PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Presidentti Niinistö - Kasakka munaskuita myöten

Kun Sauli Niinistö tuli valituksi ensimmäiselle presidenttikaudelleen niin pelkäsin pahinta, ja aluksi hiukan pahalta näyttikin. Niinistö kuitenkin nopeasti kasvoi tehtävänsä mittaiseksi, etenkin kyvyssään hoitaa suhteita Venäjään ja presidentti Putiniin. 

Niinistö on henkeen ja vereen poliitikko, ja siksi myös enemmän tai vähemmän populisti. Hänessä toteutuu täydellisesti hänen oma sanontansa:

"Kasakka ottaa mikä irti lähtee"

Niinistö on kasakka munaskuitaan myöten. Hänellä ei ole valtaa, mutta hänellä on enemmän valtaa kuin hänelle kuuluisi, koska hän on sen vallan taitavasti itselleen ottanut, lausumalla joskus selvästi ja joskus harkitun epäselvästi sellaista mitä kansa kuulla haluaa.

Ja sillä hän on kasakan tavoin ottanut kaiken sen mikä irti lähtee, tässä tapauksessa siis vallan, ja suoraan kansalta.

Poliitikot eivät Niinistöstä hirveästi pitäneet, ehkä juuri hänen vallanhalusa vuoksi. Niinpä nyt, kun hän on maan isä, ovat melkein kaikki kansalaiset unohtaneet sen että hän vuonna 2010 hävisi eduskunnassa jopa puhemiehen vaalin (Katso kommentti 4).

Hänestä ja hänen tavastaan johtaa ei pidetty, ja katsottiin ettei hän puolustanut eduskuntaa ja sen arvovaltaa.

Poliitikot ovat poliitikkoja.

Minulle riittää oikein hyvin se että Niinistö presidenttinä on hoitanut työnsä tärkeimmät puolet mainiosti, joten jos hän välillä kasakan tapaan ottaa sen (lisää valtaa) mikä irti lähtee  keikkumalla populismin laineilla myötätuulessa omalla veneellään ja vapaaehtoisesti, niin mitäpä tuosta.

Kesyä ja harmitonta se on puolueiden ja kansanedustajien ja sellaisiksi pyrkivien nyt vaalien alla kiihkeästi harrastamaan populismiin.

Siinä jää itse Soinikin lähestulkoon varjoon.

Olkaamme siis järkyttyneitä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Se puhemiehen vaalihan oli suunniteltu, Niinistö kun oli kyseenalaistanut kansanedustajien eläke-edutkin.

Eduskunnan säästöt: Kansanedustajat hautovat protestia Sauli Niinistöä vastaan

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/ed...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vastoin blogistin väittämää
silloinen kansanedustaja Sauli Niinistö ei hävinnyt vuonna 2010 eduskunnan puhemiehen vaalia saadessaan enemmän kuin puolet annetuista hyväksytyistä äänistä ja tullessaan näin valituksi ensimmäisessä äänestyksessä eduskunnan puhemieheksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Totta. Mukavaa että joku lukee blogitekstinkin, eikä vain otsikkoa. Arvostan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Äänestystuloksesta Niinistön reagointeineen kirjoitettiin silloin niin paljon, että oletin Siikalan tienneen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Pekka oli laittanut koukun tekstiisä, johon toinen Pekka puuttui, ei ole Pekka Pekkaa pahempi.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Niinistö on todella kummallinen tapaus. En olisi ikinä kuvitellut, että Sauli pärjää noin hyvin. Saulin ensimmäisissä vaaleissa hän oli ainoa mahdollinen vaihtoehto. 2.kerralla homma oli helppoa. Hänellä oli meriitit ja kun mietti, mitä muilla oli?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

No, se oli tänään Päivän Provokaatio - Dagens Provokation. Kun huippusuosittua presidenttiä sohaisee, niin johan on kumma jos ei joku älähdä!

Sauli Niinistö on tällä hetkellä sekä ikä- (70) että virkavuosiensa (7) perusteella vanhempi eurooppalainen valtiomies, jonka seura kelpaa ja jolla on taito saada kuulijansa ajattelemaan. Jopa Donald Trump on ottanut suomalaiskollegansa vakavasti ja muistuttanut keskellä Kalifornian metsäpaloja, että "Finns are raking and cleaning and doing things".

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Arvostan kovasti Niinistön toimintaa ulkopolitiikan saralla. Sillä saralla hän ei harrasta populismia. Ja sehän on pääasia.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ei mikään varsinainen yleisöryntäys tällä kertaa...Nähtävästi suurella yleisöllä on tällä hetkellä tärkeämpääkin ajateltavaa. Eikö ole ironista, tavallaan olet juuri näille ajatuksille suuressa velassa - nimenomaan blogistina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset