PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Viljelijät karkaavat Keskustasta - Persut ja Kokoomus saaliinjaolla

Kun monimiljonääri Juha Sipilä johdatteli joukkojaan vaalivoittoon keväällä 2015 niin kepun kannatus maanviljelijäväestön piirissä oli lähes 90 %. Kuluneiden neljän vuoden aikana kepun kannatus maanviljelijöiden keskuudessa on kuitenkin romahtanut lähelle kuuttakymmentä prosenttia.

Voittajia ovat olleet persut ja kokoomus, tässä järjestyksessä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.383195

Keskustalle romahduksella ei suurta merkitystä ole, sillä vaikka monet yhä uskovat kepun kannatuksen kumpuavan matalousväestöstä niin se ei ole edes matemaattisesti ollut mahdollista enää aikoihin. Maanviljelijöitä kun on tässä maassa kovin vähän.

Eikä kepulla siis ole ollut mitään syytä ajaa maatalousväestön etuja. Ensi-ihastuksen jälkeen maanviljelijät ova kyllä hekin panneet merkille miten kaukana heidän maailmastaan ja ongelmistaan nämä sipilät ja bernerit miljoonineen ja sijoituksineen ovat.

Mielenkiintoista on tarkastella siirtymiä. Noin 13 % kannattaa perusja 11 % kokoomusta. Kun tätä siirtymäjakoa syvällisemmin pohtii niin joutuu huomamaan kepun perimmäisen ongelman, joka on kahtiajakautuminen. Kokoomus on selvin voittaja, vaika persuilla on suurempi kannatusosuus.

Alkiolaisuus on kuollut ja kuopattu, ainakin kepussa, ja alkiolaisuus oli ehkä se viimejne aate ja idea joka piti puolueen yhtenäisenä. Kun alkiolaisuudesta on luovuttu ovat arvoiksi nousseet iso raha ja köyhän kurjuus.

Ison rahan ja bisneksen palvojat karkaavat kokoomukseen, köyhät ja kurjat velkakierteessä elävät puolestaan siirtyvät persuihin, koska siellä voi edes maahanmuuttoa vastustaa. Kun ei enää mitään muuta voi.

Rauhallista viikonloppua kaikille, mutta ei keputrolleille, ei kummallekaan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä tykkään kun koko oikeisto on sekaisin, Sipilä on sekoittanut keskustan ja kokoomus sekoilee vanhustenhoidossa ja ties missä. Persut nyt on aina sekoillut, siinä ei uutta.

Tämä kaikki sataa vihreiden ja demareiden laariin, ilman että niiden pitää tehdä mitään.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuinkas monta niitä viljelijöitä Suomessa enää onkaan ?

Maatilojen määrä on nykyisin kai luokkaa 50.000 ja näistä vain vajaassa kolmanneksessa on enää kotieläintaloutta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Niin, ja juuri siksi viljelijät eivät enää kepua kiinnosta pätkän vertaa. Toisaalta on kummallista että joidenkin mielestä kepu on maajussien puolue.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Milloinkahan täällä sivustoillä näkee sen päivän, että täällä kehuttais jotain asiaa. Varmaan sitten, kun demarit pääsevät pääministeripuolueeksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kehuminen on aivan yliarvostettua. Tyytymättömyys on maailmaa eteenpäin vievä voima.

Toisaalta eilen maistelemassani espanjalaisessa punaviinissä oli ihan kelpo bouquet. Joten kehaisenpa sitä. Sekä tietenkin Amos Rex:ssä käymäni Magritte-näyttely erinomainen. Riittänee kehumiset tälle päivälle jollei koko viikolle.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Eilen ja tänään olen kehunut Uuden Suomen journalistista valppautta ja osaamista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nyt tuli ilkeitä mieleen mutta en malta, maistuu niiin makealta: sitä kuusta kehuminen jonka juurella ploki.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #8

Kehuin tuolla kehumisellani, koska olen enemmän ja pitempään kuin kukaan muu blogisti koskaan täällä arvostellut ja haukkunut Uutta Suomea.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkä isäin perinne ja voima pitää jälkipolvia kurissa heikkenee jo toisenpolven kaupunkikepulissa? Se on saanut heidät havittelemaan kaupunkiporvareita ja nyt jo kokoajan harvenevista maanviljelijäpiireistäkin lipsutaan.

Ovatko kyläsatraapit tupailtoineen veltostuneet? Viekö kuntaliitokset heidät valvontafunktion kannalta liian kauas maakuntakaupunkeihin? Ei sieltä viitsi latten ääreltä lähteä peräkylille sumppia ryystämään. Ja irtipäästetyt jyväjemmarit ja lantatalikot villiintyvät persuleiden perään siinä missä isommat isännät ovat niiin porvaria.

Onko tämä sitä kauan ja moneen kertaan ennustettua loppua kepulandialle vaiko taas jostakin löyhähtää isäntien isovihree henki?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Isännät ovat kadotettu voimavara jo ihan lukumääräisestikin, ja ovat olleet sitä jo pitkään.

Epäilemättä meneillään on uusjako, jossa kepu on suurin häviäjä. Ihmiset karkaavat oikealla ja vasemmalla ja ylös ja alas, oman asemansa ja oman jumalansa sijaintipaikan mukaan. Ueimpien jumala tietysti asuu omassa lompakossa, joillain jopa sijoitussalkussa.

Kepulla oli mahdollisuutensa, mutta kaatuminen kokoomuksen asiamieheksi ja itäblokkimaiseen maahanmuuttopolitiikkaan tekivät siitä häviäjän.

Mutta vaikka maanviljelijöitä on enää verrattain vähän niin noin voimakas siirtymä muiden puolueitten suuntaan soittaisi kyllä hälytyskelloja joidenkin puoluejohtajien korvissa, mutta ei Sipilän.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ennen oli selvempi ravintoketju jossa maanviljelijän investoinnit ja ostokset sekä myynnit elättivät ison joukon ihmisiä lähiseuduilla tai ainakin kotomaassa. Nyttemmin isompi osa tulee ulkomailta traktoreita sunmuita myöten. Välillinenkin nautinta maanviljelijöiden myötämielestä on siis vähentynyt ja siten riippuvuus kepuleista joka ruokkisi heidän kannatustaan.

Aikaisemmin nuori isäntä jatkoi kepuli-isäntänä talonpitoa ja muut sisarukset hajosivat osuuskaupan, -teurastamon, -meijerin et al ja erilaisten hallinto- ja neuvontahimmeleiden palvelukseen. Heidän kannatti olla kiitollisia isien puolueelle. Nyttemmin sekin verkosto on hajonnut kolmannessa ja neljännessä polvessa. Uraansa luottavaisista on tullut toimihenkilökokkuleita ja epävarmuutta tuntevat persuuntuvat, isäntiä myöten.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #11

Olet tietoinesi jäänyt kauas 1950-luvulle, ainakin sen suhteen minne sisarukset päätyvät!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #19

Enkö juurikin kirjoittanut, että ennen oli ennen ja nyt on nyt? Ennen, esimerkiksi 1950-luvulla mutta myöhemminkin, oli selvät kepuliuraputket mutta nyt ne ovat hajonneet ja samalla hajoaa KEPU:n kannatuspohja. Tai siis oli maalaisliittolaiset mutta eihän kukaan sitä nimeä enää muista.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Missäs hurmoshenkiset palstaröllit, kepulaiset, pipiläläiset uskovaiset, ei näy puolustuspuheita ja muitten kirjoittajien mollaamista?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei ole kohta enää mitään puolustettavaa kepulla. Nyt vielä vähän, mutta järkevimmät hyppäävät jo pois tai vähintään valmistelevat tulevaa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vaan minne sitä oikein hyppäisi? Perussuomalaisiin, joita kiinnostaa vain yksi asia? Käteisenkylmä kokoomus? SDP, joka maakuntien Suomelle näyttää vain keskisormea? Vasemmistoliitto, tuo ideologian ulkomuseo, joka epätoivon vimmalla koettaa etsiä uutta, edes jossain määrin toimivaa aatepohjaa? Vihreät, joita maakunnissa kiinnostaa vain museoiminen? Vai joku näistä uusista sirpaleryhmistä, jotka koettavat vimmatusti löytää aatetta, kannatusta ja rahoitusta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #15

Kokoomus on MT:n tutkimuksen mukaan suosituin kohde, ja persut kakkonen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

On uskalista käydä depattia kun blogisti haukkuu trolliksi. Tuossa katsoin tilastoa jossa todettiin 2017 oli 48600 maanviljelystilaa ja vähenevät 3 % vuosivauhtia keski-ikä maanviljelijöillä taisi oli 56 v.
Jotenkin on sellainen olo että tämän hallituksen kärkihanke oli saada maan talous nousuun työttömyys laskuu oa kn laskenutkin 140 tuhannella työttömyysaste on 72,5 kun se oli 5 astetta pinempi 4 vuotta stten valtion velan nousu on saatu taitettua.
Mutta ei kansa tästä kiitä vaan täydellä vauhdilla demonisoidaan Juha Sipilää. Muuten kyllä sitä aina olisi omasta elosta narisemista.
Tässä on Kokolle sitä Keskustalaista hurmos faktaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Muistan ajan kun U.Leppänen lupasi poistaa Suomesta työttömyyden kolmessa kuukaudessa. Tunsin tuolloin kyseisten tilasto-ohjelmien kunnossapidosta käytännöstä vastanneen henkilön. Hän tunnusti, että jotakuinkin kolme kuukautta siihen meneekin kun hän kaikki protollan mukaiset koukerot hoitaen suunnittelee, toteuttaa, testaa ja dokumentoi sekä hyväksyttää sellaiset ohjelmamuutokset, että työttömyys on kadonnut.

Simonen lienee myös tietoinen kuinka tilastokeskuksessa ja TEM:ssä on sopivia työttömyyden ja työllisyyden määritelmä erilaisiin tarkoituksiin. Niitä käytetään sen mukaan mitä kulloinkin halutaan osoittaa tapahtuvan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Simonen, sinähän olet aktiivinen keputrolli!

Nytkin yrität siirtää huomion pois asiasta, joka on kyllä selkeästi tämän blogin otsikossa esillä. Se on puhdasta trollausta. Usko pois.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No ainakin torillä täällä maajussi kajaanissa ei oikein enää uskonut Keskustaa omaksi puolueeksi. Keskusta saattaa menettää runsaasti ääniä maajussien piiristä, 24%

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset