PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Uuden Suomen perussuomalainen itsemurha - Hidas mutta varma

Verkkolehti Uusi Suomi tekee harkittua ja perin tuskallista perussuomalaista itsemurhaa alentumalla persujen propagandakoneistoksi Puheenvuorossaan. Kukin tiensä valitkoon, mutta silti joskus olisi hyvä ottaa järki käteen.

On toki mainiota, että niin herroilla kuin narreillakin on aivan ilmainen valtakunnallinen blogialusta kiehtovine kommentointimahdollisuuksineen. Ilmaista kansalaisjournalismia oikein kauniisti ajateltuna, oikeata demokratiaa ja sananvapautta.

Tasaisen varmasti on mopo kuitenkin aikain saatossa karannut tekijöiden käsistä. Puheenvuorosta on tullut persujen ilmainen mainosalusta. Tämä on aivan varma asia.

On näet niin, että ei niin tyhmää persua olekaan että hän vakavissan kirjoittelisi sellaisia kuin useimmat ykkössuositut persut kirjoittavat. Ei, kyllä heistä useimmat aivan harkitusti höpöjä suoltavat, koska he hyvin tietävä että mitä höpömpiä suoltaa niin sitä varmemmin nousee luetuimmaksi ja eniten kommentteja kerää.

Hyvin trumpilaista touhua, ja puree lujasti kansamme punaniskoihin, joilla tosin niskat eivät kovin punaisia ole koska kaljakuppiloissa ei aurinko kummemmin kumota.

Asia eri mitenkään minulle kuulu, eikä se edes hirveästi minua kiinnosta, mutta kyllä toisinaan, sillon harvoin kun näille palsoille kurkistan, joudun miettimään että miettiikö Uuden Suomen omistaja- ja johtoporras koskaan mitään.

Myönnän että he voivat olla minua viisaampia, ja osaavat linjauksillaan hyvissä ajoin varautua perussuomalaiseen Suomeen ja presidentti Jussi Halla-ahon tulevaan erittäin pitkään valtakauteen.

Mutta voipi olla että harkittu perussuomalainen itsemurhakin onnistuu.

Seitsemän rakentajaa kymmenestä päätyy hirteen. Niin sanotaan mainoksessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"... ei niin tyhmää persua olekaan että hän vakavissan kirjoittelisi sellaisia kuin useimmat ykkössuositut persut kirjoittavat."

Etköhän mahda yliarvioida heidän inteligenssinsä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En, sillä en nyt ihan kaikkia kommentoijia tarkoittanut, vaan aktiivisia blogisteja. Hyvästä esimerkistä käy Ville Tavio. Vaikka äijä olisi miten tyhmä tahansa niin oikeustieteen maisterin tutkinnon läpäisemisen pitäisi jotain kertoa.

Tai sitten herra meitä lakimiehiltä varjelkoon!

Käyttäjän emailjuuso kuva
Juuso Hämäläinen

Teet viisaammin. kun kerrot mikä on pielessä persujen tekemisissä sen sijaan, että vain vuodatat pahaa mieltäsi. Se ei johda mihinkään. Ota huomioon myös se, että kohta joka neljäs suomalainen kannattaa persuja. Joukossa on muitakin kuin hakkaraisia.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #48

Nyt et kyllä alkuunkaan ymmärtänyt mistä tässä blogitekstissä on kyse. Se ei minua yllätä.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#1

Minuakin huolestuttaa kovasti Puheenvuoron intelligenssin taso, ja aivan erityisesti kirjoittajien puutteellinen suomen kielen oikeinkirjoituksen hallinta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lisäksi huolestuttavaa on krijoitusvihreisiin puuttumisen hanakkuus itse asian sijasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Mutta jos itse asiaan ei ole mitään rakentavaa huomauttamista niin onhan toki hienoa, että pyritään vaalimaan suomen kielen puhtautta monikulttuurisuuden puristuksessa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kyse on kuitenkin pelkästään entisen mätäkuun ajasta 23. heinäkuuta – 23. elokuuta. Kuten aiemmin todettu, mätäkuuhan poistettiin almanakasta vuonna 1995 sen takia, että saman vuoden toukokuussa oli perustettu Perussuomalaiset rp. Sittemnin persujutut ovat korvanneet mätäkuun jutut median sisältönä.

Ei tätä jatku enää kuin runsaan viikon.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Valitettavasti mätäkuusta on mediassa tulossa ympärivuotinen!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Verkkolehti Uusi Suomi tekee harkittua ja perin tuskallista perussuomalaista itsemurhaa"

Tuossa lienee totta toinen puoli, mutta vain ja enintään toinen puoli. Se toinen puoli on sitten nämä spämmäävät persufoobikot, erilaiset ritalat, joiden rinnalla persupropagandakin näyttää älykkäältä. Ja oman lisänsä tähän alennustilaan tuo putkinäköä poteva lehden oma toimitus, joka tuntuu näkevän vain persut ja Trumpin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#7:
Siikalan kaavamainen arvaus. Ja pieleenhän se meni. Mutta havainnollisti erinomaisesi sen, mitä tarkoitin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #8

Huomasitko kysymysmerkin?

Se oli ihan paikallaan, koska käytit aika pajastavasti termiä "persufoobikko". Varmuuden vuoksi bannaan sinut joksikin aikaa, jotta keskustelu pysyy raiteillaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

"Varmuuden vuoksi bannaan sinut joksikin aikaa..."

Varsin perussuomalainen ratkaisu, ei sillä ettei tuota jotkut muutkin harrastaisi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #13

Varmuuden vuoksi bannasin sinutkin. ihan siksi että keskustelu pysyisi raiteillaan. Jonkun kommentoijan asettaminen estolistalle näet ei ole perussuomalainen ratkaisu.

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen Vastaus kommenttiin #13

Mie en oo bannannut yhtään ja oon persu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #38

Moni kuvittelee että kun ei koskaan ketään bannaa niin on jotensakin erinomainen. Sehän ei tietenkään pidä paikkaansa.

Ei Uuden Suomen Puheenvuoro turhaan tarjoa mahdollisuutta estää käyttäjää kommentoimasta. Eikä se turhaan tarjoa nappia "Poista".

Ehkä turhin on tuo "ilmoita asiaton viesti".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #41

Kommenttisi on viisautta. Nappulat on siksi, että niille on tarvetta. Hiukan sama jos timpuri ylpeilisi sillä, että ei ole koskaan koskenut työkaluihinsa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #80

Pakko olla aivan samaa mieltä!

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #10

Itse kyllä heittelet piikkejä muille mutta kun joku vähän pientä kuittia heittää takaisin niin jo ollaan jo ämmämäisesti bannaamassa.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela Vastaus kommenttiin #15

Seuraavaksi Siikala hameen ostoon :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #28

Persut vauhdissa. Pitävät ilmeisesti naisia alempiarvoisina ihmisinä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #28

Noi nyt!

Saamme lukea oikein perussuomalaista intelligentsiaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Loppu häämöttää.On aivan selvästi nostettu kädet koholle.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

No jaa, media on touhuineen ollut hukassa jo 20 vuotta. Monelle se loppu on jo tullut, ja on se monelle vielä tuleva. Mikäs siinä. Ei uutta synny ellei vanhaa kuole.

Kun ei muuta keksitä niin julkaistaan joka päivä juttu pelastetusta linnunpoikasesta, persujen galluptuloksista ja uusimmista laihdutuskeinoista.

Uusi Suomi ei kirjoita laihdutuskeinoista eikä linnunpoikasista, mutta Puheenvuoroon se itsensä hirttää. Muutoin julkaisulla olisi kyllä oikeinkin hyvät mahikset, pienein viilauksin.

Suomen yleisin lintu on muutosvastarinta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Joko tänään on uutisoitu mikä persujen kannatus uusimmassa gallupissa on? Eihän seuraaviin eduskuntaveilihin ole enää edes täyttä neljää vuotta. Kansa vaatii tietoa.

Mutta älkää epäilkö; Jussi Halla-aho on Suomen seuraava presidentti. Vaalihan on suora kansanvaali, ja kyllä kansa tietää.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Siinä vaiheessa väkiluku Suomessa kääntyy maastamuuton vuoksi jyrkkään laskuun. Saatan itse olla yksi ensimmäisistä maastamuuttajista. Ruotsi kutsuu.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Pekka, olet hokenut tuota samaa viestiä jo varmaan yli kymmenen vuotta Puheenvuorossa/US-Blogeissa. Edellisetkään ennustuksesi eivät ole toteutuneet.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Joskus pää tulee vetävän käteen. Mutta ei ennen kuin rahat loppuvat. Edesmennyt lehden perustaja Niklas Herlin ehti jo luopua, mutta ison talon siivellä Uutta Suomea voi toki roikottaa ikuisuuksiin asti.

Lukijamäärät kuitenkin ovat ymmärtääkseni tasaisesti laskeneet. Tosin niiden seuraaminen on tehty hyvin vaikeaksi.

Kuukausitavoittavuus taitaa nyt olla luokkaa 1 000 000, millä Uusi Suomi on jäänyt aika kauas esimerkiksi naistenlehtien taakse, monista muista nyyrikeistä puhumattakaan. Mittauksissa jossain sijalla 22?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Persu-fobiset blogistit ovat erittäin aktiivisia, joten näkökulmia persujen puolesta ja vastaan on kattavasti esillä.

Olisiko blogistin mielestä parempi vaihtoehto bannata kaikki persut pois täältä, jotta tarjolla olisi vain persuvastaisia blogeja? Olisiko se demokratian, sananvapauden, tai muuten vain politiikan kannalta parempi vaihtoehto kuin nykyinen tilanne?

Mitenkäs kristillisdemokraatit ja kommunistit, bannattaisiinko myös heidät siinä samalla? Tuossa Räsänenkin kirjoitti blogin täällä kesän aikana, ja kommunistit ovat kirjoittaneet useita blogeja kesällä, laitetaanko bannia tilaukseen?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kommentoija esiintyy - toivottavsti - tyhmempänä kuin on.

Ei tarvita kovin kummoista lukutaitoa eikä moderaattoria jos halutaan karsia Puheenvuorosta pois selvät mainosjutut, siis sellainen poliittinen populismi jolla haetaan vain kannatusta, ääniä ja näkyvyyttä.

Ville Tavion tämänpäiväinen blogiteksti on mainio osoitus tuollaisesta blogaamisesta. Ei oikeustieteen maisteritutkinnon läpäissyt henkilö voi vakavissaan moista tuubaa kirjoittaa.

Kyllä kyseessä on tyyli Trump.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Rinteen vappusatanen oli myös populismia, jolla haettiin kannatusta, ääniä ja näkyvyyttä. Kaikki vaalilupaukset ovat sitä, periaatteessa. Poliitikko eroaa tavallisesta ihmisestä siltä osin, että hän varoo todella tarkasti sanomasta vahingossa mitään mikä ei ole yleisön mieleen, vaikka olisi itse sitä mieltä, ja pyrkii sanomaan asioita jotka ovat ihmisten mieleen, vaikka itse ei oikeasti olisi sitä mieltä. Politiikka on ammattimaista populismia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #22

En muista demareiden kirjoittaneen kymmeniä vappasatasta kiittelevä blogia Puheenvuoroon, tai sitten en vain huomannut niitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Totta.

Petteri Ritala on Vasemmistoliiton kannattaja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #68

Miten Ritala ja vasemmistoliitto liittyvät vappusataseen?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #70

Tulkitsen kommenttisi retoriseksi kysymykseksi tai huumoriksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #73

Eikö vappusatanen ollut Rinteen vaalilupaus, jota ei ilmeisesti aio noudattaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Miten olisi, jos US-puheenvuorossa (ja myös itse US:ssa) puhuttaisiin jostakin muustakin kuin persuista?

Aika ajoin kun tuota suosituimpien puheenvuorojen listaa katsoo, valtaosa koskee persuja, joskus jopa kaikki kymmenen. Ja pahimmassa tapauksessa kaikki ovat persujen blogeja.

Tässä kun muuallekin katselee, niin persujen yliedustus median kommenttiosioissa on merkittävä – maahanmuuttoa liippaavissa aiheissa lähentelee sataa, ja toisinaan vaikka näkkileivän hinnasta saadaan väännettyä maahanmuuttajakysymys.

Hatusta heittäisin että keskimäärin (!) persujen edustus kommentoijista on fifty-fifty. Vaaleissa sitten se vajaat 20%.

Mistä tämä kertoo? Masinoiko joku persutaho näitä kommentteja ja "tykkäämisiä" vai eikö persumielisillä ole muuta tekemistä kuin marista yleisönosastoilla, pääasiassa maahanmuutosta ja persuihin kohdistuvasta vainosta, joka on harhaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Esim juuri nyt persuja koskevia blogeja on suosituimmissa 8/10.

Tsekatkaa itse.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #46

Persuja koskevia blogeja suosituimmissa kyllä, mutta puolet niistä persujen vastaisia, joten?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #58

Joten persuja koskevia blogeja on suosituimmissa valtaosa. Ja niistä persut ovat kirjoittaneet puolet. Joskus kaikki, joskus ei yhtään.

Joten?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #59

Jos persuja ei olisi, jäljelle jäisi ne puolet persuja koskevista blogeista, jotka ovat persuvastaisia ja muiden kuin persujen kirjoittamia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #62

Jos persuja ei olisi, jäljelle ei jäisi yhtään persu-aiheista kirjoitusta.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #63

Niinkö meinaat, että persu-aiheisilla kirjoittajilla ei ole yhtään sen laajempaa agendaa kuin vaikuttaa persuihin keskuudessamme?

Maailma ei edes toimi niin. On aika turha lobata persuille itselleen persuvastaista agendaa. Lobbaus toimii vain kolmansia osapuolia kohtaan, ns. liikkuviin ja epävarmoihin äänestäjiin. Heihin nuo persuvastaiset bloggarit haluaisivat vaikuttaa nyt ja jatkossakin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #65

En nyt ihan ymmärrä.

Jos persuja ei olisi, niin persuja ei olisi. Miksi heitä vastaankaan pitäisi kenenkään kirjoittaa?

Ehkä (?) tarkoitat kuitenkin sitä, jos persumieliset kirjoitukset sensuroitaisiin.

Enpä usko että jäisi paljonkaan kiinnostusta heidän teilaamiseensa täällä. Ehkä joku yksittäinen tietysti.

Mutta kun en tiedä mitä tarkoitat.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #76

Jos sinun visiosi toteutuisi, että persuja ei olisi tällä foorumilla, he olisivat kuitenkin edelleen poliittinen voima, joka toilailee ja lausuu kaikenlaista, ja kerää kansan suosiota siinä ohessa, ja täällä olevien aktiivisten bloggareiden keskuudessa on monta sellaista, joilla sormet syyhyävät kirjoittaa persuista jotain kriittistä aina kun mahdollista. Joten persu-aiheiset blogit eivät katoaisi mihinkään, vaikka persuja ei olisi blogin kirjoittajina täällä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #79

Ehkeivät kokonaan katoaisi, mutta vähenisivät merkittävästi.

Kyllähän niin persujen kuin persuvastaisten blogit saavat polttoaineensa vastakkaisen leirin kirjoituksista.

Kyllä siinä bensa pian loppuisi jos vastustusta ei löytyisi.

En tietenkään kannata persujen bannaamista niin vastenmielisiä kuin ne usein ovatkin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kyseessä on Reijo Tossavaisen aikanaan masinoima "Hallitse ilmatilaa" menetelmä, joka on kantanut muhkeasti hedelmää.

Persut käyttävät digitaalista joukkovoimaa. Käytännössä ilmaiseksi. Nähdäkseni Puheenvuorolla alunperin pyrittiin hieman toisenlaiseen keskustelumuotoon.

Ei Uusi Suomi ole ainoa media jota ilmaisen areenan ammattihyödyntäjät ovat vieneet kuin litran mitta tai mätää kukkoa, kuten tavataan sanoa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #47

Kuriositeettina mainittakoon se, kun tähtitoimittaja Tossavainen sai minut bannattua puoleksi vuodeksi täältä johtuen parista kiusallisesta kysymyksestä, jonka kansanedustajalle esitin.

Ei osannut vastata – paitsi omalla vaikutusvallallaan US:n tähtenä.

Kaipa ukko sitten kansanedustaja-aikoinaan tuotti massoittain klikkauksia US:lle – ja sen myötä mainostuloja. Hänen blogiaan seuraavat kun olivat sitä mainonnalle altteinta väkeä – ja ovat edelleen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #51

Tossavainen oli pienen lehden päätoimittaja, ja siinä hommassa kyllä oppii vetämään ja vedättämään, ja ellei opi niin tekee konkurssin.

Mutta on syytä nähdä asia laajasti: Perussuomalaiset ovat alusta alkain osanneet hyödyntää mediaa hyvin laajasti ja erittäin halvalla, enimmäkseen jopa täysin ilmaiseksi.

Ilman mediaa Perussuomalaiset olisi yhä pienpuolue. Meedian avulla puolueesta kuitenkin tuli suuri, sellainen jonka vuoksi galluppeja pitää tehdä melkein kerran viikossa ja kertoa niistä suurin otsikoin.

Hommafoorumilla oli oma rajallinen vaikutuksensa, mutta persujen varsinaisen nousun mahdollisti media. Uuden Suomen Puheenvuorolla oli asiassa yllättävän suuri osuus.

Epäilemättä persut hyötyivät ja Uusi Suomi kärsi, eikä tälle kehitykselle ole näkyvissä muutosta.

Käyttäjän KirsiVisunen kuva
Kirsi Visunen

Miusta tuo persujen osuus fifty/fifty tuntuu melko suurelta. Onko tässäkään ketjussa montaa persua?

Melko yksin koin olevani eilen Manu Korkmanin "Solvataanko perussuomalaisia" blogissa kommentoimassa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #52

Ei ole tässä ketjussa, koska olen suurimman osan persukommentoijista bannannut. Odotahan huomisaamuun, sillä vapautan bannatut tänään klo 17.00.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Joo, oon kyl kans miettinyt et oliko Niklas Herlinin visio alun perin et tyyliin 80% Puheenvuoroon kirjoittajista on perussuomalaisia monomaanikkoja ja loppujenkin kohdilla eniten huomiota saavat kirjoitukset käsittelevät perussuomalaisia.

Tietenkin jokainen tehköön perintörahoilla mitä haluaa, mut itse olisin miettinyt tarkemmin konseptia ja palkkaamiani henkilöitä, koska tämän kehityksen näki heti alussa tai siis huumorikanavahan tämä on par excellence.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tapasin Niklas Herlinin yleensä Ranskassa, ja toden sanoakseni keskustelin hänen kanssaan kaikesta muusta kuin Uudesta Suomesta. Ehkä Uutta Suomeakin joskus sivuttiin, mutta vain hyvin ylimalkaisesti.

Uskallan kuitenkin arvella, että jotain kertoo tuo Herlinin luopuminen Uuden Suomen omistamisesta. Luopuminen ja periksi antaminen eivät minun kokemukseni mukaan olleet hänelle tyypillisä piirteitä. Ennemminkin hän (minun näkemykseni mukaan) oli joissain asioissa ehdottoman jääräpäinen.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

”Puheenvuorosta on tullut persujen ilmainen mainosalusta.”

Minuakin pelottaa. Ehdotan ratkaisuksi kaikkien persuja ja muuta populistista äärioikeistoa käsittelevien blogien kieltämistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uuden Suomen omistaja- ja johtoporras kunnioittaa sananvapautta.

Sitä todistaa tämänkin blogikirjoituksen julkaiseminen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ano Turtiainen lienee toista mieltä. :D

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sananvapaus, vastuuttomuus ja holtittomuus eivät ole yksi ja sama asia. Väitteesi on sikäli perätön, että minullakin on ollut vuosien porttikielto Puueenvuoroon.

Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa. Kysymys on yksinkertaisesti laadusta, valinnoista ja journalistisista periaatteista.

Ilmaisen mainosalustan tarjoamisesta on kyse, ja sen alustan väärinkäytöstä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Minullakin on kommentoijana ollut yhteensä vuosien porttikielto Uuden Suomen Puheenvuoroon.

Lisäksi erillisinä bannaajina ykköstilan omalta kohdaltani jakavat blogistit Reijo Tossavainen ja Pekka Siikala.

Ilmeisesti minä olen väärinkäyttänyt ilmaista mainosalustaa.

Yksilötasolla kontrolli näyttää kuitenkin toimivan erinomaisesti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #34

Ei kannata masentua. Täällä on paljon blogeja, joihin minäkään en voi kommentoida. Reijo Tossavainen muuten oli hyvin aktiivinen ja laatutietoinen journalisti; kun Puheenvuorossa ylläpidettiin kehitysblogia niin Tossavainen tapasi ehdottaa pysyvää kirjoituskieltoa minulle.

Jollain tapaa juuri Reijo Tossavaista voidaan pitää persujen nousun pääarkkitehtina, sillä hän ensimmäisenä aivan avoimesti alkoi puhua ilmatilan hallinnasta, millä hän tarkoitti juuri tätä ilmaisen mainosalustan täysipainoista hyödyntämistä.

Nopeasti persut sitten oppivat hyödyntämään myös niin Hesarin kuin Ylenkin kommenttiosiot.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Lisää Ritalöita ja Sini Lapppalaisia kehiin niin taso nousee.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tärkeä tiedotus perussuomalaisille:

Kaikki tänään estolistalle asettamani (bannatut) kommentoijat vapautetaan estolistalta tänään klo 17.00.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

IPCC ja puolitoista-astetta+CO2 hokijat,-he ovat taistolaisiakin pahempia kaikessa oikeassaolemisen pakossaan ja köyhien ja syrjäytyeiden sorrossaan !

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mielenkiintoinen kommentti, lähinnä siksi että on hyvin vaikea ymmärtää miksi se on kirjoitettu, ja miksi se on kirjoitettu tänne.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ritala ja Siikala,,teitä pitää aina(yrittää)ojentaa faktoilla !

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #43

Mielenkiintoinen on tämäkin kommentti, koska on vaikea ymmärtää miksi se on kirjoitettu, ja miksi se on kirjoitettu tänne.

Mutta toki on hyvä että näitä Pirppujakin on. Maailma tarvitsee esikuvia ja tietäjiä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hiukan yritystoimintaakin ymmärtävänä viimeinen asia jonka yrittäjänä tekisin olisi tuotteiden ja palveluitten jakaminen ilmaiseksi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Oma juttunsa on tietenkin se täydellinen moka, mikä tehtiin koko median laajuudelta vuosituhannen vaihteen kieppeillä, kun sisältöä alettiin jakamaan ilmaiseksi.

Mutta siksipä nämä hankkivat tulonsa mainonnalla.

Ja siksi mainonnalle altteimpia ihmisiä on alettu suosia – niin myös täällä US:ssa.

Ja vot, rahan tuloa ei estä mikään.

Nähdäkseni samasta syystä johtuu koko valtamedian yhden totuuden politiikka ja journalismin hampaattomuus.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Pekka, et ole vain huomannut että persut myy. Eihän me käyttäjät tänne mitään makseta, vaan mainostajat. Itsekkin lisäsit lehden kannattavuutta uudella persualoituksella.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

On tainnut levikki laskea parhaista päivistä, persujen vuoksi, oletan. Ja tuo mainostuloilla eläminen on kyllä jo pitkään ollut pelkkä myytti. Yleensä ja etenkin Uuden Suomen kohdalla.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen Vastaus kommenttiin #66

Meinaatko että persulukijat ovat jättäneet Uusi-Suomen?

Mainoksia näkyy sivuilla ainakin minulle. Et kai ole ad-blockin käyttäjä, jos sinulle ei näy? Jos käyttää mainosrahoitteista ilmaista nettipalvelua, niin ad-blockin käyttäminen on mielestäni lievää varastamista.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Kyllä persut käyttävät hyväkseen julkisuutta mutta ei heidän kannatus johdu heidän hyvyydestään , muiden puolueiden huonoudesta kyllä.
Pitäisi olla vaihtoehtoja, ihmisten puoluekin puuttuu kokonaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Olen jo pitempään havainnut itsessäni penseyttä Puheenvuoron suuntaan juuri tämän tympeän persuvoittoisuuden takia. Ei pelkästään tuottoisat vaan ei laadukkaat persut itse vaan myös heitä käsittelevä vastapropagandaksi mieltämäni tehtailu.

Miten olisi julkaisussa jonkinlainen kiintiö eri aiheille?
- persut sinne ja tänne
- persujen tekemiset ja sanomiset sinne ja tänne
- ilmaston lämpeneminen sinne ja tänne
- maailmanlopun ennusmerkit ja muut sukupuoliasiat sinne ja tänne
Lista on esimerkki ja ei kattavaksi luettava ajatelma.

Sananvapautta en toki halua rajoittaa. US voisi esimerkiksi perustaa Pulinavuoron minne haittatuoton hedelmiä voitaisiin kipata muhimaan. Muutama politikointi Vapaavuoron puoleltakin voisi olla aiheellista siirtää sopivampaan osastoon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Petterin Palsta voisi olla Puheenvuoroa ja Vapaavuoroa täydentävä oma täysin erillinen osionsa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Olen kyllä ollut havaitsevinani, että perussuomaalaisten/persumielisten blogit ja kommentit ovat vähentyneet huomattavasti vaalien jälkeen. Mitä nyt joku kirjoittaa perussuomalaisten kannatuksesta, joku vappusatasesta ja Luukkanen kirjoittaa mitä kirjoittaa. Tietysti asia näyttää erilaiselta, jos koko ajatusmaailma pyörii persuvihan ympärillä ja kaikki vähänkin omasta mielipiteestä poikkeava nähdään persuiluna.

Muuten Janne Salonen jonka bännäsit suhtautuu lukemani perusteella persuihin hyvin negatiivisesti. Ei tosin tykkää vihreistäkään, jos muistan oikein.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tässä blogitekstissä on kyse siitä miten härskisti monet tunnetut perussuomalaiset käyttävät hyväkseen Uuden Suomen Puheenvuoroa.

Ei siis ole kyse perussuomalaisuudesta ilmiönä. Ellei ilmiöön sitten kuulu toisten rahoilla ja pummilla matkustaminen?

Salonen siirtyi bannisosastolle ihan muista syistä. Mutta neljän minuutin kuluttua vapautan kaikki bannaamani. Kenenkään sanavapaus siis tuskin on ollut uhattuna!

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Minä luulen, että tämänhetkinen alho on vain tilapäinen. Tulossa on paljon mielenkiintoista keskusteltavaa. Tulee lama, Natostakin voi tulla puhe (siitä on ollut ajoittain hyvinkin vilkasta keskustelua) Alftanin aihelistan lisäksi. Maailmanpolitiikka kuumenee ja kauppasodat roihuavat.

Minä voisin esim. keskittyä enemmän maailmanlopun pohdiskeluun (oli listalla) ja jättää puoluepsykologian vähemmälle. Ja aina voi työntää tallista esiin sähköauton ja vetyauton ja vertailla niitä. Joka tapauksessa nämä heinä-elokuut on nyt rullailtu vapaavaihteella...

Täällä on kyllä jonkinlainen pienois-USA -ilmiö menossa. Kelttipäällikötkin imitoivat roomalaisten tapoja ja historiaa omissa pikku heimosodissaan, ennen kuin tulivat samaisten roomalaisten valloittamiksi. Sitäkö mekin täällä odottelemme?

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Pekka on luultavasti oikeassa, tällä hetkellä selvästi puheiltaan järkevimmin esiintyy Halla-aho. Ei ole näköpiirissä hänelle kilpailjaa muissa puolueissa etenkin kun nykyiset johtajat pyrkivät pitämään paikkansa...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Kommentti: nix. Ei voi muuta kommentoida tämäntasoiseen Duck-speakiin. Anteeksi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kukaan ei oikeastaan ajattele sinua – eikä se ole ollenkaan huono juttu (Yle)

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/14/kukaan-ei...

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Vaikuttaisi olevan enemmän perussuomalaisista kirjoitettuja aiheita kuin perussuomalaisten kirjoittamia aiheita.

Puheenvuorossa on ollut tapana morkata perussuomalaisia, mistä luulen johtuvan sen, että tänne tulee vain entistä enemmän perussuomalaisia ensin kommentoimaan ja sitten blogia kirjoittamaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

White Trash ei osaa eikä halua käyttäytyä kalustetuissa huoneissa. Kaikki tilat, joihin se päästetään, menevät pilalle.
Nyt se jo vaatii, että eduskunnassakin pitäisi saada puhua kuin huoltoasemilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset