PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Juha Sipilää ei kiinnosta - Kiinnostaako sinua?

Pääministeri Juha Sipilää ei kiinnosta milloin hän itse sai tietää Anne Bernerin siirtymisestä ruotsalaisen rahoituslaitoksen hallitukseen. Juha Sipilän näkemyksen mukaan se ei kiinnosta lehdistöäkään. Samaan aikaan hallituksen ministeri nimittelee perustuslakiasiantuntijoita talebaneiksi.

Elämme outoja aikoja.

Uusi Suomi: "Milloin saitte itse tietää?"

Juha Sipilä: ”Minua ei kiinnosta se asia, eikä sinuakaan varmaan”

Elämme todella outoja aikoja. Demokratian, perustuslain ja vapaan lehdistön yli pyritään joka päivä kävelemään yhä raskaammin askelin. 

Entä Anne Berner? Jos hänellä olisi ollut sitä, niin hän olisi saman tien ilmoittaunut jättävänsä ministerinsalkkunsa.

Todella outoa aikoja elämme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Pitkä matka on tultu, kun taannoin vielä pienen remonttilaskun veron maksamatta jättäminen ajoi ministerin eroon... Tai parit seksistiset tekstariviestit...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Niin. Minusta näyttää siltä että erityisesti Sipilän hallituskaudella kansalaisia on siedätyshoidatettu ajattelumalliin, jossa erityisesti perustuslaki, demokratia ja lait nähdään kehittyvälle maalle ja sen kilpailukyvylle haitallisiksi. Lehdistökin on yhä enemmän ryhdytty kokemaan ilkeäksi valtamediaksi.

Bernerin roikkuminen ministerinsalkun kahvassa ei sen sijaan yllätä. Se on maan tapa. Täällä ei kukaan koskaan eroa vapaaehtoisesti.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Perustuslaki ja demokratia ovat olleet lähinnä kaverikapitalismin esteenä. Kyllä maan kehitystä ja kilpailukykyä voidaan oikein hyvin hoitaa ilman perustuslain jatkuvia muutoksiakin. Pitäisi vain tehdä sellaisia päätöksiä, jotka edistävät kasvua ja kehitystä. Se näyttää tässä tohinassa unohtuneen.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Koira haudattuna? Vertaa vuoden 2011 tilanteeseen:

"HS: Kiviniemi veti EU-tukipäätöksen umpisolmuun"
20.04.2011 klo 7:57

https://www.iltalehti.fi/vaalit/a/2011042013583936

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sipilän tpimttua muutaman kuukauden pääministerinä uskalsin ennustaa hänen jäävän historiaan maamme epäonnistuneimpana pääministerinä.

Enää ei tarvitse ennustaa. Ennustus on toteutunut.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Oliko Katainen mielestäsi paljonkin parempi?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei, mutta ei sentään noin onneton sähläri.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Riippuu mittareista. Valtiontalouden vakauttamisessa sekä kilpailukyvyn ja työllisyyden parantamisessa onnistuminen on vähintään keskitasoa. Taksiliikenteen ja kauppojen aukiolon vapauttaminen ei kaikkia miellytä, mutta ovathan ne isoja aikaansaannoksia nekin. Myös sääntelyä on purettu, maahantulopolitiikkaa kiristetty, alkoholilakia vapautettu, autoveroa alennettu... Suurin uudistus eli Sote-uudistus taitaa jäädä toteuttamatta, mutta siitä pitää kyllä syyttää opposition jarruvaunuosastoa, joka ei ole antanut sen toteutua, koska nykysysteemi on kuulemma hyvä eikä sitä tarvitse muuttaa. Muutenkin aikaansaannoksia arvioidessa pitää ottaa huomioon, että tuskin koskaan meillä on ollut näin raivokasta oppositiota, jolle ei ole kelvannut mikään.

Edellisten hallitusten onnistumista ei nyt äkkiseltään tule mieleen mitään. Jäädään innolla odottamaan, minkälaisia onnistumisia Antti Rinne, Li Andersson ja Pekka Haavisto saavat aikaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Suomen pelastumisen kannalta, erittäin epäonnistunut pääministeri.

Pelaaminen vallalla ja rahalla, on ollut ensisjaista.

Uhriutuva keskustapuolue on äänestänyt aina, puolueuskollisena.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Tämähän on pientä verrattuna siihen, että hallituskumppanuus synnyttää jopa uusia puolueita hallitukseen, demokraattisesti valittuja?

En kyllä ylläty enää mistään puliveivaamisesta. Kansanvalta, joopa joo.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sipilän hallituksen mediasuhde on ollut kaiken aikaa muutenkin kuin toimittajille lähetettyjen tekstiviestien suhteen ongelmallinen. Anne Bernerin nimitysasiastakaan ei katsottu olevan tarpeen tiedottaa oma-aloitteisesti. Ilmeisesti siellä ajateltiin, että asia on liian vähäpätöinen julkistettavaksi.

Ulkomailta ne Suomen hallitusta ja eduskuntaa koskevat uutiset täytyy nykyään lukea kun pääministeriä ei viestintä kiinnosta.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Valehteleva pääministeri...

"Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi aiemmin keskiviikkona lukeneensa ”oikeuskanslerin kirjallisen vastauksen”. Pöysti kuitenkin ilmoittaa nyt tiedotteessaan, ettei hän ole antanut kirjallista lausuntoa ja korostaa käyneensä keskusteluja ministeri Bernerin kanssa.

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/nyt-puhu...

”En ole antanut asiasta kirjallista lausuntoa vaan kyse on ollut perustuslain 108 §:n 2 momentissa tarkoitetusta, oikeuskanslerin tehtäviin kuuluvasta oikeudellisten tietojen antamisesta ministerin pyynnöstä. Tietojen antamisesta ministeri Bernerille ei ole laadittu asiakirjaa, johon sovellettaisiin viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lakia”, Pöysti toteaa."

Toinen valehteleva ministeri,

Ruotsalaisen pankkikonserni SEB kertoo Uudelle Suomelle, että tuleva uusi hallitus pitää ensimmäisen kokouksensa jo 26. maaliskuuta eli nykyisen vaalikauden aikana. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on tähän saakka korostanut, että yhtiön hallituksen ensimmäinen kokous järjestetään eduskuntavaalien jälkeen huhtikuun lopulla.

Kovin on mennyt kummalliseksi tämä esteetön valehtelu...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Valtaillusio viestii valtaan sairastumiselta.

Ennen pitkää, valehtelun hurmos lakkaa ja pysähtyminen totuudelle alkaa.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Asiahan on niin, että kun joku on nimitetty hallitukseen, niin hän toimii siinä tehtävässä välittömästi. Hallitus voi pitää vaikka puhelinkokouksia tai hallituksen jäseneltä voidaan kysyä kantaa johonkin yksittäiseen asiaan aikataulusyistä virallisten hallituskokousten ulkopuolella. Oikeuskansleri meni tässä lankaan. Mutta suomalainen oikeustapakulttuuri on sellainen, että hallitus on aina oikeassa.

Täytyy nyt kuitenkin antaa oikeuskansleri Pöystille tunnustusta yhdestä asiasta. Hän ei toiminut kuten edeltäjänsä Jonkka, joka ilmoitti pohtivansa asiaa ja palaavansa siihen muutaman kuukauden kuluttua. Tarinan opetus on ehkä siinä, että Pöystin olisi kannattanut pohtia asiaa kuitenkin pari tuntia enemmän ennen kuin tekee päätöksensä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miten käytännössä ministeri voi jäävätä itsensä rahoitusmarkkinoita koskevista asioista?

Minusta se on täysi mahdottomuus paitsi,jos jäävää itsensä koko ministerin toimista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minua ei kiinnosta ollenkaan se, että Berner sai oman hillotolppansa. Enemmänkin minua kiinnostaa, mitä mieltä ovat ne onnettomat, jotka äänestivät Bernerin kaltaisen yksilön eduskuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset