PekkaSiikala11 Harva tietää ja useimmat luulevat

Kaikki blogit puheenaiheesta Harha

Tekoäly ja robotit kalliita kuplia

Tekoälyllä ei ole lainkaan älyä. Robotti ei tiedä mistään mitään. Molemmat ovat sanoja, joiden taakse kätkeytyy aikamme suurin huijaus. Kätkentä on tahallista. Valitettavasti ihmiset ovat lähes yhtä älyttömiä kuin tekoäly ja robotit, joten aina maame korkeinta johtoa myöten ihmiset uskovat tekoälyn olevan älykästä ja robottien säästävän kustannuksia.

Tekoälyä ei tarvitse edes käsitellä, koska jo sana kertoo ettei tekoälyllä ole mitään tekemistä älyn kanssa.

Työllisyystilaston Lindströmin vakio?

Korostettakoon heti alkuun, että otsikossa mainittu henkilö Lindström ei tiettävästi ole millään tavalla sukua työministeri Jari Lindströmille vaan on todennäköisesti fiktiivinen ruotsalainen fyysikko. Opiskelutoverini yli 50 vuoden takaa muistavat varmaan Lindströmin vakion, jonka avulla saatiin fysiikan laboratoriotöiden mittaustulokset korjattua vastaamaan paremmin haluttuja ”oikeita” tuloksia.

Poliitikkojen leipäjonoharha

Järjestin hieman aikaa sitten tilaisuuden eduskuntatalolla leipäjonojen rahoituksen turvaamiseksi.Tilaisuus oli onnistunut, vaikka kutsumistani edustajista tuli paikalle vain kolme. Asia on kuitenkin niin lähellä sydäntäni, että ryhdyin puuhaamaan uutta tilaisuutta tuonne tarkoituksena saada useampi edustaja heräämään tilanteen vakavuuteen. Kun ryhdyin tiedustelemaan kuivatuotteita jaettavaksi tuolla leipäjonojen tavalla,iski seinä eteen.Keskusliikkeet ilmoittivat että antavat apunsa tuonne yhteinen pöytä-hankkeeseen, mikä on toki kaunis ajatuksena kun siellä tarjottaisiin valmis ateria yhte

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä