PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Kallis on kuolla joukkosi eessä - Veteraanin lasku 850 euroa

Pankki on paremmin asioista perillä kuin Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä. Kun 95-vuotias isäni, sotaveteraani, otti ja kuoli 25.2.2019, niin pankki lähetti seuraavat tiliotteet hänen kuolinpesälleen, mutta hyvinvointikuntayhtymä lähetti myöhemmin laskun hänelle itselleen. Siis vainajalle.

Ei kai tuolla suurta merkitystä ole, mutta nostaa silti mieleen jonkinlaisen epäilyn Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tietojärjestelmien tasosta.

Pankki tiesi päivää hyvinvointikuntayhtymää ennen että ukko on kuollut. Hyvinvointikuntayhtymä, jonka hoteissä tuo aikanaan isänmaata 4,5 vuotta  siellä jossain palvellut veteraani kuoli, lähettää vainajalle 850 eurona laskun noin kolmen viikon hoidosta. Kallis on kuolla joukkosi eessä.

Ei hätää. Laskussa on 8 päivän huomautusaika. Tuskinpa huomenna tuhkattava isäni huomautuksia lähettelee. Ja mitäpä tuosta huomauttelemaan. Lasku on suoraan ulosottokelpoinen ilman tuomiota tai päätöstä.

Vainajaa kehotetaan käyttämään viitenumeroa laskua maksaessaan. Ettei vain maksa jonkun toisen vainajan laskua?

No, pieniä ovat silakat joulukaloiksi. Pääasia että äijä kuoli ennen joutumista attendojen ja espereiden kynsiin. Tosin taisi tuo kuolinpaikkakin olla ulkoistettu kaupalliselle yritykselle, mutta oli sentään terveyskeskus eikä mikään yhteisöllisvirikkeellinen kodinomainen hoivakoti.

Hyvää oli hoito ja väki ystävällistä ja osaavaa. Ei heidän syykseen voi laittaa poliitikkojen hölmöilyjä.

Hyvinvointikuntayhtymä? On siinä kamala nimihirviö. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset