PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Seksuaalirikokset ja tolkkunsa kadottanut media - Persujen asialla

Media on hyvin ylpeä siitä että suomalaiset luottavat mediaan. Minä en luota, en suomalaisiin enkä mediaan, sillä molemmat toimivat tunteella ja usein hyvin moraalittomasti. Moraalittomat tunnepohjaiset kohut satavat suoraan persujen laariin.

Joulukuussa saimme kuulla Oulussa ilmenneistä seksuaalirikosepäilyistä. Samaan aikaan poliisilla on tutkinnassa suunnileen 1000 lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosta. Niistä emme ole kuulleet, emmekä kuule, koska niistä poliisi ja media eivät kerro. Ja hyvä niin.

Oulun tapauksen jälkeen Ilta-Sanomat ja Iltalehti julkaisivat viikon aikana paperilehdissään seksuaalirikokista yli 20 sivua. Toinen näistä aviiseista julkaisia aiheesta jopa erikoispainoksen. Lööpeissä seksuaalirikokset olivat 7 vuorokautta. Koska Oulu, kuten tavataan sanoa.

Keltainen lehdistö toimii tietysti aina siten kuin keltainen lehdistö aina toimii. Ei mitään uutta auringon alla siinä suhteessa.

Entä Yle, tuo laatumedia?

Yle julkaisi viikon aikan yli 50 verkkojuttua aiheesta. Uskomatonta. Häpeällistä. Masentavaa. Tietysti Yle pyöritti aihetta myös ajankohtaisohjelmissaan, siis A-Talkissa, Ykkösaamussa, A-Studiossa, Aamu-TV:ssä, Politiikkaradiossa ja Sannikka & Ukkola ohjelmassa.

Samaan aikaan  tutkinnassa siis on n. 1000 lapsiin kohdistunutt seksuaalirikosepäilyä. Ei kiinnosta ketään. Koska, kuten tapana on sanoa, ei Oulu eivätkä maahanmuuttajat.

En luota mediaan, koska ei ole mitäänn mediaa, kuten ihmiset kuvittelevat. On vain yhä pienenevä joukko päätoimittajia, toimittajia sekä kolumnisteja, jotka kaikki ovat hirveän huolissaan lähinnä vain yhdestä asiasta: onko huomennakin leivän päälle laittaa jotain muutakin kuin ylähuuli.

Ja sen kyllä huomaa. Valitettavasti. Ei ihme että persujen kannatus kasvaa.

Tiedot median julkaisemien juttujen määristä olen napannut mediatutkija Anu Koiviston Suomen Kuvalehdessä julkaisemasta kolumnista. Lainaan häntä vielä tähän loppuun:

"Millainen kansallinen turvallisuusuhka on tolkkunsa kadottava media."

Kohuisaa viikonloppua kaikille toivotan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Mitä YLE:n olisi pitänyt kirjoittaa jos ei uutisia?
Vai eikö tämä ole uutinen?
Onko tämä sellainen uutinen, josta YLE:n tulisi poliittisesti riippumattomana vaieta ja kirjoittaa siitä kuinka turvapaikanhakojoiden asiat ovat ongelmattomia ja kaikillla on kivaa?.... eikö tuo nimenomaan olisi valeuutisointia?

Totuus tekee kipeää, mutta sen ilmitulo voi joskus olla tervehdyttävääkin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ilmeisesti et ymmärrä lainkaan mistä on kyse. On kyse siitä että median uutisointi on jokseenkin sattumanvaraista, ja siitä että yhdestä tapauksesta voidaan tehdä satoja juttuja, kun sadoista jutuista ei välttämättä tehdä yhtäkään.

Tämä koskee kaikkea median uutisointia, eikä tietenkään vain seksuaalirikoksista uutisointia.

Mutta koska et todellakaan ymmärrä sitä minkä mediatutkija ongelmaksi ymmärtää, ja minkä jopa minä ongelmaksi ymmärrän, niin suosittelen ettet enempää tätä blogitekstiä kommentoi.

Kiitos.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kyllä ymmärrän, mutta onhan tässä kyse isommasta kokonaisuudesta, kuin yhdestä raiskauksesta.

Tällaista järjestelmällistä touhua ei ole ennen suomessa nähty.
Joissain uskonnollisissa piireissä jotain samantyylistä on ollut ja niistä on uutisoitu liian vähän...se on totta... muttei se tarkoita sitä, ettei tästäkään saa kertoa koska ei niista lestadiolaisistakaan kerrottu.
Silloinhan ei enää mistään saisi kertoa, koska ne lestadiolaiset....

Etkö näe tätä siltä kantilta, että tämä saattoi olla juuri se sysäys joka tuo asiat päivänvaloon.
Tämä varmasti tuleee lisäämään keskustelua ihan kaikista raiskauksista...myö niistä lestadiolaisista.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #9

"Kyllä ymmärrän, mutta ..."
Selvästikään et ymmärrä, että Siikalalle kyse on aina, vain ja ainoastaan persuista.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #13

Mediasta on kyse. Ja media tekee töitä persujen eteen sitä sen kummemmin pohtimatta, ja se on tässäkin ehdottomasti sivuseikka. Siis persut. Mitä väliä.

Väliä on vain sillä miten totuudenmukaisen kuvan maailmasta media antaa, olkoon sitten kyse seksuaalirikoksista, tieliikenteestä tai sotesta.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #24

Minä taas näen asiat näin: Suomessa on aivan liikaa seksuaalirikollisuutta. uhrit jäävät liian usein yksin. Suomessa uhrit ja tulevat uhrit ovat usein huonommassa asemassa kuin rikoksentekijät. Miehet tekevät seksuaalirikoksia ulkomailla, ostavat seksiä lapsenikäisiltä, eivätkä edes joudu vastuuseen. Kaikki tämä on totta ja tähän kiinnitetään liian vähän huomiota. Miksi? Vaikutusvaltaiset törkimykset tekevät näitä rikoksia?

Mutta myös turvapaikanhakijoiden tekemiin rikoksiin pitää kiinnitää huomiota, tietenkin. Pitää myös huomata että Euroopassa tietyissä yhteisöissä naiset elävät täysin eristettyinä muusta yhteiskunnasta.

Näissä kulttuureissa naiset ovat selkeästi eri-arvoisia miehiin nähden. Nainen ei voi tehdä itsenäisiä päätöksiä edes pienissä asioissa - lenkille menosta, harrastuksista, koulutuksesta, vaatetuksesta, uimisesta, ulos menemisestä, miehen valinnasta yms. Miehet - isät, veljet ja aviomiehet päättävät kaikesta. Lisäksi naista pidetään syyllisenä mikäli hänet raiskataan, hän ansaitsee kovan rangaistuksen

Luin äskettäin erään Suomessa toimivan yhteisön neuvoista ryhmän naisille: Tikkukaramellien avulla opetetaan miten naisen kuuluu kääriytyä piiloon katseilta. Siinä paperiin kääritty karamelli (nainen) on kaunis, mutta ei kääritty kerää hyönteisiä (miehiä) päälleen. Nainen nähdään mielestäni jotenkin saaliina, jonka kimppuun hyeenalauma (miehet) hyökkäävät mikäli nainen näyttäytyy hiuksineen ja tavallisine vaatteineen.

Pekka, eikö meidän velvollisuutemme ole yrittää muuttaa näitä moukkamaisia asenteita? Uskon vakaasti ettei kunnollista sopeutumista Eurooppaan voi tapahtua ilman asennemuutosta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Mies hermostui tästä lisää ja löi naista kasvoihin ja nimitteli tätä muun muassa "suvakkihuoraksi". Samalla mies oli ilmoittanut olevansa poliisi."

https://yle.fi/uutiset/3-10612276

Ehkä Petteri Orpo heittää nyt taskustaan Turulle muutaman miljoonan, kun Ouluunkin rahaa saatiin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Turun suunnalla on aika tiukkapipoisia poliiseja, joten sinne voisi kyllä uudelleenkoulusta varten jonkun miljoonan heittää.

Että lakkaisivat edes suvakkihuoraksi nimittelemästä. Jos vaikka sitten vähän läpsisivätkin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ja mistä tuon luit?...YLE:stä.

Eli kirjoittaahan se YLE muutakin kuin "mamuraiskauksista"

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ole hyvä ja lopeta. Menet nyt pahasti sivupoluille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinpä tekee. Tuon poliisin tapauksessa oli kysymys käräjäoikeuden tuomiosta, mutta Ouluun liittyen on julkaistu enimmäkseen huhuja. Yhtään oikeuden tuomiota ei Oulun kohu-uutisiin liittyen ole vielä tullut, mutta jopa presidenttikin on nuo epäillyt jo leimannut.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kommentoin nyt viimeistä kertaa, koska ilmeisesti minun mielipiteeni on jotenkin väärä.

Tuossa yllämainitsemassa linkissä kiteytyy juuri se mitä tarkoitan.

Se että tästä Oulun jutusta tuli niin iso kuin tuli, on poikinut tuon ylle laittamasi jutun.
Sitä tuskin olisi jos tätä kohua ei olisi ollut.

Vaikka tässä kohussa on keskiössä ulkomaalaiset, niin silti se herättää sellaista keskustelua jossa aletaan puhua myös niistä suomalaisten teoista joista ei ole aiemmin puhuttu.

Toisille tämä on suomi vs ulkomaat asia, mutta minä näen tämän tervehdyttävän koko suomen rasikauksiin liittyvää keskustelua, kun niistä aletaan puhua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pointtina on se virheellinen mielikuva, jonka yleisö on omaksunut, jopa hallituskin.

Nyt kouhkataan kuinka turvatonta yhtäkkiä on Oulussa tyttöjen kävellä kadulla. Se ei ole sen turvattomampaa kuin muulloinkaan viimeisten vuosien aikana tai sen turvattomampaa kuin muissakaan kaupungeissa.

Eikä hallituksella olisi ollut juuri tähän tapaukseen syytä reagoida yksittäistapauksena erikseen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #43

#43

Tuokin on vähän kaksipiippuinen juttu.

Toisalta onhan tuosta asiasta jauhettu, mutta ei missään ole sanottu että turvattomuus on lisääntynyt...on kerrottu tapahtuneista raiskauksista.
Vasta oli tutkimus jossa taas kerrottiin kuinka suomi on kaikista turvallisin maa jne jne.
Näin siis on uutisoitu.

Se että jotkut reagoivat näihin uutisiin niin, että omasta mielestä olisi turvattomampaa kävellä oulun kaduilla, niin kuka meistä on sanomaan että kenenkään tunne on oulussa väärä.... ainakaan helsingistä käsin
Se on reaktio todellisiin uutisiin.
Olisi eri asia jos tämän reaktion aiheuttaisi tuulesta temmatut valeuutiset ja huhut, mutta näinhän ei ole, vai?
Vai aletaanko tällä kertaa väittää ettei se YLE kerrokaan totuutta vaan on valemediaa, kun kerrotaan jotain joka ei omaa korvaa miellytäkään?

Edelleen...
Hyödyntäkööt persut tätä jos haluaa...se on pienin paha.
Eiköhän äänestäjät kuitenkin äänestä ansaitsemansa päättäjät.

Isompi asia on, että näistä on viimeinkin alettu puhua ja voidaan toivoa että viimeistään nyt asioille aletaan tehdä jotain.
Ja puhun nyt kaikista raiskauksista enkä vaan ulkomaalaisten tekemistä.
Tänään viimeksi oli kuinka poliisi tutkii 1000 tapausta.
Ei sitäkään tiedettäisi ilman tätä kohua...tuskin olisi tapetilla.
Eleltäisi edelleen siellä lintukodossa vaikka taustalla tapahtuisi 1000 tällaista tapausta.
Miksi näistä ei saisi ihmisille kertoa.

Tuntuu että vähän persupelko sumentaa nyt liian monen ajattelua...asia joka tässä kokonaisuudessa on kuitenkin se pienin tekijä.

Älkööt Siikalakaan olko huolissaan persujen noususta...muutaman prosentin voivat saada, mutta se tuskin voimasuhteita kaataa.
Olennaisempaa olisi että saataisi järkevää keskustelua raiskauksista ja puuttua niihin.
Eikä näihin puututa ennenkuin ne tulevat tietoon.
Ja tietoon ne tulevat vasta kun niistä kerrotaan.

Jos hallitus ei ole tähän mennessä herännyt, niin eikö se saisi tehdä sitä viimeistään nyt?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #43

Olenko kovin väärässä, jos muistelen sinunkin menettäneen todellisuudentajusi pari kuukautta sitten?

Vai kuinka pahaa turvattomuutta Suomeen viisi natsia aiheutti?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #51

Eikö se ollut juurikin poliisi, joka natsiliput kaduilta siivosi? Eikö se olisi saanut sinun mielestäsi niin tehdä?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #43

Pelot ovat tietysti ihan todellisia tunteita. Aiheettomia ne ovat yhtä kaikki. Oulu on turvallisempi kuin koskaan historiansa aikana.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Melko tunteenomaiselta vaikuttaa tämäkin blogikirjoitus. Tietenkin media kirjoittaa siitä, mistä kansa puhuu ja on kiinnostunut. Sensuuriako tähän vielä kaivataan - ja onhan maahanmuuuttajien rikoksia Oulun tapauksiin asti käsiteltykin julkisuudessa sordiino päällä. Vaalien läheisyys sai poliitikotkin havahtumaan. Näin se demokratia toimii.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olet oikeassa. Media kirjoittaa siitä mistä kansa puhuu. Vielä jos ymmärrät mihin se johtaa ja mitä se tarkoitaa niin oikein hyvä.

Mediatutkija ymmärsi. Minäkin ymmärsin.

Vähän kun ajatustasi kehitellään niin kansan pitää saada päättä etukäteen mitä media kirjoittaa ja mistä. Eikö niin? Jotkut kuvittelevat laillasi että se olisi demokratiaa.

Ja koska media orjallisesti puhuu siitä mistä kansa puhuu niin media ei suinkaan ole luottamuksen arvoinen. Tiedonvälityksen kanssa sillä ei ole aikoihin ollut paljoakaan tekemistä.

Lopuksi voi miettiä mistä kansa saa ne aiheet joista se puhuu.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Vähän kun ajatustasi kehitellään niin kansan pitää saada päättä etukäteen mitä media kirjoittaa ja mistä. Eikö niin? Jotkut kuvittelevat laillasi että se olisi demokratiaa."

En lähtisi kehittelemään ajatusta tähän suuntaan. Mediatalot ovat liikkeellä bisnespohjalta ja päättävät siinä valossa, mistä kannattaa kirjoittaa.

Jos ryhdytään kehittelemään asiaa toiseen suuntaan, ollaan ennen pitkää Kiinan ja Venäjän tapaisessa järjestelmässä.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

No ainakin jokainen nuori tyttö tietää, mistä voi olla kyse, kun maahanmuuttajat alkaa ottamaan yhteyttä facebookin, tai instan kautta.
Jos kukaan ei olisi näitä uutisoinut, pahantekijöillä olisi yhä vapaat kädet tehdä tekojaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Miksi puhut vain maahanmuuttajista?

Sinulle ja muille huomautan, että jos ymmärrys riittää (kenellä riittää) niin nyt on kyse uutisoinnin laajuudesta, määrästä ja näkyvyydestä suhteessa johonkin.

Media, joka tekee satoja juttuja yhdestä tapauksesta, mutta ei yhtään juttu sadoista tapauksista, ei todellakaan ole tolkullinen vaan tolkuton ja laaduton.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Jos oikein ymmärsin, niin blogistin tarkoitus oli puida median asemaa.

Tässä eräs perusperiaate:
" Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu".

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #22

Juuri näin. Ja jos media kertoo vain yhden osan siitä mitä yhteiskunnassa jollain osa-aluella tapahtuu, niin silloin media rikkoo tuota periaatetta vastaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #22

#18

Niin. Muutama kuukausi sitten moni menetti järkensä muutaman hassun natsipellen takia ja vaati kovia rangaistuksia vaikka mistä, kunhan oli natsi. Nyt sitten samalla porukalla lähtenyt lapasesta aivan toiseen suuntaan.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kuten sanoin, suomalainen mies raiskaa liian usein. Varsinkin joku tuttu, johon luotetaan. Mutta nämä tulijat ovat tuoneet Suomeen uudenlaisia ja vielä kamalampia raiskausmuotoja, joukkoraiskaukset. Joukkoraiskauksia käytetään yleensä sodissa, jolloin samalla halutaan nujertaa naisten läheiset miehet.

Olisi kammottavaa naisille ja tytöille, mikäli suomalaiset miehet ottaisivat tulijoista oppia - tulevaisuudessa meillä olisi siis sekä suomalaistyyppiset raiskaukset että turvapaikanhakijoiden joukkoraiskaukset yhtä yleisiä.

Ostin tyttärilleni joululahjaksi turvalaitteen, mikäli joutuvat kävelemään yksin yössä - pippuri yhdistettynä äänilaitteseen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kyllä minun mielestäni turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia voi nostaa mediassa esiin enemmän kuin muita rikoksia. Niistä tekee erityislaatuisia se, että rikoksia tehdään niille, jotka ovat halunneet auttaa ja hyvää hyvyyttään tarjonneet hakijoille apua ja suojelua. Minusta tämä tekee rikoksesta aivan erityisen törkeän.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Nyt eksyit harhateille. En näet jaksa uskoa että nämä 15-vuotiaat ja alle 15-vuotiaat ovat olleet auttamassa ja apua sekä suojelua tarjoamassa.

He ovat seksuaalirikosten uhreja, eivätkä mitään muuta, täysin epäiltyjen taustaisuuksiin katsomatta. Tuhat rikosepäilyä on tutkinnassa, mutta vain muutamasta uutisoidaan. Se on pervoa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Heidän vanhempansa mahdollisesti ovat. Eikä tuo nyt tietenkään tarkoita, että jokainen turvapaikanhakijan tekemän rikoksen uhri olisi henkilökohtaisesti ollut mukana auttamassa eikä niin tarvitsekaan olla. Pääasia tässä on, että tehdään rikoksia maassa, joka on hyvää hyvyyttään ottanut tulijat vastaan ja tarjonnut heille apua ja suojaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #21

En osta tuota "hyvyys"-argumenttia. En täysin näe että esim. turvapaikanhakijan pitäisi olla jotain velkaa. Se että aidosti autetaan vain on kaukana Suomen linjasta, jossa otetaan maahan ylisuuri määrä hyväkuntoisia nuoria miehiä, jotka ovat yleensä kaukana kaikkein hädänalaisimmista .. ja tulevat turvallisten maiden kautta Suomeen - usein "pelottavasta" ja ihmisoikeuksia ylettömästi polkevasta Ruotsista. Turha ihmetellä miksi nykyinen Suomen linja ei kansalaisista herätä luottamusta, vaan ihan muita tunteita. Suomen linja ei ole helpolla loogisesti perusteltavissa - ja silti monet omassa kuplassaan väittävät sitä linjaa liian tiukaksi
+++++
Hyvyys-argumenttia en siis osta... ei pitäisi olla mitään automaattista kiitollisuudenvelkaa... voi olla mikäli ihminen niin kokee, mutta ei mielestäni tarvitse kokea. Kunhan käyttäytyy ok, ei tee rikoksia, pyrkii integroitumaan yhteiskuntaan.

Sen sijaan on täysin totta että monet mm. irakilaiset, afgaanit ja muutamat muut ovat täysin omilla luvuillaan mm. raiskaustilastoissa. Se on siis selvä ongelma eivätkä ongelmat katoa niitä piilottelemalla. Päinvastoin, ongelmat voivat kasvaa ongelmakohtia piilottelemalla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #23

Eikä niitä ongelmia olekaan syytä piilotella. Se olisi täysin älytöntä. Median on niitä ongelmia käsiteltävä siinä kuin muitakin ongelmia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #28

Aivan.

Ei tämän nyt pitäisi olla vaikeaa. On ongelmia (tilastollisesti hälyttävän suuria) Jehovan Todistajissa, lestadiolaisissa, tiettyjen maiden maahanmuuttajaryhmissä tai missä tahansa... niin silmiä sulkemalla ne ongelmat eivät poistu.

Uskomatonta että näin yksinkertaisia asioita pitää kirjoittaa, ja vain koska ne eivät tunnu olevan kaikille selviä. Epäilen monilla jonkinlaista ideologista kuplapohjaa olevan taustalla, joka kahlitsee maailmankuvaa turhankin jäykäksi. Uuteen tietoon pitää olla kykyä reagoidakin (oikein ja loogisesti, eikä vain muutosvastarinnalla ja hylkivästi), vaikka se osoittaisi että aikaisemmat uskomukset eivät olleet täysin oikeita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #28

Vaikea on uutisoida oikeastaan yhtään mitään, kun ylekin on tietoja pyytäen saanut vastauksena.
"Poliisilaitoksilla erilaiset tiedotuslinjat seksuaalirikosepäilyissä
- Pohjanmaa ei kerro tapauksista
Pohjanmaa on yksi viidestä poliisilaitoksesta, joka ei esitutkintavaiheessa tiedota tapauksista.
Pohjanmaan poliisi tutkii yli seitsemääkymmentä lasten hyväksikäyttöepäilyä. (lihavointi kommentoijan)

Poliisi ei kuitenkaan kerro tapauksista tarkemmin julkisuuteen, koska tutkintaa
ei haluta vaarantaa, eikä uhrin kärsimystä lisätä. Oulun poliisi päätti
toimia tiedottamisessa toisin joulukuussa, kun se päätti tiedottaa
epäilyistä ja varoittaa nuoria."
https://yle.fi/tekstitv/txt/P505_01.html

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #28

Ei kai ole medioiden vika/syy, jos/kun poliisilaitokset eivät kerro julkisuuteen epäillyistä tapauksista.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #23

Rami Ovaskainen: - "En täysin näe että esim. turvapaikanhakijan pitäisi olla jotain velkaa."

Täh?! Ei tässä nyt mistään velasta ole kyse, vaan siitä, että malttaisi olla tekemättä rikoksia maassa, josta on saanut apua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #33

Häh ja täh itsellesi. Ja kommenttisi:

"vaan siitä, että malttaisi olla tekemättä rikoksia maassa, josta on saanut apua."

Vaikka olisit syntynyt maassa tai muuttanut sinne, niin pitäisi "malttaa" olla tekemättä rikoksia. Niin? Aivan vapaasti kerro, missä kohtaa olen mielestäsi väärässä. Kerrot itsestäänselvyyksiä ja oletat kai että olen eri mieltä.
Typerää ajanhaaskausta "riidellä" ihmisten kanssa, jotka luultavasti ovat varsin lähellä omia näkemyksiä. Voin olla väärässäkin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #50

Väärässä olet ainakin siinä, kun toit velkaa olemisen mukaan tähän keskusteluun. Minä en ole sellaista sanonut enkä omia kantojani sillä perustellut.

Tietenkin kaikkien pitäisi olla tekemättä rikoksia, mutta rikoksia on eri asteisia -- enemmän ja vähemmän törkeitä. Minun mielestäni se, että rikos tehdään maassa, josta on saanut turvapaikan, tekee rikoksesta törkeämmän. Törkeämmät rikokset ovat myös isompia uutisia, joten minusta on luonnollista, että niistä kirjoitetaan ensin, ja muista rikoksista sitten, jos palstatilaa jää. (Tämä on siis kommenttini Siikalan kirjoitukseen, missä hän ihmetteli sitä, että näistä turvapaikanhakijoiden tekemistä seksuaalirikoksista kirjoitetaan niin paljon, vaikka Suomessa on tutkinnassa tuhat muutakin seksuaalirikosta.)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #54

"Väärässä olet ainakin siinä, kun toit velkaa olemisen mukaan tähän keskusteluun. Minä en ole sellaista sanonut enkä omia kantojani sillä perustellut."

Blaah, no mikäli noin on, mitä en ole huomannut, niin pahoitteluni. No hard fealings.. or whatever...
±+++++++

"Minun mielestäni se, että rikos tehdään maassa, josta on saanut turvapaikan, tekee rikoksesta törkeämmän. Törkeämmät rikokset ovat myös isompia... jne."

Nope (miksi noin? .. turvapaikan takia törkeämpiä? Whattefuck oikeasti?). Ihan samoja rikoksia. Se on taas selvä ongelma että tietyistä maista tulevat tekevät rikoksia reilusti enemmän kuin keskivertokansalaiset. Yleisin ja kansalaisia eniten kiihottavin tilanne on tietenkin raiskausten ja seksuaalisten hyväksikäyttöjen kohdalla... missä mm. irakilaiset, afgaanit jne. menevät syystä tai toisesta tilastojen kärkeen.

Tuotahan voisi analysoida loogisestikin, mikäli niin haluttaisiin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #58

Rami Ovaskainen: - "miksi noin? .. turvapaikan takia törkeämpiä? Whattefuck oikeasti?"

Yesthefuck! Tuo on minun mielipiteeni. Mutta siis vain mielipide. En tiedä, mutta luulen, että oikeudessa tuo ei päde, vaan turvapaikanhakijat tuomitaan "samalta viivalta" kuin suomalaiset. Voi siinä olla hyvätkin puolensa, mutta minä nyt vaan ajattelen niin, että jos minä tarvitsisin ja saisin turvapaikan jostain toisesta maasta, niin olisin kyllä mahdollisimman nöyrää poikaa ja pyrkisin viimeiseen asti olemaan rikkomatta mitään sen maan lakeja tai tapoja. Kääntäen sitten niin, että jos joku tarvitsee ja saa turvapaikan ja alkaa sitten rötöstelemään kyseisessä maassa, niin minusta se tuntuu aivan erityisen törkeältä käytökseltä.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Montako juttua on ollut jonninjoutavasta Lemmenjoen tapahtumasta. Siinä ei kukaan menettänyt terveyttään tai henkeään. Siinä on kyse sotilaiden hieman karkeasta kielenkäytöstä, johon siviilit eivät ole tottuneet.

Juttua tutkitaan kymmenillä, ehkä sadoilla tuhansilla euroilla. Sitten joku voi saada 10 päiväsakkoa, jos sitäkään. Onko tässä suhteellisuudentajua?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei ole.

Kyseessä on yhden uutisen pitkäaikainen kierrätys, ilmiö joka on pelottavan tutuksi tullut median siirryttyä verkkoon. Tässä jatkuvassa kierrätyksessä ja samalla hektisyydessä suomalaiset verkkojulkaisut ovat ulkomaisiin laadukkaampiin julkaisuihin verrattuina täysin omassa sarjassaan.

Olemmeko me suomalaiset niin hätäisiä, että jos verkkolehtemme etusivulla ei ole jotain uutta (vanhaa kierrätettyä) tunnin väliajoin niin me kyllästymme?

Olemmeko poikkeuksellisen kohunnälkäinen kansa?

Pekka Pylkkönen

Siikalan kannattaa pysyä Rasmus-mediassa. Sieltä löydät seksuaalirikoksista käydyssä keskustelussa ainoastaan tämän blogin kopioita. Eli median ja presidentin syyttelemistä asiasta puhumisesta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En pidä ihmisistä, jotka luulevat ja olettavat. Sinä kuulut heihin.

En ole koskaan ollut/käynyt missään Rasmus-mediassa, ja tämä blogiteksti on niin suora kopio mediatutkijan kolumnista kuin uskalsin häntä loukkaamatta kirjoittaa.

Jos ihmisellä järki ja äly ovat tunteiden ja luulojen yläpuolella niin hän ymmärtää erittäin helposti ja selkeästi mistä blogitekstissäni on kyse.

Valitettavasti joillain tunne vie ja järki ja luulot jäävät hallitseviksi. Silloin on vaikea ymmärtää yhtään mitään.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jos joku on raaskinut maksaa Suomen Kuvalehden lukuoikeudesta (harva täällä on, koska ilmaista), niin tuolta voi käydä lukemassa aiheesta pätevämmin kirjoittavan ja minua paljon pätevämmän henkilön tekstiä:

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/mita-sa...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minulle tulee onneksi paperilehtenä. Tuo sama juttu oli myös siinä, ja fiksuinta mitä aiheesta on kirjoitettu.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Selvä yhteys "yliuutisoinnilla" on aikaisempaan "aliuutisointiin". On ollut patoutunutta tyytymättömyyttä maahan tulleista turvapaikanhakijoista mediassa kerrotun ja todellisuuden välillä. Heidän piti olla kunnollisia, koulutettuja, taustaltaan tunnettuja, sotaa pakenevia jne. Lopputulos ei nyt sitten ollutkaan ihan näin. Toki ns. valemedia on ollut tässä uutisoinnissa "hieman" edellä.

Edelleenkin aika vähän on kerrottu yhteiskunnalle tulijoista aiheutuvista kokonaiskustannuksista, joita eivät nämä hankalat rikokset ainakaan vähennä. Mitäänhän näiltä tekijöiltä ei suurella todennäköisyydellä tulla saamaan kulujen katteeksi uhreille maksettavista korvauksista puhumattakaan. Tältä osin ketsuppipulloilmiö on vielä kokematta. Sitä odotellessa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuota aliuutisointia en kyllä allekirjoita. Kyllä media innolla julkaisi jopa ihan perättömiksi osoittautuneita rikosepäilyjä, jos epäillyksi nimettiin maahanmuuttaja tai ulkomaalainen.

Valemediat on levittäneet enimmäkseen valeita.

Maahanmuutto ja kustannukset eivät tämän blogin aihepiiriin kuulu. Niistä voi jokainen oman blogitekstinsä luoda, jos sen tarpeelliseksi katsoo.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

"Yle julkaisi viikon aikan yli 50 verkkojuttua aiheesta. Uskomatonta. Häpeällistä. Masentavaa." /Pekka Siikala

Vastuullinen sisällöntuottaja, blogisti Pekka Siikala on kuitenkin viisaasti ymmärtänyt vaieta tästäkin aiheesta. Paitsi silloin, kun tapahtumat ja siitä käytävä debatti on edes jollain aasinsillalla kytkettävissä persuihin :)

Hyvää jatkoa ja pidä mieli puhtaana ja kynä terävänä. Kynä on miekkaa mahtavampi ase :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Itse asiassa olen kaikkea muut kuin vaiennut aiheesta.

Mutta jos ahkerat blogistit kirjoittavat aiheesta (useimmiten he ovat persuja ) useita blogeja lähes joka päivä, niin kyllä se riittää.

Tämän lisäksi vaalien läheisyys on innostanut monet tunnetut poliitikotkin kirjoittamaan aiheesta, samoin ovat kortensa kekoon kantaneet poliitikoiksi pyrkivät.

Irtopisteitä kerätään nyt vähän joka suunnalla. ja kun minä en pisteitä mihinkään tarvitse niin voin keskittyä oikeisiin asioihin. Näinhän se menee.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tämän saman levyn pyörittämisessä kyllästymiseen asti voi käydä niin onnellisesti, että vaalien lähestyessä aletaan puhumaan oikeista, Suomea tulevaisuudessa uhkaavista asioista, kuten yhteiskunnan polarisoitumisesta ja ihmisten, varsinkin nuorten syrjäytymisestä.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#41

Totta, komppaan Artoa. Ei tule sortua samojen uutisaiheiden kierrätykseen ja someviestinnän hektisyyteen, vaan tarkastella asioita kylmän objektiivisesti, laaja-alaisesti ja viisaasti, yksittäistapauksiin takertumatta, sekä fokusoitua päättäväisesti yhteiskunnallisen kehityksen kipupisteisiin. Halpojen irtopisteiden kerääminen vaalien alla on vain matalamielistä ja halveksuttavaa päivänpolitiikkaa :)

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kun puhutaan siitä, että tuhat lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosepäilyä on ollut tutkinnassa, kannattaisi myös kertoa, minkä tyyppisistä rikoksista ja minkä ikäisiin kohdistuneista on kyse. Veikkaanpa, että aika pieni osa on sellaisia, joista turvapaikanhakijoita epäillään ja joista heitä on tuomittu. Vaikka en suomalaista mediaa juuri arvostakaan, niin kyllä näistä suomalaistenkin tekemistä on uutisoitu ainakin iltapäivälehdissä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kannatta kuunnella Areenasta Stillerin ohjelma, jossa Sohrabi (kok) ja Yanar (vihreät) ottavat kantaa ko aiheesween. Lopussa hauskasti kuulla moottoriturpa Yanarin sekoilevan ja menevän täysin sekaisin liberaalijargonista, Sohrabi, kurdinainen kepitti mennen tullen tämän mielenosoituksissa mielellään nyrkkiä puivan kannustajan: Me voimme, me voimme...

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

"Minä en luota, en suomalaisiin enkä mediaan, sillä molemmat toimivat tunteella ja usein hyvin moraalittomasti."

Moraali on aika laaja käsite - samoin myös tunne. Usein ajatellaan tunne edellä, eikä se välttämättä ole moraalitonta, joskus on. Meillä jokaisella on oma tunneäly ja moraali. Ne vaihtelevat suuresti. Kenen tai millä mittapuulla asiaa tarkastelet? Jos sinä et luota suomalaisiin, niin luotatko esim. Trumpppiin, Putiniin ja/tai itseesi? Tai ylipäänsä ihmiseen? Ihminenhän yleensä toimii tunteella, joka syntyy omasta moraalista.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Tätä blogia ei olisi edes kirjoitettu, ellei se olisi antanut mahdollisuutta sanoa sataa persujen laariin.

Ilkka Huotari

Monikulttuurin rikkautta julistanut media on kadottannut tolkkunsa jo kauan sitten.

Nyt väliaikaisesti tullut vähän tolkkuihinsa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Summataan nyt hieman tätä kokonaisuutta ilman näitä mamujakin.

On harva alle 17 vuotias jeppe tässä maassa, joka ei ole nainut alle ikäistään tyttöä tietenkin molempien omasta suostumuksesta. Sitten nämä yli 17-v, mutta alle 20 v miehet, jotka naivat alle 17-v tyttöjen kanssa ?
Kaikki rikollisia lain mukaisesti - poseen. Eipä ole sen jälkeen kaduilla vilskettä enää muille jakaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kannattaisi tätä yksittäisiin skuuppeihin keskittyvän tiedonlevitysvirran soljumista seuraillessa myös hetki miettiä mitä meiltä jää noiden juttujen varjoon? Ehkä tärkeitäkin aiheita esimerkiksi hallituksen ja eduskunnan tekeminä päätöksinä, työmarkkinoilla, NATOttamisessa, SOTE:ssa jamitäniitäonkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut kymmenesosaan kolmen vuoden takaisesta, mutta ainakin persujen kellot pysähtyivät vuonna 2015. Minusta se että he ottavat seksuaallisen hyväksikäytön uhrit maahanmuuttovastaisen ideologiansa keppihevosiksi on vastenmielistä. Yllättävää se sen sijaan ei ole. Se että laatumediakin menee tähän vipuun on kyllä kummallista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkäpä tuotakin kriteeriä voisi käyttää laatukkaiden tiedonlevitteiden erottamiseksi laaduttomammista. Jaon tulos ei kuitenkaan ehkä miellyttäisi herkkämielisempiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No ei se tulos ainakaan kauheasti yllättäisi. Ainoat jotka ei tähän halpaan menneet taisivat olla Suomen Kuvalehti ja Kanava. Jopa Yle panikoi. Iltapäiväkehdiltä nyt ei muuta voinut odottaakaan kuin kauhistelua kissankorkuisin kirjaimin. Oma lukunsa ovat tietysti "MV-lehti" ja Magneettimedia, jotka eivät koskaan ole yrittäneetkään mitään rehellisyyteen viittaavaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #69

En huomannut myöskään Tiedonantajan tai Työkansan sanomien riehaantuneen. En myöskään Kansan uutisten. Ongelma siis lienee pääasiallisesti n.s. porvarillisella puolella.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Saattaa olla. Äärioikeistolaiset kai ovat oikeistolle pienempi paha kuin vasemmistolle. Olihan Ruotsissakin kokoomus vähällä mennä samaan hallitukseen ruotsidemokraattien kanssa. Näin ei onneksi käynyt. Toivottavasti Suomeenkin saadaan punavihreä hallitus. Ei tarvitse enää tällaista vanhustenhoitofarssia katsella:

"Pääministeri Jyrki Kataisen johtama kokoomus vastusti tiukasti hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin.
---
Budjettiriihessä päädyttiin kompromissiin: kiista vanhuspalvelulain mitoituksesta siirrettiin pari vuotta eteenpäin.
---
Oppositiossa ollut keskusta vimmastui ja syytti hallituksen pettäneen vanhukset ja omaishoitajat."

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4027590-hoi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset