PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 14 min 42 s sitten

Tunnettu talousasiantuntija varoittaa sekä vasemmistosta että populisteista: ”Jäävuoren huippu”

21.7.2019 19:17

Vakuutusjätti Allianzin neuvonantaja, myös maailman suurimman joukkolainasijoittajan Pimcon toisena perustajana tunnettu arvostettu markkinakommentaattori Mohamed El-Erian varoittaa sekä vasemmiston että populistien talouspolitiikasta.

Kokoomus vaatii terapiatakuuta jo budjettiriiheen: ”Osuu suoraan yhteen sote-palveluidemme kipeimmistä kohdista”

21.7.2019 18:14

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen ja kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa vaativat hallitusta päättämään asiasta viivytyksettä, jo syksyn budjettiriihessä.

”Terapiatakuu ei voi jäädä odottamaan sote-uudistusta tai pahimmillaan jäädä sen jalkoihin. Hallituksen pitää varmistaa hoitoonpääsy mielenterveyspalveluihin nopeasti”, Grahn-Laasonen ja Sarkomaa vaativat yhteisessä tiedotteessaan sunnuntaina.

Vaihtaako nuoriso päihteet harrastuksiin? - Hallitus varasi 54,5 milj. € ”Islannin mallin” toteuttamiseen

21.7.2019 12:40

Hallitusohjelmassa on varattu 54,5 miljoonaa euroa ”Islannin mallin” toteuttamiseen Suomessa.

Mikä on Islannin malli?

Käytännössä kyse on Islannissa jo 90-luvulla alkaneesta lähestymistavasta, jolla pyritään ehkäisemään nuorten päihteidenkäyttöä. Mallia on kopioitu useissa muissa maissa, sillä luvut todella näyttävät sen toimivan.

90-luvun lopulla islantilaisnuoret joivat enemmän kuin yhdessäkään Euroopan maassa, mutta nyt saarivaltion nuoriso on maanosan raitteinta. Päihteet ovat vaihtuneet harrastustoimintaan.

”Tulonsiirrot ovat todennäköisesti lisääntymässä ja EU:n budjetti kasvamassa” - Aura Salla ennakoi uuden komission kautta IL-blogissa

21.7.2019 12:06

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja ja Euroopan komissiossa ulkopolitiikan neuvonantajana työskentelevä Aura Salla arvioi, että Euroopan unionin budjetti kasvaa ja tulonsiirrot lisääntyvät uuden komission kaudella.

Ekonomisti: Suomen luvut kokonaisuutena heikentyneet - Ensi viikolla tulossa tärkeä päätös Euroopasta

21.7.2019 11:31

Suomen bruttokansantuotteen kasvu jäi Tilastokeskuksen tällä viikolla julkistamien tietojen mukaan toukokuussa alle prosenttiin. Kokonaistuotanto kasvoi toukokuussa vain 0,8 prosenttia vuodentakaisesta. Kausitasoitettuna tuotanto laski 0,9 prosenttia edelliskuukaudesta. Lisäksi tarkentuneiden tietojen mukaan huhtikuun työpäiväkorjattu kokonaistuotanto nousi vain 1,8 prosenttia edellisvuoden huhtikuusta, kun aikaisemmin kasvun arvioitiin olleen 2,8 prosenttia. 

Donald Trumpin tviitti kuohuttaa Ruotsissa: ”Ehkä hän nyt tietää, että meillä on riippumaton oikeuslaitos”

21.7.2019 10:34

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pyrkimys Ruotsissa kiinniotetun rap-artisti ASAP Rockyn eli Rakim Mayersin vapauttamiseksi ovat saaneet tylyn vastaanoton Ruotsissa.

Asuntojen hinnat pudonneet kymmeniä prosentteja osassa Suomea - ”Tällaiset voivat olla tulevaisuuden voittajakuntia”

21.7.2019 10:04

Suomen asuntomarkkinat hakivat hieman suuntaa kevätkaudella ennen vaipumista kesäkoomaan. Asuntojen hinnat tulivat pikkaisen alaspäin pääkaupunkiseudullakin.

Nordean kiinnitysluottopankin toimitusjohtaja Tom Miller uskoo, että kasvukeskusten asuntomarkkinoilla hyvä vire jatkuu.

”Fakta on, että pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere ajavat Suomen asuntomarkkinoita. Mitään buumia ei ole odotettavissa, mutta positiivinen vire uskoakseni jatkuu”, sanoo Miller.

”Iran on valinnut vaarallisen strategian” - Jännitteiden kiristyminen Persianlahdella huolestuttaa asiantuntijoita

21.7.2019 09:35

Brittitankkerin haltuunotto Hormuzinsalmella on asiantuntijoiden mukaan Iranilta uusi askel Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan.

Iran otti perjantaina haltuunsa brittiläisen Stena Impero -tankkerin. Iranilaisten mukaan alus törmäsi iranilaiseen kalastusalukseen ja jätti kalastusalauksen hätäkutsun huomiotta. Brittihallituksen mukaan iranilaisjoukot lähestyivät haltuunotettua tankkeria Omanin aluevesillä.

”Kaunista, kaunista, mahtava autius” - Tasan 50 vuotta sitten ensimmäiset ihmiset laskeutuivat Kuuhun

20.7.2019 16:23

Neil Armstrong laskeutui Kuun pinnalle ensimmäisenä ihmisenä tasan 50 vuotta sitten. Varttia myöhemmin kuumoduuli Eaglesta tuli Buzz Aldrin, joka kiertolaiselle päästyään totesi:

”Kaunista, kaunista, mahtava autius.”

Astronautit huomasivat, että Kuun pölyisellä ja liukkaalla pinnalla oli helpointa liikkua hyppimällä. Mission kolmas astronautti Michael Collins jäi Kuun kiertoradalle komentomoduuliin.

Meteorologi ennustaa superhellettä Suomeen: ”Potentiaalia jopa viime kesän ”käristyskupolia” kuumemmille olosuhteille”

20.7.2019 15:59

Foreca ennustaa kesän kovimpien helteiden saapuvan ensi viikolla Pohjois-Euroopan ja siten myös Suomen ylle.

Nyt Tunnin junasta kuittaa Petteri Orpo: ”Nimenomaan hallituksen valinta, ei mahdottomuus”

20.7.2019 15:17

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo ratahankkeiden viivästymisen olevan hallituksen valinta. Sekä Orpo että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen muistuttavat Antti Rinteen (sd) hallitusta hankeyhtiömallista.

Tytti Tuppurainen: ”Ei riitä, että kansanvalta toteutuu Suomessa”

20.7.2019 12:46

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd)linjaa, että kansainvälinen järjestelmän murroksen keskellä Euroopan unionia tarvitaan puolustamaan monenkeskisyyttä ja sääntöjä.

”Ei riitä, että kansanvalta toteutuu meillä täällä Suomessa. Sen on toteuduttava myös lähialueillamme, EU:ssa ja koko maailmassa. EU-puheenjohtajana Suomi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen. Sen tulee olla sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä”, hän sanoi puheessaan Sastamalassa lauantaina.

Sanna Marin vastaa ryöpyttäjille: ”Kyse ei ole poliittisesta tahdosta, vaan siitä mikä on mahdollista”

20.7.2019 12:34

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) sanoo haluavansa palauttaa realismia keskusteluun nopeista raideyhteyksistä ja henkeyhtiöistä. 

”Kyse ei ole poliittisesta tahdosta, vaan siitä mikä on mahdollista ja millä aikavälillä. Hankkeita edistetään ja pidän niitä tärkeinä. Ensin pitää kuitenkin olla uskottava suunnitelma siitä, miten hankkeet on mahdollista toteuttaa”, hän kirjoittaa Facbookissa.

Uusi Italia-kriisi saattaa pian ravistella Eurooppaa - Vain yksi asia jarruttaa Matteo Salvinia: ”Olisi liian suuri riski”

20.7.2019 12:08

Italian populistihallituksen kaatumista ennustetaan jälleen kerran. Hallituslähteiden mukaan Legaa johtavan sisäministeri Matteo Salvinin neuvonantajat ovat suositelleet tälle hallituksen kaatamista mahdollisimman pian. 

Italialaisen Rete 4 -tv-kanavan mukaan Salvini on jo sopinut tapaamisesta presidentti Sergio Mattarellan kanssa. Salvini kuitenkin kiistää tämän.

Tutkija pitää Tarja Halosen Nato-lausuntoa merkittävänä: ”On aikoihin eletty”

20.7.2019 11:15

Historian tutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka pitää presidentti Tarja Halosen perjantaista Nato-lausuntoa merkittävänä. Halonen sanoi MTV:n Kymmenen uutisille, että Naton kanssa harjoitellusta puolustusyhteistyöstä voi olla hyötyä, jos joudutaan yllättäviin tilanteisiin. 

"On aikoihin eletty. Ensimmäinen todella myönteinen merkki pitkän korpivaelluksen jälkeen", Tarkka kommentoi Facebookissa.

Nyt tuli Iranin selitys kaappaukselle - Tutkija: ”Paljon on liossa”

20.7.2019 10:36

Iranin viranomaisten mukaan maan vallankumouskaartin perjantaina haltuunsa ottama Britannian lipun alla purjehtiva tankkeri joutui onnettomuuteen Hormuzinsalmella. Asiasta kertoo New York Times

Iranin Hormozganin maakunnan satama- ja merenkulkuviranomaisen Allah Morad Anifipourin mukaan Stena Impero -alus törmäsi iranilaiseen kalastusalukseen. Anifipour väittää, että tankkeri jätti kalastusaluksen hätäkutsun huomiotta.

Pankinjohtajalta viesti Sanna Marinille: ”Tunnin juna tarvitsee uusia ratkaisuja”

20.7.2019 10:04

Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala arvioi, että Tampereen ja Turun välille kaavailtu Tunnin juna tarvitsee toteutuakseen uusia luovia ratkaisuja. 

"Toteutuakseen Tunnin juna tarvitsee uusia luovia ratkaisuja. Valtion budjettirahoituksen rinnalle on luotava täydentäviä ja nopeuttavia ratkaisuja", hän kirjoittaa Twitterissä.

Kriisikomitea Cobra koolle: Iran kaappasi brittien öljytankkerin

20.7.2019 09:15

Iso-Britannia väittää, että Iran on perjantaina ottanut haltuunsa kaksi öljytankkeria Persianlahdella. Iso-Britannian viranomaiset vaativat välittömästi Irania palauttamaan alukset uhaten maata seuraamuksilla, jos palautusta ei tehdä. Toisen aluksista on tiettävästi päästetty jatkamaan matkaansa.

”Näitä kaappauksia ei voi hyväksyä. On olennaisen tärkeää, että merenkulun vapautta pidetään yllä ja kaikki alukset voivat liikkua turvallisesti ja vapaasti alueella”, Ison-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt kommentoi tilannetta. 

”Hatun muotoinen” surullinen ilmiö toistuu joka kesä liikenteessä – Sisäministeriön johtaja: ”Ei saa olla lainalaisuus”

19.7.2019 15:50

Sisäministeriön poliisiosaston ylijohtaja Risto Lammi toivoo, että viranomaiset ja järjestöt yhdessä tarttuvat surulliseen ilmiöön tieliikenteessä: liikennekuolemien painottumiseen kesäkuukausille.

”Se on tällainen perinteisen hatun muotoinen”, Lammi sanoo Uudelle Suomelle.

”Helposti sanotaan, että on kesäloma-aika ja voimavarat ovat vähäisiä, että näin tapahtuu joka kesä. Nyt voisi olla aika herätä”, hän toivoo.

Suomen toimet hermostuttavat Unkarissa – ”Propagandajulkaisu jatkaa Suomi-sarjaansa”

19.7.2019 14:41

Suomen painotus oikeusvaltioasioihin EU-puheenjohtajuuskautensa aikana on hermostuttanut etenkin Unkarissa. Unkarissa asuva Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Annastiina Kallius on raportoinut Twitterissä unkarilaisista, Suomea koskevista uutisista valtapuolue Fideszin hallussa olevassa Origo-lehdessä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset