PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Kansalaisaloitteet virattomia - Hallitus päättää

Aktiivimallia vastaan kerättiin kansalaisaloitteella hyvin lyhyessä ajassa muistaakseni yli 140 000 allekirjoitusta. Demokratia tarvitsee omat vippaskonstinsa kyetäkseen edustamaan harvainvaltaa, ja kansalaisaloiteet ovat juuri näitä vippaskonsteja.

On näet aivan sama allekirjoittaako aloitteen 100 000  tai 500 000 henkilöä,  sillä jos aloite ei ole hallituksen mieleen niin se torppaa sen valiokunnassa, jossa sillä on enemmistö.

Kansalaisaloite ei päädy eduskunnan käsiteltäväksi.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/StVM_32+2018.aspx

Lähden vähitellen Ruotsiin ja Tanskaan. Keskustelkaa. Uskokaa Sipilään, kokkareihin ja sinisiin.

Demokratian vippaskonsteihin ei Suomessa kannata luottaa. Kansalaisaloitteet on luotu varaventtiileiksi. Kohun laannuttua ne unohdetaan ja haudataan.

Kätevää, eikö vain?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Lähden vähitellen Ruotsiin."

Muista että Malmö on vaarallinen paikka.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei kai kukaan aikuinen ole koskaan uskonut että kansalaisaloitteet johtaisivat lainsäädännön muuttamiseen muuta kuin poikkeustapauksissa? Totta ihmeessä järjestelmä on luotu varaventtiiliksi. Tuohan on varsin näppärä kansanedustajalle, jota painostetaan jossain asiassa. Kehottaa tekemään kansalaisaloitteen, sen sijaan että sanoisi suoraan ettei aio tehdä asiasta lakialoitetta.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kierrä myös kaukaa Tukholman lähiö nimeltä Rinkeby mutta käy Kööpenhaminan Chritianissa katsomassa vaan sielun eloa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ihan vähän aikaa sitten käytiin tyttären kanssa ektsremematkalla Rinkebyssä. Hortoiltiin ympäriinsä ja käytiin ostarilla kahvilla. Lienemme olleet ainoat niinkin vaaleaihoiset lähiössä, ainakin meidän tuolloisessa kokemuspiirissä. Muiden pikmentit olivat jonkin verran tummempia. Retkemme sujui ihan rauhallisesti, meille oltiin ystävällisiä ja me olimme ystävällisiä. Tuskinpa Siikalakaan provosoi sen enempää, toivottavasti.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kolme merkittävää kansalaisaloitetta on nyt torpattu jo valiokuntavaiheessa: ero rahaliitosta ja eurosta,toisen asteen koulutuksen maksuttomuus ja aktiivimallista luopuminen.

Perustelut valiokunnissa: huonosti valmisteltu, ei kuulu eduskunnalle, väärin laadittu.

Röyhkeää oikeistopolitiikkaa ja kansalaisten harhautusta!

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kansalaisaloite meni saman tien perseilyksi. Jätkät pilasi hyvän asian.

Tottakai hölmöimmät aloitteet saavat kansan syvien rivien kannatuksen. Minäkin voisin tehdä aloitteen viinaostojen Kela -korvattavuudesta, ja takuulla tulisi kannatusta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Itse aktiivimallin substanssista: hallitus päättää, mutta mm. työttömyyskassat tulkitsevat tapauksittain, kansalaisjärjellä ajatellen luovankin sävyisesti myös ikäluokittain ja osoitetun työhalukkuuden mukaan.

Esimerkki:
- Alle 40-vuotias työtön työnhakija osallistui kolmen kuukauden (65 pv) aikana viisi päivää kestävään työnhakuvalmennukseen, jonka aikana hän 'opetteli hakemaan työtä' ja nautti korotettua työttömyysetuutta sekä kulukorvausta 9 euroa päivässä. Hän säilytti aktiivisuusstatuksensa ja täyden pävärahansa, vaikkakaan kuulemma 'parantuneet' työnhakutaidot [:D ja/tai LOL] eivät näyttäisi toistaiseksi tuottavan yhtään parempaa tulosta.
- Yli 55-vuotias työtön työnhakija puolestaan huomattuaan, ettei yli vuoden yrittämisen jälkeen päässyt oman alansa vakinaiseen kokopäiväiseen kuukausipalkkaiseen työsuhteeseen tähtäävien hakemusten avulla työhaastatteluunkaan, hakeutui osa-aikatyöhön toisen ammattialan hyvämaineisena tunnetun yrityksen palvelukseen. Ansiopäiväraha laskettiin nyt soviteltuna eli hän sai 300 euron palkanosan/kk itselleen ja yli menevästä osasta puolet vähennettiin hänen päivärahastaan. Hänen todettiin ensimmäisen kolmen kuukauden tarkastelujakson jälkeen täyttäneen aktiivisuuskriteerit osa-aikatyössä ollessaan. Toisen kolmen kuukauden tarkastelujakson jälkeen hän yllättäen menetti aktiivisuusstatuksensa ja työttömyyspäiväraha aleni 4,65 %. Erikseen kysyttynä akateemisen alan työttömyyskassa kertoi, että sen laskelmien mukaan tarkastelujakson aikana tehtyjen noin 120 provisiopalkkaisen työtunnin keskimääräinen tuntiansio jäi alle 7,05 euron/h eli alle minipalkkatason. Työttömyyskassa katsoi yli 55-vuotiaan ilmeisesti olleen omaehtoisessa 'vapaaehtoistoiminnassa' eli ei-aktiivinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset