PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Elinkautinen

Haluatko Suomeen kuolemantuomion - Entä millaisista rikoksista?

Vähän väliä näillä palstoilla vaaditaan kuolemantuomion palauttamista Suomeen. Länsimaissa kuolemantuomio on harvinainen rangaistus, poikkeuksena tietysti Yhdysvallat. Mutta miksi juuri Suomessa pitäisi ottaa uudelleen käyttöön kuolemantuomio?

Onko rikollisuus Suomessa niin runsasta ja julmaa?

Tällä hetkellä Suomen perustuslaki sekä Euroopan ihmisoikeussopimus kieltävät kuolemantuomion, joten sen ottaminen uudelleen käyttöön vaatii hyvin painavia perusteita ja perusteluja. Nyt annan kuolemantuomion kannattajille tilaa esittää niitä perusteluja.

Ratkaisu julmiin rikoksiin

Meillä on Suomessa ongelma. Se kuuluu siten, että elinkautinen ei ole koskaan ollut toistaiseksi jenkki-tyyppinen elinkautinen, jolla ihminen pidetään lukkojen takana koko loppuelämä. Ehkä Jammu-setä ja pari muuta tähän kykeni joko vankilan tai psykiatrisen hoidon kautta, mutta poikkeukset vahvistakoot säännöt.

Oikeus ja kohtuus kateissa Suomessa?

Järjettömistä, vailla mitään syytä tehdyistä ja äärimmäisen raaoista murhista elinkautiseen tuomittuja vapautetaan alle 20 vuoden vankeuden jälkeen. Nämä murhaajat ehtivät tällä toimintatavalla istumaan kolme elinkautista elämänsä aikana.

 

Löytyykö Suomesta yhtään ihmistä, jonka oikeudentajuun mahtuu, että elinkautinen on alle 30 % ihmisen odotettavissa olevasta eliniästä?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä