PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Vakuutukset

Etninen profilointi ja henkivakuutus eivät tuo sinulle turvaa

Balkkanilaisen näköisiä miehiä on kuulemma liikkeellä. Raportoikaa tosillenne. Myös kotimaisia romaneja on liikeellä. Raportoikaa. Pitäkää yhtä. Profiloikaa. Pelätkää henkenne ja omaisuutenne puolesta. Siinä sivussa voitte kirjoitella sinne ja tänne kuinka tärkeätä etninen profilointi on.

Etninen profilointi on kuin henkivakuutus. Turvana sitä myydään, mutta ei henkivakuutus ole tiettävästi estänyt ketään kuolemasta. Etninen profilointi on samanlaista humpuukia kuin vanhemmille myytävät lasten henkivakuutukset.

Uber ja vakuutukset

Olen monta kertaa kuullut vastaukseksi Uber kuljettajan tai sitä käyttävän asiakkaan suusta, kun kysymys on ollut: - "Mitä tapahtuu kolaritilanteissa"? - "Uberilla on vakuutus, joka korvaa automaattisesti tapaturmat miljooniin ja miljooniin asti. Uberilla on toimintavakuutus, Uberilla on ties mitä vakuutuksia". Siis mikä vakuutus Uberilla nyt on?

Jälleen kerran joudumme pettymään omaan näppäryyteemme. "Muista aina ensin lukea sen palvelun ehdot mitä aiot käyttää ja käytä sen jälkeen palvelua";näin oma isäni aikanaan totesi.

Taxi, Uber ja kuljetusvastuu

Lentoyhtiöillä, linja-autoyhtiöillä ja takseilla on tietty vakuutuksellinen vastuu kuljetettavistaan jos vahinko sattuu.  Onko vapailla taxiyrittäjillä, Ubereillä vastaava vastuu terveydestäni?  Jos ei ole, niin enhän minä  Uberiä valitse.  

Valinta on minun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä