PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Insinööri Sipilän uskomaton huijausyritys

Luin julkisoikeuden apulaisprofessorin ja valtiosääntöoikeuden dosentti Pauli Rautiaisen lausunnon. Kuka tahansa voi lukea sen, ja myös muut tänään julkaistut soteen liittyvät asiantuntjialausunnot. Harva tietysti viitsii moista vaivaa nähdä, joten lainaan tähän pätkän Rautiaisen tekstistä:

"Perustuslakivaliokunnan järjestämissä kuulemisissa on selvinnyt, ettei hyvän lainsäädäntötavan mukaisia laskelmia ole edes olemassa. Samoin on merkille pantavaa, että perustuslakivaliokunnan järjestämissä kuulemisissa maakuntataloutta koskevista tiedoista on puhuttu toisistaan poikkeavasti: olin joulukuussa 2018 kuuntelemassa perustuslakivaliokunnan sote- substanssiasiantuntijoiden kuulemisen, jonka suullisessa osassa aiheen asiantuntija THL:n johtaja Markku Pekurinen antoi maakuntataloudesta erilaista informaatiota kuin samaan tilaisuteen osallistunut THL:n ylijohtaja Marina Erhola ja THL:n kirjallinen lausunto." (Pauli Rautiainen, julkisoikeuden apulaisprofessori, valtisääntöoikeuden dosentti) (Yle)

Insinööri Sipilä yritti viedä maaliin  -  kuten hän hartaasti aina asian ilmaisee  -  jotain josta puuttui kaikki konkretia, ja tietysti hyvän lainsäädäntötavan mukaiset laskelmatkin. Muutoinkin jutut olivat sitä ja tätä.

Uskomaton huijausyritys.

Ei ihme ettei Sipilä pidä "kaiken maailman dosenteista". Sotkevat bisnesinsinöörin suunnitelmat. Valitetttavasti äänestäjät eivät ole kiinnostuneita faktoista, joten insinööri Sipilä voi vielä kikkailla puolueensa uuteen nousuun. Riittää kun syyttää punikkeja, ja heti perään kokoomuksen valinnavapautta.

Sen mölinän alle hukkuu mikä tahansa, jopa se että insinööri Sipilä yritti ajaa maaliin uudistusta, jonka rahoituksesta ei löytynyt laskelmia, ja lähes kaikki muukin informaatio oli hatusta vedettyä.

Jätän areenan keputrolleille. Sillä he uskovat ja autuaita ovat.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Täältä voi halutessaan lukea enemmän lausuntoja niiltä "Kaiken maailman dosenteilta".

https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valio...

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Laskelmien ja vaikutusarvioiden puuttumista ovat kritisoineet myös valtiovarainvaliokunta ja talouspolitiikan arviointineuvosto. Kuntaliiton Reijo Vuorento on puolestaan arvioinut että "sipilänsote" lisäisi kustannuksia vuositasolla jopa yli miljardilla eurolla:

https://www.kuntaliitto.fi/sites/default/files/med...

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Rautiainen haukkuu ivallisesti uppiniskaiseksi . Rinne haukkuu ivallisesti härkäpäiseksi (viittaa nautaeläimeen, voiko nautamaiseksi naispuolista sanoa ?)

Vihaisia haukkuma sanoja saa sit jatkossa käyttää . Malli on annettu.

Vaikka sdp leirissä on viha puheen "estoon" miljoonia euroja vaadittu ja poltettu .

Rinne 2 viikon koomapotilaana näyttää mallia :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ylimielisyys, tietämättömyys ja uppiniskaisuus yhdessä nipussa (henkilössä) ovat aika hirveä rasite. Mutta eiköhän Sipilä tämän vielä voitoksi käännä mitätöimällä ja sivuuttamalla kaikki asiantuntijalausunnot ja keskittymällä syyttämään kokoomusta (valinnanvapaus) ja oppositiota (hidastelu). Se uppoaa kepuväkeeen ja oikeistoon yleensäkin kuin kuuma naskali sulaan voihin.

Uskallan arvella että alle prosentti suomalaisista vaivautuu lukemaan nuo tänään julkaistut lausunnot. Niinpä insinööri Sipilä voi paukutelle henkseleitään ja puhua ihan mitä sattuu, ja kansa on altis.

Kovin vähälle huomiollle nuo lausunnot jäävät mediassakin. Median kannalta on jännittävämpää ja paremmin myyvää raportoida poliitikoiden puheista kuin noista asiantuntijoiden lausunnoista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Keskustavetoinen maaseutupolitiikaa on ajanut lukuisia kuntia konkurssiin, siis niistä on tullut kymmenien kilometrien päässä kaupunkikeskustasta olevia kaupunginosia. Siitä huolimatta juuri noiden autioituvien alueiden äänestäjät kannattavat runsaasti Keskustaa. Ehkä tämä selittää senkin, miksi Sipilän temput katsotaan onnistuneiksi suorituksiksi?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jos jokin poliittinen aate on lähellä uskonnollisuutta niin se on juuri keskustalaisuus. Faktoilla ei siellä ole mitään painoarvoa. Keskustalaisuus on enemmän tunnustuksellista kuin järjellistä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...ja vanhalestoilla lienee lähetyskäsky levittäytyä yhteiskunnassa muillekin sektoreille ja alueille kuin yritysmaailmaan ja politiikkaan- ajamaan lestadiolais-keskustalaista aatetta ja elämänarvoja "kaikelle kansalle..."

Samaan tapaan kuin Räsänen ja Soini pienesti omaansa, mutta näyttävämmin, tehokkaammin ja vaikuttavammin...

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

RJ: Keskustavetoinen maaseutupolitiikaa on ajanut lukuisia kuntia konkurssiin, siis niistä on tullut kymmenien kilometrien päässä kaupunkikeskustasta olevia kaupunginosia."

Esimerkkinä Porin Lavia, joka sijaitsee miltei puolimatkassa Porista Tampereelle päin.

RJ: "Siitä huolimatta juuri noiden autioituvien alueiden äänestäjät kannattavat runsaasti Keskustaa. Ehkä tämä selittää senkin, miksi Sipilän temput katsotaan onnistuneiksi suorituksiksi?"

Tukholma-syndroomaa?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Juha Sipilä hallituskaudella lähti Suomi noussuu toista oli edellisellä hallituskaudella. Tästä on erinomaista lähteä uudelle hallituskaudelle.

Sote ja maakuntalain voimaantulon esti punavihervasemmisto ja heidän liputtaja professorit, kaikkein pahinta oli näiden kahden valiokunnan jarrutustoiminta.

Jarruttajat nyt vastaava tykönänsä hoitojonoon kuolemisesta ja lääkäriin pääsyn viivastymisestä ja vanhusten huutokauppmisesta halvan tarjouksen yksityisille markkinoille. Nykysote ei kohtele yhdenvertaisesti kansalaisia vaan 295 sotekuntaa tekee erilaisia päätöksiä toisessa kunnassa elää toisessa kuolet.

Tässä blogissa lasketaan vai euroja ja unohdetaan ihminen vaivoinensa eurojen syvyyteen missä on moraali ja eettisyys.
Pekka Siikala aina antaa tilaa keputrolleille otan mieluusti tilasta pienen nurkan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tässä blogissa puhutaan järjestä ja laillisuudesta, jopa perustuslaista.

Keputrolleja ne asiat eivät tietenkään kiinnosta. He jauhavat yhtä ja samaa kuin Pietarin trollitehtaan ammattilaiset - ja taatusti asian vierestä, kuten Seppo Simonenkin nyt tekee.

Pidän pahimpina isänmaamme vihollisina Simosen kaltaisia henkilöitä, jotka yrittävät mitätöidä perustuslain ja sen tuntevat asiantuntijat ja nimetä heidät jonkin sortin punikeiksi.

Lukeakaan Simonen ei osaa. Jos osaisi niin ei höpisisi valiokuntien jarrutustoimista.

Simoselle muuten tiedoksi että 95-vuotias isäni joutui sairaalaan 1.2.2019 ja kuoli 25.2.2019 joutumatta päivääkään olemaan hoitojonossa. Eikä häntä mihinkään huutokaupattu.

Katriina Minna Koskela

Itse uskon, että sote oli suunnattu julkisen terveydenhuollon rahasammon äärelle- julkisen terveydenhuollon rampauttaminen ja hoitajien sekä lääkäreiden riistäminen yksityisiin lääkäripisteisiin olisi täysin ajanut hienon julkisen terveydenhoidon joka meillä on. Setelit olis menneet ulkomaisten sijoittajien käsiin ja paratiisisaarelle. ym. Suuri puhallus!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sipilän,kepulien ja kokoomuksenkin touhuista tulee mieleen KMS:n pisnimiehet jotka maksetulla arvovaltavaikuttamisellaan halusivat "taustajunailla" Suomeen "isänmaallisia ja yrittäjäystävällisiä" kansanedustajia ja mieluusti ministereitäkin.

Hallituksen kaatokatastrofista tulee mieleen myös Lahden dopingskandaali ja sinivalkoinen valhe, jota "karpaasit" yrittivät, "korvausta vastaan" sälyttää ja rajata ensin Jari Isometsän piikkiin ja Jari tuli ulos kommentilla."Minä olen Lapin mies..."

Katastrofaalisten galluplukujen takia keskustan karpaasit kokoontuivat Kesärantaan kriisipalaveriin pohtimaan millä saataisiin nostetta kannatusprosentteihin ja vaalikampanjaan vauhtia ja näyttävyyttä...?
- Vaikka juuri oli sovittu kokoomuksen kanssa että eduskunnan puhemiehet ovat taho jotka viheltävät sotevatuloinnin aikapulan takia poikki, päättivät kepulien karpaasit, että hepä ehtivät ensin ja kaatavat koko hallituksen!?
...Ja niin astui tv-kameroiden eteen karpaasien karpaasi ja julisti että: "Minä olen suoraselkäinen mies!"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset