PekkaSiikala11 Suoraa puhetta

Kaikki blogit puheenaiheesta Varallisuus

Valtion nettovelan vähentäminen köyhdyttää tulevaisuuden nuoret

Useimmat eivät ymmärrä kansantaloudesta tuon taivaallista, ja ehkä kaikkein vähiten kansantaloutta ymmärtävät poliitikot. Säästämisen ja suolivyön kiristämisen suhteen kaikki ovat asiantuntijoita; velka on pahasta ja valtionvelka erittäin pahasta.

Koska en ole kansantaloustieteilijä  -   enkä tietävä muutoinkaan  -   niin näen hyväksi lainata tähän pätkän asiantuntijan tekstiä:

Mediaani-ikä Saksassa ja Italiassa - Tiesitkö vai oletko propagandan uhri?

Väestön mediaani-ikä on Suomea korkeampi esimerkiksi Italiassa ja Saksassa. Itse asiassa EU:n keskiarvokin on korkeampi kuin Suomessa. Vastaavatko nämä tiedot niitä mielikuvia, joita meille jatkuvasti myydään?

Eivät tietenkään vastaa. Mielikuvamme näissä asioissa ovat yhtä pielessä kuin ikuinen uskomme siihen, että Suomi on pitkien välimatkojen maa. Eihän se sitä ole.

Rikkaat eivät niin rikkaita kuin miltä näyttää – nettoarvosta pois 20-50-80? %

Taas on ilmoiteltu siitä, mikä on esimerkiksi valtion sijoitusrahasto Solidiumin arvo. Uutisten mukaan se on 8,5 miljardia euroa.

Tämä siis laskettuna osakkeiden pörssiarvon mukaan, siis siihen hintaan, mitä niistä sillä hetkellä maksettaisiin pörssissä, jos ne myytäisiin.

Jos kuitenkin myyminen tapahtuisi kerralla, vaikuttaisi se myös hintoihin alentavasti. Osakkeiden äkkinäinen myynti (pörssi)markkinoilla laskisi siis niiden hintaa, koska tarjonnan lisääminen laskee hintoja, jos kysyntä pysyy vakiona.

Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää

Kommentti: Velka säästi Suomen syöksykierteeltä, jonka rinnalla ”hukattu vuosikymmen” on lastenleikkiä (TS 21.01.2018) on yleensä velkakriittiseltä Jan Hurrilta velkamyönteinen kirjoitus, jonka voi tiivistää näin:

oman tiensä tallaaja

Tällä blogilla esittelen teille erään harvinaislaatuisen ystäväni.  Hän poikkeaa niin paljon meistä muista tallaajista, että en koskaan ennemmin ole hänen kaltaistaan henkilöä tavannut.

HISTORIAN SUURIN VARALLISUUDEN SIIRTO

Talouden historiassa valuuttoja on tullut ja mennyt aivan kuten valtioita. Omaisuuksia on vaihtanut omistajaa, niitä on luotu ja tuhottu niin sodan kuin rauhan aikana. Nimellisesti selvästi historian suurin varallisuuden siirto on tehty 2008 finanssikriisiin yhteydessä ja sen jälkeen. Edellinen suuri omaisuuden siirto tapahtui kun Neuvostoliitto romahti ja suuret omaisuudet sen valtion osalta päätyivät muutamien ihmisten käsiin.

Sipilän veronkierto, varallisuuden ja sidonnaisuuksien piilottelu...?

Paljonko Sipilä maksaa ja on maksanut veroja kymmenien miljoonien tuloista ja varallisuudesta?

Luvut varmaan löytyvät ja Sipilä voi itse pistää ne tiskiin. Epäilen että totuus on turhan julkea.

Olen varma että hänen maksamansa verot ovat naurettavia tuloihin ja varallisuuteen nähden!

Etenkin verrattuna tavalliseen kansaan joiden verot ja maksut jatkuvasti lisääntyvät samaan aikaan kun kaikesta leikataan.

62 / 3,5 Miljardia

Suomessa ei ole ongelma varallisuuden keskittymisestä vaan varallisuuden puutteesta.

Rikkaamman osan keräämät roposet ei ole köyhiltä pois tai heiltä otettu.

Köyhempien osuuden kasvaminen johtuu hallitsemattomasta väestönkasvusta ja jos esim. noilta 62  rikkaimmalta jaettaisiin rahat ao. köyhimmille, johtaisi se vain lisääntyvään väestökatastrofiin ja hallitsemattomiin väestön muuttoihin ja loppujen lopuksi esim. uskontosotiin mutta ei takuulla parempaan hyvinvointiin.

Köyhä, rikas, varas

 

Suomi esittää itsensä rikkaana vaikka on  tosiasiassa euroalueen köyhimpiä, todennäköisesti köyhin kun asuntovarallisuuden kupla pyyhkäistään pois.  Omia itsenäisiä valtioita ei kannata edes listata kuten Sveitsiä, toiset vaan osaa.

Lähde: http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ovat_koyhaa_sakkia/8306728

Verotus sitten vielä estää kansallisvarallisuuden kasvun, joka toimisi puskurina suuntaan jos toiseeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä