PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Totuus Stig Berlingin paosta Neuvostoliittoon

En väitä että tämä tarina on tosi, mutta en väitä etteikö se voisi olla tosi. Saattaa jopa olla että tarina on totta, sanoopa Stig Berling kirjassaan mitä tahansa. Myös Jordanian silloinen kuningas Hussein voi liittyä asiaan, samoin Jugoslavia.

Näin Stig Berling on itse kertonut, ja siitä kertoo MTV:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruotsalaisvakoojan-uskomaton-pako-la...

Ihan totta. Kyllä Stig Berling vaimoineen saapui Suomeen Opel Asconalla, Ruotsista Ahvenanmaalle. Ei Tukholmasta, vaan oikein fiksusti Grisslehamnista. Maarianhaminassa pariskunta ajoi Tukholmasta Naantaliin matkaavalle Viking Linen punaiselle laivalle.

Entä sitten?

Ajoivatko Berlingit Tapiolaan ja hankkiutuivatko he sieltä Neuvostoliiton lähetystöön. Ehkä, ehkä eivät. On näet aivan mahdollista että he kapusivat maasturiini tai hevosautooni, jotka molemmat olivat matkalla Helsinki-Vantaa lentokentän rahtipuolelle. Oli mukana kolmaskin auto.

Niin tai näin tai sitten ei, mutta letkassa ajelimme lentokentälle. Käännyimme rahtipuolelle, ennen sitä kohtaa jossa ruotsalainen poliisi ruotsalaisessa polisiautossa luki Expresseniä niin keskittyneesti että lauma punaisia elefantteja olisi voinut marssia matkustajaterminaaliin poliisiin huomaamatta mitään.

Rahtipuolella ei tietenkään ollut mitään valvontaa. Hevoset kyllä kiinnostivat. Kaksi niitä taisi olla, Street Price ja Harness Chris, matkalla Jugoslaviaan, sinne myytyinä.

Oliko Stig Berling mukana?

Oli tai ei niin Jordanian kuningas Husseinin lentokone oli paikalla. Komea oli kone, ja jokunen vartiomieskin näkyi. Kovin oli kuitenkin pieni se kone, vaikka olikin täysikokoinen matkustajakone. Pieni siihen verrattuna mikä oli taivaalta lähestymässä. Rivissä sitä lähestyvää ihailtiin.

Joku lentokentän porukasta tiesi kertoa että kone oli suurin koskaan aiemmin rahtikentällä käyneistä. Ja suuri se taatusti oli, sillä kun sen lastausramppi aikanaan avattiin niin huoleti olisimme voineet ajaa hevosauton  - joka oli keskiraskas kuorma-auto   -  suoraan koneen ruumaan.

Joku meistä kapusi koneen ohjaamoonkin ihmettelemään. Ehkä se oli Berling, tai sitten ei. Ehkä Berling kapusikin Jordanian kuninkaan koneeseen? Tai kenties hän ei ollut paikalla lainkaan.

Kuka tietää.

Ei aikaakaan kun tuo valtava Jugoslavian armeijalle kuulunut rahtikone savua puskien katosi taivaalle. Aivan varmaa on että sen ruumassa matkasivat Street Price ja Harness Chris, nuo kaksi Jugoslaviaan myytyä hevosta.

Saattaa olla että ruumassa oli muutakin. Ehkä muitakin. Kuka tietää. Minä en ihan varmaksi tiedä. Sen kuitenkin tiedän, että melkein mistä tahansa melkein minne tahansa pääsee hyvin helposti.

Rajavalvonnasta ja poliiseista huolimatta.

Uskokaa tai älkää.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Maailma on hauska paikka. Olin kerran Espanjassa. Moni muukin on ollut. Mutta minäpä olinkin Espanjassa siten, että lähtipä sieltä mihin ilmansuuntaan tahansa niin aina tuli Ranskaan.

Ihan Euroopassa, mantereella.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ison-Britannian Gibaltar on Espanjasta etelään...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset