PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

1200 hyväksikäytön uhria joka vuosi - Poliitikot ja media vaikenevat

Oulu on kaupunki. Eikä siitä sitten enempää. Joka päivä Suomessa seksuaalisesti hyväksikäytetään rekisteröidysti noin viittä alle viisitoistavuotiasta lasta, vuosittain siis reilusti yli tuhatta. Asiantuntijoiden mukaan todelliset määrät ovat paljon suurempia, ja kirjatut tapaukset edustavat vain jäävuoren huippua.

Kerron mitä Findikaattori kertoo vuoden 2017 luvuista:

"Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä tuli tietoon 1 168, mikä on 6 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016."

Tällaiset luvut eivät ole kiinnostaneet poliitikkoja. SDP:n Sanna Marin ei ole ollut vaatimassa poliisille lisää resursseja näiden rikosten estämiseksi. Sisäministeri ei ole pukahtanutkaan. Ihan hiljaa on ollut myös presidentti, samoin pääministeri. Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huuskokin on jättänyt aiheen jokseenkin rauhaan.

Esitän kysymyksen, johon en odota vastausta, mutta jonka jätän jokaisen itsensä pohdittavaksi:

2000-luvulla seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi on Suomessa joutunut noin 20 000  - 30 000 lasta, eikä asia ole kiinnostanut juuri ketään. Asiantuntijoiden mukaan todelliset määrät ovat huomattavasti suurempia, mutta sekään ei kiinnosta eikä ole kiinnostanut ketään. Jo 1900-luvulla Suomessa on paljastettu lasten seksuaaliseen hyväksikäyyttöön erikoistuneita rinkejä. Ei ole kiinostanut ketään, eikä kiinnosta nytkään.

Miksi?

Siinä teille kysymys pohdittavaksi. Saatte vielä toisen kysymyksen. Se tulee tässä:

Miksi poliitikot, media, blogistit sekä kommentoijat ovat juuri nyt erittäin kiinnostuneita keskustelemaan lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ja vaatimaan runsaasti ja kovaan ääneen kaikenlaisia toimenpiteitä?

Miksi? Miettikäähän sitä.

Ymmärrettävistä syistä tätä blogiteksti ei voi kommentoida.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset