PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Perustuslaki jäi - Hallitus lähti

Lyhyestä virsi kaunis. Perustuslaki jäi ja Juha Sipilän hallitus lähti. Näin sen pitää ollakin. Tosin joku muu kuin Sipilä olisi ymmärtänyt asian paljon varhemmin. Kepulaisilla on nyt hirveä kiire peittää totuus ja syyttää milloin mitäkin.

Asia on kuitenkin erittäin yksinkertainen. Pääministeri ja hallitus eivät voi kävellä perustuslain yli. Eivät edes eduskunnan yli.

Ehkä tästä jotain opittiin? Vaikka se, että liikemiehiä politiikan ulkopuolelta ei pidä pääministereiksi valita. Terveisiä kepulle.

Leppoisaa viikonloppua kaikille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Olisi joo saaneet lähteä jo n. 1,5 v sitten

tunarit

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Bisnesmiesten touhua: 7 maakuntaa ja 40 %, uusi tarjous 5 maakuntaa ja 35 %.

Ei mitään hajua perustuslaista!

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

"Te voiton saitte. Teill on valta nyt,
siis minun tehkää, miten miellyttää.
Mut laki, ennen mua syntynyt,
myös jälkeheni jää."

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

2015 me laillisuusyhteiskunnan puolustajat jouduimme Vänrikki Stoolista lainatun runon ilmaiseman toteaman Sipilälle, Orvolle ja koko kabinetille. Tilanne senkuin paheni neljä vuotta: luulivat, että lait ja etenkin perustuslaki on jotakin syötävää, jota sopii mutustella miten vain ja kaupasta sitten tarpeeseen taas lisää.

Vihulainen on nyt viraton ja (perustus)laki voitti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Yritystä ei voi johtaa kuin valtiota, eikä valtiota kuin yritystä. Tämä totuus ei valjennut Sipilälle, eikä varmasti Orpollekaan.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ja molemmat mainitsemasi herrat vielä kehtaavat tehdä saman uudelleen jos vaalilammas saadaan huijattua heitä taas äänestämään

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tämä lopputulos oli jo arvattavissa syksystä -15 lähtien, kun Sipilä ja Stubb, Kokoomus ja kesk. tekivät "lehmänkauppansa ja koplasivat soten ja maakuntauudistuksen yhteen poliittisten intohimojensa saattelemana. Jo lehmäkaupan alkumetreillä useat sote- ja perustuslakiasiantuntijat varoittivat ettei perustuslaki anna myöten kaavaillun valinnanvapauden toteuttamiseksi, myös monet sote-asiantuntijat totesivat, ettei soten pääasiallinen tarkoitus, kustannuksen kasvun hillitseminen ei tule toteutumaan, vaan käy päinvastoin, kustannukset kasvavat. Sipilä itse ei ole vähimmässäkään määrin syytön hallituksen epäonnistumiseen, hänen runnova, itseriittoinen, asiantuntijoiden, kuten talous-, sote- ja peruslakiasiantuntijoiden "kaikenmaailman dosenttien" mielipiteiden halveksunta oli omiaan lyömään viimeiset naulat sote-arkkuun.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Asiantuntijat, jotka kritisoivat sotea voittivat. Ja tietysti Helsingin pormestari.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tuntuu kuin tällä lailla olisi väärä nimi, oikea olisi "peruutuslaki". Sehän on nyt käytännössä "veto-oikeus" oppositiolle. Jos sama peli jatkuu, mikään laki, mistä ei ole 100 % yksimielisyys, ei mene läpi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Perustuslaki ei ole opposition työkalu.

Monelta amatööriltä on jäänyt huomaamatta sekin, että perustuslakivaliokunta edellytti notifikaatiota yksityisen sektorin turvaksi. Perustuslaki on puolueeton, ja niin on perustuslakivaliokuntakin.

Ilman perustuslakia olisimme hukassa. Ikävä kyllä nyt kävi niin, että hallitus ei missään vaiheessa ymmärtänyt että perustuslakia pitää noudattaa. Hallitukselle toki annettiin vuosien saatossa siihen monta mahdollisuutta. Erittäin monta mahdollisuuta selvin ohjein.

Ei kelvannut, kun ei riittänyt äly.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pekka Siikala, monet amatöörit eivät ole ehkä lukeneet Suomen perustuslaista sitä kohtaa, joka koskee "sotea".

"19 §

Oikeus sosiaaliturvaan

Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.

Lailla taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella.

Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä. Julkisen vallan on myös tuettava perheen ja muiden lapsen huolenpidosta vastaavien mahdollisuuksia turvata lapsen hyvinvointi ja yksilöllinen kasvu.

Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä."

Amatöörikin huomaa, ettei perustuslaki säätele yksityiskohtaisesti miten asiat pitää hoitaa kun siellä todetaan: "Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä."

Kysymys on siis niistä laeista, joilla asioista tarkemmin säädetään. Nyt ei ollut kysymys niistä laeista, kun koko ajan on puhuttu perustuslain vastaisuudesta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kauppalehti:

"Jälleen kerran kiville karahtaneen sote-uudistuksen valmisteluun on käytetty jopa useita miljardeja euroja"

Mistähän nuo miljardit on otettu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset