PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Sipilä myi Postin 5.12. 2018 - Huomasiko kukaan?

Kun raiskataan ja kun vanhuksia ei hoideta jää moni tärkeä asia kokonaan huomiota vaille. Edes media ei huomaa mitään. Ei näet voi pitää aivan pienenä asiaan sitä että yhteinen Postimme, tuo Posti Group Oyj, joulukuun 5. päivänä 2018 valtioneuvoston päätöksellä siirrettiin puoliksi Vake Oy:n omistukseen.

https://www.posti.com/hallinnointi/hallinnointi/omistaja/

Jokainen voi itse perehtyä asiaan selvittämällä mikä on Vake Oy. Kas näin:

https://vake.fi/

Vake Oy:lle on siirretty mittavasti valtion omaisuutta, ja lisää siirretään koko ajan. Jos tällä omaisuudella keinotellaan tai sitä myydään, niin kuka tekee päätökset?

Siinä hyvin tärkeä kysymys. Voiko Vake Oy myydä 49.9 % Postista (Posti Group Oyj) esimerkiksi ulkomaisille sijoittajaryhmälle pelkästään Vake Oy:n päätöksellä, vai tarvitaanko myyntiin eduskunnan päätös?

Entä jos Vake Oy myy osuutensa Fortumista ja Postista, niin kuka saa myyntitulot ja kuka päättä niiden käyttämisestä? Menevätkö myyntitulot valtion budjettiin, vai ovatko ne niitä varsin kuuluisia budjetin ulkopuolisia varoja, joilla esimerkisi hävittäjät ostetaan?

Viisaat vastaavat. Tietämättömät ovat hiljaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuskinpa kukaan huomasi, sillä edessä olivat linnan juhlat ja juhlapukujen esittelyt.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Hieno ajoitus:(

En huomannut, mutta Postin yt:t noteerasin!

Toivottavasti täällä löytyy vastaajia kysymykseesi. Kiinnostaa!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kiinnostaa minuakin, mutta pelkään pahoin ettei kiinnosta kovin montaa muuta, siitä huolimatta että Postin kovat otteet vain kovenevat. Postihan ryhtyy perimään 3 euroa kun haet postisi Poste Restantesta, käsittääkseni jokaisella noudolla.

Koettelee asunnottomia ja osoitteettomia todella ankarasti. Posti perustelee päätöstään sillä että se on liikelaitos eikä toimi verovaroin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #6

Huomasin, että asunnottomien ja muiden osoitteettomien tilanteesta näyttää huolestuneen kirkon diakoniatoimi.

Jos sitä 3 euroa ei löydy, niin sinne jäävät Poste Restanteen asiakirjat ja viralliset tiedotteet.

Loppuu toimeentulotuet ym:t palvelut. Ehkä se on tarkoituskin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #13

Ehkä kiinnostavinta tässä omistusten mulkkauksessa on se ettei se ainakaan minun nähdäkseni kiinnostanut tapahtuessaan mediaa lainkaan.

Saattaa toki olla etten juuri tuolloin riittävän aktiivisesti seurannut esimerkiksi Ylen uutissivustoa enkä Uutta Suomea.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #6

Erään Poste Restantea käyttävän haastattelun mukaan se peritään, joka kerta kun luukulla edes käydään kysymässä, onko postia. Ehkä se peritään siitä palvelusta, että sanotaan, ei tällä kertaa ole postia.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tässä Vake Oy eli Valtion kehitysyhtiö, josta löytyvät kaikki, joissa valtiolla on sormet pelissä mukana eli lähes kaikessa merkittävässä.

https://vnk.fi/vake-oy

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuon Valtioneuvoston kanslian nettisivun kautta on aika vaikea hahmottaa ketkä missäkin tekevät päätöksiä.

Oleellinen kysymys siis yhä kuluu: Tekeekö Vake Oy itsenäisiä päätöksiä ilman eduskuntaa, ja ohjaako ja hallitseeko se omistuksiaan ja niistä saatavia tuloja yli ja ohi eduskunnan?

Valtion omistus Posti Groupissa on 50,1 % ja Vaken 49,9 %. Kuinka itsenäisesti Vake voi tuon omistuksensa kanssa toimia?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Oleellinen kysymys siis yhä kuluu: Tekeekö Vake Oy itsenäisiä päätöksiä ilman eduskuntaa, ja ohjaako ja hallitseeko se omistuksiaan ja niistä saatavia tuloja yli ja ohi eduskunnan?"

Vastaus kysymykseesi taitaa olla kyllä: https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #11

Noin olen ymmärtänyt. Seuraavaksi voidaan perustellusti kysyä onko tuo hyväksyttävää ja sopiiko se demokratiaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Pakko vielä kysyä viisailta: Jos valtio ja Vake Oy ovat sama asia ja samassa veneessä, niin miksi näitä omistuksia pitää jakaa ja siirrellä?

Osaako kukaan vastata.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Postin toiminta on ollut jo pari vuosikymmentä sen verran ala-arvoista, että minun puolesta saisi ajaa alas koko putiikin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Valitettavasti monet tarvitsevat yhä Postin palveluita, jotkut jopa päivittäin, joten postin alasajo olisi aikamoinen rysäys. Ilmeisesti tässä nyt edetään siten, että kun Postista ensin tehtiin liikelaitos, niin nyt valmistellaan sen myyntiä yksityisille sijoittajaryhmille ja ties mihin.

Saattaa olla ettei moinen onnistuisi ilman Postin omistusjärjestelyjä. On näet aika vaikea keksiä noille järjestelyille mitään muuta järkevää perustetta.

Sipilähän on ollut hyvin taitava ostamaan ja myymään omalla yrittäjäurallaan, joka siis on ollut vähemmän yrittäjäura ja enemmän otsa ja myy ura, missä sinänsä ei ole mitään pahaa. Nähdäkseni on kuitenkin huolestuttavaa jos hän ohjaa valtion toimimaan samalla tavalla.

Onhan meillä ikäviä esimerkkejä noista myynneistä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän Sipilä Postia ole myynyt, 50,1 % on yhä myymättä ja 49,9 % on valtion Vake Oy:ssä.

Valtion Vake toimii markkinaehtoisesti osakeyhtiömuodossa, joten sillä on aktiivisen omistajan laaja keinovalikoima käytettävissään sijoitus- ja kehitystoiminnassa. Tällä Sipilä ja kumppanit on hakenut "ketteryyttä", eli demokratian ohitusta.

Se pelko jota Pekka tässä etsii on juuri siinä, että kaupat voidaan tehdä nopeasti, kun hetki tulee. Ehkä koko Vake on kehitetty myymään valtion omaisuutta nopeasti ja kivuttomasti, eihän siinä mitään muuta järkeä ole.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ydinkysymys on yksinkertainen: Kuka tekee päätökset? Minun vajavaisen ymmärrykseni ja tietomääräni perustella Vake on luotu jotta eduskunnan päätösvalta voidaan ohittaa ja varoja siirrellä ja sijoitella ilman eduskunnan siunausta.

Olenko oikeassa vai väärässä?

Jos olen oikeassa, niin onko oikein että valtion omaisuutta myydään ja muokataan ilman demokraattista päätöksentekoa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näin juuri kirjoitin, eli olet oikeassa. Samaa kikkaa on paljon käytetty kunnissa kun on muodostettu kuntien liikelaitoksia. Ei tämä mikään uusi juttu ole.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Muistan jokseenkin hyvin eduskunnassa käytyä kovaakin keskustelua Vake Oy:n perustamiseen/käyttämiseen liittyen. Vake Oy on VNK:n hallinoima yhtiö. Linkki kaikista yhtiöistä, joihin liittyy valtion omistus on alla.
https://vnk.fi/omistajaohjaus/eduskuntavaltuudet

Vake Oy kehitysyhtiöön on siirretty monien valtion omistamien osakeyhtiöiden osakkeiden hallinta, mm. Posti Group Oyj (50,1 prosentin ylittävältä osuudelta).

"Kehitysyhtiö tulisi olemaan budjettitalouden ulkopuolella oleva toimija, kuten tällä hetkellä on myös valtion pörssiomistuksia hallinnoiva Solidium Oy. Kehitysyhtiön toiminta ei olisi päällekkäistä esim. Solidium
Oy:n, Suomen Teollisuussijoitus Oy:n ja Tekes Pääomasijoitus Oy:n kanssa. Kehitysyhtiö mahdollistaisi valtion suorassa omistuksessa olevien pääomien irrottamisen ja käyttämisen uuden yritystoiminnan synnyttämiseen, kehitysyhtiön salkussa olevien yhtiöiden pääomarakenteen vahvistamiseen ja yritysjärjestelyjen tehokkaaseen toteuttamiseen. Hallinnollisesti kehitysyhtiön toiminta on tarkoitus pitää lähempänä poliittista päätöksentekoa, minkä vuoksi mm. voimassa olevaa lakia valtion yhtiöomistuksesta ja omistajaohjauksesta (1368/2007) tullaan muuttamaan."

"Eduskunnan suostumus osakkeiden luopumista koskevaan päätökseen
Valtion yhtiöomistuksesta ja omistajaohjauksesta annetun lain 3 §:n 1 momentin mukaan jos valtion yhtiöomistusta koskeva päätös kohdistuu omistus- tai yritysjärjestelyyn, jonka toteuttamisen johdosta valtio lakkaa olemasta yhtiön ainoa omistaja tai luopuu enemmistöstään yhtiössä, päätös voidaan tehdä vain, jos eduskunta on antanut siihen suostumuksensa. Eduskunnan suostumusta ei kuitenkaan tarvita järjestelyyn, jonka tuloksena syntyvässä uudessa yhtiössä valtiolla on eduskunnan aikaisemman päätöksen mukainen äänivaltaosuus."

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsity...

https://vnk.fi/omistajaohjaus/enemmisto-vahemmisto...

Toki Sipilän hallituksen toimista kehitysyhtiöön siirroista on Valtiontalouden tarkastusvirasto moittinut kovin sanoin hallituksen Ekokem-kauppoihin liittyvää järjestelyä, jossa yhteensä 190 miljoonan euron pottia junailtiin kyseenalaisin toimin. Viraston mukaan yhteensä 90 miljoonaa euroa siirreltiin yrityksestä toiseen, vaikka niiden käytöstä olisi pitänyt päättää eduskunnassa.
https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3992312/VTV+Hall...

Sipilä ei siis myynyt Postia vaan osakkeet siirrettiin Vake Oy:hyn, joiden myynnistä/enemmistön myynnistä kuitenkin eduskunta päättää. Näin ymmärräm Vake Oy:n hallinointiohjeistuksen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jos valtiolle jää 50,1% omistusoikeus mihin tahansa valtion omistamaan yritykseen, niin 49,9 % omistuksesta voidaan muljata miten tahansa minne tahansa ilman eduskunnan valvontaa ja päätöstä.

Vake Oy:n taseissa on nyt liki 2 miljardia, ja lisää on tulossa. Melkoiset pelinappulat siis, enkä vieläkään ole saanut selkeää vastausta siihen kuka tekee päätökset. Valtioneuvosto? Valtioneuvoston kanslia? Vaken johtoryhmä? (Kai sillä
sellainen on)

Wikipedia ei ole täysin luotettava tietolähde, mutta jotain se kertoo:

"Vaken hallitus aloitti työskentelynsä maaliskuussa 2018 ja sen luoma visio hyväksyttiin talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa kesäkuussa 2018.[ Yhtiössä aloitti silloin myös ensimmäinen toimitusjohtaja, Taneli Tikka, jonka mukaan Vake voi jatkossa perustaa uusia kehitysyhtiöitä tai sijoittaa yhtiöihin, esimerkiksi kotimaisiin sarjayrityksiin, jotka tähtäävät maailmanmarkkinoille."

Mutta miksi Postista piti 49,9% siirtää Vakelle?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Et ilmeisesti lukenut kokonaan kommenttiani, sillä siinä sanotaan;

""Eduskunnan suostumus osakkeiden luopumista koskevaan päätökseen
Valtion yhtiöomistuksesta ja omistajaohjauksesta annetun lain 3 §:n 1 momentin mukaan jos valtion yhtiöomistusta koskeva päätös kohdistuu omistus- tai yritysjärjestelyyn, jonka toteuttamisen johdosta valtio lakkaa olemasta yhtiön ainoa omistaja tai luopuu enemmistöstään yhtiössä, päätös voidaan tehdä vain, jos eduskunta on antanut siihen suostumuksensa. Eduskunnan suostumusta ei kuitenkaan tarvita järjestelyyn, jonka tuloksena syntyvässä uudessa yhtiössä valtiolla on eduskunnan aikaisemman päätöksen mukainen äänivaltaosuus."

Kts linkki, jossa HE ja enemmän perusteluja.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #17

Et ilmeisesti lukenut edellistä kommenttiani, jossa puhuin nimenomaan vähemmistösouuksien (49,9%) siirtelystä.

Miksi siirrellään? Monet sijoittajat, yritykset ja sijoittajaryhmät ovat hyvin kiinnostuneita myös vähemmistösosuuksista.

Äläkä enää laita tuota samaa tekstiä uudestaan, koska se ei kuulu tähän. Postista siirrettiin Vakelle 49.9%, joten äänivalta säilyi valtiolla eikä eduskunnalta tarvinnut kysyä yhtään mitään.

Vakelle ollaan kerryttämässä miljardien omaisuus, ja koska se koostuu vähemmistöosuuksista niin niiden suhteen Vake ei tarvitse eduskunnalta minkäänlaista siunausta mihinkään, mikäli olen oikein ymmärtänyt.

Ja luulenpa ymmärtäneeni aivan oikein. Yhtä varma olen siitä että Vaken omaisuuden tuoton käytöstä ei päätä eduskunta, vaan Vake itse ja täysin itsenäisesti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tässä minua viisaamman ja pätevämmän näkemys Vakesta ja sen puuhista (jotka ovat myös huomattavan salaisia):

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

"Kun yritys myy omistamansa yrityksen toiselle yritykselle, niin kauppa ei ole julkinen. Jos näin on, niin Vake Oy:n tarkoitus taisi selvitä. Se voi myydä valtion tuottavia omistuksia kenelle haluaa ja mihin hintaan haluaa, eikä kenelläkään ole siihen nokan koputtamista."

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Siikala, olen pitänyt sinua "tolkun" miehenä, mutta kirjoituksesi otsikko, Sipilä myi Postin 05.12.2018, sai minut melkein putoamaan tuolilta. Ehdin jo miettiä, milloin Sipilälle on myönnetty valtuus otsikossa kirjoittamaasi myyntiin.
Olit ilmeisesti vahingossa jättänyt oikean tiedon kirjoituksesi 1. kappaleen viimeiseen lauseeseen, Posti olikin siirretty 05.12.2018 valtioneuvoston päätöksellä puoliksi Vake Oy:n omistukseen. Sipilä ei siis myynytkään Postia, se olikin valtioneuvoston päätös.

Kaikkea se "tolkun" miehen Sipilään kohdistuva tiettää!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Vake on puhtaasti Sipilän idea. Sipilä on pääministeri, ja pääminiseri johtaa valtioneuvoston työskentelyä.

Vakeen on siirretty (ja sieltä myyty) valtion omaisuutta vähintäänkin epäilyttävin hinnoin ja menetelmin, ja siksihän sinne Vakeen omaisuutta kannattaa siirtää, koska kaupat muuttuvat salaisiksi, mitä ne valtion tekeminä eivät olisi.

Melkoisia sotkuja ja kytkentöjä se oikea tutkiva journalismi on jo löytänyt.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Siikala, aina hullummaksi käy selvityksesi. Nyt myynti onkin puhtaasti Sipilän idea. Mitähän selität seuraavaksi?

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Näyttää vähän siltä, kun lueskelee Arvon kommentteja, että hänen suhteensa Sipilään on samanlainen kuin Trumpin itsensä mukaan kannattajillaan on häneen.

Trumphan sanoi, että vaikka hän ampuisi jonkun kadulle, ovat kannattajat hänen takanaan:-Q

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kouri, jopa vitsin murjaisit. Vai että oikein suhde Sipilään.
Kysyn sinulta kuten kysyin kirjoituksen laatijaltakin, mitähän seuraavaksi. Pistätkö vielä paremmaksi.

Käyttäjän Jari-JukkaAnnala kuva
Jari-Jukka Annala

Oikeastaan Sipilä lahjoitti Postin eduskunnan päätösvallan ulkopuolelle. Erittäin suuri ongelma on se, että valvontaan ei ole panostettu tarpeeksi. Päätöksissä on otettava huomioon myös se, miltä asiat näyttävät. Jos näyttää siltä, että on mahdollista "koplata" omistusta alihintaan kavereille - vaikka näin ei tapahtuisikaan - se murentaa luottamusta yhteiskunnan päätöksentekoon. Jo nyt on yhteiskunnassa kahtiajakoa ja sen kehityksen soisi loppuvan ennen kuin on liian myöhäistä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

postin yt:mitäs tilaatte kiinasta postimyynnin kautta kaikenmaailman turhia elektroniikkavimpaimia joita ei posti jaa,vaan kaikenmaailman dhl ja muut!
eikä lehtiäkään kohta lueta,ikävä kyllä,siihenkään ei kohta postia tarvita !

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuo ei kyllä oikeastaan mitenkään liity Sipilän rakastamiin valtion omaisuuden uudelleenjärjestelyihin eikä myynteihin.

Minä ainakin tarvitsen postia lähes päivittäin, ja aika isostikin. Monille syrjäisempien seutujen asukkaille posti on elinehto.

Olen edelleenkin sitä mieltä että nimenomaan pääministeri Juha Sipilän intohimona on ollut siirtää valtion omistuksia ja niiden tuottoja eduskunnan päätäntävallan ulkopuolelle. Sehän on erittäin helppoa, koska mitään ei valtion tarvitse myydä, vaan vain siirtää, minkä jälkeen kaikki onkin salaista, aina myyntejä ja kauppahintoja myöten. Koska Vake Oy.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Meillä on ollut hallitusvastuussa isänmaan parturit Kataisen hallituksesta lähtien ja etunenässä näyttää olevan kokoomus ja keskusta. Luonnollisia monopoleja eli infrastruktuuria myydään ja yleensä ulkomaille. Ostajat vielä rahastavat monopolihinnoilla ja hallituksen siunauksella keplottelevat rahat veroitta ulos Suomesta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mutta Vake Oy on Sipilän keksintö ja hänen hallituksensa työkalu, joka on vienyt valtion omaisuudella puuhastelun aivan uudelle tasolle, eduskunnan ulottumattomiin ja liikesalaisuuksien suojaan.

Vaarana tässä on tietysti se, että sisäpiiri voi nyt keskenään järjestellä kauppoja ja hintoja liikesalaisuuksien suojassa. Tällaista on ehkä jo tapahtunutkin? Mutta koska liikesalaisuudet ovat liikesalaisuuksia (mitkä eivät luontaisesti kuuluisi valtion toimiin) niin kukaan ei kerro mitään, eikä kenenkään edes tarvitse kertoa mitään.

Ainakin Raskone-kaupat ovat herättäneet kohua, mutta en tiedä onko niissä Vake Oy ollut mukana. Valtio kyllä, myyjänä, ja Nuorisosäätiön kuvioihin liittyvä täysin alalle vieras henkilö ostajana, vaikka alan ammattilaisia olisi ostajiksi löytynyt. Heiltä vain ei koskaan kysytty, jos olen oikein ymmärtänyt. Suomen Kuvalehti on yrittänyt sopasta selvää ottaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:n aikana hallituksien (myös sdp) tarkoituksena on ollut tehdä valtionyhtiöiden toiminnasta niin surkeata että lopulta kansalaiset suorastaan vaativat valtion omistuksien myymistä yksityisille. Paras esimerkki tästä on perusterveydenhoito ja sen rahoituksen säästäminen, poikkeuksena Alko jonka myyjiä käskettiin hymyilemään asiakkaille.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Lyhyesti, kuppauskehitys menee eteenpäin, kuntien kaupunkien ja yhteiskunnan tukien ja avustusten jälkeen siirrytään valtion omaisuuteen.
Hesarissa perusteltiin muuten hyvin se että hevosella posti kulki nopeammin kuin nykyisin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Posti modernisoituu ja hidastuu. Henkilöstön määrä on tasaisesti vähentynyt, mutta taitaa yhä olla tasoa 17 000. Liikevaihto kai noin 1,6 miljardia.

Iso talo kuitenkin, sellaiseksi josta yhtäkkiä 49,9 siirretään jonkun päätöksellä jonkun osakeyhtiön omistukseen, siten että se 49,9 % on eduskunnan päätösvallan ulkopuolella.

Taseet töihin, sanoi Sipilä, mutta miettiä sopii että mihin töihin.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Siikala, joko siirtoja ensi viikolla tapahtuu?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #38

Sitä en tiedä minä, etkä sitä tiedä sinä. Eikä meille kummallekaan luultavasti edes kerrota. Ehkä luemme puolen vuoden tai vuoden kuluttua mitä tapahtui helmikuussa tai maaliskuussa 2019. Sitten sinä voit sanoa että olipa viisas teko hallitukselta, hienoa!

Joka tapauksessa joulukuun 5. päivä 2018 Postista 49,9 % siirtyi uudelle omistajalle, joka siis on osakeyhtiö, ja jonka toimet siis ovat liikesalaisuuksien suojaamia. Myös 49,9% Postin liikevoitoista ja osingoista siirtyi eduskunnan päätäntävallan ulkopuolelle.

Varmasti juuri sellaista demokratiaa ja valtion taloudenhoitoa jota syvästi ihailet. Tässä mitään eduskuntaa tarvita, kun kepujohtoinen hallitus asioita hoitaa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #39

Siikala, sinä epäilet etukäteen kaikkea sitä, mitä Juha Sipilä tekee. Ilmeisesti näin tapahtui jo 2015. Toteutuivatko epäilysi? Kerrot myös, mitä minä sanon puolen vuoden tai vuoden kuluttua, mitä tapahtui helmikuussa tai maaliskuussa 2019. Olet näköjään aikamoinen ennustaja, kun tiedät jo vuotta ennen ajatukseni.
Rauhoitu jo Siikala. Pura paha mielesi Sipilään sitten, kun epäilyksesi ovat "toteutuneet" ja syytä minua vasta sitten, jos olen sanonut nyt ennustamallasi tavalla. Kiitos etukäteen.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Maailman postilaitoksella on ikää jo noin 5000 vuotta ja Suomessakin posti on toiminut melkein 400 vuotta. Se on ollut ja on yhä edelleen merkittävä ylikansallinen ja kansakuntia yhdistävä instituutio ja se on toiminut jatkuvasti sodista ja luonnonmullistuksista huolimatta. Väitän, että maailman postilaitoksen merkitys on ollut paljon suurempi kuin näillä kaiken maailman kansainvälisillä liitoilla tai YK:lla.

Vaikka informaation siirrossa sähköinen välitys kasvaa voimakkaasti, niin materian sähköinen siirto on vielä pelkkää scifiä. Posti elää ja voi hyvin mutta jos se annetaan kansainvälisten keinottelijoiden käsiin, voi yletön rahastus näännyttää senkin henkihieveriin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hienosti kirjoitettu. Olen täsmälleen samaa mieltä, mutta en osannut asiaa noin hyvin ilmaista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen Posti tukee Kiinan tuotantoa toimittamalla kansainvälisten sopimusten mukaan "kehitysmaista" tulevia tuotteita ilmaiseksi tai halpishinnoilla ja vastaavasti kotimaisten postilähetysten pitää kustantaa nämä halpuutukset. Ei tässä pelissä pärjää suomalainen verkkokauppa.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Iso talohan se posti on ja siksi voi toimia miten haluaa, kirjeTurusta Helsinkiin 8 päivää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tuliko todella noin nopeasti? Minä olen tottunut pariin viikkoon, ja siihenkin ettei tule eikä mene perille lainkaan.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

En huomannut eikä varmaan moni muukaan tätä 49,9 % osuuden siirtoa Postista Valtiolta Vakelle.

Taustoituksena Matti Asikaisen oiva blogi vuodelta 2015 Itella/Postin omaisuuden haaskauksesta mm. ulkomaanseikkailuissa :

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205055-itell...

Maan tapa tuntuu olevan se ettei kukaan valvo tai joudu mistään vastuuseen, kuka oli valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri tai ministerit k.o. ajanjaksona? Soneran Relander sai myös tärvätä miljardit Saksaan rauhassa kenekään joutumatta mihinkään vastuuseen. Jotenkin hienosti Relanderista, entisestä Soneran työntekijästä ja myöhemmin tj:stä tuli Saksan seikkailun jälkeen investointipankkiiri Lontoon Sohoon. Käsittääkseni tuollaiset tehtävät vaativat osakkuutta pankkiiriliikkeissä ja myös melkoista sijoitusta yhtiöön.

Voin olla väärässäkin mutta käsitykseni mukaan Vake on nimenomaan Sipilän luomus jonka tarkoituksena on ohittaa Eduskunnan päätäntä- ja valvontavalta koskien valtion omaisuuserien myyntejä ja mahdollisia ostoja. Ihmettelen miksi muut eduskuntapuolueet hyväksyivät k.o. "Vake" -lain.

Valtioneucvosto siis tekee pääministerin johdolla Vakeen siirretyille omistuksille mitä huvittaa ja liikesalaisuuksiin vedoten näistä ei kerrota kenellekään, vähiten kansalle - kuten blogisti ansiokkaasti kertoo.

Odotan tulevia vaaleja innolla, tämä hulluus täytyy jollakin tavalla saada loppumaan. Muut puolueet kuin Keskusta saisivat katsoa peiliin antaessaan pääministerin huseerata mielensä mukaan.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Heikkinen, oliko kertomasi vuosien 2011 - 2015 tapahtumat myöskin Juha Sipilän syytä?

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Mitä kysymyksesi tarkoittaa? Kirjoittamassani tekstissä lukee selvästi "taustoituksena" jolla viittaan syihin miksi Posti on nykyään mitä on. Kaikkihan me kaiketi tiedämme että Juha Sipilällä ei ole ollut osuutta eikä arpaa Postin traagisissa tapahtumissa vuosina 2011 - 2015. Mikäli itse tiedät asiasta enemmän ole ystävällinen ja jaa toki tietosi muillekin.

Blogin aiheena on käsittääkseni Vake joka on Sipilän luomus ja Postin osakkeiden siirto Vakeen.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #47

Heikkinen, kiitos kun vastasit ettei Sipilällä ollut osaa eikä arpaa Postin traagisiin tapahtumiin 2011 - 2015.
Blogin otsikon mukaan Sipilä myi Postin 5.12.2018.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

En taviskansalaisena huomannut. Ei tainnut olla keltaisen lehdistön lööpeissä, eikä muussakaan mediassa kovinkaan näkyvillä? Veikkaan, että myydään jollekin DHL:n tapaiselle ulkomaalaiselle toimijalle. Saadut varat valtionbudjettiin, josta se jakautuu kukaties mihin projekteihin. Ehkä Sipilä siirtyy takaisin omalle alalleen yrittäjäksi ja alkaa taas tahkota miljoonia yrityskaupoillaan hyväksi käyttäen yhteiskunnan hyväveliverkostoaan?

Käyttäjän kuolimonpaimensaaresta kuva
Arto Bäcklund

Sivuaa aihetta. Toivottavasti Pekka sallii.

Kiitos hyvästä avauksesta ainakin yleisellä tasolla.

Lisäisin keskusteluun vielä sen kuuluisan "läpinäkyvyyden", joka hallituksenkin toimesta kaikeen liitetään. Onko se tarkoituksellisesti ymmärretty väärin? Kolme viimeisintä hallitusta on upottanut läpinäkyvyyden. Laki asiakirjojen julkisuudesta ei ylety yritysten sisään. Ei edes valtion omistamien. Yrityssalaisuuksia jne.

Mutta asiaan. Tässä viime viikolla ministeri Berner lopputyönään yksityisti suuren osan Veeärrää budjettivallan ulottumattomiin perustamalla useita "kehitysyhtiöitä". Luulen, että meni tämä sofistikoidumpi valtion omaisuuden anastus monelta ohi.

Käyttäjän SimoTamminen kuva
Simo Tamminen

Tuo otsikko on yksi paljon puhutuista valeuutisista. Väitetään Sipilän myyneen Postin. Se ei pidä paikkaansa.
Osamyynnin päätös tehtiin valtionouvoston päätöksellä. Sipilä ei ole synonyymi valtioneuvostolle. Yksikään oppositiopoliitikko ei myöskään nostanut siitä älämölöä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Miksi Tamminen tuota saantoa kutsuisi? Oliko se esimerkiksi lahja?

Joka tapauksessa siinä vietiin veronmaksajien omaisuutta pois demokraattisen valvonnan piiristä.

Ihmettelen myös opposition toimettomuutta. Oliko toimenpide jäänyt yksinkertaisesti vain huomaamatta esimerkiksi demuleilta ja vassuleista? En edes oleta porvarillisen opposition olevan tuollaista vastaan mutta olen hyvinkin pettynyt itseään vasemmistolaisina pitäviin, etenkin jos he tietoisesti päästivät tapahtuneen silloin tapahtumaan.

Käyttäjän timoharju kuva
Timo Harju

Kierrät tapahtunutta kuin rotta piimäpyttyä. Vake on täysin Sipilän luomus. Se on Sipilän perustama kioski, josta myydään valtion omaisuutta eduskunnan ohi ja ilman mitään julkista kontrollia.

Tämä ei tapahdu Venezuelassa eikä Valko-Venäjällä vaan Sipilän johtamassa Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset