PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Liian suuri ego ei kestä bannatuksi tulemista - Nolo homma

Puheenvuorossa on monia käyttökelpoisia ominaisuuksia, ja yksi niistä on mahdollisuus siirtää joku kommentoija estolistalle. Bannaamiseksi sitä kutsutaan. Hämmästyttävän monella bannatulla kuitenkin on ikään kuin hyvin pieni sielu ja hyvin suuri ego, koska bannatulla on tapana verisesti loukkantua bannista.

Moni on minut bannannut, mutta jostain syytä se ei koskaan ole hetkauttanut minua mitenkään. Olen näet lukenut Uuden Suomen käyttöehdot ja keskusteluohjeet, enkä muutoinkaan ole tyhmä. Jos huomaan etten voi jossain blogissa kommentoida, eli minut on asetettu blogistin estolistalle, niin sehän on blogistin oma asia, eikä häiritse minua lainkaan. Onhan kyse hänen blogistaan, ei minun.

Tuskin Uusi Suomi on vahingossa blogisteille tarjonnut mahdollisuutta bannata melkein kenet tahansa ja poistaa käytännössä kenen tahansa kommentin tai kommentit. Yhtä vähän se on vahingossa tehnyt mahdolliseksi ilmoittaa asiattomista viesteistä.

Kaikesta tästä huolimatta useimmat lyhyeksikin ajaksi bannatut loukkaantuvat verisesti. He valittavat sananvapauden rajoitamisesta, ja muutoinkin käyttäytyvät kuin murkkuikäiset huonoimpina hetkinään.

Puheenvuoro on ensisiiaisesti ja pääasiassa blogialusta, blogisteille tarkoitettu. Valitettavan moni kommentoija ei tätä ymmärrä, vaan elää siinä uskossa että koko alusta on luotu vain häntä ja hänen kommenttejaan varten.

Mikäs siinä. Olkoon kukin uskossaan autuas.

Voihan olla että minä olen väärässä. Mutta jos olen väärässä niin miksi Puheenvuoro tarjoaa nuo mainitsemani mahdollisuudet? Kas siinäpä loukatuille miettittävää.

Taidan mennä nukkumaan. Ei ole hyvä näin vanhan miehen näin myöhään valvoa, kun työt kuitenkin jo seitsemältä aamulla alkavat.

Bannaillaan!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kaima, minutkin olet tainnut pari kertaa bannata, enkä ole siitä sen kummemmin loukkaantunut. Ymmärrän kyllä, että jos joku kommentoija on paneutunut johonkin väittelyyn ja haluaa vielä argumentoida asiansa puolesta, niin tottakai harmittaa kun ei enää pääse perustelemaan.

Jos haluat tuoda jonkin mieltäsi painavan asian esiin blogikirjoituksella, mutta et pidä vasta-argumentoinnista, niin mikset kiellä sitä kokonaan. Niinhän eräskin Veli-Matti Saarakkala täällä aina teki. Nyt on kummasti hiljentynyt kun poliitikonura lopahti :D

Mahtaakohan tästä tulla banni …?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Siirrän kommentoija estolistalle yleensä kahdesta syystä. useimmiten siksi ettei kommentti liity blogin aiheseen ja vielä useammin siksi että kommentoija jatkaa jankkaamistaaan asiasta, joka ei liity blogin aiheeseen.

Harvinaisempia syitä ovat hyvin tunnepitoiset mielipiteet, jotka eivät liity asiaan. Esimerkeistä käyvät sokea Venäjä-viha, sokea ruotsin kielen vihaaminen, ja yllensä mikä tahansa väkevään tunteesen vaan ei tietoon perustuva kommentointi.

Pakko mainita myös ikiaikainen punikkiviha, putinismi, kommunismi, Karjala takaisin jne.

Vasta-argumentointi on kyllä miellyttävää, jos se perustuu järkeen eikä pelkkiin tunteisiin. Bannaaja toki näkee asiat subjektiivisesti, koska on vain ihminen.

Olen paljon kirjoittanut blogitekstejä joita ei ole voinut lainkaan kommentoida. Ikävä kyllä Puheenvuoron algoritmit on siten rakennettu että vaikka Nobelin tekstilläsi voittaisit niin teksti hukkuu takasivuille, ellei sitä kommentoida, ja näin sitä ei suurin osa lukijoista koskaan edes näe.

Halutessani saan enemmän lukijoita ilman kommenttimahdollisuutta muilla areenoilla.

Ei tule bannia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olen ollut bannattuna jo varmaan kymmenen vuotta Seppo-Juha Pietikäisen ( kok.) blogista.

Lisäksi olen bannattuna erään kannabista käyttävän henkilön ( en muista nimeä) kannabis-blogista.

Tässäpä miettimistä molemmille bannaajilleni heitä yhdistävistä tekijöistä :)

P.S. Ilman blogisti Petteri Ritalan suvaitsevaisuutta kommentoida hänen tajunnanvirta-blogeissaan olisin vetänyt ranteeni auki.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minäkin olen sinut bannannut, luultavasti jopa useamman kerran. Minun bannini ovat määräaikaisia ja kestävät tunnista pariin kuukauteen. Ellen sitten unohda tarkistaa estolistaani, jolla tällä hetkellä on yksi nimi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pekka,

Suvaitsevaisuutesi itseäsi ja muita kohtaan on selvästi lisääntynyt ikääntymisen tuoman elämänkokemuksen myötä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Lisäksi olen bannattuna erään kannabista käyttävän henkilön ( en muista nimeä) kannabis-blogista."

Kuten Siikalakin sanoi, jos jankkaa, tai puhuu asiaan kuulumatonta (kuten sinä useasti teet), odota bännejä. Opettele argumentoimaan, tai yritä saada nahkasi paksummaksi, ettei aina mene ihon alle kun itse hölmöilet.

Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Minulla taitaa (ajoittain) olla tuollainen "liian suuri ego"?

Ja ihan oma tapani käsitellä bannatuksi tulemista...
http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Siikalan en tiedä minua koskaan bannanneen :-)

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Ainakin kahden blogeihin on estot. Toisella nyt on banninappi herkässä muutenkin, mutta toisen jäähyttely ei ole avautunut. Pitäköön jäähyllä jos haluaa. Tähän mennessä on jäänyt pari kertaa myötämielisen kommentin jättö välistä sen jäähyni takia.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Pekka on Puheenvuoron/US-blogien aikana vetänyt vajaa kymmenen kertaa tulpan irti ja poistanut bloginsa. En tiedä onko syynä egoon tullut särö vai onko vain henkinen kattila kiehunut yli. Yleensä näin ei ole käynyt kaikessa hiljaisuudessa vaan silloin kun keskustelu on käynyt kuumimmillaan. Vähän noloa lähteä ovet paukkuen kerta toisensa jälkeen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Miten niin noloa?

Eiköhän tämä täällä mukana oleminen ole puhtaasti vapaaehtoinen harrastus. Saattaa tietysti ole niinkin, että joidenkin egoille on liian suuri kolaus kun jotkut lähtevät, ja vielä suurempi kun jotkut palaavat.

Tavalliseen tapaansa Tuomas Karhunen ei kyennyt pysymään asiassa vaan aloitti henkilökohtaisuuksilla. Joutaa siis hyvin estolistalle.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Huomauttaisin vaan, kuinka hupsua on esittää ensin kysymys ja asettaa sitten vastaaja estolistalle.

Olisin vastannut, että on noloa poistaa blogi suutuksissaan. Se on myös lapsellista.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

"Bannattu loukkaantuu verisesti, koska hänellä on pieni sielu ja iso ego, mutta ei minulla."

"...enkä muutoinkaan ole tyhmä."

"Voihan olla että minä olen väärässä. Mutta jos olen väärässä..."

Blogisti tietää itsekin miltä tämä näyttää, kun on niin viisas?

Onko Puheenvuoro vain blogistille, kun edellinen kirjoitus koski jonkinlaista perussuomalaisten estämistä Puheenvuorosta?

Miksiköhän "valittavat sananvapauden rajoitamisesta", jos tälläisia ehdotat ja bannailet?

Trollaatko?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Höpöhöpö.

Ja kun esität lainaavasi blogistin tekstiä niin lainaa oikein äläkä keksi omiasi.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Onko sinulla sitten pieni sielu ja iso ego vaikka kirjoitit, että bannaaminen "ei koskaan ole hetkauttanut minua mitenkään"?

Kaikki muu on suoraan lainattua kirjoituksestasi.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #24

Mistä kohdasta lainasit tämän:

"Bannattu loukkaantuu verisesti, koska hänellä on pieni sielu ja iso ego, mutta ei minulla."

En tuollaista kohtaa tekstistäni löytänyt, mutta se voi tietysti johtua siitä että unohdin silmälasini kotiin. Silti olen aika varma että olet laittanut suuhuni sanoja joita en ole sanonut enkä kirjoittanut.

Tällaisen kohdan tekstistäni kyllä löysin:

"Hämmästyttävän monella bannatulla kuitenkin on ikään kuin hyvin pieni sielu ja hyvin suuri ego, koska bannatulla on tapana verisesti loukkantua bannista"

Olen yhä sitä mieltä että härskisti lainaat tekstiäni väärin muokkaamslla sen oman makusi mukaiseksi.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #25

Kuten kirjoitin, että kaikki muu paitsi tuo kohta, joka on kirjoituksesi tiivistettynä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #30

Älä sitten esitä sitä lainauksena tekstistäni, kuten teit. Rikoit näet Puheenvuoron keskusteluohjeita. Muutoinkin on hyvin törkeätä esittää sitaattina jotain joka ei ole mitään muuta kuin omasta päästä sävelletty.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

VMP.

Eikä maksa vaivaa kommentoida enempää :)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ei olisi kannattanut tuotakaan kommenttia kirjoittaa. Kirjoitit kuitenkin. Kenties halusi olla esillä on hyvin vahva, jopa hallitsematon?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kun nuo egot niin herkästi joillain poksahtelevat niin johdatan keskustelijat takaisin blogitekstini varsinaiseen aiheeseen.

Kun tähän blogiin ilmestyy uusi kommentti, niin sen alla on valikko, joka tarjoaa seuraavat mahdollisuudet:

- Linkki tähän kommenttiin
- Poista
- Ilmoita asiaton viesti
- Vastaa

Kun klikkaan kommentoijan nimeä avautuu hänen profiilisivunsa, joka tarjoa tällaisen mahdollisuuden:

- Aseta käyttäjälle kommentoinnin esto blogiisi

----------

Nyt pienet ja suuret egot voivat pohtia miksi Puheenvuoro noita valintoja blogisteille tarjoaa, ja ovatko ne tarpeellisia, ja onko niiden käyttäminen sananvapauden rajoittamista tai muutoin vain loukkaavaa?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Useimmat kirjoittajat ymmärtänevät, että pannaan panemisella tai kommenttien estämisellä on riskinsä – vastineen voi kirjoittaa myös blogikirjoituksena, joka saa vielä enemmän näkyvyyttä kuin yksi kommentti pitkässä ketjussa. Varsinkin, jos vielä laitetaan blogistin nimi otsikkoon.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Minulla on sellainen käsitys ettei ylläpito hirveästi pidä vastineista, joissa bannattu otsikossa mainitsee bannaajan nimen.

Mutta onhan minustakin kirjoitettu kymmeniä tuollasia blogitekstejä, siis sellaisia joissa nimeni on ollut osa otsikkoa.

Kirjoitin toisaalla siitä miten hämmästyttävän moni täällä ylpeilee sillä ettei ole koskaan bannannut ketään eikä ole koskaan poistanut ainoatakaan kommenttia. Lainaan alle suositun ja pitkäaikaisen blogistin Ari Alsion näkemyksen:

"Nappulat on siksi, että niille on tarvetta. Hiukan sama jos timpuri ylpeilisi sillä, että ei ole koskaan koskenut työkaluihinsa."

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kostan "verisen" loukkaantumiseni lopettamalla bannaajan blogien lukemisen. Miksi edes lukea jos ei voi kommentoida.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Siinä villakoiran ydin. Kumpi on merkittävämpää; lukeminen, vai se että saa kommentoida?

Minulle on muodostunut sellainen käsitys, että 2000-luvun alkuvuodet mullistivat lukemisen merkityksen siirtämällä lukijoiden kiinnostuksen lukemisesta kommentointiin. Seuraamalla niitä mediouita, jotka tarjoavat kommentointimahdollisuuden lukijoilleen huomaa selvästi että useammat lukeva ennen kommentointiua vain jutun otsikon, jos sitäkään.

Käytän hyvin paljon kirjastopalveluita. Toistaiseksi en ole törmännyt kirjaan jossa voisin koko ajan kommentoida lukemaani. Tai kirjan nimeä. Tai mitä tahansa mistä tahansa.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/08/14/kukaan-ei...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En yleensä koskaan kommentoi varsinaisten medioiden (uutis)sisältöjä. Blogin ideana on herättää keskustelua, joten kommentointi koko homman ydin. Ilman sitä jätän lukematta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #26

Melko erikoinen näkökulma, mutta näkökulma on jokaisen oma valinta. Itse luen paljon oikein loistavia blogitesktejä, joita ei voi kommentoida.

Joidenkin mielestä hyvien tekstien tarkoituksena on herättää ajatuksia. Voi tietysti kuulostaa omituiselta, mutta noin se vain on.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #28

Itse kun kirjoitan blogin, niin mielelläni näen millaisia ajatuksia se on herättänyt. Siitä huolimatta, että negatiiviset ajatukset ovatkin enemmistönä. Olettaisin, että valtaosa tekstin tuottajista haluaisi saada jotain palautetta. Ammattilaiset ovat toki oma luokkansa, koska suuri osa teksteistä on melko hengettömiä viran puolesta tehtyjä. Mutta jos viitsii ilmaista sisältöä tuottaa vapaaehtoisesti, niin kommentit siitä on ainoa palkinto. Ehkä lukutilastojakin jotkut kyttäävät, muttei se kerro mitään siitä millaisia ajatuksia tekstisi herätti.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

"Suuren egon" loukkaantumisen voisi estää blogistien välillä US:n aktiivisempi rooli puheenvuoroissa itsessään ja kommenteissa ikään kuin journalismin edellyttämin ehdoin. Niitä ehtoja kaikki eivät tiedä ja noudata.
Tämähän alkaa muistuttaa "kansanradiota", mutta sielläkin toimitus on toisessa päässä.

Täällä Pirkanmaalla on ns. Aamulehden blogin korvaaja "Pirkan blogit", jossa bannataan heti, jos mielipide ei miellytä kirjoittajaa tai joitakin sotahulluja tai persuja.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Pakko jälleen kerran tuoda esiin se että olin noin vuonna 2000 kehittämässä erään merkittävän sanomalehden verkkolehteä, lähinnä alihankkiian hankkimana testaajana.

Jo tuolloin varoittelin vakavasti nyttemmin toteen käyneistä ikävistä ilmiöistä. "Kansalaisjournalismi" oli tuolloin ikään kuin viisasten kivi. Valitettavasti useat huomautukseni ylläpidon ja moderoinnin tarpeellisuudesta ja laadukkuudesta valuivat päättäjätahojen selkänahoista kuin vesi hanhen selästä.

Olemme tilanteessa jossa tietyllä tavalla kasvoton ja kaikkea vastuuta vailla oleva melko pieni digitaalinen lauma ohjaille mediaa ja poliitikoita.

Eikä sen lauman jäsen siedä bannauksia eikä komenttiensa poistoja.

Saatan elää vielä parikymmentä vuotta, joten ehkä (korostan että ehkä) saan vielä nähdä asioiden muuttuvan, esimerkiksi sellaiseksi että moderaattorit ovat ihmisiä ja ammattitaitoisia sellaisia.

Yle on kiitettävästi vähentänyt uutistensa kommentointimahdoillisuuksia, mutta ikävästi se sallii kommentoinnin kaikkein seiskamaisimmissa uutisissaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Joo... nämä ego-hommat sotkee kaiken.

Joillekin käy egon päälle, jos bannataan.
Joillekin käy kommentti egon päälle ja antaa syyn bannata.

Loppujenlopuksi molemmissa tapauksissa kitisijät osoittavat oman itsetuntonsa heikkouden.

Banneilla uhkailevat lisäksi myös oman typeryytensä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ahaa. Et näköjään ole lukenut Uuden Suomen käyttöehtoja etkä keskusteluohjeita, etkä ole perillä blogistin vastuusta. Blogistihan on vastuussa jokaisesta blogiinsa tulleesta ja tulevasta kommentista.

Ilmeisesti pidät näitä Uuden Suomen Puheenvuoron tarjomia mahdollisuuksia turhina ja haluaisit ne poistaa? Ymmärsinkö oikein?

Ymmärrätkö tämän tekstin:

"Blogipalvelulla" tarkoitetaan Uuden Suomen ylläpitämillä internetsivuilla käytävää Asiakkaan perustamaa, ylläpitämää ja valvomaa blogipalvelukeskustelua Asiakkaan itsensä valitsemasta aiheesta. (Uusi Suomi)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #27

Ahaa. Haluat siis säilyttää blogisteilla Puheenvuoron blogisteille tarjoamat mahdollisuudet poistaa kommentteja ja asettaa kommentoijille kommentointiestoja eli banneja.

Oikein hyvä. Kerrankin olemme täsmälleen samaa mieltä. Kiitos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset