PekkaSiikala11 Kaikki on paremmin kuin ennen

Äärioikeisto

188 Kakkavirta

Huomenna tulee kaksi vuotta siitä kun Turun keskustassa puukotettin kuoliaaksi kaksi ihmistä. Viikko sen jälkeen tori oli täynnä kukkia ja kynttilöitä. Järjestettiin myös Flash Mob joka julisti hyvyyden voimaa.

En oikeastaan välittäisi muistella koko tapahtumaa. Toisten surua kunnioittaisi parhaiten kai hiljaisuudella. Joku neropatti oli keksinyt sellaisenkin idean että pitäisi lukea ääneen kaikkien kuolonuhrien nimet kuten New Yorkin terorri-iskujen uhrien kohdalla tehtiin. Kaikkien, siis molempien. Äkkiä ne olisi luettu vaikka olisi kaikki etunimet ja tyttönimetkin mukana.

Uuden Suomen perussuomalainen itsemurha - Hidas mutta varma

Verkkolehti Uusi Suomi tekee harkittua ja perin tuskallista perussuomalaista itsemurhaa alentumalla persujen propagandakoneistoksi Puheenvuorossaan. Kukin tiensä valitkoon, mutta silti joskus olisi hyvä ottaa järki käteen.

On toki mainiota, että niin herroilla kuin narreillakin on aivan ilmainen valtakunnallinen blogialusta kiehtovine kommentointimahdollisuuksineen. Ilmaista kansalaisjournalismia oikein kauniisti ajateltuna, oikeata demokratiaa ja sananvapautta.

Äärioikeisto hilluu, kenen syy?

Tähän asti sotaa terrorismia vastaan on Euroopassa käyty  islamilaista terrorismia vastaan, aikaisemmin myös vasemmistolaista terroria vastaan ja erilaisten kansallisten separatististen liikkeiden harrastamaa terroria vastaan. 

Lukija: "Ymmärsin aina olleeni sosialisti!" – Kun Halla-aho töppäsi pahasti

Eräs blogin lukija kertoi omasta ja monista muistakin kuulemistaan heräämisistä, joiden alkuunpanijana on ollut haittasuomalaisen ja äärioikeistolaisen Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon leimaavat puheet. Halla-aho on käyttänyt poliittisista vihollisista muun muassa termiä uusi Neuvostoliitto. Tästä ovat monet loukkaantuneet syvästi mutta sitten jotakin ihmeellistä on tapahtunut.

Googlen hakukone, jolla myöskin on oma mielipiteensä perussuomalaisista, on uskomaton apuväline. Sillä onkin tässä tarinassa merkittävä rooli.

Sinulla ei ole vastuuta muiden maiden ongelmista, vain omasi

Katoaisiko äärioikeisto liberalismilla? Entä jos vähemmän kriittiset asiat (eli ei koulutus, terveys, puolustus..) kuten maahanmuuton tuet, kehitysavut yms. olisivat vapaaehtoisveroja kirkollisveron tapaan? Vastakkainasettelu on ihan turhaa: antaa ihmisten päättää, ja lopetetaan pakottaminen asioihin, jotka eivät kuulu normaalin hyvinvointivaltion palveluihin veronmaksajilleen.

--

Jälkikäteen ajateltuna

Jälkiviisaus on sitä perästä päin viisastelua. Jälkiviisas on tyyppi, joka vasta jälkeenpäin esittää, miten olisi vissiin pitänyt menetellä.

Eilen Ylen jälkiviisaissa keskusteltiin äärioikeistosta. Keskustelemassa oli Anu Partanen (nevehöörd) joka esitti, kuinka sarja- ja massamurhaajat, äärioikeiston terroristit seuraavat kansainvälisesti tapahtumia ja ihmisiä eri maissa. Vakuuttavin argumentti, jota täälläkin jaetaan oikeana totuutena oli, kuinka norjalainen äärioikeistolainen, massamurjaaja Breivik ihannoi Halla-ahoa ja jakoi mm manifestissaan Halla-ahon tekstejä.

Koska perussuomalainen puolue on hallituskelpoinen?

 

Sitten kun he eivät osallistu enää natsien kesäleireihin tai marsseihin


Sitten kun he lakkaavat puhumasta turvapaikanhakijoista vieraslajina


Sitten kun he hyväksyvät, että ihmisoikeudet ovat kaikille kuuluvia


Sitten kun he eivät pidä tuomioita meriittinä


Sitten kun he lopettavat vihapuheen


Sitten kun he ymmärtävät mitä vihapuhe on


Sitten kun he ymmärtävät, mitä tarkoitetaan sananvapaudella


Sitten kun he hyväksyvät suomalaiseksi myös muut kuin syntyperäiset suomalaiset

Kenties väkivaltainen retoriikka kertookin rauhasta

Kasvavasta poliittisesta polarisaatiosta, kuplista ja kahtiajao(i)sta on keskusteltu koko vuosikymmenen ajan. Viime vuonna muisteltiin sisällissotaa, ja varoiteltiin kovasti siitä mihin vastakkainasettelu voi johtaa. Mutta kaikista kahtiajaoista huolimatta suuren mittakaavan poliittinen väkivalta loistaa poissaololtaan. Suomessa sitä ei ole juuri ollenkaan, länsimaissa poliittisessa väkivallassa kuolleiden määrä on laskenut melko tasaisesti 70-luvun alusta asti.

Pakolaistaustaista poliitikkoa yllytettiin pitämään silmällä?

Enpäs ollut uskoa silmiäni, kun luin jossakin blogialustassa jonkin ääripuolueen paikallisen vaikuttajan aamun kirjoitelmaa. Sama meno, mikä tuon ääripuolueen ympärillä on pyörinyt kovilla kierroksilla jo useamman viikon ajan näyttää jatkuvan. Ajojahdin ties kuinka mones vaihe.

Näinkö oikein, että tuossa kirjoitelmassa yllytettiin pitämään silmällä ajojahdin kohteena pitkään ollutta pakolaistaustaista paikallispoliitikkoa? Näinkö?

Jos näin oikein, alkaa ääripuolueen meno menemään melkoisen vaaralliseksi.

Kirjoitelmaa ei enää löydy, mikä on hyvä asia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä