyttöjä netissä"
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005920818.html

Vastuullinen media jo varoittaa että siellä on saalistus käynnissä.

"Oulun poliisi tiedotti viikonloppuna tapauksesta, jossa seitsemän miestä on vangittu epäiltyinä nuoren tytön raiskaamisesta ja hyväksikäytöstä. Asiaa tutkitaan törkeinä raiskauksina ja törkeinä lapsen seksuaalisina hyväksikäyttöinä.

”Myös lisää epäiltyjä on ilmaantunut, mutta kiinniottoja ei ole vielä tehty”, tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen kertoo.”Karu fakta on se, että yhdeksän ihmistä on nyt kiinni tällaisten epäilyjen vuoksi”, hän lisää."

Iso jengi siellä saalistaa, ja mikäs se on saalistaessa kun palvelut pelaa vaik ois laiton notkuja..

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Poliisi varoittaa monista asioista, eikä tämä ole poikkeus josta pitäisi erityinen melu nostaa. Poliittiseksi lyömäaseeksi ja maahanmuuttovastaiseksi kirveeksi se ainakin on tehoton.

Mutta koska sinulla on jyrkät mielipiteet niin on ihan pakko kysyä mitä haluaisit tehtäväksi muille kuin kantasuomalaisille?

- Haluatko että kaikki muut kuin kantasuomalaiset karkotetaan maasta?

- Haluatko poistaa maasta vain jotkut ulkomaalaistaustaiset ryhmät, ja jos niin mitkä?

- Missä vaiheessa ulkomaalaistaustainen mielestäsi on (jos on koskaan) kelvollinen jäämään Suomeen?

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

Kannattaisko vähän pitää tota rajaa pienemmällä ettei tänne jokainen kävele kuin kirjastoon. Pikkasen ees tutkia sitten ketä noi on ennenkuin pitkin päiväkoteja kouluja kierretään. Oikee yllytetään tutustumaan joka tulijaan. Oikee huokuu suvakeilllta semmoi lapsenomainen usko että kaikki hyviä tyyppejä. Itseasiassa kohdellaankin kuin pikkulapsia. Kaikki varmaa muistaa kuvan kun täti syöttää kakkua partaturvikselle, keinussa antaa vauhtia ja sit leikitää pää-olkäät-peppu -leikkiä. :D Lutuisia lemmikkejä. <3

Kriminaalit turvikset pois, ei kai siin midis. Mutta niiden ihmisoikeudet, timantinkovat suorastaan maagiset ihmisoikeudet niin ei voi. Suomalaisten lasten ja naisten ja muittenkin ihmisoikeudet ihan paperia niitten rinnalla..

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #118

Esitin sinulle muutaman kysymyksen, etkä sinä vastannut yhteenkään niistä. Ihan paperia koko mies?

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #119

- Haluatko että kaikki muut kuin kantasuomalaiset karkotetaan maasta?

- Haluatko poistaa maasta vain jotkut ulkomaalaistaustaiset ryhmät, ja jos niin mitkä?

- Missä vaiheessa ulkomaalaistaustainen mielestäsi on (jos on koskaan) kelvollinen jäämään Suomeen?

Ei, rikolliset, kolmosessa on paljon vaihtoehtoja mm. perusteltu turvapaikka työpaikka jnejnejne. mahoton luetella

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #119

Mikset vastaa kysymyksiin? Minä olin paperia kun en heti vastannut, etkö ite vastaa ollenkaan? Liian vaikeita kysymyksiä??

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#116

No itseasiassa poliisi ei kauheasti varoittele... muusta kuin liukkaasta kelistä.
Ihan jo sen vuoksi että kun ne varoittaa niin ihmiset ottaisivat sen tosissaan.

Ja kun tällaisesta asiasta varoitetaan, niin kyse on sellaisesta että siitä kannattaa pitää melua.

Nyt ollaan sellaisen rikollisuuden lajin äärellä, että tämä tulee kitkeä pois.
Jos jopa poliisi varoittaa nuoria, niin kyllä sen verran luotan heiilä olevaan osaamiseen että silloin puhutaan toisen tason uhkasta kuin perus maahanmuuttovastaisuus vouhotuksesta.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

Mites Pekka sinä:

- Haluatko/onko sulle ok että karkoitetaan turvapaikanhakija joka päätöstä odotellessa tuomitaan kahdesta törkeästä väkivaltaisesta raiskauksesta?

- Entäs jos myönteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen leikkaa huvikseen jonkun kurkun auki ja syyllistyy myös pariin muuhun törkeään pahoinpitelyyn?

- Jos kaveri kielteisen päätöksen jälkee, laittomasti notkuessaan maassa ryöstää vanhan mummon vahingoittaen vakavasti häntä samalla?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Pahus kun PVL:n natseja ei voi karkoittaa mihinkään. "Hovioikeus huomauttaa syksyllä 2018 antamassaan Vastarintaliikkeen lakkauttamispäätöksessä, että vaikka järjestön oppaassa aktivisteille on todettu, että väkivalta johtaa erottamiseen, ei ketään väkivaltarikoksesta tuomituista jäsenistä ole erotettu tai heidän asemaansa yhdistyksessä heikennetty.

Ketään tämän selvityksen kohteena ollutta henkilöä ei Ylen tietojen mukaan ole erotettu."

https://yle.fi/uutiset/3-10534206?utm_source=faceb...

On ihan oikein että PVL on kielletty. Valitettavasti se pääsee tänä vuonna vielä kerran marssillaan häpäisemään itsenäisyyspäiväämme, koska se on hakenut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta eikä hovioikeuden päätös siksi ole vielä lainvoimainen. Mutta ei provosoiduta, käännetään niille selkämme niin eivät pääse uhriutumaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mika Lamminpäällä keulii.

Kuten blogisti blogissaan toteaa , kansantuomioistuimia emme tarvitse ja tapahtuneita rikoksia ei pidä käyttää poliittisena lyömäaseena.

Ei edes PVL:n suhteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinhän se Toivonen luulee. Emme toki tarvitse kansantuomioistuimia, sitähän minä juuri tarkoitin kun sanoin että parempi kääntää noille nilkeille selkänsä. Kyllä niitten marssit on pian marssittu, oikeuslaiton pitää siitä huolen. Ei tosiaan kansantuomioistuinta tarvita siihen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #124

Ainoastaan Mika Lamminpää pystyy yhdistämään Oulun raiskaukset ja PVL:n toisiinsa.

Jätä hyvä mies selittelysi ja hyväksikäyttävä politikointisi pois edes näiden maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin liitettyjen raiskaustapausten yhteydessä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

Molemmat ovat rikollisia. Eli ne on tosi helppo yhdistää toisiinsa. Varsinkin kun samassa A-studion lähetyksessä puhuttiin molemmista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset